panblock Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Καλημέρα παιδιά. Και ξαφνικά μάλλον η κάρτα γραφικών άφησε το μάταιο τούτο κόσμο... Λέω μάλλον γιατί η οθόνη δεν ανοίγει, το pc "μπουτάρει" κανονικά στα windows αλλά μαύρη μαυρίλα στην οθόνη... Δοκίμασα την οθόνη στο notebook και λειτουργεί κανονικά. Άρα μάλλον χαιρετησε η κάρτα γραφικών εεε;Τέλος πάντων, άλλο θέλω να ρωτήσω... Οι κάρτες γραφικών πόσο διάστημα έχουν εγγύηση; Εμένα είναι ήδη 23 μηνών η κάρτα. Κάποιος μου είπε ότι για τα ηλεκτρονικά που διακινούνται στην Ε.Ε. υπάρχει στάνταρ εγγύηση 24 μηνών, άσχετα αν τα καταστήματα λένε λιγότερο (πχ 12 μήνες). Ισχύει κάτι τέτοιο;;; Αν ναι, μπορώ να το δω κάπου τυπομένο, σε κάποια εγκύκλειο του Υπουργείου Εμπορείου ας πούμε; Θέλω να είμαι σίγουρος προτού αρχίζω να μανουριάζω με το e-shop... Πρέπει να βιαστώ όμως γιατι ακόμη και να ισχύει το 24μηνο έχω μόνο 1 μήνα μπροστά μου.
giorgos th.1442169073 Σεπτέμβριος 21, 2006 #2 Σεπτέμβριος 21, 2006 ποση εγγυηση σου εδινε το μαγαζι οταν την πηρες?
panblock Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #3 Σεπτέμβριος 21, 2006 Δεν μπορώ να βρω πουθένα τα χαρτιά της... Βρήκα μόνο την απόδειξη αγοράς από το e-shop... Συνήθως 2 χρόνια δεν είναι η εγγύηση για τις κάρτες γραφικών;
panblock Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 21, 2006 Prolink GeForce FX5200 AGP... Ούτε στην ιστοσελίδα τους δεν μπορώ να βρω διάρκεια εγγύησης...
Greek Σεπτέμβριος 21, 2006 #6 Σεπτέμβριος 21, 2006 Καταρχάς πήγαινε στο ε-σηοπ να σοθ δώσουν ένα αντίγραφο της απόδειξεις... Μπορούν και είναι εύκολο. Το έκανε ένας γνωστός μου που είχε πάρει υπολογιστή απο εκεί πρίν 2 χρόνια και του χάλασε. Καιαφού την πήρε τους πηγε την άλλη μερα τον υπολογιστή για έλεγχο...
panblock Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #7 Σεπτέμβριος 21, 2006 Greek την απόδειξη την έχω ρε φίλε. Απλά δεν ξέρω πόσο εγγύηση έχει η κάρτα. Την αγόρασα στις 15/10/04. Μπορεί να πάρω στο e-shop και να μου πουν ότι η κάρτα έχει 12 μήνες εγγύηση. Που θα ξέρω όμως εγώ ότι λένε αλήθεια;;; Για αυτό που ρώτησα για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ιδέα κανείς; Ισχύει το 24μηνο για όποια ηλεκτρονική συσκευή διακινείται στην Ε.Ε.; Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα με εγκύκλειους του Υπουργείου Εμπορίου που να τα αναφέρει αυτά;
akamarinos1442169139 Σεπτέμβριος 21, 2006 #8 Σεπτέμβριος 21, 2006 τι ψαχνεις να βρεις?αντε και την βρισκεις την εγκυκλειο και πηγαινεις στο ε-σΗορ και τους λες οριστε κυριοι η καμενη καρτα οριστε και η εγκυκλειος. δωστε μου μια καινουργιακαι αυτοι σου απαντανε ΟΧΙτι θα κανεις? θα τους κανεις μηνηση για μια 5200 που κοστιζει 30καινουργια και 10ευρο μεταχειρησμενη?θα πληρωσεις και δικηγορο για το δικαστηριο?για να σοβαρευτουμε λιγοαυτο που σου προτεινω εγω ειναι, αφου το λαθως ειναι δικο σου απο την στιγμη που δεν ξερεις μεχρι ποτε εχεις εγγυηση, πας στο μαγαζι και λες την ιστορια σου και οτι γινειφιλικα ακαμαρινος
d|smal Σεπτέμβριος 21, 2006 #9 Σεπτέμβριος 21, 2006 παρε τηλεφωνο πρωτα απολα ρωτα κ ρωτα τους ποσο κραταει η εγγυηση μπορει να σου πουν κ 2χρονια ποτε δεν ξερεις... κ αν ειναι 1 χρονο πετα την κ παρε μια με 10ευρω..
s6_sot Σεπτέμβριος 21, 2006 #10 Σεπτέμβριος 21, 2006 Απότι ειδα οι καινούργιες οι prolink έχουν 2 χρόνια εγγύηση, και ο νόμος που λες ισχύει μάλλον και αναδρομικά...
Greek Σεπτέμβριος 21, 2006 #11 Σεπτέμβριος 21, 2006 Κοίτα, πήγαινε την πίσω , αστην για service... Αν είναι σε εγγύηση 'έχει καλώς... Αν όχι την αφήνεις πεσκέσι εκει και παίρνεις μια μεταχείρα για 15 ευρώ....
giorgos th.1442169073 Σεπτέμβριος 21, 2006 #12 Σεπτέμβριος 21, 2006 και να γλυτωσεις και ολη την ταλαιπωρια και το μπλα μπλα..
hp911442169166 Σεπτέμβριος 22, 2006 #13 Σεπτέμβριος 22, 2006 Και επισης τσεκαρε την καρτα σε κανα pc φιλου πρωτα πριν την πας πισω ειδικα αν εχεις κανα gigabyte mother...
panblock Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #14 Σεπτέμβριος 22, 2006 Φιλε Akamarinos φυσικά και δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία με δικηγόρους, δικαστήρια κλπ κλπ. Πρέπει να ξέρεις όμως πως στο Υπουργείο Εμπορίου υπάρχει η Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή που τα κάνει όλα αυτα από μόνο του και δωρεάν, αν κάνεις καταγγελία. Καλό ειναι να τα χρησιμοποιούμε που και που...Καταρχήν ρε παιδιά μια απλή ερώτηση έκανα, μην βαράτε όλοι μαζί. Ρώτησα αν ξέρει κανείς πόση εγγύηση έχουν οι Prolink κάρτες... Μήπως έχει κανείς και ξέρει. Μην με πιάσουν "λαλάκα"... Αν δεν έχει εγγύηση εννοείται ότι θα πάρω άλλη να κάνω την δουλειά μου. Αλλά όταν χαλάει κάτι χωρίς δική μου υπαιτιότητα με τσαντίζει να πληρώνω τζάμπα λεφτά. Ούτε προσπάθησα να την κάψω ούτε τιποτα. Πιστέψτε έχω κάψει άπειρα πράγματα στο PC από βλακείες μου και πηγα σαν κύριος και αγόρασα άλλα. Ούτε RMA ούτε τιποτα.Τέλος πάντων θα πάρω τηλ στο e-shop και θα σας ενημερώσω όταν βγάλω άκρη...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.