FLEA Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2006 Λοιπόν έχω ένα DVD-rom Samsung το οποίο τώρα τελευταία παρουσιάζει προβλήματα. Αργεί να ριπάρει CD και DVD(παίρνει περίπου τριπλάσια ώρα από πριν) και επίσης όταν βλέπω ταινίες σαν να ψιλοκολλάει. Πήγα από τον Device Manager στο IDE ATA/ATAPI controllers και από εκεί επέλεξα Secondary IDE Channel κι από κει στο Advanced Settings βλέπω ότι για το Device 0 παρόλο που έχω επιλέξει Transfer Mode DMA if available εμφανίζει στο Current Transfer Mode το PIO Mode αντι για Ultra DMA Mode.Αυτό σημαίνει τελικά πώς το DVD είναι σίγουρα χαλασμένο 100%? Κι αν ναι ξέρετε αν θα μου το αλλάξουν στο Πλαίσιο? Αν μπορείτε απαντήστε μου σύντομα γιατί σε 2 βδομάδες λήγει η εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2006 Δεν έχει χαλάσει φίλε μου,απλά τα windows το γύρισαν σε PIO mode.Κάνε το uninstall και μετα το reboot τηα στο ξαναβρεί.Εκεί ενεργοποίησε πάλι το DMA και δές αν δουλεύει οκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Σεπτέμβριος 20, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2006 πολυ πιθανον να εχει χαλασει, και γι αυτο τα windows να το γυρισαν σε ΡΙΟτο επαθα κι εγω σε ενα DVD-rom . Αν το βαλω σε DMA και βαλω μεσα δισκακι, κολλαει το συμπαν. Σε ΡΙΟ δουλευει.Δοκιμασε κι εσυ να το γυρισεις παλι σε DMA και αν κολλαει ή δεν γινεται, RMA αμεσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Σεπτέμβριος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο γιατί αν έχει πάθει ζημιά τότε οι πληροφορίες δεν παιρνούν και τόσο γρήγορα και τα test από το bios κατεβάζουν σκάλες στην ταχύτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Σεπτέμβριος 21, 2006 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLEA Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Ευχαριστώ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις. Το πρόβλημα λύθηκε τελικά με το uninstall. Για να ξέρω από δω και πέρα άμα δω ότι τα windows το γυρνάνε συχνά σε PIO να υποπτεύομαι ή οτι το DVD αρχίζει να τα παίζει ή το καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Σεπτέμβριος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Για να εισαι σιγουρος οτι λυθηκε, πρεπει να μπορεις να κανεις rip, copy files κλπΑλλιως ναι, θα φταιει η συσκευη ή το καλωδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.