Jump to content

Αξιοπιστες μαρκες?

squid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ποιοι δισκοι παρουσιαζουν μεγαλυτερη αξιοπιστια? Προσωπικα ολα τα χρονια που ασχολουμαι με PC μου εχουν χτυπησει συχνοτερα seagate, μερικοι WD και ποτε μεχρι στιγμης Quantum και Μaxtor. Καποια στιγμη θα παρω δυο 160 sata2 και λεω να παραμεινω στους Maxtor (αρχης γενομενης απο τον πρωτο μου ata 66).

.

Εγω εδω και χρόνια έχω μόνο WD στα συστηματα μου,δεν μου εχει χτυπήσει κανεις(:043: )

Ειχαν περάσει και κανα 2 Maxtor απο τα χέρια μου οπου ο ενας μας εγκατέλειψε.

Γνωμη μου ειναι οτι αυτα ειναι τυχερά,προτίμησε αυτο που σου αρέσει και απλα

τσέκαρε και τα rma της καθε εταιρίας.

Ναι ακουω διαφορετικες εμπειριες και δεν μπορω να καταληξω ευκολα σε καποιο στατιστικο συμπερασμα. Τα RMA των εταιριων πως τα ελεγχω?

.

μια ζωη εχω WD κανενα προβλημα ποτε.. ακομα εχω εναν στα 2giga κ δουλευει ρολοι απλα κανει πολυ θορυβο..

Ναι ακουω διαφορετικες εμπειριες και δεν μπορω να καταληξω ευκολα σε καποιο στατιστικο συμπερασμα. Τα RMA των εταιριων πως τα ελεγχω?

.

στο site της κάθε εταιρίας θα πάς στο support.

πχ της WD ~> http://support.wdc.com/warranty/

Εαν κανεις μια ερευνα στο νετ θα παρεις τοσες διαφορετικες αποψεις που στο τελος θα μπερδευτεις πιο πολυ.

Ολες οι παραπανω μαρκες που ανεφερες ειναι αξιοπιστες.

Εχω δοκιμασει αρκετες μαρκες και δεν μου εχει χτυπησει κανενας μεχρι τωρα.

Ειμαι της αποψης πως εαν τους ψυχεις σωστα και δεν τους ταρακουνας, (βλεπε μεταφορες), δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα με καμια μαρκα.

Οσο για το RMA εννοει κατα ποσο και με πιο τροπο σε καλυπτει η εκαστοτε εταιρια/μαγαζι σε περιπτωση βλαβης. (κοινως εγγυηση).

Μονο αν καποιος δουλευει σε service θα παρεις λιγο πιο αξιοπιστες απαντησεις.

Εγω ειχα μονο Maxtor και μου εχουν χαλασει Maxtor

Ο αδελφος μου ειχε μονο WD και του εχουν χαλασει WD

αντε βγαλε ακρη.

Παντως, απο αυτους δεν εμεινε ποτε καποιος "ξερος"

Εδωσαν συμπτωματα και προλαβαμε να μεταφερουμε δεδομενα.

Ιδιως αν τα σημαντικα τα κρατας backup και αλλου, δε θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα.

την προηγουμενη βδομαδα μου επεσε κατω 1 μετρο την ωρα που δουλευε φυσικα ενας 80αρης WD ατα κ δεν επαθε τπτ μονο παραλιγο να διαλυθει ττο τροφοδοτικο που το πηρε μαζι του (ευτυχως αυτο δεν ευτασε μεχρι κατω) συνεχισε να δουλέυει κανονικα..

Απώλειες: 1xWD 250GB + 1x seagate 200GB χτυπημένοι και τώρα ακόμα ένας seagate ανα τακτα χρονικα διαστήματα κανει κατι τικ και κολάει το σύστημα για δευτερα! μαλλον πάει και αυτός για φουντάρισμα.... αν και στο drive health δεν λέει τίποτα.

Πόρισμα η seagate ειναι πιο επιρεπείς κατ εμε στο να χτυπήσουν.

εχω ακόμη 3 WD που είναι σκυλιά ο τελευταίος μου seagate όπως ανέφερα παραπάνω μάλλον είναι έτοιμος.

Ρε παιδιά , αν είναι εν λειτουργία όλη μέρα ένας σκληρός είναι καλύτερα απο το να τον ανοιγο-κλέινεις συνέχεια????

Εγώ έχω πάντος

1 seagate (απο το 98 εν λειτουργία 24/7 ) δεν έχει πάθει τίποτα.

2χ40(απο το 2003) - 1χ80(απο το 2003) - 1*200(απο το 2005) ολοι WD δε έχουνε πάθει τιποτα ενώ οι μικροί (40) μετακινούνται συχνά μεσα σε τσάντες και σακούλες..

Παρόλλα αυτά

Ενας WD ενος φίλου μου έπεσε απο μισό μέτρο και καταστράφηκε..

Αρα τελικά σημμασία έχει πόσο άσχημα θα πέσει

Ενας WD ενος φίλου μου έπεσε απο μισό μέτρο και καταστράφηκε..

Αρα τελικά σημμασία έχει πόσο άσχημα θα πέσει

Ε έχεις δεί πουθενά σκληρό heavy duty? lol :p

Εγω εδω και χρόνια έχω μόνο WD στα συστηματα μου,δεν μου εχει χτυπήσει κανεις(:043: )

Ειχαν περάσει και κανα 2 Maxtor απο τα χέρια μου οπου ο ενας μας εγκατέλειψε.

Γνωμη μου ειναι οτι αυτα ειναι τυχερά,προτίμησε αυτο που σου αρέσει και απλα

τσέκαρε και τα rma της καθε εταιρίας.

Συμφωνω.Μια απο τα ιδια και σε μενα

ΥΓ. Απο RMA δεν ξερω για τους WD μιας και ακομα δεν εχει χτυπησει κανενας. :082:

Εμένα παιδιά ο πρώτος μου σκληρός ήταν ένας maxtor 20άρης ( μιλάμε για 1998) και δουλεύει ακόμα , αν και κάνει μερικά κοληματάκια . Τώρα έχω έναν seagate και τα πάει καλά . Αν καταλήξεις σε maxtor πρόσεχε τις απομιμίσεις

παμπολοι wd περασαν απο τα χερια μου τα τελευταια δεκα τουλαχιστον χρονια,μονο ενας 120αρης ide παρουσιαζε κατα καιρους προβλημα στην αναγνωριση του master slave,παιζει ομως 2 χρονια τωρα σε cable select mode.

επειτα δοκιμασα αρκετους seagate ο οποιοι αποδειχτηκανε εξισου καλοι με εξαιρεση καποια sata μοντελα τα οποια ταλαιπωρουν εδω και καποιο καιρο εμενα και διαφορους φιλους μου,συγκεκριμενα καποιοι 80αρηδες σατα 1.βεβαια τα 5 χρονια εγγυησης θα αποδειχθουν σωτηρια...

maxtor δεν ειχα ποτε για ευνοητους λογους....χεχε

θα σου λεγα να πας στα 5 χρονια της seagate-μονοδρομος,αλλωστε αν γουσταρεις maxtor ουσιαστικα τωρα αγοραζεις seagate....

αυτα περι δισκων,ροη αερος/καλη τροφοδοσια/καινουργιες καλλωδιοταινιες/ακινησια,εξασφαλιζουν μακροβιωσημοτητα.το ενδεχωμενο του σκαρτου μοντελου ειναι παντα υπαρκτο οτι και αν αγορασεις,οποτε καλη τυχη

Η θερμοκρασία πέζχει ρόλο στους σκληρούς??γιατι έχω 2 σε εξωτερικά κουτακια χωρίς ανεμιστήρες

Ε έχεις δεί πουθενά σκληρό heavy duty? lol :p

Ε αμα αρχίζουν να βγαίνουν οι flash σκληροί δίσκοι θα είναι πολύ καλύτερα..

:102:

. The top three makers--Seagate, Western Digital and Hitachi--account for about 75 percent of drives shipped. Life at the top, though, isn't easy. Although Seagate and Western Digital are currently profitable, Hitachi has experienced some unprofitable quarters recently, and margins for all companies remain tight.

οποτε ειτε seagate eite WD παρεις ευχαριστημενος θα εισαι.. δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για τη μαρκα του σκληρου..

Εχετε δικιο. τελικα, οτι και να παρω ιδια ποσοστα αστοχιας εχουν, απο οτι δειχνει, ολοι. Το πιο πιθανο ειναι οτι οσο πιο πολυ τους προσεξω τοσο πιο αξιοπιστοι 8α ειναι ολοι, αλλωστε οπως σωστα ειπωθηκε ολοι δειχνουν προειδοποιητικά σημαδια πρωτου τα κακαρωσουν. Επισης ολοι πανω κατω ιδιο θορυβο κανουν (ή οχι?) και ιδια καταναλωση ενεργειας εχουν (εχουν?) οποτε μαλλον θα παιχτει στην τιμη μάλλον το θεμα. (μιλάμε για 7200rpm, sata2, 160GB)

Μωρε αμα ειναι να σου χαλασει , θα σου χαλασει και ας ειναι και της NASA. Παρε αυτον με την μεγαλυτερη εγγυηση , τουλαχιστον να εισαι καλυμενος.

Επισης ολοι πανω κατω ιδιο θορυβο κανουν (ή οχι?) και ιδια καταναλωση ενεργειας εχουν (εχουν?)

Για την κατανάλωση παίζει να έχουν περίπου ολοι την ίδια..

Για τον θόρυβο δεν ξέρω :017:

Αν και πιστέυω οτι ολοι οι σκληρόι δίσκοι είναι αθόρυβοι με την τεχνολογία που έχει αναπτυχτεί

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.