Jump to content

Ο σκληρός δεν παίρνει ρεύμα

Theo.gr

Recommended Posts

Ένας φίλος μου έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο του:

Ξαφνικά την ώρα που έπαιζε Warcraft το pc "πάγωσε". Πάτησε reset και μετά η motherboard δεν "έβλεπε" τον δίσκο. Μου τον έφερε για να δω τι συμβαίνει και ανακάληψα ότι δεν παίρνει ρεύμα και δεν γυρνάει. Τι μπορεί να φταίει? Πέθαναι?

P.S. Ο δίσκος είναι o Maxtor 6V200E0

Ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί... Δεν εχω ξανακούσει για τοσο ξαφνικό death σκληρού, μ'εβαλες σε σκέψεις @apotsi. Αν και κραταω back-up δεν εχω την δυνατοτητα να τα εχω ολα 2 φορες.

Ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί... Δεν εχω ξανακούσει για τοσο ξαφνικό death σκληρού, μ'εβαλες σε σκέψεις @apotsi. Αν και κραταω back-up δεν εχω την δυνατοτητα να τα εχω ολα 2 φορες.
Come again ??? Αυτή είναι η έννοια του backup. Να τα έχεις όλα δύο φορές. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όχι στον ίδιο δίσκο.

Ένας φίλος μου έχει πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο του:

Ξαφνικά την ώρα που έπαιζε Warcraft το pc "πάγωσε". Πάτησε reset και μετά η motherboard δεν "έβλεπε" τον δίσκο. Μου τον έφερε για να δω τι συμβαίνει και ανακάληψα ότι δεν παίρνει ρεύμα και δεν γυρνάει. Τι μπορεί να φταίει? Πέθαναι?

P.S. Ο δίσκος είναι o Maxtor 6V200E0

σιγουρα δεν βαρεσε ο Νικος κλοτσια στο pc?

σιγουρα δεν βαρεσε ο Νικος κλοτσια στο pc?

Σύμφωνα με αυτά που μου είπε, όχι. Η μόνη στιγμή που κουνήθηκε το Pc ήταν όταν καθάριζε η μητέρα του αλλά τότε ήταν κλειστό, οπότε δεν μετράει.

Επειδή κι εγώ πρόσφατα είχα παρόμοιο πρόβλημα (δεν ακούω το μοτέρ του δίσκου), οι λύσεις είναι 2:

1) www.anaktisis.gr (αν τα αρχεία σου είναι τόσο πολύτιμα, ώστε να πληρώσεις αρκετά)

2) Δοκίμασε μήπως βρεις από ίδιο δίσκο την πλακέτα για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πρόβλημα controllers

μου εκανε παρομοια προβληματα ολοιδιος δισκος με αυτον που αναφερεις... οποτε του ερχοταν το pc παγωνε και δεν τον εβλεπε το bios.. αν εβγαζα το σκληρο και εκλεινα το ρευμα στο pc μετα απο δυο τρεις φορες δουλευε αλλα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα παλι τα ιδια.. Ε μεχρι που εφαγε rma και ησυχασε..

μου εκανε παρομοια προβληματα ολοιδιος δισκος με αυτον που αναφερεις... οποτε του ερχοταν το pc παγωνε και δεν τον εβλεπε το bios.. αν εβγαζα το σκληρο και εκλεινα το ρευμα στο pc μετα απο δυο τρεις φορες δουλευε αλλα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα παλι τα ιδια.. Ε μεχρι που εφαγε rma και ησυχασε..

Την ίδια λύση ακολουθούσε ο φίλος μου αλλά αυτή την φορά δεν πιάνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.