Jump to content

Άσπρη οθόνη laptop με γραμμές ενώ όλα τρέχουν κανονικά

kagelar34

Recommended Posts

Καλησπέρα το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζω εγώ αλλά ο αδερφός μου που δεν μπορεί να μπει καν στο φόρουμ γιατι το λαπτοπ δεν "παίζει".

Εξηγώ: Από τη στιγμη ενεργοποίησης του λαπτοπ η οθόνη εμφανίζει ένα άσπρο φόντο με πολλές κατακόρυφες λεπτές γραμμές διαφόρων χρωμάτων. Αυτό δηλαδή γίνεται πριν κάνει boot.

Δοκιμαστικά στη συνέχεια έβαλε ένα cd κ άκουγε μουσική από το autorun των windows. Δηλαδή όλα δουλεύουν κανονικά εκτός από την οθόνη, που είναι μάλλον θέμα hardware.

Είναι ένα acer aspire 1520wlmi

Σχόλια:Το μόνο που άλλαξε ο αδερφός μου ήταν ότι έσβησε ένα dll που το χρειαστηκε ένα παιχνίδι στο παρελθόν (heroes 5) αλλά δε νομίζω να έχει σχέση.

Nομίζω: Πως κάπου υπάρχει πρόβλημα στα καλώδια στα σημεία που κλείνει το λαπτοπ ή καπου αλλου μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνη.

Προτάσεις...

ΝΑι από τη στιγμή που ανοίξει το Pc έτσι είναι.Από ότι κατάλαβα μπήκε κ bios γιατί δεν άκουσε τον ήχο των win αλλά δεν άλλαξε τιποτα. Μου ήρθε κ μένα ιδέα για boot με live linux αλλά δε θα έχει νοημα αφού το κάνει από την πρώτη στιγμή

Εισαι σε εγγυηση?

Δυστυχως το προβλημα ειναι οθονη ή κεντρικη πλακετα.

Σε περιπτωση που δεν εισαι σε εγγυηση γνωριζε απο τωρα οτι θα εχεις αρκετα μεγαλο κωστος...

Καθε μερα περνανε ενα σωρο laptop TOSHIBA απο τα χερια μου.

Το συμπτωμα με την ασπριλα και κυριως τις γραμμες ειναι μαλλον οθονη, χωρις να αποκλειω οπως σου ειπα και την κεντρικη πλακετα.

Κριμα που εισαι εκτος εγγυησης...

Λοιπόν η οθόνη επανήλθε, άρα δε νομίζω να είχε χαλάσει κ να έφτιαξε μόνη της, ε?

Ο αδερφός μου μου είπε πως και τις 2 φορές που το έπαθε ο υπολογιστής ήταν σε sleep λίγο διάστημα πριν. Αν νομίζετε ότι το sleep έχει να κάνει με αυτό πείτε μου καμια ιδέα

Λιγο δυσκολο αλλα οχι απιθανο.

Ο προβληματισμος μου εχει να κανει με τις "γραμμες" που ανεφερες.

Ακομα και η καλωδιοταινια μπορει να φταιει.

Αφου παιζει τωρα αφησε το οπως ειναι και αν ξαναπροκυψει το συζηταμε...

Αυτά τα συμπτώματα είναι καθαρά HW... Σϋνήθως είναι καλώδιο φθαρμένο απο το πολύ ανοιγόκλειμα της οθόνης.... Επάνήλθε ίσως γιατί μετακινήθηκε το καλώδιο και πλέον κάνει επαφή. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι πρόβλημα στην μητρική , είτε ράγισμα είτε καμένο εξάρτημα....

Πάντως να είσαι σίγουρος ότι θα στο ξανακάνει και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και πιο συχνο...

Μοας και το θέμα τελειώσε κλειδώνει εδώ... Ευχαριστώ πολύ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.