Jump to content

Αγορά αξιόπιστου inkjet εκτυπωτή.

kagelar34

Recommended Posts

Γεια χαρά. Προχθες έβαλα τον hp 5150 να δουλέψει μετά από ένα εξάμηνο που έλειπα κ έβγαζε πολλά σφάλματα, τεσπα τα περισσότερα διορθώθηκαν αλλά γενικά ο εκτυπωτής

• μερικές φορές τα ελληνικά τα έβγαζε κινέζικα όταν προσπαθούσα να αεκυπώσω από την δευτερη όψη και το αφηνα να περιμένει πάνω από 1 λεπτό
  • άλλες φορές δεν εκύπωνε τίποτα εκτός από text του notepad
  • μέχρι που σε κάποια φάση μπλόκαρε μια σελίδα μέσα, άρχισαν να αναβοσβήνουν τα φωτάκια και μετά αρνήθηκε κάθε λειτουργία

Και στην συνέχεια ακολούθησε χειρουργίο.

Οπότε θέλω έναν έγχρωμο inkjet.(οι θερμικοί τι είναι?) που να κάνει τη δουλειά του.

Θέλω ο εκτυπωτής

1. να κρατήσει ζωντανός για αρκετό καιρό,
  2. να μην μου βγάζει κινέζικα
  3. καλή ανάλυση για εκτυπώσεις σμίκρυνσης κειμένου
  4. δυνατότητα αν μπλοκάρει σελίδα μέσα να μπορώ να κάνω κάτι και γενικότερα αν πάει κάτι στραβα, να υπάρχει δυνατότητα "επιδιόρθωσης"
  5. συμβατότητα κ ευκολία με drivers
  6. δεν εκτυπώνω κ πολλές φωτογραφίες
  7. δεν εκτυπώνω και πολλές σελίδες ανά μήνα, μπορεί και 200-300 αλλά μπορεί να μείνει κ ανενεργός για 2 μήνες
  8. δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης διπλής όψης αν δεν αναιρεί τα 2 πρώτα

Μπορεί να σας φαίνονται λίγο περίεργα όλα αυτά αλλά απογοητέυτηκα από τον ΗΡ, αν προσέξετε πάνω κάτω τα 1,2,4,5 πάνε στο "να κάνει καλά τη δουλειά του". Σκέφτομαι για κανά Canon, κ δίνω περιπου μέχρι 130Ε αλλά αν νομίζετε ότι μου ταιριάζει κάτι άλλο και άλλη τιμή παρακαλώ

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια

Όχι... Θα πας στην business σειρα της HP όπως τον 1000. Αθάνατος εκτυπωτής, μεγάλα μελάνια για βαριά χρήση. Πρώτο μεονέκτημα ότι δεν είναι φώτο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βγάζει φωτογραφίες αν χρειαστεί. Επίσης μπορεί να τυπώσει και σε πιο "βαρύ" χαρτί χωρίς πρόβλημα.Αν μπλοκάρει το χαρτί ανοίγει από πίσω ένα πορτάκι και το βγάζεις απροβλημάτιστα. Δεύτερο μειονέκτημα ότι παίρνει και κεφαλές αλλά με τον όγκο που λές ότι κάνεις δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξεις ποτέ.... Άσε που μπορείς να τιε καθαρίσεις και μόνος στην ανάγκη αν τον αφήσεις και 6 μήνες ή τυπώσεις καμμια χιλιάρα σελίδες με την μια και γεμίσουν απόβλητα απο το μελάνι...

Ο Canon δεν παίρνει ανακυκλωμένα... μπουκώνουν οι κεφαλές... Ο ΗΡ 1000 παίρνει χωρίς πρόβλημα και μάλιστα κοντά στα 14 ευρώ ( απο 22 το γνήσιο) το κάθε χρώμα και είναι και 22ml....

Αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένο Canon ή κάποια σειρά?

Γιατί ο 6200 μου δουλεύει μια χαρά με τα @work των €10 εδώ και πολύ καιρό.

O 4000 που έχω στο γραφείο... Μετά 3-4 ανακυκλώσιμα σταμάτησε να τυπώνει το κίτρινο και μόνο μετά απο πολλους καθαρισμούς και με γνήσιο ξανατυπωσε.... Βέββαια μετά χάλασε η επάνω τροφοδισία χαρτιού γιαυτο και είναι αλλο πρόβλημα...

Πάντω θα σου έλεγα να κοίταγες και τον ΗΡ Κ550.... αρκετά φτηνός και τρομερά γρήγορος και με μεγάλα ανεξάρτητα μελάνια.... 17ml....

Όχι... Θα πας στην business σειρα της HP όπως τον 1000. Αθάνατος εκτυπωτής, μεγάλα μελάνια για βαριά χρήση. Πρώτο μεονέκτημα ότι δεν είναι φώτο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βγάζει φωτογραφίες αν χρειαστεί. Επίσης μπορεί να τυπώσει και σε πιο "βαρύ" χαρτί χωρίς πρόβλημα.Αν μπλοκάρει το χαρτί ανοίγει από πίσω ένα πορτάκι και το βγάζεις απροβλημάτιστα. Δεύτερο μειονέκτημα ότι παίρνει και κεφαλές αλλά με τον όγκο που λές ότι κάνεις δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξεις ποτέ.... Άσε που μπορείς να τιε καθαρίσεις και μόνος στην ανάγκη αν τον αφήσεις και 6 μήνες ή τυπώσεις καμμια χιλιάρα σελίδες με την μια και γεμίσουν απόβλητα απο το μελάνι...

αυτά είναι που ζητάω σε μεγάλο βαθμό αλλά θέλω να σε ρωτήσω,η ανάλυση που έχει ο συγκεκριμένος θα μου επιτρέψει εκτυπώσεις σμίκρυνσης μιας και οι φωτογραφίες δε με πολυενδιαφέρουν,

μπορώ να εκτυπώσω και από τις 2 μεριές χωρίς να ξαναβάζω μέσα τα φύλλα?

ο k550 είναι ακριβός.

επίσης ανάμεσα στους Canon 6220d και 5200 ποιόν να προτιμούσα?

Εμεις εχουμε τον 1100 στην δουλεια και δεν μπορω να πω πωσ μας αφησε ευχαριστημενους. Πηγε 2 φορες για service μεσα σε ενα χρονο και ξαναχαλασε και πηραμε τωρα τον 1200 (ο οποιος μεχρι στιγμης καλα παει).

Εμεις εχουμε τον 1100 στην δουλεια και δεν μπορω να πω πωσ μας αφησε ευχαριστημενους. Πηγε 2 φορες για service μεσα σε ενα χρονο και ξαναχαλασε και πηραμε τωρα τον 1200 (ο οποιος μεχρι στιγμης καλα παει).

Μάλιστα ειδικά αν το συρταράκι που λέει ο greek είναι όπως αυτό που έχει ο 5150 που είχα δε με βοήθησε ιδιαίτερα να βγάλω την σελίδα από πίσω.Είμαι ήδη απογοητευμένος από την ΗΡ

Οπότε μάλλον πάω για έναν από τους 2 canon. Να υποθέσω ότι οι 5200 και 6220d είναι ίδια κατασκευή με τον 5200 να έχει μόνο παραπάνω ανάλυση?

Αν είναι το ίδιο ποιοτικοί θα προτιμήσω των 6220d που έχει καλύτερο εξοπλισμό χωρίς φυσικά να είναι αναγκαίος

Δε νομίζω... Ολόκληρη πόρτα είναι και αποκαλύπτονται όλα...Πάντως όσες φορές έχει χαλάσει ο εκτυπωτής είναι καθαρά θέμα χρήστη που έχει κάνει βλακεία ...πχ κόλλησε το χαρτί και το τράβαγαν με μανία ανάδοπα για να βγεί... Ζημιά δεν έχω για κανέναν απο αυτούς ακόμα και με 25.0000 εκτυπώσεις στον 1,5 χρόνο....

H αλήθεια είναι ότι κ δεν είμαι ο σχετικός των εκτυπωτών και σίγουρα θα έκανα κάποια βλακώδη ενέργεια αλλά δεν άναβε καθόλου ακόμη κ με τη σελίδα μέσα.Σαν να κατάρευσε ο εκτυπωτής οπότε έβγαλα "ευγενικά" τη σελίδα ξεβιδώνοντας τα μισά κομμάτια και δεν έγινε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι δε με πείραξε που χάλασε γιατι το μηχάνημα εκτύπωνε μία στις 2 που το έβαζα

Αυτή τη στιγμή στους η Canon στους inkjet είναι πολύ μπροστά απο τον ανταγωνισμό. Πρόσεξε όμως τρία πράγματα.

1ον : Η σειρα 62xx είναι πολύ υποδεέστερη σε επιδόσεις από τους ip4200 και ip5200. Έχει μικρότερη ανάλυση, μόνο δύο μελάνια και όχι εκτύπωση διπλής όψης. Πρακτικά είναι στο επίπεδο του ip2200 με τις επιπλέον "χαζομάρες" όπως card reader κλπ που δεν θα χρειαστείς.

2ον : Για την τελευταία σειρά των pixma δεν κυκλοφορούν ευρέως συμβατά αναλώσιμα όπως @work καθώς τα cartiges της canon έχουν κάποιο είδος προστυασίας. Βέβαια όλα σπάνε και κάποιος αν ψάξει κάτι θα βρεί απλά εγω προσωπικά δεν έχω δει κάτι ακόμα.

3ον : Ολα τα παραπάνω μοντέλα είναι ουσιαστικά υπό κατάργηση. Η Canon έχει ήδη παρουσιάσει τα νέα ip3300, ip4300 και ip5300 που σέ λίγο καιρό θα έρθουν και στην Ελλάδα. Οι χαμηλές τιμές του 5200 οφείλονται σε αυτό το γεγονός καθώς οι εταιρείες ξεστοκάρουν τα αποθεματά τους. Σημείωσε επίσης ότι οι διαφορές στις επιδόσεις δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Προσωπική μου άποψη είναι αν προλάβεις να χτυπήσεις έναν 5200 άμεσα καθώς και σε επιδόσεις είναι κορυφαίος και οι τιμές είναι "σφαγμένες".

κ κοιτούσα στο site της Canon αλλά δεν υπήρχε κανένας από τους παραπάνω σε "εμφανές" σημείο.

Νομίζω πως έχει ο 6220δ εκτύπωση διπλής όψης.Αλλά μάλλον πάω για τον 5200 γιατι νιώθω πως θα πληρώσω τις υπέρυθρες μπλεδοντια κ card readers που έχει ο 6220.

Είμαι λιγάκι προκατελειμμένος σε σχέση με τους ΗΡ αλλίως ίσως με έπειθε ο Greek. Εύχομαι να μην το μετανιώσω

Mπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα αν θέλετε κ εσείς, ευχαριστώ όσους με πληροφόρησαν κ με βοήθησαν

[εδιτ]

μαλλον στο 2ο εννοείς ότι ούτε για τον 5200 υπάρχουν τέτοια μελάνια ε?Δεν κατάλαβα ποιοί συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία σειρά.

Ναι οι canon ειναι σε αλλο επιπεδο πλεον μαζι με καποια μοντελα της epson.Καλο θα ειναι να περιμενεις λιγο ομως γιατι αλλαζουν τα μοντελα απο 4200 σε 4300 και απο 5200 σε 5300,και το λεω αυτο για να παρεις το "καινουργιο"μοντελο.

Νομίζω πως έχει ο 6220δ εκτύπωση διπλής όψης.

Σε αντίθεση με την ΗΡ στους Canon η κατάληξη "D" δεν σημαίνει απαραίτητα "διπλής όψεως". Το E-shop είναι το μόνο site παγκοσμίως (από παραβλεψη ίσως) που αναφέρει τον 6220D σαν διπλής όψεως. Στην πραγματικότητα η εκτύπωση διπλής όψεως γίνεται χειροκίνητα όπως στους printers της HP.

Δες εδώ : http://www.parkcameras.com/canon/printers/canon_pixma_ip6220d.htm

γιατι νιώθω πως θα πληρώσω τις υπέρυθρες μπλεδοντια κ card readers που έχει ο 6220.

Πληροφοριακά μόνο σου λέω ότι το Bluetooth είναι προαιρετικό . Πρόκειται για το BU-20 της Canon που αν θυμάμαι καλά κάνει περίπου 60 με 70 ευρώ.

μαλλον στο 2ο εννοείς ότι ούτε για τον 5200 υπάρχουν τέτοια μελάνια ε?Δεν κατάλαβα ποιοί συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία σειρά.

Αναφέρομαι στους IP4200, 5200 και 6600D που παίρνουν τη σειρά PGI-5 και ClI-8. Για τα CL-51 / 52 που παίρνει ο 6220 δεν έχω πληροφορίες, αλλα πιθανότατα ισχύει το ίδιο αφού κυκλοφόρησαν την ίδια εποχή. Βέβαια αυτό που ισχύει συνήθως είναι πως κάποια στιγμή για όλα βγαίνουν συμβατά (ας είναι καλά οι κινέζοι)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.