Jump to content

Προβληματα με νεο δικτυο. Δεν εχω internet.

nickthegreek1442169120

Recommended Posts

Πηρα το zyxel 660HW και ενα switch 3com 8port gigabyte. Στο σπιτι εχω τραβήξει μπριζάκια σε όλα τα δωματια. Εχω συνδέσει τον ρουτερ όπως και όλα τα καλώδια δικτύου στο switch. Όταν συνδέω το pc στο switch του ρουτερ όλα καλά και ωραία. Όταν όμως συνδέω το pc σε μία μπρίζα δικτύου το pc ουτε ιντερνετ βλέπει ούτε μπορώ να μπω στο web configuration του router ούτε τίποτα.

Όταν συνδέω το pc στην μπρίζα δικτύου στο switch πανω ανάβει το λαμπάκι που δείχνει ότι έχει συνδεθει ένα pc αρα πρόβλημα με το καλώδιο δεν υπάρχει.

Επίσης αν και εχω καρτα gigabyte το switch δεν καταλαβαινει ότι είναι gigabyte η καρτα και βγαζει ένδειξη (πρασινο λαμπακι) για σύνδεση 10/100 και όχι 1000 (μπλε λαμπακι).

Καμία πρόταση παιδιά?

θες να πεις gigabit οχι gigabyte ;)

Τωρα, αν δεν κανω λαθος χρειαζεται ειδικο καλωδιο ποιο ενισχυμενο για το 1000αρι. Βεβαια μπορει να κανω και λαθος. Τωρα, βαλε σε ολα τα pc αυτοματες ρυθμησεις IP-DNS μπας και εχεις βαλει σε ενα 192.168.1.2 και το αναψεις αφου εχει δωσει σε αλλο την IP αυτη και κολλαει (το παθαινα με το usr και επεφτε ολο το δικτυο)

(μερικές απλές οδηγίες!)

Ping στον router δοκίμασες να κάνεις από το PC που συνδέεις στο μπριζάκι;

αυτό θα σου δείξει αν χάνει πακέτα το καλώδιο!

αν δεν χάνει, τότε (μάλλον) υπάρχει πρόβλημα με το configuration σου!

Βασικά όπως το ακούω το μόνο "μελανό " σημείο είναι η κατασκευή του δικτύου που έκανες...Κοίτα να δεις αν παίρνει και λαμβανει πακέτα η κάρτα δικτύου .. Το ότι σου δείχνει την ταχύτητα , δε σημαίνει ότι είναι εντάξει γιατί μόνο το ένα ζευγάρι να δουλευει καλα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.