Jump to content



Αγορά νέου τροφοδοτικού


antouan1442169166

Recommended Posts

Εγώ από προσωπικές εμπειρίες, θεωρώ "σίγουρες" εταιρίες τις Antec, Enermax, Chieftec. Αν και πιστεύω με οποιοδήποτε "επώνυμο", όπως Heroichi, Tagan, Fortron κλπ θα είσαι ΟΚ. Aν σκοπεύεις αργότερα να κάνεις διάταξη SLI, καλό είναι να πάρεις κάτι στα 500 - 550W και άνω, αλλιώς και με 450W μια χαρά θα είσαι.

Οπως τα ειπε ο nicksoti με ενα 400-450 θα εισαι υπερκαλυμμενος.Οσον αφορα τις συμπαθιες μου σε τροφοδοτικα:tagan,enermax,antec.

Με τα μη επωνυμα θετεις σε κινδυνο το συστημα σου εστω και εμεσα. Καλυτερα να σκασεις για καλο τροφοτικο παρα μετα για κανα 2ο συστημα. Ετσι κι αλλιως το τροφοδοτικο σου μενει και για αργοτερα. Εγω το Antec True Power 480watt το εχω 2 χρονια τωρα...

Το τροφοδοτικό που έχω τώρα επάνω είναι ένα q-tec 450,μολις άνοιξα για πρώτη φορά το pc δούλεψε και μετά από 2λεπτα έκλεισε.

Τα ψάχνω όλα να δω ότι είναι εντάξει και βλέπω το βασικό βύσμα του τροφοδοτικού να έχει 20pins ενώ η μητρική ήθελε 24 pins, βάζω ανταπτορα που κάνει τα 20->24 και δούλεψε κανονικά άλλα μετά κάποιες αμφιβολίες.

Πρόσθεσα και 3 pci(TV, sound blaster, firewire) και πάλι δούλεψε.

Εχω την εντύπωση ότι δουλεύει στα όρια, ισχυει?

Δείτε την photo από το πρόγραμμα της asus να μου πείτε αν είναι όλα ok

asus.jpg

Μην εμπιστευεσαι τοσο το software καλυτερα να παρεις ενα πολυμετρακι να δεις μονος σου τι τασεις δινει το τροφοτικο σου με ακριβεια.

Ποσα εισαι διατεθημενος να δωσεις.Μη ξεχνας οτι τα τροφοδοτικα ειναι η καρδια του pc και μια καλη επενδυση σε ενα καλο τωρα θα σε εξασφαλισει και στα επόμενα συστηματα σου.

Δες και αυτο

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=26847

ειναι το corsair HX620

Αν δεν ειμουν καλυμενος απο τροφοδοτικα θα το λογαριαζα.Σε efficiency εχω ακουσει πως πλησιαζει /ξεπερνα και liberty.Επισης ενα 450-500 οπως ειπωθηκε και πανω και συμφωνω απολυτα θα σε καλυψει χαλαρα, αρκει να ειναι απο καλη εταιρεια.πχ enermax, antec, seasonic, tagan κλπ

Με τα μη επωνυμα θετεις σε κινδυνο το συστημα σου εστω και εμεσα. Καλυτερα να σκασεις για καλο τροφοτικο παρα μετα για κανα 2ο συστημα. Ετσι κι αλλιως το τροφοδοτικο σου μενει και για αργοτερα. Εγω το Antec True Power 480watt το εχω 2 χρονια τωρα...

Σε κινδυνο θα τον θεσει αν αρχισει να πειράζει το συστημα αν ειναι default δεν θα έχει κανένα προβλημα. Ασε που δεν χρειάζεται παραπάνω απο 400w σε default

Αυτο μπορεί να το επιβεβαιώσει αθροίζοντας τα watt που καταναλώνει δεν θα βγουν πάνω απο 320.

Δες εδω για να υπολογίσεις www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Εγω έχω δυο τροφοδοτικα no name ενα κλείνει κοντα 9 χρονια(Piii) και το άλλο 5(P4)

Εγω θα προτεινα ένα Chieftec 420w 69€ Και φθηνο και καλο και με όσα watt χρειάζεσαι(και με το παραπάνω)

www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=237181&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Το q-teq γιατι δεν το πας πίσω. Έστι και αλλιώς περισσότερο φημίζεται για τα τροφοδοτικά που δεν δουλέυουν σωστά παρα για το ανάποδο

Eγώ θα σου πρότεινα ένα εκ των 2 τελευταίων..

Συμφωνω κι εγω με τον Στρατο. Επισης και τα chieftech ειναι καλα τροφοδοτικα οπως αναφερθηκε σε προηγουμενο post.

Eγώ θα σου πρότεινα απλά να μην πάρεις Q-TEC.

Όπως είπε και ο blkik, περισσότερο φημίζεται για τα τροφοδοτικά που δεν δουλεύουν σωστά, παρά για το ανάποδο.

Άλλο πράμα το τροφοδοτικό και άλλο πράμα το μεταλλικό τασάκι.

Άντε να δουλέψει 2 χρόνια καλά και μετά τέρμα. Άσε που έχουν την τάση με τον χρόνο να ρίχνουν την απόδοσή τους, κυρίως τα καλοκαίρια.

Μη ξεχνάμε πως είναι και θέμα ασφάλειας, καλύτερα να πάρεις ένα φθηνό από εταιρία που κατασκευάζει τροφοδοτικά παρά από βιοτεχνία που "κατασκευάζει" ότι βρει αγορά για να πουλήσει.

Φίλε μου, εάν η σύνθεση του υπολογιστή σου δεν υπερβαίνει το τυπικό μέγεθος, (mobo, cpu, 2 dimms, έως τρεις δίσκοι και ένας οπτικός οδηγός), αξίζει πραγματικά να εξετάσεις και τα τροφοδοτικά με παθητική ψύξη, (fanless), τα οποία βεβαίως είναι εντελώς αθόρυβα, και με λογική τιμή έως τα 350W. Βεβαίως, εάν οι ανάγκες ισχύος είναι υψηλότερες, τότε υπάρχει η δυνατότητα συστοιχίας.

Πάντως, η βασική διαφορά ενός φθηνού τροφοδοτικού από ένα «επώνυμο», εστιάζεται κυρίως στην ποιότητα των πυκνωτών. Και κάτι ακόμη: ένα σωστά σχεδιασμένο τροφοδοτικό οφείλει να διακόψει ακαριαία τη λειτουργία του, εάν ανιχνεύσει βραχυκύκλωμα σε οποιαδήποτε γραμμή του, χωρίς να παρουσιάσει την παραμικρή βλάβη. Αυτό το test drive δείνει μια γεύση της ορθότητας της σχεδίασης, αλλά η αντοχή είναι κάτι που αποδεικνύεται μόνο με το πέρασμα του χρόνου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.