Jump to content

AGP 6600GT ή 6800 που θα γίνει Ultra?

Ilias83

AGP 6600GT ή 6800 που θα γίνει Ultra?  

31 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βοηθήστε λίγο ρε παίδες...

Είμαι στο τσάκ να πάω να πάρω μια 6600GT, αλλά σκέφτομαι οτι αν πάρω περίπου με τα ίδια λεφτά μια 6800 και την κάνω Ultra τότε θα έχω κερδίσει πολλά λεφτά και επιδόσεις...

Το θέμα είναι οτι δεν έχω ασχολειθεί και πολύ με το θέμα και δεν ξέρω αν και κατα πόσο θα τα καταφέρω...

Υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρίες που πρέπι να δω για να έχω περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρω ή τι θα πρέπει να κοιτάξω;

Θα σας παρακαλούσα αν θέλατε να προτείνατε συγκεκριμένα μοντέλα εταιριών...

Για παράδειγμα σε 6600GT εγώ σκεφτόμουνα Albatron με 230...

Τι λέει το συγκεκριμένο μοντέλο?

Επίσης να πάω για 128ΜΒ ή 256ΜΒ (έχω ακούσει οτι τα 256 δεν έχουν καμοία διαφορά, απλά τα πληρώνεις παραπάνω)

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Έκανα ένα μικρό λάθος και μπέρδεψα τα ψηφία...

230 η Albatron 6600GT και 320 η MSI 6800 (128MB)...

Εε τελικά είναι μεγάλη διαφορά...

εννοείται 6800 βγάζει περισσότερα φρειμς με φίλτρα. Και εγώ για την 6600 πήγαινα αλλά πήρα την 6800 για να μου κρατήσει περισσότερο απο 1-1/5 χρόνο

η αληθεια ειναι οτι με την 6800(που θα την κανεις και Ultra)

θα κρατησεις περισοτερο καιρο!

βεβαια αν προοριζεις γενικη αναβαθμηση uπολογιστη

(σε σχετικα μικρο χρονικο διαστημα) σκεψου και

την εκδοση pciexpress!

Οποιος παει για 6600gt καλο ειναι να πηγαινει στην απολυτως φθηνοτερη υλοποιηση.Αλλιως 6800.Παντως μια εστω μετρια κλοκαρισμενη 6600gt παιζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε 1024 και με πολλα φιλτρα ενεργοποιημενα... Αν εξαιρεσεις το benchmarking ,το gaming ειναι σχεδον ιδιο στο ματι.Εκτος αν καποιςο παιζει μονο σε 1600χ1200 οποτε δεν μου πεφτει λογος...

Αρχική απάντηση από Vadergr

Οποιος παει για 6600gt καλο ειναι να πηγαινει στην απολυτως φθηνοτερη υλοποιηση.Αλλιως 6800.Παντως μια εστω μετρια κλοκαρισμενη 6600gt παιζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε 1024 και με πολλα φιλτρα ενεργοποιημενα... Αν εξαιρεσεις το benchmarking ,το gaming ειναι σχεδον ιδιο στο ματι.Εκτος αν καποιςο παιζει μονο σε 1600χ1200 οποτε δεν μου πεφτει λογος...

Δεν νομίζω 1600x1200 να μπορεί να παίξει στην TFT μου...

Τι εννοείς με πολλά φίλτρα ενεργοποιημένα;

Δηλαδή η 6600GT δεν παίζει π.χ. DooM3 με όλα στο τέρμα και όλα τα φίλτρα ενεργοποιημένα;

’σχετο, αλλά εσύ την prolink πόσο την πήρες και από που;

Αρχική απάντηση από Yiannakas

εννοείται 6800 βγάζει περισσότερα φρειμς με φίλτρα. Και εγώ για την 6600 πήγαινα αλλά πήρα την 6800 για να μου κρατήσει περισσότερο απο 1-1/5 χρόνο

Καλά μην τελένεσαι έχω μια 5200FX σχεδον ένα χρόνο και πριν απο αυτό είχα για 2,5 χρόνια μια GeForce2 MX200 64ΜΒ...

Μια χαρά παίζανε...

Οπότε με αυτή τη λογική καταλαβαίνεις οτι η κάρτα θα μου μείνει μέχρι να πάω σε PCI-E και γενικά θα μείνει πάνω στο μηχάνημα για πάντα ίσως (αν δεν το πουλήσω όταν πάρω καινούριο)

Αρχική απάντηση από Vadergr [29-01-2005 22:41]

Συμφωνώ και εγώ.Αν έχεις κόλλημα με τα benches η 6800 είναι μονόδρομος σ'αυτή την περίπτωση (ή πάς σε ΑΤΙ :p )

Σχεδον :OT: .... Τι πιθανοτητες εχει μια 6800le (πχ asus 9999le) να γινει 6800gt? Γιατι αν εχει αρκετες πιθανοτητες και αφου ειναι σχεδον στην ιδια τιμη με την 6600 ,μαλλον συμφερει...

Απ'ότι διαβάζω , πάρα πολύ λίγες πιθανότητες.

On topic , έπαιζα με μια 6600GT (ενός γνωστού) το σαββατοκύριακο.

Οπότε , την σύγκρινα λίγο με την 6800 μου (ξεκλείδωτη και υπερχρονισμένη όπως στην υπογραφή , η 6600GT ήταν @570/1140).

Για μένα η διαφορά ήταν στο AA.

H 6600GT ανέβαζε έυκολα αναλύσεις , μέχρι 1280x έπαιζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ τα πάντα, χωρίς AA.

Πιο αργά από την 6800@GT , αλλά όχι τίποτα το φοβερό (15-20% πιο αργά).

To AF δούλευε υπέρ της 6800 , αλλά πάλι τίποτα το φοβερό.

Ανάβοντας ΑΑ , η 6600GT έπεφτε φοβερά πιο απότομα από την 6800@GT , να αναφέρω απλά οτι με 4xAA είδα διαφορά 50% στο Doom3 και 80% στο NFSU2.

Γενικά , απ'όσο είδα , το 2xAA την ενοχλεί σχεδόν όσο το να ανέβει μια ανάλυση πάνω!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλύτερα μια 6600GT. H 6800 είναι πολύ ακριβή. Εκτός κι αν μια 6800LE η οποία είναι αρκετά πιο φθηνή μπορεί να κλοκαριστεί στα επίπεδα μια GT.

Τι να πω ρε παιδιά... Εδώ και με την GeForce4 κλοκαρισμένη έπαιζα HL2 με καλα frames σε 1280χ960 hi-quality χωρίς AA/AF. To fifa2005 σε 1600χ1200 όπως και το UT2004.

Όταν η 6600GT βγαίνει πιο γρήγορη από την 9800προ η οποία είναι θηρίο δε θα κρατήσει για 2 χρονάκια???

Αρχική απάντηση από apocalypse

Απ'ότι διαβάζω , πάρα πολύ λίγες πιθανότητες.

On topic , έπαιζα με μια 6600GT (ενός γνωστού) το σαββατοκύριακο.

Οπότε , την σύγκρινα λίγο με την 6800 μου (ξεκλείδωτη και υπερχρονισμένη όπως στην υπογραφή , η 6600GT ήταν @570/1140).

Για μένα η διαφορά ήταν στο AA.

H 6600GT ανέβαζε έυκολα αναλύσεις , μέχρι 1280x έπαιζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ τα πάντα, χωρίς AA.

Πιο αργά από την 6800@GT , αλλά όχι τίποτα το φοβερό (15-20% πιο αργά).

To AF δούλευε υπέρ της 6800 , αλλά πάλι τίποτα το φοβερό.

Ανάβοντας ΑΑ , η 6600GT έπεφτε φοβερά πιο απότομα από την 6800@GT , να αναφέρω απλά οτι με 4xAA είδα διαφορά 50% στο Doom3 και 80% στο NFSU2.

Γενικά , απ'όσο είδα , το 2xAA την ενοχλεί σχεδόν όσο το να ανέβει μια ανάλυση πάνω!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς οιτ με 4xAA είδες 50% διαφορά στο Doom3 και 80% στο NFSU2???

Δηλαδή με το ΑΑ μπορούσες να καταλάβεις κολλήματα, κόλλαγε ο Δίας ή τι τελος πάντων...

Πάντως πολύ κατατοπιστικό το post σου, σε ευχαριστώ πολύ...

Εννοώ 50% και 80% διαφορά στα fps αντίστοιχα , στις ίδιες ρυθμίσεις.

Προφανώς αυτό σημαίνει οτι στις οριακές ρυθμίσεις (maximum playable) της 6800 , η 6600GT δεν έπαιζε καθόλου καλά.

Δηλαδή εκεί που η 6800 έβγαζε 50-55 fps στο NFSU2 (μια χαρούλα) , η 6600GT έπαιζε στα 30-35fps , οπότε και αισθανόμουν πολύ έντονο lag.

Αυτά πάντα με 4xAA ενεργοποιημένο.

Γενικά , την διαφορά τους την υπολογίζω περίπου στο 4xΑΑ , σε πραγματικό gameplay.

πχ αν η 6600GT παίζει καλά μέχρι τα 1280x χωρίς AA , τότε η 6800@GT θα παίζει εξίσου καλά (ή καλύτερα) στα 1280x με 4xAA.

Απλά να σημειώσω :

1) Η 6800 είναι ξεκλείδωτη και υπερχρονισμένη , θα ήθελα να τις δοκιμάσω και σε default , αλλά η 6800 μου ήταν ξεκλείδωτη από την μάνα της , οπότε με το rivatuner δεν υπάρχουν pipelines που να μπορώ να κλειδώσω.

Ξέρω πάντως από συγκρίσεις με benchmarks στο net , οτι η 6800@GT μου είναι 30-50% δυνατότερη από μια απλή , κλειδωμένη , 6800.

2) Λόγω έλλειψης χρόνου , τις δοκίμασα την κάθε μια στο μηχάνημά της.

Η 6800@GT στο PC της υπογραφής , η 6600GT σε έναν A64 3000+@2570 (939) , 1GB ram @ 234.

Το πρόβλημά μου είναι οτι το ριμαδιασμένο το AA το έχω άχτι...

Θέλω να παίξω παιχνίδι με 4x ΑΑ να δω πως είναι...

Μου φαίνεται πως η 6600GT ευνοείται από το μηχάνημα που είναι πάνω (1GB μνήμη)

Την καρτούλα σου λοιπόν πόσο την πήρες και από που;

διαβαζοντας αυτο

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 09:45]

Καλά μην τρελένεσαι έχω μια 5200FX σχεδον ένα χρόνο και πριν απο αυτό είχα για 2,5 χρόνια μια GeForce2 MX200 64ΜΒ...

Μια χαρά παίζανε...

Οπότε με αυτή τη λογική καταλαβαίνεις οτι η κάρτα θα μου μείνει μέχρι να πάω σε PCI-E και γενικά θα μείνει πάνω στο μηχάνημα για πάντα ίσως (αν δεν το πουλήσω όταν πάρω καινούριο)

και αυτο

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 09:45]

Το πρόβλημά μου είναι οτι το ριμαδιασμένο το AA το έχω άχτι...

Θέλω να παίξω παιχνίδι με 4x ΑΑ να δω πως είναι...

καπου κολλησα........αν θες να δεις 4χ ΑΑ οπωσδηποτε 6800......αν τα οικονομικα σου δεν το αντεχουν και μπορεις να συμβιβαστεις με 2χ ΑΑ πηγαινε για 6600GT.....

παντως και μονο η διαφορα που θα δεις απο την 5200 θα σε καλυψει πληρως και δεν θα θες και πολλα παραπανω απο αυτα που δινει η 6600GT:cool:

Βασικά χρησιμοποίησα πολύ gpu limited ρυθμίσεις , οπότε δεν νομίζω να έπαιξε πολύ το υπόλοιπο σύστημα.

Σε χαμηλές ρυθμίσεις πάντως (1024x και κάτω , χωρίς AA/AF) , ώστε να είναι όριο το σύστημα , αυτό που κάνει ο A64 στον XP κόβεται από την λογοκρισία...

Την 6800 την πήρα 315 από το e-shop.

EDIT : Για να μην παρεξηγηθώ , η 6600GT μπορεί να παίξει παιχνίδια με 4xAA , αλλά απ'ότι είδα , θα είναι αρκετά πιο αργή από ξεκλείδωτη 6800 ακόμα και με 1 ανάλυση κάτω.

Με 2xAA δεν κάνει τόσο μεγάλη βουτιά όσο με 4x (εννοείται) , αλλά και πάλι έχει μεγάλη εώς πολύ μεγάλη διαφορά.

Αρχική απάντηση από greekfragma

καπου κολλησα........αν θες να δεις 4χ ΑΑ οπωσδηποτε 6800......αν τα οικονομικα σου δεν το αντεχουν και μπορεις να συμβιβαστεις με 2χ ΑΑ πηγαινε για 6600GT.....

παντως και μονο η διαφορα που θα δεις απο την 5200 θα σε καλυψει πληρως και δεν θα θες και πολλα παραπανω απο αυτα που δινει η 6600GT:cool:

Κοίτα περίμενα οτι με μια 6600GT θα παίζω στα 1024 με όλα τα φίλτρα και με τέρμα τις ρυθμήσεις στα εφέ κ.τ.λ.

Απλά γενικά πάντα ήμουνα με "κακή" κάρτα για παιχνίδια και θα ήθελα τώρα να τα παίζει όλα...

Φυσικά ότι καια από τα 2 να διαλέξω (είμαι πιο πολύ προς την 6600GT λόγω της τιμής) θα μου μείνει πάνω στο μηχάνημα για πολύ πολύ καιρό...

Ένα πολύ βολικό review που ίσως βοηθήσει (credit goes to : Vadergr)

Έχει πολλές ρυθμίσεις , οπότε μπορείς να δεις σε τι μεταφράζονται οι όποιες διαφορές.

πχ στο doom3 ultra quality 4xAA , 8xAF , η 6600GT βγάζει στα 1024x περίπου όσα fps βγάζει η 6800 στα 1280x.

Για playable ρυθμίσεις , υπολόγισε οτι χρειάζεσαι ~50fps.

Έχει και μετρήσεις από υπερχρονισμένη 6600GT , έτσι για να πάρεις μια ιδέα.

Πάντως αν δεν σου βγαίνουν τα , πάρε 6600GT , σίγουρα είναι τρομακτικά καλύτερη από την 5200 (όπως και οποιαδήποτε άλλη FX) , οπότε φαντάζομαι θα μείνεις ικανοποιημένος.

Λοιπόν νομίζω οτι το αποφάσησα...

Θα πάω για μια 6600GT...

Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό (ελπίζω να μην το μετανιώσω αργότερα...)

Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσω σε ποια υλοποίησή της να καταλήξω...

Αποκλείω την MSI καθότι έμαθα οτι δεν έχει θερμόμετρο...

Και κάτι τελευταίο:

Τι ρεύμα χρειάζεται η 6600GT θέλει επιπλέον Molex (νομίζω η 6800 θέλει στάνταρ)?

Απλά για να δω αν μου φτάνει το ρεύμα...

(Κάπου είχα ένα link για να υπολογίζεις πόσο ρεύμα χρειάζεσαι, αλλά δεν ξέρω τώρα που είναι, όποιος το έχεις ας κάνει την καλή πράξη να το δώσει...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.