Jump to content

Σύνδεση εκτυπωτή σε router

Necro

Recommended Posts

Χαιρετώ τη παρέα!

Αγόρασα το HP Photosmart C3100 series το οποίο είναι πολυμηχάνημα printer/scanner/αντιγραφικό κτλ. Το USR 9107 έχει πάνω υποδοχή usb για εκτυπωτή, και με ενδιαφέρει να μπορούν και οι 2 υπολογιστές του δικτύου μέσω του ρουτερ να εκτυπώνουν με τον εκτυπωτή. Είναι αυτό εφικτό? Θα ξεθάψω αύριο τις οδηγίες του ρουτερ, κάπου το έλεγε, απλά γενικά ρωτάω αν γίνεται, και αν θέλει τίποτα ειδικές ρυθμίσεις, ή απλά να βάλουμε το καλωδιάκι. Ευχαριστώ!

Μπαίνεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ Device->Print Server

Δινεις όνομα εκτυπωτή

Κανεις copy τη δ/ση που θα σου δωσει

Πας προσθήκη εκτυπωτή σε καθε Pc ξεχωριστά ->Εκτυπωτής δικτύου ->Επιλέγεις την σύνθεση μέσω URL και paste την παραπάνω δ/ση

Θα ζητήσει τους drivers του εκτυπωτη τους βαζεις και τέλος!

Αυτα...

Υ.Γ νόμίζω κάπου στις οδηγίες λέει οτι το 9107 υποστηρίζει μόνο εκτυπωτή στη USB θύρα, οπότε δε ξέρω αν θα δουλέψει για το πολυμηχάνημα! (μπορεί να δουλεύει μόνο ο εκτυπωτης ή κατι τέτοιο!)

ναι φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο, μόλις πριν από λίγο έκανα αυτά τα ήματα και όντως έτσι είναι, δουλεύει μια χαρά ο εκτυπωτής όταν προσπαθώ να κάνω print, αλλά πρέπει να τον συνδέσω πάνω στο pc για να δουλέψει το scanner...

πάντως παρότι είναι στο δίκτυο το πρόγραμμα της HP δεν τον βρίσκει, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον συνδέσω πάνω του για αν τα δω αυτά... πάντως από τη στιγμή που στήθηκε η κατάσταση, όταν παω να μπω windows, με εμφανίζει στην οθόνη επιλογής account{μόνο με το δικό μου account φυσικά} και αν και είδα κάτι στο startup μέσω run-> msconfig, κάτι για startup ID_HP, και το απενεργοποίησα, πρέπει να κάνω κλικ στο εικονίδιο για να μπω στα win. Είναι νορμάλ κατάσταση αυτή? Μπορώ να το απενεργοποιήσω αυτό και να μπαίνει απευθείας?{δεν έχω άλλα accounts στο pc}

--νομίζω κατάλαβα γιατί το κάνει αυτό... στους λογαριασμούς χρηστών,βλέπω έναν νέο ASP.NET MACHINE A.. φαντάζομαι για αυτό με βάζει στην πάρχει να επιλέξω το account μου... πέρα από τη γνωστή λύση του delete, που την φοβάμαι μήπως και δε λειτουργεί ο printer μετά, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?--- να συμπηρώσω πως το software του printer μου εγκαθιστα και το net framework που δεν είχα...

νομίζω πως αυτή η επιλογή δεν υπήρχε πριν το net framework, εκτός αν είναι τον win pro έτσι και αλλιώς... πάντως αυτή δείχνει ύποπτη!

lolld4.th.gif

ευχαριστώ πολύ φίλε μου, και εσένα και τον apotsi, τλωρα απλά μου βγάζει φόρτωση των προσωπικών σας ρυθμίσεων και ανοίγει γρήγορα μόνο του, φαντάζομαι έτσι γίνεται η διαδικασία με τα framework τι να κάνουμε , thanx και πάλι!

• 1 year later...

Καλησπερα στην παρεα του pctechnology..θελω να σας ρωτησω, σκεφτομαι την αγορα ενος laptop και την ασυρματη επικοινωνια του με πολυμηχανημα, εκτος απο το ασυρματο router που θα πρεπει να εχω τι προδιαγραφες πρεπει να εχει το πολυμηχανημα ή το router ?

Δεν είπες ότι θέλεις και σύνδεση στο internet.

Αν θέλεις όλες τις λειτουργίες του πολυμηχανήματος δεν θα σου κάνει ένας απλός router με θύρα USB για print server.

Αν θέλεις όλες τις λειτουργίες θέλεις ένα ασύρματο (bluetooth ή wifi) USB dongle.

Τα εχω μπεδεψει :(

Αν θελεις εξηγησε το μου λιγο αυτο...θαλω καταρχην ενα wireless router για να μπαινω απο το laptop internet και αν εχω σε ολο το σπιτι.Αλλα και το πολυμηχανημα δεν πρεπει να το συνδεσω επανω του ?

Εγω θελω: Να εχω μεσο του laptop internet σε ολο το σπιτι...και αν θελω σκαναρισμα εκτυπωσεις κτλπ ασυρματα να εχω την δυνατοτητα αυτη. :115:

Θα πάρεις έναν μικρό print server με πόρτα usb. Θα συνδέσεις τον εκτυπωτή με τον print server kai to print server πάνω στον ρουτερ ώστε να είναι προσβάσιμος ανεξάρτητα από το αν είναι ανοικτοί οι υπολογιστές. Δεν έχει πολύ ακριβά ένα τέτοιο μηχανάκι...

Α ωραια μια χαρα τοτε... κατι τετοιο δηλαδη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616448

Παντως πρεπει να παρω ενα router με παραπανω απο 2 ethernet... σωστο ειναι τελικα αυτο που μου λενε οτι ενα καλο router ειναι επενδυση!

Σας ευχαριστω tristeno & Greek ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.