Jump to content

OCZ ULTRA HIGH PERFORMANCE

nobig

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι μνήμη. Τούτες εδώ τι λένε; με ενδιαφέρει κάπου στα 235-245 max να πάω με όσο πιο σφιχτα timings

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554903

Δίνω μέχρι 220, απο εξωτερικό το σκέφτομαι. Η μνήμη θα μπει για αρχή σε nforce 2 athlonxp και αργότερα σε 939 nforce 3 ή σε μητρική giga γιατί δεν έχω βρεί κάτι με nforce 3 agp & 939 ή αν θα βγάλει κάτι η dfi

’λλες προτάσεις μέσα στο budget?

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 11:57]

Παιδιά χρειάζομαι μνήμη. Τούτες εδώ τι λένε; με ενδιαφέρει κάπου στα 235-245 max να πάω με όσο πιο σφιχτα timings

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554903

Δίνω μέχρι 220, απο εξωτερικό το σκέφτομαι. Η μνήμη θα μπει για αρχή σε nforce 2 athlonxp και αργότερα σε 939 nforce 3 ή σε μητρική giga γιατί δεν έχω βρεί κάτι με nforce 3 agp & 939 ή αν θα βγάλει κάτι η dfi

’λλες προτάσεις μέσα στο budget?

Για 235-245MHz με τις γενικές μνήμες της OCZ, το ξεχνάς. Αυτές δεν είναι τίποτα καλύτερο από τις απλές TwinMOS και ValueRAM. Στα χρήματα που έχεις και από Ελλάδα, δεν γνωρίζω αν και τι μπορείς να βρεις. Ίσως απο μεταχειρισμένες.

Από μητρικές με nForce 3-250 socket 939 και AGP θύρα έχει γεμίσει ο κόσμος! Πως δεν βρίσκεις καμία;

Δεν θέλω να το τραβήξω με τάσεις. Φαντάζομαι η GA-K8NS Ultra-939 να μπορεί να δώσει λίγο παραπάνω απο 2.8. Σκέφτομαι επίσης την Epox EP-9NDA3+. Για MSI ΝΕΟ και τέτοια δεν πολυψάχνω. Dfi δεν υπάρχει σε 939 Nforce 3, shuttle και αυτή τίποτα. ’ρα τι μένει;;; Στην τελική αμά οι τάσεις δεν πάνε 2.8-2.9 με το καλό θα πάνε με το κακό.

Τώρα για μνήμες τι μπορώ να βάλω έστω με μερικά χρήματα παραπάνω όχι πάνω απο 240

H Giagabyte K8NS Ultra-939 δήνει: νορμαλ+0.2volt...

Η Epox απ'ότι θυμάμε 2.83 όπως και η MSI...

Aν θέλεις να παίξεις με τις μνήμες και δεν θέλεις να μοντάρεις μητρική υπολόγιζε και κανα ddr booster ή maximizer...

Αν παίξεις με tccd τότε ακόμα και 2.7vlot είναι αρκετά για να δεις 250 με καλούτσικα timmings 2.5-3-3-5 1T

Το παρακάτω είναι από τις δικές μου pqi turbo που μου κόστησαν 230 euro

Kαι είναι στα 250fsb με 2.7volt...

post-1666-1416071602,0883_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 12:57]

Hipro δεν μου αρέσουν οι μνήμες του στυλ δώσε πράμα BH5. Θα προτιμήσω κάτι σε TCCD. Αλήθεια οι ΒΗ5 που θέλουν τάση μετά απο πόσο καιρό την ακούνε όταν δουλεύουν συνέχεια 3.2-3.4;;;

Με την κατάλληλη ψύξη δεν έχουν πρόβλημα.... (ψύκτρες, ανεμιστηράκια)

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 12:57]

Hipro δεν μου αρέσουν οι μνήμες του στυλ δώσε πράμα BH5. Θα προτιμήσω κάτι σε TCCD. Αλήθεια οι ΒΗ5 που θέλουν τάση μετά απο πόσο καιρό την ακούνε όταν δουλεύουν συνέχεια 3.2-3.4;;;

3.2 -3.3 default(για μένα) δουλεύουν 2 χρόνια τώρα + 24/7 ανοικτό το ένα μηχάνημα γιατί crunch-άρω SETI..........3.25V είμαι ΚΑΘΕ μέρα - όλη μέρα-νύκτα.........Με 3.2V απλά ΔΕΝ την ακούν......... ;)

Γι'αυτό σου πρότεινα TCCD........ ;)

Υ.Γ. Τώρα που το καλοσκέφτομαι έχω να παίξω με κάτω από 3.2V κανα-δυό χρόνια και....... :D

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 13:00]

Με την κατάλληλη ψύξη δεν έχουν πρόβλημα.... (ψύκτρες, ανεμιστηράκια)

Μπά.........στα 3.2V μόνο κάνα ψυκτράκι θέλουν - ούτε ανεμιστηράκια - τουλάχιστον έτσι τις έχω εγώ........ ;)

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 13:05]

Μπά.........στα 3.2V μόνο κάνα ψυκτράκι θέλουν - ούτε ανεμιστηράκια - τουλάχιστον έτσι τις έχω εγώ........ ;)

Εσύ είσαι άλλη περίπτωση και το ξέρεις... :p Το παιδί ρώτησε για 3.2 - 3.4 για κάθε μέρα. 3.4 χωρίς φανάκι σε κλειστό κουτί δεν λέει... ;)

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 13:09]

Εσύ είσαι άλλη περίπτωση και το ξέρεις... :p Το παιδί ρώτησε για 3.2 - 3.4 για κάθε μέρα. 3.4 χωρίς φανάκι σε κλειστό κουτί δεν λέει... ;)

Γιατί δε λέει?..........Τώρα που μιλάμε(γράφουμε) , είμαι με 2 x 512MB στα 3.25Volts σε κλειστό κουτί ΚΑΙ crunch-άρω (full load) συχρόνως ;)Δε βλέπω καμμιά ιδιαιτερότητα σ'αυτό!.......

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 13:13]

Γιατί δε λέει?..........Τώρα που μιλάμε(γράφουμε) , είμαι με 2 x 512MB στα 3.25Volts σε κλειστό κουτί ΚΑΙ crunch-άρω (full load) συχρόνως ;)Δε βλέπω καμμιά ιδιαιτερότητα σ'αυτό!.......

Καλή φάση. Και εγώ είμαι με 2*512 με 3.2V στα 248 όλα τσίτα τρέχω seti με κλειστό κουτί τις βαράει ένας 8άρης και είναι ψιλοζεστές οι μνήμες. Θερμοκρασία δωματίου 26... Πολύ ζέστη.

Αρχική απάντηση από hipro5

3.25V είμαι ΚΑΘΕ μέρα - όλη μέρα-νύκτα.........Με 3.2V απλά ΔΕΝ την ακούν......... ;)

;)

μπαγασα hipro προφητης εισαι ?

μολις ετοιμαζομουνα να κανω το Vio-Vdimm mod στο MSI γιατι σιγα σιγα περνει το δρομο του 24/7 pc και σκεφτομουν οτι 3.3 με ενα fanακι στις μνημες ειναι μια χαρα!

3.2-3.3 + UTT + ενα 6αρι-8αρι χαμηλωστροφο ειναι κυριλε!

τωρα αν σκεφτεις τα παραπανω volt με OCZ booster... τοτε ναι δεν ειναι για 3.2-3.3 24/7

και αυτο λογο του booster

Το nForce 3 είναι πολύ περίεργο με τα BH-5. Τουλάχιστον το MSI K8N Neo2 με 3 ζευγάρια που το δοκίμασα 'κολλούσε' στα 220-230MHz το πολύ, ανεξαρτήτως timings και volt. Καλύτερα να κοιτάς μόνο TCCD.

Επίσης, η Winbond δίνει όλη την σειρά BH-X με ανοχή εώς και 3.6v και ζωή 8 χρόνια σε αυτήν την τάση κατά μέσο όρο. Δεν πρόκειται να πάθουν το παραμικρό όσο είναι κάτω απο 3.6v. Και 3.9v έχω δώσει χωρίς να πάθουν τίποτα.

Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις 15:31]

Το nForce 3 είναι πολύ περίεργο με τα BH-5. Τουλάχιστον το MSI K8N Neo2 με 3 ζευγάρια που το δοκίμασα 'κολλούσε' στα 220-230MHz το πολύ, ανεξαρτήτως timings και volt. ......

Όχι το nForce 3 γενικά... Τα POS boards με nForce 3 chipset. Το DFI παίζει μια χαρά με τα ΒΗ. ’ντε να δούμε τι θα κάνει και το nForce 4...

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 15:39]

Όχι το nForce 3 γενικά... Τα POS boards με nForce 3 chipset. Το DFI παίζει μια χαρά με τα ΒΗ. ’ντε να δούμε τι θα κάνει και το nForce 4...

Αφού ο memory controller είναι μέσα στις CPU, τι σε κάνει να νομίζεις ότι υπάρχουν POS boards και l33t boards;

Πάνω κάτω τα ίδια είναι όλα. Aν αλλάζει κάτι, αλλάζουν μόνο οι επιλογές στο BIOS και τα features. Και το MSI K8N Neo2 με τις Kingston ValueRAM BH-6 δούλευε οκ, με τις BH-5 κόλλαγε στα 220-230 και με TCCD πήγε 312MHz. Όταν αλλάζεις τον επεξεργαστή σε Newcastle, αλλάζει γούστα και θέλει μόνο TCCD. Για βάλε έναν Winchester στο DFI να δεις τι αστείο που θα είναι! Δεν παίζει σωστά με το 70% των μνημών! Μάλλον παίζει σωστά, σωστό overclock δεν κάνει. Κολλάει πολύ χαμηλά.

Το nForce 4 είναι το nForce 3 με PCI-E. Καμία ουσιαστική αλλαγή αρχιτεκτονικής.

Αρχική απάντηση από Grace [Σήμερα, στις 15:50]

Αφού ο memory controller είναι μέσα στις CPU, τι σε κάνει να νομίζεις ότι υπάρχουν POS boards και l33t boards;

Πάνω κάτω τα ίδια είναι όλα. Aν αλλάζει κάτι, αλλάζουν μόνο οι επιλογές στο BIOS και τα features. Και το MSI K8N Neo2 με τις Kingston ValueRAM BH-6 δούλευε οκ, με τις BH-5 κόλλαγε στα 220-230 και με TCCD πήγε 312MHz. Όταν αλλάζεις τον επεξεργαστή σε Newcastle, αλλάζει γούστα και θέλει μόνο TCCD. Για βάλε έναν Winchester στο DFI να δεις τι αστείο που θα είναι! Δεν παίζει σωστά με το 70% των μνημών! Μάλλον παίζει σωστά, σωστό overclock δεν κάνει. Κολλάει πολύ χαμηλά.

Το nForce 4 είναι το nForce 3 με PCI-E. Καμία ουσιαστική αλλαγή αρχιτεκτονικής.

Ακριβώς! Είναι θέμα bios και όχι memory controller. Το DFI παίζει τέλεια με όλες τις μνήμες σε αντίθεση με άλλα boards. Winchester δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν έχει βγεί 754 Winchester. ;)

Και για τις τεράστιες αλλαγές που είδε απο Winchester σε Newcastle μπορεί να σου μιλήσει ο .38-.45 :p

Εμενα παλι στο MSI Neo 2 οι Winch δειχνουν να τα παν καλυτερα απο τον Newcastle οσο αναφορα το θεμα μεγαλο fsb και 1-1 τις μνημες.Μονο με winchister ειδα 6*275 με τις μνημες ( tccd) στα 275 σταθερα.Αντιθετα τα ΒΗ και τα υυτ μου με οποιοδηποτε επεξεργαστη πανω στο msi μου απλα δεν επαιξαν.Οσο αναφορα το dfi σε 754 το ποσο καλα παει μαλλον εχει να κανει με το βιος του παρα με το hardware του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.