Jump to content

Μήπως μου λείπουν watts?

xalia

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα μου καρφώθηκε η ιδέα ότι το τροφοδοτικό μου μπορεί να μη με καλύπτει! Έχω ένα 500αρι levicom το οποίο ταΐζει: ένα prescott στα 3g, 1 agp 7600gs, 1 δίσκο raptor 34g, 1 δίσκο 200g και ένα dvd-r.

Από τότε που άλλαξα κάρτα (είχα μία fx5200) συχνά πυκνά μου πετάει ένα μήνυμα ότι η κάρτα δε παίρνει αρκετό ρεύμα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δε μου το βγάζει μετά από reboot άλλα μόνο μερικές φορές και αφού έχει μείνει κλειστός ο υπολογιστής για κάποια ώρα. Σήμερα άρχισε και το dvd-r να μου κάνει νερά δίνοντας μου ένα power calibration error όποτε πάω να γράψω dvd... ψάχνοντας είδα ότι αυτό το μήνυμα έχει σχέση με drivers, ρεύμα και ποιότητα media. είναι δυνατόν το 500 να μη καλύπτει το σεμνό μου σύστημα?

Σιγουρα σε καλυπτει το 500αρι.Τωρα δεν ξερω αν το συγκεκριμενο ειναι της προκοπης.

Δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό,αλλά 500watt σου φτάνουν για το σύστημα που έχεις.Αν μπορείς δοκίμασε ενός φίλου να το τεστάρεις πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά..

Και εγώ αυτό πιστεύω ότι με καλύπτει! Τόσο καιρό έκανε μια χαρά δουλειά μπορεί να άφησε χρόνους? Το dvd-r οκ πέθανε το έχω σχεδόν δύο χρόνια, αλλά και η συγκυρία με την 7600gs... και δεν είναι standard μήνυμα για να κάνω δοκιμές... μπορεί να το ανοιγοκλείνω όλη μέρα και μη το βγάλει καν!

Μπορεί να είναι και στα τελευταία του..περάσαμε δύσκολο καλοκαίρι ..και μπορεί να στρεσατιστηκε πολύ

Αντεχουν τα Levicom,ειναι καλα,το δικο μου 3 χρονια του χω βγαλει το λαδι και δεν κανει το παραμικρο.Περασε καλοκαιρια,καυσωνες με barton στα 1.8ν-1.9ν κα ι FAD 24/7,Χ2+Α64 24/7 download machine.

ΥΓ.Φτου να μη το ματιασω.

η αλήθεια είναι ότι του έχω πιει το αίμα, ένα χρόνο τώρα είναι 24/7και δε κάνει μόνο download... υπάρχει τρόπος να το ελέγξω?

Επειδή δεν έχω πολύμετρο δοκίμασα ένα πιο μπακάλικο τρόπο... αφαίρεσα μία συσκευή από τον pc (dvd rom), με τη λογική ότι τώρα θα τραβάει λιγότερο ρεύμα άρα για να δούμε τι θα γίνει! Μια από τα ίδια η nvidia με ενημερώνει ότι η κάρα δε παίρνει αρκετό ρεύμα!

Η πλάκα είναι ότι άμα του κάνω 1000 reboot δε θα μου το ξαναβγάλει, πάρα μόνο αν είναι κλειστό για λίγη ώρα και μονο στο πρώτο boot!

Η κάρτα έχει δική της υποδοχή ρεύμα και την έχω συνδέσει με το τροφοδοτικό. Η μητρική δίπλα στην agp έχει και αυτή υποδοχή για ρεύμα που δε την έχω συνδέσει. Τα είχα συνδέσει και τα δύο μία φορά δοκιμαστικά άλλα πάλι το ίδιο μήνυμα!

Τώρα σκέφτομαι

α) τροφοδοτικό?

β) ελαττωματική κάρτα?

Την κάρτα την τροφοδοτείς με splitter;

Καλύτερα βάλτη με δικό της καλώδιο, ή αν πρέπει να βάλεις splittter βάλτη παρέα με το DVD όχι με το δίσκο.

Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις διαδοχικά τα καλώδια τροφοδοσίας (της κάρτας), μήπως κάποιο είναι ελλατωματικό.

Δυστυχώς για μένα τα δοκίμασα όλα αυτά. Ένας φίλος με την ίδια κάρτα αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και θα δοκιμάσει μεγαλύτερο τροφοδοτικό να δεις μήπως φταίει αυτό.

Προς το παρόν δοκιμάζω νέους optimized driver μήπως και αλλάξει κάτι...

Έβγαλα drivers έτρεξα και nfr

άλλαξα θέσεις σε όλα τα καλώδια και η κάρτα έμεινε μόνη της με άλλο καλώδιο αυτή τη φορά. Πέρασε τους νέους optimized drivers και το πρώτο test πήγε καλά. Μακάρι να τη γλίτωσα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.