leros2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2006 Προσπαθώντας να συνθέσω 1 pc για video editing έχω καταλήξει στα παρακάτω:0) Thermaltake Middle Case VC3000BWS Armor Junior / WN1) THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W (Αξίζει τίποτα?Είναι ήσυχο?)2) ASUS P5B DELUXE SOCKET 7753) INTEL CORE 2 DUO E6400 (Μεγάλη διαφορά απο τον 6600?)4) OCZ PC2-6400 EL DDR2 2048MB5) GECUBE X1600XT-G2- 256 MB6) 2 x Seagate Barracuda 320GB SATA IIΤο Pc δεν θα υποστει overclocking, θα δουλέυει κυρίως το premiere και καποια αντίστοιχα προγραμματα.Αξίζουν τα 100€ παραπάνω για τον 6600?Το τροφοδοτικο είναι ικανό να στηρίξει το σύστημα?Ότι προτάσεις που θα γίνουν θα εκτιμηθούν
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 1, 2006 #2 Σεπτέμβριος 1, 2006 Άλλαξε την vga με μια 6800gs [120-130e] και ας μην παιζεις games.
WAntilles Σεπτέμβριος 1, 2006 #3 Σεπτέμβριος 1, 2006 Καλά σου λέει για να έχεις και την επιλογή του Linux - εάν το θελήσεις στο μέλλον.Επίσης έτη φωτός μακριά από δίσκους Seagate ή Maxtor. Έχουν χρόνιες, εγνωσμένες, ανίατες, χοντρές ασυμβατότητες.Επίσης εάν θελήσεις λύση πάνω από συνολικά 2 cores (δηλαδή από 4 cores και πάνω) η μόνη σου λύση είναι οι Opteron καθώς το πεπαλαιωμένο FSB της Intel καθίσταται ανεπαρκέστατο.Μία τέτοια λύση Opteron (σε Socket F) έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι παίρνεις τώρα 2 2πλούς, και μόλις βγουν αρχές του 2007 οι (μοναδικοί πραγματικά) 4πλοί, κάνεις άμεσα αναβάθμιση (εάν την χρειάζεσαι) απλά και μόνο με αναβάθμιση BIOS (όπως έγινε στο παρελθόν με τους 939 & 940).π.χ. μία πολύ καλή λύση σε Opteron (Socket F) είναι αυτή:Thunder n3600B (S2927A2NRFhttp://www.tyan.com/products/html/thundern3600b.htmlhttp://www.tyan.com/products/html/thundern3600b_spec.htmlΔηλαδή συνολικά 4 πραγματικά cores τώρα, και σε π.χ. ένα χρόνο -> 8 συνολικά πραγματικά cores.
sonic1442169079 Σεπτέμβριος 1, 2006 #4 Σεπτέμβριος 1, 2006 Τα 100 παραπάνω αξίζουν , καθώς υπάρχει διαφορά σε cache, απο 2(6400) σε 4 mb (6600). Αν θες να παρεις τον 6400καλύτερα να πας στον ποιο φτηνο 6300, ειναι μικρές οι διαφορές τους, διαφορετικά 6600Συμφωνώ με την λύση NVIDIA γενικά, αλλά επειδη σε βλέπω μάλλον να μένεις σε Windows περιβάλλον, εχε υπ'όψιν οτι συντομα βγαίνουν οι 1650 της ΑΤΙ με DDR4 και τιμές πολυ λογικές (~120 ευρα). Ανάλογα με ποσο βιάζεσαι να αγοράσεις το pc διαλέγεις τι βάζεις, οχι οτι παιζει ρολο στο editing η καρτα, αλλά αν δωσεις λεφτα παρε κατι καλο.
leros2004 Σεπτέμβριος 1, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 1, 2006 Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις,1όν Το Pc δεν θα είναι για εμένα2όν Δεν υπάρχει περιπτωση για διαφορετικό λειτουργικό,αμάν έκανα για να περάσει στα xp απο τα 98 που δούλευε.....3όν Για την κάρτα δεν υπάρχει λόγος για κάτι καλύτερο αφου παιχνίδια δεν παίζει Απλώς διάλεξα Ατι για καλύτερη 2d απεικόνιση και την καλή τιμή της 69€.Το μόνο που φοβάμαι είναι ο θόρυβος της....4όν Δίσκους seagate για την 5ετή εγγύηση αλλα το σκέφτομαι πλέον μετα απο το post του WAntilles.Το pc μέχρι την άλλη παρασκευή πρέπει να είναι έτοιμο
Magnus Σεπτέμβριος 1, 2006 #6 Σεπτέμβριος 1, 2006 originally posted by WAntilles :Καλά σου λέει για να έχεις και την επιλογή του Linux - εάν το θελήσεις στο μέλλον.Δηλαδη για να καταλάβω δεν μπορείς να βάλεις linux αν έχεις κάρτα ATI???
WAntilles Σεπτέμβριος 1, 2006 #8 Σεπτέμβριος 1, 2006 Πολύ πρόσφατα κατάφερε η ATi να μικρύνει αισθητά την μεγάλη ψαλίδα που έχει σε σχέση με τους drivers της nVidia σε ό,τι αφορά:- σταθερότητα- αξιοπιστία- αποκρισιμότητα- SMP συμπεριφορά- 3D συμπεριφορά- XGL συμπεριφορά- υποστήριξη πολλαπλών monitorsκλπ. κλπ.
kerneld Σεπτέμβριος 1, 2006 #9 Σεπτέμβριος 1, 2006 Αυτό για τους δίσκους που λέει ο WAN, δεν το πολυκαταλαβαίνω.....Ειδικά τους Seagate τους θεωρώ τους πλέον αξιόπιστους.
schumifer Σεπτέμβριος 1, 2006 #10 Σεπτέμβριος 1, 2006 Δε μίλησε για αξιοπιστία. Μίλησε για ασυμβατότητες -που δε γνωρίζω.
Aramil Σεπτέμβριος 1, 2006 #11 Σεπτέμβριος 1, 2006 Ούτως ή αλλως σε Linux δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις αν θες να βρεις κάτι καλύτερο για video editing.Το χω ψάξει πάρα πολύ γιατί ασχολούμε αρκετά και ολοκληρωμένη λύση δεν υπάρχει.Ή μάλλον υπάρχει αλλά ακόμη οι εφαρμογές των Wιn και Mac είναι πολύ καλύτερες (άσχετα αν είναι πολύ πιο ακριβές)
ea6gka Σεπτέμβριος 1, 2006 #12 Σεπτέμβριος 1, 2006 αν δε κλοκαρεις μαλλον πρεπει να παρεις τον 6600 ενδεικτικα δες ενα dvdshrink του Αλεξανδρου C2D 6300@3200 2GB balistix @988 4-4-4-8 1 raptor 74gb 975 chipset intel mobo
kerneld Σεπτέμβριος 1, 2006 #13 Σεπτέμβριος 1, 2006 Δε μίλησε για αξιοπιστία. Μίλησε για ασυμβατότητες -που δε γνωρίζω.Και εγώ κάτω από την έννοια αξιοπιστία δεν συμπεριλαμβάνω μόνο την μηχανική αξιοπιστία, αλλά και αυτήν της απρόσκοπτης λειτουργίας σε όλες τις πλατφόρμες και υπό όλες τις συνθήκες.Γι'αυτό μου φαίνεται παράξενη η παρατήρηση αυτή.
WAntilles Σεπτέμβριος 1, 2006 #14 Σεπτέμβριος 1, 2006 Αυτό για τους δίσκους που λέει ο WAN, δεν το πολυκαταλαβαίνω.....Ειδικά τους Seagate τους θεωρώ τους πλέον αξιόπιστους.Δεν έθεσα θέμα μηχανικής αντοχής-αξιοπιστίας.Αλλά θέμα ασυμβατότητας -> που κι αυτή φυσικά αποτελεί - άλλο βέβαια - κομμάτι της αξιοπιστίας.Για δώσε σε μια μηχανή αναζήτησης:Seagate +"Silicon Image" +Linux
DarthMoul Σεπτέμβριος 2, 2006 #15 Σεπτέμβριος 2, 2006 Ούτως ή αλλως σε Linux δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις αν θες να βρεις κάτι καλύτερο για video editing.Το χω ψάξει πάρα πολύ γιατί ασχολούμε αρκετά και ολοκληρωμένη λύση δεν υπάρχει.Ή μάλλον υπάρχει αλλά ακόμη οι εφαρμογές των Wιn και Mac είναι πολύ καλύτερες (άσχετα αν είναι πολύ πιο ακριβές)Νομίζω πως αν αυτό είναι αρκετό για το editing του Lord of the Rings, θα μπορέσει να καλύψει και οικιακές ανάγκες.
WAntilles Σεπτέμβριος 2, 2006 #16 Σεπτέμβριος 2, 2006 Χα-χα-χα.Καλά τα λες Darth Moul.Αλλά τί να ξέρουν αυτοί οι "άσχετοι-κουτόφραγκοι" στις ILM & Weta Digital.Παρεμπιπτόντως, το Cinelerra-CVS υπάρχει στο Portage.ΥΓ: Επίσης αυτοί οι "άσχετοι-κουτόφραγκοι" στις ILM & Weta Digital, δεν τα τρέχουνε σε netburst ή Intel.Τα τρέχουνε σε Opteron και Linux amd64 φυσικά.Αλλά τί να ξέρουν αυτοί οι "άσχετοι-κουτόφραγκοι".
Aramil Σεπτέμβριος 2, 2006 #17 Σεπτέμβριος 2, 2006 Nαι το ξέρω το Cinelerra DarthMoul και μάλιστα αρκετά καλά.Απλά έχει και αυτό αρκετά προβλήματα όσον αφορά την ευχρηστία του (μέχρι να μάθεις άλλους τρόπους για να τα καταφέρνεις).Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι crashάρει συχνά (πράγμα που παραδέχονται και οι ίδιοι οι developpers στο site τους.).Ένα όμως καλό που του έχω βρει στα σίγουρα,και δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για τις δυνατότητες που έχει!Άξιζει να το δοκιμάσει κανείς αλλά επιμένω ότι έχω δει και καλύτερα.
DarthMoul Σεπτέμβριος 2, 2006 #18 Σεπτέμβριος 2, 2006 Nαι το ξέρω το Cinelerra DarthMoul και μάλιστα αρκετά καλά.Απλά έχει και αυτό αρκετά προβλήματα όσον αφορά την ευχρηστία του (μέχρι να μάθεις άλλους τρόπους για να τα καταφέρνεις).Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι crashάρει συχνά (πράγμα που παραδέχονται και οι ίδιοι οι developpers στο site τους.).Ένα όμως καλό που του έχω βρει στα σίγουρα,και δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ για τις δυνατότητες που έχει!Άξιζει να το δοκιμάσει κανείς αλλά επιμένω ότι έχω δει και καλύτερα. Σε όλα αυτά τα προγράμματα, οι precompiled εκδόσεις που κατεβάζεις από το δίκτυο, το πιθανότερο είναι ότι θα κρασάρουν. Ή θα πρέπει να βρεις διανομή που να το περιλαμβάνει, ή κάνεις εσύ compile στο σύστημα σου. Και μέσω CVS δεν είναι απλό για έναν αρχάριο. Το cinerella είναι 100% επαγγελματική εφαρμογή και cluster optimized. Γι αυτό και δεν έχει (ακόμα) windows έκδοση. Κάτι είχαν πει στο usenet ότι μόλις βγουν τα win compute cluster θα το κάνουν γιατί στις άλλες εκδόσεις θα έπρεπε να το ξαναγράψουν από την αρχή.
Aramil Σεπτέμβριος 2, 2006 #19 Σεπτέμβριος 2, 2006 Δεν επιμένω για το crashαρισμα γιατί ομολογώ πως έμπειρος χρήστης δεν είμαι και το compile μου μπορεί να είχε λάθη.Το Cinelerra είναι όντως μια ολοκληρομένη εφαρμογή για την πλατφόρμα Linux και συμφωνώ απόλυτα στο ότι υπάρχουν features (εκτος του cluster computing που ανέφερες) τα οποία δεν υπάρχουν ή δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα σε ατίστοιχες εφαρμογές Windows (π.χ το Cinelerra ανοίγει καιρό τώρα τα .vob αρχεία των DVD ενώ εμπορικές εφαρμογές όπως Pinnacle και Premiere πρόσθεσαν την δυνατότητα αυτή μόλις στην τελευταία έκδοσή τους).Παρ όλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχουν μερικές αδυναμίες στο ιnterface του Cinelerra και πως αν διορθωθουν θα μπορεί να ανταγωνιστεί και σε αυτό τον τομέα τα υπόλοιπα.Αυτή είναι ουσιαστικά η μόνη ένσταση που έχω όσον αφορά την συγκριση του με τα άλλα προγράμματα.
schumifer Σεπτέμβριος 2, 2006 #20 Σεπτέμβριος 2, 2006 Το να συνηθίσεις ένα νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα εναντίον του. Όταν συνήθιζες τα αντίστοιχα παραθυρικά δε χρειάστηκες λίγο χρόνο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.