unstoppable Ιανουάριος 30, 2005 #41 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2005 Η διαφορα που λες στο 3dmark δεν οφειλεται μονο σε ps3 αλλα στα πολυ περισσοτερα πολυγωνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Ιανουάριος 30, 2005 #42 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από kallileo Δεν ειναι ακριβως ετσι.....στο 3dmark ειχαν και δυο χρονια διαφορα. Αυτο που λενε οτι το ps3.0 θα βοηθησει κυριως στην ταχυτητα εκτελεσης των shaders και οχι πως προσφερει κατι παραπανω. Το ότι η futuremark δεν έβγαλε το 2k5 με υποστήριξη ps3.0 δεν σημαίνει πως δεν πέρασαν και τώρα 2+ χρόνια απο τότε που είδαμε πρώτη φορά ps2.0 Οσο για το δεύτερο ισχύει αλλά μέχρι να βγεί μηχανή 3d που να υποστηρίζει αποκλειστικά ps3.0 και αυτό το βλέπω να αργεί πάντως με μερική υποστήριξη σαν το far cry θα βγούν γρήγορα (stalker, Splinter Cell X,Madden 2005,Driver 3 κ.α) Αρχική απάντηση από unstoppable Η διαφορα που λες στο 3dmark δεν οφειλεται μονο σε ps3 αλλα στα πολυ περισσοτερα πολυγωνα Ναι έτσι είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 31, 2005 #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από kIlGoRi pixel shader ????? αυτο το αγνοειτε λες και δεν σημαινει τιποτα >??? ας ειχε η ΑΤΙ shader 3 και θα βλεπαμε μετα τι πραγματικα παιζει στα benchmarks γιατι νομιζετε οτι η ultra και η gt ειναι κατω απο την ΑΤΙ στα fps ..... ???????????????????????????????? Αχά! Δηλαδή με την δική σου άποψη οι a64 νικάνε τους p4 επειδή τρέχουν στα 64-bit κι ας μην υπάρχουν 64-bit εφαρμογές. Η ΑΤΙ είναι πρώτη (το λες κι εσύ) στα benches σε 1to1 κάρτες (προσωπικά το sli το θεωρώ άνισο απέναντι στις ΑΤΙ ) οπότε βρε ποιητή τι θέλεις να πεις όταν λες "ας είχε η ΑΤΙ shader 3"? Αρχική απάντηση από Vagouridis Απο τα χερια μου περασαν και οι 2 "τυποι" καρτων .Μια GB Χ800ΧΤ PE και μια Prolink 6800GT .Κατελληξα οτι εαν θελω benches τοτε Ατι , εαν παλι θελω ποιοτητα εικονας και καθημερινη χρηση τοτε GT.Αυτα πρωτου Sli.Εαν κρινω οτι σε SLi θα εχεις και bench και την ποιοτητα της nvidia τοτε 2χ6800gt και φροντιζεις να βρεις ψυξη. Δεν ξέρω αν το είχες παρατηρήσει αλλά τουλάχιστον εγώ από εικόνες σε συγκριτικά στο ιντερνετ είδα καλύτερη απεικόνιση όσον αφορά στο ΑΑ στην Χ800ΧΤ. Αρχική απάντηση από blade_pan Ρε παιδια μετα απο κατι συζητησεις στα forums δεν ξερω τι να κανω.... Να παρω μια 6800gt και αργοτερα sli αλλα θα ειμαι πισω τεχνολογικα(DX10) ή μια X850XT που αργοτερα θα εχει και καλυτερη μεταπωλητικη αξια? Αυτο θα εχει και αντικτυπο στην mobo διοτι αντι για dfi sli θα παω σε utlra,οποτε θελω αρκετες και καλες γνωμες! :alien: Και κατι ασχετο...Ξερει κανεις πως λεγεται to τραγουδι των msg-nightmare αλλα το remix ειναι :worship: :alien: Προτείνω 2x6800GT για δύο λόγους: 1) Τα καρέ πάνε στο θεό 2) Ελαφρώς καλύτερα γραφικά. Τα games δεν είναι μόνο καρέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Ιανουάριος 31, 2005 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 οπότε βρε ποιητή τι θέλεις να πεις όταν λες "ας είχε η ΑΤΙ shader 3"? ενοοω φιλε μου οτι τα bench αυτα στα 1vs1 που λες ειναι ΑΝΙΣΑ !!!!αν ειχε η ΑΤΙ pixelshader3 σε αυτα τα chipset θα ηταν κατωτερη της nvidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 31, 2005 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από kIlGoRi οπότε βρε ποιητή τι θέλεις να πεις όταν λες "ας είχε η ΑΤΙ shader 3"? ενοοω φιλε μου οτι τα bench αυτα στα 1vs1 που λες ειναι ΑΝΙΣΑ !!!!αν ειχε η ΑΤΙ pixelshader3 σε αυτα τα chipset θα ηταν κατωτερη της nvidia nVidia Rulez! We got your point already. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Ιανουάριος 31, 2005 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Σήμερα, στις 14:39] οπότε βρε ποιητή τι θέλεις να πεις όταν λες "ας είχε η ΑΤΙ shader 3"? ενοοω φιλε μου οτι τα bench αυτα στα 1vs1 που λες ειναι ΑΝΙΣΑ !!!!αν ειχε η ΑΤΙ pixelshader3 σε αυτα τα chipset θα ηταν κατωτερη της nvidia Μα εφόσον δεν χρησιμοποιούνται οι shaders 3.0 δεν επηρεάζουν καθόλου το αποτέλεσμα. Αν θυμάμαι καλά , υποτίθεται οτι το σκορ των 6xxx στο 3DMark05 ανεβαίνει αν επιλέξεις άλλο shader model αντί του 3.0 που έχει default (δεν το έχω δοκιμάσει). Αλλά that's it , δεν ενοχλούν πουθενά αλλού. Αν τώρα είσαι φανατικός της nvidia και θες να πουλάς μούρη στους fanATIcs , να προτείνω να χρησιμοποιείς το OpenEXR HDR ως επιχείρημα. Το farcry ομορφαίνει πολύ όταν το χρησιμοποιείς (έστω και αν μαμεί τις επιδόσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Ιανουάριος 31, 2005 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 ρε συ apocalypse δεν πουλαω σε κανεναν μουρη απλα εκανα την εκτιμηση μου σε αυτο που βλεπω "Αν θυμάμαι καλά , υποτίθεται οτι το σκορ των 6xxx στο 3DMark05 ανεβαίνει αν επιλέξεις άλλο shader model αντί του 3.0 που έχει default (δεν το έχω δοκιμάσει)." τωρα οσο το απο πανω που ειπες δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο η πραγματικη αιτια μαλλον παρεξηγησες αυτο που ειπα - δεν ειπα οτι η ΑΤΙ ειναι γρηγορη επειδη εχει pixelshader2 απλα οτι η nvidia ειναι πιο αργη επειδη εχει pixelshader 3 και εκει ειναι το θεμα ... για να φτιαχτει μια καρτα και να δουλευει σωστα με καποιον συγκεκριμενο τροπο πχ να υποστηριζει αυτο τον τροπο επεξεργασιας των pixel σημαινει οτι αυτο θα την βαραινει με τον εναν η με τον αλλο τροπο ... τωρα αν η ΑΤΙ βγαλει Pixel Shader 3 και πηγαινει ακομη καλυτερα μπραβο της και εγω σε εκεινη την περιπτωση ΑΤΙ θα αγοραζα αλλα αυτη την στιγμη κακως τις συγκρινουν γιατι δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα στην συγκριση το μονο που υπαρχει για τον αγοραστη ειναι το υποκειμενικο -μου χρειαζεται το pxsh3 και θελω να επενδυσω σε μια καρτα που θα παιζει τα παιχνιδια της επομενης γενιας χωρις να ξαναγορασω καρτα για καιρο ???? παιρνω nvidia 6ΧΧΧ -θελω τωρα επιδοσεις και δεν με νοιαζει για τα παιχνιδια που θα βγουν μετα απο καποιο καιρο γιατι τοτε μαλλον θα ξαναγορασω καρτα με pxsh3 ???? παιρνω ΑΤΙ επισης δεν ειμαι φανατικος της nvidia !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TROIDX Ιανουάριος 31, 2005 #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από overclocker [29-01-2005 06:18] Ati και ξερω ψωμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι......Η καρτουλα που θες βεβαια ειναι ΛΙΓΟ ακριβηηηη ΑΤΙ και απο 'μένα.......Α και κάτι άσχετο ή σχετικό......http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=740 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιανουάριος 31, 2005 Author #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αρχική απάντηση από TROIDX ΑΤΙ και απο 'μένα.......Α και κάτι άσχετο ή σχετικό......http://www.tweaktown.com/document.php?dType=article&dId=740 Ενδιαφερον...και ειναι ακομη η αρχη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1986 Ιανουάριος 31, 2005 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Το επιχειρημα "και τι μας νοιαζει που εχει PS3.0 αφου κανενα game τωρα δεν το χρησιμοποιει" ειναι εντελως λαθος.Εφοσον ειναι δεδομενο οτι μελλοντικα θα χρησιμοποιηθει....Οταν παιρνεις μια καρτα 400-500 ευρω, δεν την παιρνεις για να παιζεις μονο σημερα.....την παιρνεις για να παιζεις ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. Και αφου αυριο θα υπαρχουν games με PS3.0 εχει τη σημασια του.Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη η nvidia βεβαια...Κατα τη γνωμη μου το ερωτημα σου εξαρταται καθαρα απο το σε τι πλατφορμα θα πας....Intel ή AMD? Ακουγεται περιεργο τι σχεση εχει ο επεξεργαστης με την καρτα γραφικων, αλλα θα εξηγηθω...Αν παρεις AMD εχεις τη δυνατοτητα του SLI (μεσω nforce4 SLI) ενω αμα παρεις Intel, προς το παρον δεν την εχεις.Η X850XT γενικα ειναι ταχυτερη κατα ενα 10-20% απο την 6800GT. Δεν κοιταω τα Doom3 και HL2 που ειναι πληρωμενα εκατερωθεν. Η Nvidia ομως εχει το PS3.0 και τη δυνατοτητα SLI.Οποτε κατα τη γνωμη μου αν παρεις AMD, αξιζει να δωσεις κατι ψιλα παραπανω στο mobo και να βαλεις την 6800GT και να εχεις μελλοντικα τη δυνατοτητα του SLI....και ας μεινει αχρειαστη, η λιγη αποδοση που θα χασεις σε σχεση με την ATI, αντισταθμιζεται και με το παραπανω απο τη δυνατοτητα που θα εχεις για το SLI (και τo PS3.0).Αν παρεις ομως Intel, που δεν εχεις ετσι και αλλιως τη δυνατοτητα του SLI, τοτε παρε την ATI που θα ειναι λιγο ταχυτερη, να εκμεταλευτεις στο επακρο την 1 και μοναδικη θεση καρτας γραφικων, και ας ζησεις 2 χρονια χωρις PS3.0 ....η επομενη καρτα σου σιγουρα θα το εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 31, 2005 #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2005 Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι εκει οπου υπαρχουν πολυπλοκοι μαθηματικοι υπολογισμοι για την επξεργασια των shaders η Ατι ειναι πιο γρηγορη.Το PS3.0 δεν παιξει το ρολο που επαιξαν τα PS2.0 ειναι απλως ενα μεταβατικο σταδιο μεχρι να περασουμε σε Dx10 με PS4.0 για αυτο μην πορωνεστε τζαμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.