Jump to content

Η κοροϊδία της Alienware

Cthulhu

Recommended Posts

Να σου πω, δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά έχω γνωρίσει ανθρώπους που διαφωνούν έτσι για να διαφωνήσουν και θα σου φέρουν κάθε κουλό επιχείρημα για να αποδείξουν τη διαφωνία τους.

Απ' αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, σαν τέτοιος μου φαίνεσαι.

δεν νομιζω οτι τα γραφομενα μου μεχρι τωρα ειναι κουλα επιχειρηματα....

αν εσυ πιστευεις κατι τετοιο υπεδειξε τα μου και το ληγω εδω το θεμα

Στο σύστημα του Scroutz έχω βάλει υδρόψυξη, άρα αυτή της alienware δεν εμπίπτει στα 2 χιλιάρικα που περισσεύουν. Δεκτόν, θα χρειαστώ άλλο ένα block για την κάρτα (mea culpa, δεν το είχα υπολογίσει αυτό). Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι εντός budget.

εβαλες ενα reserator και το συγκρινεις με την υδροψυξη των ALX????

λογικο ειναι να σου προκυπτουν τοτε διαφορες στην τιμη

γνωριζεις οτι οι καρτες που εχεις επιλεξει ειναι τυπου σαντουιτς

και θελουν ενα διπλο μπλοκ η καθε μια?

εκαστο ζευγος κοστιζει 260$

εχεις βαλει ποτε τετοιο?

εχεις βαλει ποτε δυο τετοια ταυτοχρονα?

Αν είχες δουλέψει ποτέ σε μαγαζί με PC, θα ήξερες η εξάσκηση, το να στήνεις τρία η τέσσερα μηχανήματα τη μέρα, τι διαφορά θα έκανε στην ταχύτητά σου. Εγώ δούλεψα σ' ένα συνοικιακό μαγαζάκι στην Αγία Παρασκευή και είχα στήσει Server της αρκούδας με πλήρεις ρυθμίσεις σε 4 ώρες (Και με cable management, που τόσο σπουδαίο τό 'χεις). It's just practice.

οσο για τα συστηματα που στηνεις σε ενα συνοιακο μαγαζι

διορθωσε με εαν κανω λαθος

αλλα ΔΕΝ ειναι υδροψυκτα στην πλειοψηφια τους

κι επειδη τυγχανει να εργαζομαι κι εγω σε καταστημα πληροφορικης

και στηνω μονο υδροψυκτα & custom συστηματα

μπορω να εκτιμησω καποια πραγματα καπως καλυτερα

γιαυτο σου λεω οτι μαλλον εχουμε διαφορετικη αντιληψη του ορου

watercooling & cable management

γιατι αυτο που βλεπω εδω

alxquad.jpg

δεν το φτιαχνεις σε 4 ωρες που να χτυπιεσαι κατω...

Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλο κιμάς και η μάνα μου, κάνουν μουσακά. Καλύτερο κι απ του Κυρ Τέλ κι απ το Βαρουλκό (αν είχε μουσακά).

μα εκει ειναι το ζουμι...

εσυ παραθετεις μια λιστα απο υλικα και μου λες οτι ειναι φτηνοτερα αρα η Alienware με κοροιδευει

τα υλικα ΔΕΝ αρκουν

χρειαζονται και αλλα πολλα για να γινουν "κατι"

αυτα τα κατι κοστιζουν

το οτι τυχαινει η μητερα σου να φτιαχνει καλυτερο "μουσακα"

δεν λεει κατι

μιλαμε για καποιον που ΔΕΝ θελει ή/και ξερει να φτιαξει μονος του "μουσακα"-a.k.a. "alienware pc"

Δεν ξέρω τι σε τρώει τόσο να διαφωνείς ή εν τέλει τι προσπαθείς ακριβώς να αποδείξεις.

δεν προσπαθω να αποδειξω τπτ...

απλα εκνευριζομαι οταν βλεπω τιτλους περι κοροιδιας

για κατι το οποιο ουτε μπορεις να φτιαξεις

αλλα ουτε και να κοστολογησεις στην τελικη

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Κουλό επιχείρημα 1: αυτό που έλεγες για τα σπασμένα προγράμματα themes, ενώ η Alienware δίνει το δικό της δωρέαν. Ήτοι, υποθέτεις κάτι, το λές με πάσα βεβαιότητα, κι αυτό κάνει το επιχείρημα κουλό.

Κουλό επιχείρημα 2:

επισης βγαλε απο τη προσφορα του skroutz τις 7900gx2..

η Alienware βαζει 7950gx2 στα Quad SLi setups...

τουτεστιν 340€ παραπανω...

Η προσφορά που πήρα της alienware έχει Dual 1024MB NVIDIA® GeForce® 7900 GX2 - Quad SLI Enabled (μπές στον κόπο να κατεβάσεις το zip με το αρχείο doc που έχω στα attachment). Μήπως κοιτάς τα αμερικάνικα alienware?

Κουλό επιχείρημα 3:

Υποθέτω πώς οι τύποι της Alienware φτιάχνουν σε μια βδομάδα περισσότερα υδρόψυκτα συστήματα απ' όσα φτιάχνεις εσύ σε ένα μήνα ή περισσότερο (όντας πολυεθνική εταιρεία, το το co.uk branch στέλνει σε ολόκληρη την Ευρώπη). Επιπλέον, πληρώνονται πολύ καλύτερα και έχουν πολύ αυστηρότερους Manager σε σχέση με την παραγωγικότητα από τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες.

Άρα, ναι, με τόση εξάσκηση και αυτές τις συνθήκες, μπορούν να το κάνουν σε 4 ώρες και λιγότερο. Και ναι, μια δεκάδα τέτοια να στήσω, να πάρω το κολάι, μπορώ κι εγώ να το κάνω σε λιγότερες από 4 ώρες, που να χτυπιέσαι κάτω για το αντίθετο.

Κουλό επιχείρημα 4:

Εγώ που δεν μπορώ να κάνω μουσακά, βάζω τη μάνα μου να τον κάνει. Αυτός που δεν μπορεί να φτιάξει PC, όλο και κάποιον φίλο θα έχει που ασχολείται, να του το στήσει. Αν θέλει να πάει σαν κορόιδο στην Alienware, δικαίωμά του είναι να σκάσει τα 2.000, αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο κορόιδο.

Το μόνο καλό και όχι κουλό επιχείρημα είναι για το πόσο κοστίζουν τα block για τις κάρτες γραφικών, το οποίο ομολογουμένως δεν γνώριζα, αλλά και δεν μπορώ να διασταυρώσω άμεσα.

4 κουλά, 1 καλό. Think it proves my point.

Κοίτα, δεν είναι κακό να φέρνεις αντίρρηση για την αντίρρηση. Ίσα ίσα, έχει πλάκα κιόλας, εγώ γελάω πολύ με κάτι τέτοια. Είχα ένα φίλο που ήταν σε τόσο προχωρημένο βαθμό, που όταν του είπα πώς έκανα RAID Mirroring, μου λέει "Βλακεία έκανες, κάνε stripping, οι σκληροί δίσκοι δεν χαλάνε εύκολα". Δούλευε σε περιοδικό πληροφορικής, ήξερε την αλήθεια, απλά ήθελε να μου πάει κόντρα για να δει την αντίδρασή μου.

Γι' αυτό και μπαίνω στον κόπο να απαντήσω πλήρως, με διασκεδάζεις. Αλλά μην περιμένεις να σε πάρω και στα σοβαρά... Αν ήταν να παίρνω στα σοβαρά τέτοιες απαντήσεις, θα ήμουν σ' ένα διαρκές flame και μονίμως τσαντισμένος.

Dude, χανεις το δασος. Και ο κοπρος λεει οτι τα pc της alienware ειναι υπερεκτιμημενα, αλλα τα επιχειρηματα του ειναι ορθοτατα. Και οταν η κουβεντα ερχεται σε custom κουτια και μηχανακια νομιζω πως ο george εχει τον πρωτο λογο σε τουτο και οχι μονο το φορουμ.

Τωρα εγω γιατι βλεπω το flame να προωθειται απο σοχλια του τυπου "Υποθέτω πώς οι τύποι της Alienware φτιάχνουν σε μια βδομάδα περισσότερα υδρόψυκτα συστήματα απ' όσα φτιάχνεις εσύ σε ένα μήνα ή περισσότερο" ή "Γι' αυτό και μπαίνω στον κόπο να απαντήσω πλήρως, με διασκεδάζεις. Αλλά μην περιμένεις να σε πάρω και στα σοβαρά..." και διαφορα αλλα χαριτωμενα...? Μπορει να ναι και ιδεα μου...

Bottom line, τουλαχιστον αν θες να την πεις σε καποιον, know your audience (που λεει κ ο chandler)...

EDΙΤ κ ερωτηση, αν θες απαντας

Εχεις στησει ποτε υδροψυξη? Οχι τπτ εξεζητημενο, ενα απλο διπλο ψυγειο με 2 block και ενα τανκ.

Το οτι καταφερνουν να το στησουν σε 4ωρες τους κανει ακριβοπληρωμενους μαστορες και elite και για αυτο πληρώνονται! Επειδη δηλαδη εγω μπορω να κανω κατι καλα και γρηγορα (οποτε φαινεται σαν παιχνιδι) πρεπει να πληρώνομαι και λιγο επειδη δεν κουραστηκα?

Δεν λεω οτι δεν ειναι υπερεκτιμημενα αλλα για τα δεδομενα της Αγγλιας (μισθοι, υπηρεσιες) και αυτου του custom που προσφερουν μπορει να μην ειναι και τοσο απάτη. Απλα τσιμπημενο!

στο ξεκαθαριζω εξαρχης οτι ειναι η τελευταια απαντηση μου στο thread αυτο...

αρκετα ασχοληθηκα...

απλα πεταξες μια ******* στον τιτλο για να γινει κουβεντα...

προφανως ελπιζοντας να παρεις επιβραβευση για την ανακαλυψη σου

και να συμπαρασυρεις ορδες εξοργισμενων συμφορουμιτων

στην κατακραυγη της Alienware για εξαπατηση του καταναλωτη...

βρηκες ομως επιχειρηματα απεναντι σου

και τωρα το γυρνας σε φιλους τεχνικους και λιστες απ'το skroutz

(γιατι χαζος δεν εισαι, κατα βαθος το ξερεις οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα

και η κουβεντα μας ειναι τελειως ασκοπη)

Κουλό επιχείρημα 1: αυτό που έλεγες για τα σπασμένα

προγράμματα themes, ενώ η Alienware δίνει το δικό της δωρέαν. Ήτοι, υποθέτεις κάτι, το λές με πάσα βεβαιότητα, κι αυτό κάνει το επιχείρημα κουλό.

τα desktop themes & icons που σου δινει τσαμπα

ειναι καθαρα διαφημιστικα

εχουν φτιαχτει πολλα τετοια και συνεχιζουν να φτιαχνονται

για καθε νεα σειρα συστηματων που βγαζει

υπαρχουν developers απο πισω που καθονται και τα φτιαχνουν

αυτοι οι ανθρωποι πληρωνονται

ποιος νομιζεις τους πληρωνει?

αμφιβαλλεις οτι μερος του κοστους αυτου μεταβιβαζεται στο τελικο προιον?

(το ιδιο ισχυει ακομα και για την διαφημιση μιας τετοιας εταιρειας)

Κουλό επιχείρημα 2:

Η προσφορά που πήρα της alienware έχει Dual 1024MB NVIDIA® GeForce® 7900 GX2 - Quad SLI Enabled (μπές στον κόπο να κατεβάσεις το zip με το αρχείο doc που έχω στα attachment). Μήπως κοιτάς τα αμερικάνικα alienware?

σ'αυτο εχεις δικιο... κοιταγα το .com και οχι το co.uk...

οποτε ξαναβαλε τα 340 στη προσφορα

Κουλό επιχείρημα 3:

Υποθέτω πώς οι τύποι της Alienware φτιάχνουν σε μια βδομάδα περισσότερα υδρόψυκτα συστήματα απ' όσα φτιάχνεις εσύ σε ένα μήνα ή περισσότερο (όντας πολυεθνική εταιρεία, το το co.uk branch στέλνει σε ολόκληρη την Ευρώπη). Επιπλέον, πληρώνονται πολύ καλύτερα και έχουν πολύ αυστηρότερους Manager σε σχέση με την παραγωγικότητα από τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες.

Σιγουρα ειναι πιο πεπειραμενοι και εχουν υψηλοτερα standards ποιοτητας

δεν το αμφισβητησε κανεις αυτο

εσυ να τα βλεπεις που περιμενεις να σου φτιαξει το ιδιο το E-shop

Το οτι αυτοι μπορει να τα φτιαχνουν και σε 30' δεν σημαινει οτι θα σε χρεωσουν για 30' ενος αντιστοιχου ελληνα εργαζομενου...

Η τεχνογνωσια που εχουν αποκτησει ή εχουν επενδυσει για να φτασουν στο σημειο να κατεχουν, πληρωνεται αδρα

το ιδιο πληρωνεται ενας ανιδεικευτος εργατης με εναν εξειδικευμενο που σου κανει την ιδια δουλεια στο 1/3 του απαιτουμενου χρονου?

Άρα, ναι, με τόση εξάσκηση και αυτές τις συνθήκες, μπορούν να το κάνουν σε 4 ώρες και λιγότερο. Και ναι, μια δεκάδα τέτοια να στήσω, να πάρω το κολάι, μπορώ κι εγώ να το κάνω σε λιγότερες από 4 ώρες, που να χτυπιέσαι κάτω για το αντίθετο.

Εγω παντως σε παω και στοιχημα οτι σε 4 ωρες

ακομα θα ανοιγεις κουτια και θα διαβαζεις manuals

εκτος και εαν σκοπευεις να συμπεριλαβεις και καμια σφουγγαριστρα στο συστημα

Κουλό επιχείρημα 4:

Εγώ που δεν μπορώ να κάνω μουσακά, βάζω τη μάνα μου να τον κάνει. Αυτός που δεν μπορεί να φτιάξει PC, όλο και κάποιον φίλο θα έχει που ασχολείται, να του το στήσει. Αν θέλει να πάει σαν κορόιδο στην Alienware, δικαίωμά του είναι να σκάσει τα 2.000, αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο κορόιδο.

καταλαβαινεις τι λες?

δλδ το οτι εσυ μπορει να εχεις φιλο τεχνικο

καθιστα αυτοματως τα εργατικα που χρεωνει η καθε εταιρεια > κοροιδια?

σοβαρεψου...

δλδ καποιος που δεν εχει φιλο τεχνικο ειναι κοροιδο?

ή καποιος που μπορει να φαει σπιτικο μουσακα ειναι μ@λακα@ς που παει και τρωει στο εστιατοριο?

σου ξαναλεω

μην μπερδευεις το τι μπορεις να κανεις εσυ με τα χρηματα αυτα

με το τι κοστιζει το τελικο προιον για τον απλο καταναλωτη

Κοίτα, δεν είναι κακό να φέρνεις αντίρρηση για την αντίρρηση. Ίσα ίσα, έχει πλάκα κιόλας, εγώ γελάω πολύ με κάτι τέτοια. Είχα ένα φίλο που ήταν σε τόσο προχωρημένο βαθμό, που όταν του είπα πώς έκανα RAID Mirroring, μου λέει "Βλακεία έκανες, κάνε stripping, οι σκληροί δίσκοι δεν χαλάνε εύκολα". Δούλευε σε περιοδικό πληροφορικής, ήξερε την αλήθεια, απλά ήθελε να μου πάει κόντρα για να δει την αντίδρασή μου.

ελα ομως που δεν ειμαι ο εν λογω φιλος σου

και δεν εχω ουτε την ορεξη αλλα ουτε την δυνατοτητα να δω την αντιδραση σου

απλα σου ξαναλεω μιλας για κατι που ουτε μπορεις να φτιαξεις

αλλα ουτε να κατανοησεις πως κοστολογειται

και το αποκαλεις κοροιδια

κι αυτο με ενοχλει

πολυ απλα επειδη τυγχανει να εργαζομαι σε παρομοιο κλαδο

Γι' αυτό και μπαίνω στον κόπο να απαντήσω πλήρως, με διασκεδάζεις. Αλλά μην περιμένεις να σε πάρω και στα σοβαρά... Αν ήταν να παίρνω στα σοβαρά τέτοιες απαντήσεις, θα ήμουν σ' ένα διαρκές flame και μονίμως τσαντισμένος.

εμενα παλι ουτε να με διασκεδασεις

δεν μπορεις μαυτα που λες...

μου θυμιζεις τον κλασσικο Νεοελληνα που επειδη εχει μπαρμπα απ'την Κορωνη

θεωρει οσους δεν εχουν

κοροιδα και μ@λ@κες

τον τυπο που επειδη δεν εχει τα λεφτα να παρει M5

νομιζει οτι θα παρει ενα μτχ θα το φτιαξει με το φιλο του το φαναρτζη

θα βαλει κι ενα αυτοκολλητο και θα λεει οτι εχει

οτι καλυτερο κυκλοφορει

και δωσε δωσε στην πορεια θα δωσει τοσα φραγκα και θα χασει τοσο χρονο που θα ειχε παρει τη M5 γνησια και με εργοστασιακη εγγυηση

ειλικρινα σου μιλαω

ξεκινησα τη συζητηση γιατι ηθελα να σου πω δυο -τρεις προτασεις

για καλυτερη διαχειριση των χρηματων που σκοπευες να ξοδεψεις

(ή τουλαχιστον ετσι καταλαβα)

Alienware δεν θα αγοραζα ουτε εγω στο ξαναλεω

πιθανοτατα για τους ιδιους λογους μεσενα

αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα προιοντα αυτα ειναι κοροιδια

τελος απο μενα....

προφανως ο Cthulhu εννοει στησιμο μηχανηματος σε ''optimal'' -μαγικες συνθηκες..πχ εγω να στησω custom watercooling και να μου κατσουν ολα με τη μια..μηδεν διαρροες ,ακριβεστατο κοψιμο στους σωληνες ,κρυψιμο λοιπων καλωδιων επειτα απο τελετουργικα και επικλησεις μαγικων πνευματων ,το hardware να ειναι ελεγμενο εξ'αρχης (δηλαδη ολα να παιζουν στα σιγουρα)...και φυσικα καμια μπλε οθονη και κανενα κολλημα γιατι τα windows ειναι το πιο σταθερο λειτουργικο που υπαρχει...

...κοιτα...μπορει να εχεις και δικιο...εξαλλου οι τυποι στην alienware χρησιμοποιουν εξωγηινη τεχνολογια (η επωνυμια το λεει αλλωστε ;) )

Θέλω απλά να σχολιάσω τα 2000€ συνονώματε...

Όπως είπε και ο schumifer, αν θες το αστεράκι θα τα σκάσεις... σίγουρα τα alienware έχουν πλάκα αλλά ούτε και γω νομίζω πως θα πέταγα έτσι αυτά τα λεφτά, αν και δε ξέρω τι θα έκανα αν είχα να τα πετάξω... Τώρα η γνώμη μου πάντα είναι πως αν είσαι απλός gamer, extreme ή μη, και όχι κάποιος graphics designer σε μεγάλη εταιρία, με 2000€ φτιάχνεις τέλειο σύστημα, καθώς πιστεύω πως όσα λεφτά και να δώσεις, το υπολογιστή είναι σαν ένα διαμέρισμα... Η αξία του πάντα θα πέφτει με τα χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Βέβαια εντάξει, αν έχεις να τα σκάσεις, τα σκας ;) . Η γνμώμη μου πάντα πως καμία εταιρία δεν αξίζει τέτοιες διαφορές τουλάχιστον όσον αφορά την αγορά για την οποία συζητάμε.

1ον έχω στήσει υδρόψυξη και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απεναντίας, μου φάνηκε πιο εύκολο από ορισμένα δύστροπα ανεμιστηράκια CPU όπου πρέπει να πιέζεις τις λάμες - και μπορεί να καταστραφεί και καμιά M/B αν σου φύγει το λαμάκι (έχει συμβεί σε φίλο)

2ον το γεγονός είναι πώς είτε κατασκευάσει τον υπολογιστή η alienware είτε κάποιος μερακλής, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για τα 2.000 ευρώ παραπάνω που ζητάνε, δεν σου προσφέρουν κάτι πραγματικά το αδύνατον να πετύχεις. Το μόνο που προσφέρουν είναι το κουτί Alienware, αλλά, ακόμα κι έτσι, αποκλείεις το να βρεις ένα παλιό κουτί alienware στο eBay?

Αν, π.χ., η Alienware μου έλεγε πώς θα μου στείλει το μηχάνημα υπερχρονισμένο +800 MHz (πχ) με όλα να λειτουργούν άψογα και με εγγύηση, αυτό ναι, μάλλον είναι κάτι που να μην μπορεί να πετύχει ο καθένας. Αλλά δεν έχω δει πουθενά να ισχύει κάτι τέτοιο (είχα πετύχει μια άλλη εταιρεία που πουλούσε υπερχρονισμένα μηχανήματα, αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα)

Και στην τελική, όσο γρήγορα και αν το συναρμολογήσουν αυτοί της Alienware, θα κάνει να παραδωθεί από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα. Ε, πιστεύω πώς ο καθένας από εμάς σ' αυτό το φόρουμ, μέσα σε 8-10 ώρες θα μπορεί να συνθέσει ένα σύστημα αντίστοιχων δυνατοτήτων, να το υπερχρονίσει κιόλας, και να είναι πρώτη μούρη στο καβούρι.

Αυτή είναι η κοροϊδία της alienware. Χρεώνει 2.000 ευρώ για να μην προσφέρει ουσιαστικά τίποτα σε κάποιον που έχει στοιχειώδεις γνώσεις του Hardware των υπολογιστών.

Αλλά, και κάποιος εντελώς άσχετος να είναι, αν του πεις "Θα κερδίσεις 2.000 ευρώ αν το στήσεις μόνος σου", να σου πω εγώ για πότε θα μάθει. Εκτός πια κι αν του φαίνεται τόσο αδύνατον ή βαριέται τόσο πολύ ή κέρδισε 10.000.000 στο λαχείο ή σε καμιά κληρονομιά (γιατί οι πλούσιοι πού 'χουν κάνει τα χρήματά τους μόνοι τους, δεν τα σπαταλάνε σε τέτοιες βλακείες, ξέρουν την αξία του χρήματος)

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε? Και γιατί?

Σχετικά με τις τιμές, νομίζω ότι έχεις δίκιο, και όντως στηνοντάς το μόνος σου γλυτώνεις αρκετά λεφτά. Επιπλέον, το να το στήσεις μόνος σου, προσφέρει ικανοποίηση κάνοντας το μεράκι σου και αξιοποιόντας τις ερασιτεχνίκες ή και επαγγελματικές σου γνώσεις για τα PC. Από κει και πέρα όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν φανατικοί gamers οι οποίοι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή την εμπειρία για να στήσουν ένα θηρίο σαν και αυτό από μόνοι τους. Εάν θέλουν ένα state of the art υπερ-μηχάνημα είναι πολύ λογικό να καταλλήξουν σε κάτι τέτοιο που τα έχει όλα κομπλέ και εγγυημένα. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το γεγονός ότι στο εξωτερικό, τα pc κατά κύριο λόγο, πωλούνται ως ολοκληρωμένα συστήματα ύπο μια μάρκα. Οι χρήστες δεν είναι όπως στην Ελλάδα που για να πάρεις σοβαρό pc πρέπει να το έχεις χιλιοψάξει. Πας στην Dell, τους λες θέλω αυτό και μπαμ, πήρες αυτό που θές. Αντίστοιχα άν είσαι gamer με λεφτά πας στην alien και λες θέλω το καλύτερο, και μπαμ το έχεις. Τέλος, όσον αφορά τον χρόνο που κάνει για να σου έρθει το μηχάνημα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πρώτον έρχεται από το εξωτερικό, και δεύτερον δεν είναι η μοναδική παραγγελία στην AlienWare.

..είχα πετύχει μια άλλη εταιρεία που πουλούσε υπερχρονισμένα μηχανήματα, αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα....

Αυτό το έχω δεί και εγώ..δεν έιναι όμως λίγο λαλακία??να σου πουλάνε αέρα?:110:

Τα Alienware κατα εμε ειναι για αυτους που εχουν τα φραγκα να τα παρουν. Και οταν λεω για φραγκα, εννοω αυτους που σε 6 μηνες θα σκασουν και αλλα φραγκα για να το αναβαθμισουν.

Οσο αφορα τα παραπανω λεφτα , σιγουρα ειναι υπερτιμημενα τα προϊοντα τους αλλα εχε υποψιν σου οτι αυτος που παιρνει Alienware ,( οχι που πηρε μια φορα) , το παιρνει για τους παρακατω λογους,

- Θελει να εχει το καλυτερο Επωνυμο Pc (Και σιγουρα σε ολους αρεσε το εσωτερικο του που υπαρχει πανω στην φωτο )

- Θελει να δειξει οτι εχει το χρημα να το αναβαθμιζει

- Θελει να ψαρωνει τους υπολοιπους "ασχετους" που θα το βλεπουν (Δεν πρεπει μονο να κοστιζει 7000 αλλα πρεπει και να το δειχνει)

- και τα λοιπα κλασσικα (κορυφαιες επιδοσεις , Εξαιρετικο φινιρισμα , Αψογο Support , και μιλαμε βεβαια για Top επωνυμο μηχανημα)

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με το παραδειγμα που εδωσαν παραπανω με τα αμαξια. Και με την Φερραρι θα τρεχεις και με ενα Φτιαγμενο Ιμπρεζα θα τρεχεις και σε ποιο οικονομικη τιμη. Αλλα δεν θα λεει Φερραρι επανω.

Προσωπικα πιστευω οτι Λαπτοπ τους αξιζουν παραπανω απο τα desktop για αγορα γιατι μπορεις να κανεις ενα ευελικτο customization , και σιγουρα θα φτια3εις ενα λαπτοπ που λιγοι στον κοσμο θα το εχουν.

Αυτό το έχω δεί και εγώ..δεν έιναι όμως λίγο λαλακία??να σου πουλάνε αέρα?:110:

Ε, αν ο αέρας είναι εγγυημένος, δεν φαντάζομαι πώς θα με πείραζε. Πάντως, αν μιλάμε για τους ίδιους, οι τύποι είχαν κάνει κάτι τρελές πατέντες. Νομίζω μάλιστα πώς χρησιμοποιούσαν ακόμα και αποθηκευτικά μέσα μνήμης αντί για σκληρούς δίσκους και κάτι τέτοια παλαβά (δεν παίρνω κι όρκο γι' αυτό. Πρέπει να θυμηθώ πώς έλεγαν την εταιρεία).

• 1 year later...

alienwarez2ki4.png

παιδιά από ό,τι κατάλαβα πέφτοντας τυχαία πάνω στο topic υπάρχουν 2 τάσεις :

οι μισοί αποθεώνουν την Alienware για την ποιότητα κατασκευής της και την τεχνολογία αιχμής που παρέχει και οι άλλοι μισοί την κράζουν λόγω κόστους και κοροϊδίας που υποτίθεται παίζει με το όνομα της ?

όλοι λάθος έχετε, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση :

Ούτε τεχνολογία παράγει η Alienwar ούτε απίστευτη ποιότητα κατασκευής έχει. Από την άλλη, αν θέλεις ένα μηχάνημα που δεν θα το στήσεις μόνος σου επειδή ούτε τη γνώση ούτε τις άκρες έχεις, τότε εκεί θα βρείς τον υπολογιστή που θα ξεχωρίζει.

Παραδείγματα για να τεκμηριώσω τις απόψεις μου :

Η Alienware είναι εταιρεία φασόν : πριν μερικούς μήνες ( Οκτώβριος 2006 ) βρήκα από κάπου ένα εντελώς άδειο barebone από Alienware Sentia m3450 και το συναρμολόγησα μόνος μου με Core 2 Duo T7200, 2X512MB TwinMOS 667 DDR2, 80GB Seagate 7200RPM 2,5" HD

να το το φορητό και σίγουρα ξεχωρίζει :

creative_hero_big.jpg

μερικούς μήνες μετά, Μάρτιος 2007 και είμαι στην CeBIT στο Αννόβερο, Γερμανία. Στο περίπτερο λοιπόν της Clevo ( "κλεβω" ) που για όσους δεν γνωρίζουν είναι 100% China και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής barebones στον κόσμο ( ό,τι Turbo X υπάρχει είναι πχ Clevo ) κοιτάξτε τι βρήκα !

για συγκρίνετε τώρα :

43.jpg

μέχρι και το TuneUp Utilities 2007 στο System Information με το Alienware αναγράει Clevo ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.

Αυτά για την υποτίθεται άριστη ποιότητα κατασκευής.

Για το ό,τι τώρα η Alienware κοροϊδεύει τον κόσμο... διαφωνώ : η φιλοσοφία της έχει πέραση και αν όντως κοροϊδεύει μια φορά τότε η aPPLE με το iPhone θα έπρεπε να διώκεται ποινικά

Αυτά

Ενδιαφέρον πάντος αυτό που λέτε για τα αυτοκίνητα. Εγώ νομίζω ότι να δίνεις λεφτά για κάτι που θα βγει στο δρόμο, που μπορεί να το τρακάρεις ή να στο τρακάρουν, να στο κλέψουν, που όσο το χρησιμοποιείς σου κοστίζει σε βενζίνες και σέρβις, ότι είναι πολύ πιο ανόητη επένδυση από έναν υπολογιστή. Εξ' άλλου, το αυτοκίνητό μου το χρησιμοποιώ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τον υπολογιστή μου 9 στις 10 ώρες που είμαι ξύπνιος. Αφήστε που ποτέ δεν έβλεπα το αυτοκίνητο σαν μέσο για να ρίχνω χαζογκόμενες.

Δηλαδή φίλε, κατα τα λεγόμενά σου, όσοι έχουν αμάξι και το γουστάρουν, το έχουν για να ρίχουν γκόμενες??:087: :087:

Ε, τι να πω, το ακούσαμε και αυτό.

Μπορεί να κοστίζει περισσότερα σε service, τέλη,ασφάλειες κλπ αλλά μη ξεχνάς ότι το αμάξι είναι που θα σε πάει 1 εκδρομή ή 1 βόλτα όποτε το γουστάρεις.

Το pc, που θα σε πάει?Μέχρι κανένα chatroom να γνωρίσεις την pipini18, που μπορεί να σου βγει Μπάμπης45??:033: :033:

Ατυχής σύγκριση εντελώς, κατ'με.

Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη το άλλο.

Έχωντας στήσει και εγώ κάποια μηχανήματα με υδρόψυξη(Factory kits), Θα συμφωνούσα με τον "κοπρίτη" ώς προς τον χρόνο στησίματος. Δηλαδή ότι για να φτάσεις στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας . Στήσιμο - έλενγχος- επανέλενγχος-λειτουργικότηα - τελικό αποτέλεσμα. Πιστέυω οτι 4 ώρες δεν είναι αρκετές.

Αλλά ακόμη και άν είναι τι σε κάνει να πιστέυεις ότι θα πληρώσεις 4 απλές εργατοώρες?

Ισως και σε σερβις τυπου πλαισιο και ε-σοπ μπορεί να να το συναρμολογούν σε 4-5 ώρες αλλά με 100-50000 προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα είναι που πληρώνεις για να τα αποφύγεις.

Εδώ στα παραπάνω service δεν είναι αξιόπιστα για απλού τυπου PC desktops περιμένεις να σου φτιαξουν αξιόπιστο Custom Pc τετοιας κλασης? Δεν το νομίζω.

Επίσης και στην περίπτωση της συναρμολόγησης εκ του εαυτου σου. Και πάλι έχεις πιθανότητες για Πολλά προβλήματα και μπελάδες, γιατί κατι μπορέι να σου ξεφύγει κάτι να μην μπεί καλά, αντε και λίγος Μητσοτάκης. Και μετά να βλαστημάς την ώρα και την στιγμή.

Ξέρεις όλο αυτο μου θυμίζει τις καταστάσεις που μερικοί όταν έχουν κάποιες γνώσεις για κάτι βλέπουν την δουλειά του επαγγελματία και λένε σιγά τα ωά και εγώ μπορώ να το κάνω και μάλιστα καλύτερα.

Τέλος Πρέπει να ξέρεις και να διαψέυστώ αν κάνω λάθως πολές μεγάλες εταιρίες Brand ΠΧ IBM MAC Πληρώνεις στην τιμή και την εγγήση συμβατότητας και λειτουργικότητας του Hardware και το σημαντικότερο αυτου τον έλενγχο απο πλευρά τους οτι σου δίνουν ένα μηχάνημα που μόλις το πάρεις στα χέρια σου ξεκινάς με λειτουργικότητα και όχι με αναζήτηση προβλημάτων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της alienware πληρώνεις την συναρμολόγηση και την εγγήση και ποιότητα οτί αυτή η συναρμολόγηση είναι η καλύτερη δυνατή που μπορείς να βρείς απο έμπειρους τεχνικούς, και στην χρεώνει περίπου 1000-1500 ευρώ σε Αγγλικού μεροκάματου λογική. Και δίνεις και κανα 500 "Aέρα" Όπως σε οτιδήποτε είναι Καποιας Φίρμας.

Οπότε δέν τίθεται θέμα κοροιδίας και στην τελική δεν σε υποχρέωσε να το πάρεις. Σου λεέι τοση είναι η τιμή άν σου αρέσει. Όπως λειτουργεί παντού και πάντα η αγορά.

Και για αυτόν που δέν έχει ιδέα απο στήσιμο και θέλει να τα σκάσει πιστέυω οτι είναι μιά χαρά. Γιατι όταν τα σκάς θές όλα να είναι μια χαρά.

Και ο συσχετισμός με το αμάξι είναι λάθος. Γιατί όπως σε όλους μάς εδω αρέσει να στήνουμε PC και άλλα. έτσι σε άλλους αρέσουν τα αμάξια. Είναι η ίδια λατρεία σ διαφορετικά πεδία.

Οι τύποι πουλάνε τέχνη. Είναι βλακεία να συγκρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα με τα επιμέρους εξαρτήματα. Και στο κάτω κάτω όποιος δε θέλει να τα σκάσει για να το πάρει ας το στήσει μόνος του. Πώς λέμε παντελονάκι diesel 150 ευρουλάκια, πρέπει να τους στείλουμε και mail ότι το ύφασμα+ραφή+μεροκάματο κινέζου δεν ξεπερνάνε τα 30ευρά;Έλεος!

έχω μια μεγάλη απορία....Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την εταιρία αυτή αλλα από όσο λίγο είδα...το παραπάνω pc στην φωτογραφία με του θεού τα πράγματα επάνω έχει 3.000 euro(σύμφωνα με το site σωστά??)άρα λοιπόν γιατί μιλούσαμε πριν για 7.000 euro??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.