Cthulhu Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2006 Φαντάζομαι πώς, ως φανατικοί πισάδες και φανατικοί των επιδόσεων, σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το μάτι σας τα υπέρ-PC της Alienware.Μέχρι πρότινος, η κορυφαία σειρά ALX ήταν διαθέσιμη μόνο στας Αμερικάς. Από τη στιγμή όμως που η Dell αγόρασε την Alienware, έρχονται πλέον και στην Ευρώπη.Έχοντας λοιπόν πάντοτε το όνειρο να δημιουργήσω ένα state of the art Alienware PC, μπήκα στη σελίδα www.Alienware.co.uk και άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη.Το αποτέλεσμα? Συνολικό κόσμος € 7.959,77 χωρίς οθόνη!Hey, whats wrong with this picture?Το πρώτο που ήταν λάθος ήταν που για κάποιο λόγο ο Value Added Tax (VAT, ΦΠΑ όπως λέμε στο χωριό μου) ήταν 21% αντί του 19% που θά 'πρεπε νά 'ναι για μας. Συν επίσης € 292 για τα μεταφορικά (μιλάμε κούκος αηδόνι, όχι αστείαα)Ακόμα κι έτσι όμως, κάτι δεν μου καθόταν καλά. Μπήκα λοιπόν Scroutz.gr και βάλθηκα να φτιάξω ένα alienware capable PC με ξεχωριστά parts και να δω πόσο θα μου κοστίσει. Το σύστημα έχει ως εξής:Components Price (Including 19% V.A.T.) Windows XP Professional SP2 DSP € 131,09 Full Tower Lian Li PC-777 Black € 365,00 Zalman Reserator 2 € 380,00 PSU Silverstone Zeus 850 Watt € 285,01 ASUS SAM2 M2N32-SLI Deluxe (nForce 590) Lan/Raid € 211,75 CPU AMD Athlon FX-62 AM2 € 900,00 OCZ DDR2-800 PLATINUM EDITION PC2-6400 2GB KIT € 259,42 OCZ DDR2-800 PLATINUM EDITION PC2-6400 2GB KIT € 259,42 ALBATRON 7900 GX2 1GB (2 x 7900GT) € 399,00 ALBATRON 7900 GX2 1GB (2 x 7900GT) € 399,00 ASUS AGEIA PHYS-X P1 128MB RETAIL € 239,75 150 GB SATA WD Raptor 10000rpm 16MB Cache € 285,79 150 GB SATA WD Raptor 10000rpm 16MB Cache € 285,79 WESTERN DIGITAL 500GB WD 5000KS € 216,00 WESTERN DIGITAL 500GB WD 5000KS € 216,00 PLEXTOR INT DUAL LAYER+-16X8X16 SLOT BLACK € 138,37 FLOPPY 1.44 MB BLACK € 5,40 LOGITECH G15 GAMING KEYBOARD € 66,05 LOGITECH 931375 CORDLESS MOUSE G7 LASER € 77,20 CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 € 368,00 OCZ RALLY 2 DUAL CHANNEL USB FLASH DRIVE 4GB € 118,75 Total € 5.606,79 Σχεδίασα το σύστημα ώστε να είναι ολόιδιο με το αντίστοιχο κορυφαίο Alienware. (στο zip αρχείο έχω τις προδιαγραφές)Τα μόνα που διαφέρουν είναι το κουτί (έβαλα το ψιλοπαλαβό της Lian li, έτσι για να κρατήσω το ξεχωριστό λουκ), το σύστημα ψύξης (το Reserator 2 πιστεύω πώς είναι εξ' ίσου καλό με αυτό που βάζει η alienware στα δικά της), κάτι μπούρδες όπως εγγυήσεις κλπ (έτσι κι αλλιώς, όλα τα components έχουν τη δικιά τους εγγύηση).Και δεν αναφέρομαι καν σε Home made water cooling systems ή οικονομικότερα (και καλύτερα, ενδεχομένως) κουτιά, που θα βγαίνουν ακόμα φθηνότερα. Άσε που αν παρήγγελνα σήμερα το Alienware, θα μου ερχόταν τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε παίζει να είχαν πέσει κι άλλο οι τιμές...Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι ακριβώς παραπάνω παίρνω με τα 2.000 περίπου ευρώ που είναι η διαφορά?Υπ' όψιν, έστειλα e-mail στην Alienware με αυτή ακριβώς την ερώτηση, αλλά αγρόνη ηγόραζαν, δεν μου έχουν απαντήσει και δεν πιστεύω πώς θα απαντήσουν.Alienware.zip
schumifer Αύγουστος 30, 2006 #3 Αύγουστος 30, 2006 Ακριβώς. Αν θες το "αστεράκι" στο καπώ θα το πληρώσεις
Cthulhu Αύγουστος 30, 2006 Author #4 Αύγουστος 30, 2006 Ακριβώς. Αν θες το "αστεράκι" στο καπώ θα το πληρώσειςΜε τη διαφορά πώς ακόμα κι αν ήθελες να έφτιαχνες μία Mercedes αγοράζοντας όλα τα ανταλλακτικά και συναρμολογώντας τα (εφ' όσον είχες τις γνώσεις και τις εγκαταστάσεις), θα σου έβγαινε πιο ακριβά από το να πάρεις όλη τη mercedes.Δόξα το θεό που αυτό δεν συμβαίνει στους υπολογιστές...
Evolution_R Αύγουστος 30, 2006 #5 Αύγουστος 30, 2006 Σε απασχολει σοβαρα να παρεις ενα τετοιο συστημα η απλα το εκανες απο περιεργεια?
Cthulhu Αύγουστος 30, 2006 Author #6 Αύγουστος 30, 2006 Σε απασχολει σοβαρα να παρεις ενα τετοιο συστημα η απλα το εκανες απο περιεργεια?Με απασχολεί σοβαρά και είμαι διατεθειμένος να κάνω μια μεγάλη επένδυση, άνω των €5.000 για υπολογιστή - είμαι άρρωστος παιχνιδάς, τι να κάνουμε? - μέχρι που κατάλαβα πόσο μεγάλη ήταν η χρηματική διαφορά για την Alienware.Αν ήταν μικρότερη, π.χ. €200-300 παραπάνω, τότε ναι, θα μου άρεσε να πάρω ένα top-notch σύστημα της Alienware, μετά από τόσους δεκάδες υπολογιστές που έχω συναρμολογήσει για τον εαυτό μου, να έχω κι έναν έτοιμο, βρε αδερφέ.Αλλά €2.000? No freaking way! Μ' αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω τρεις κανονικούς υπολογιστές ακόμα και να φτιάξω LAN με 4 μηχανήματα!
Indiana Αύγουστος 30, 2006 #8 Αύγουστος 30, 2006 Με απασχολεί σοβαρά και είμαι διατεθειμένος να κάνω μια μεγάλη επένδυση, άνω των €5.000 για υπολογιστή - είμαι άρρωστος παιχνιδάς, τι να κάνουμε? - μέχρι που κατάλαβα πόσο μεγάλη ήταν η χρηματική διαφορά για την Alienware.Αν ήταν μικρότερη, π.χ. €200-300 παραπάνω, τότε ναι, θα μου άρεσε να πάρω ένα top-notch σύστημα της Alienware, μετά από τόσους δεκάδες υπολογιστές που έχω συναρμολογήσει για τον εαυτό μου, να έχω κι έναν έτοιμο, βρε αδερφέ.Αλλά €2.000? No freaking way! Μ' αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω τρεις κανονικούς υπολογιστές ακόμα και να φτιάξω LAN με 4 μηχανήματα!πάντως θέλει πολλές αλλαγές η σύνθεσή σου....:083: αν θέλεις να διαθέσεις τόσα χρήματα...επίσης είναι η χειρότερη εποχή να δώσεις τόσα...δικιά σου απόφαση....
Evolution_R Αύγουστος 30, 2006 #9 Αύγουστος 30, 2006 Σαφως και ειναι η χειροτερη περιοδος να επενδυσεις τοσα χρηματα σε υπολογιστη εν οψει conroe και dx10 καρτων αλλα it's your money after all. Και εκτος αυτου το να δωσεις τοσα πολλα χρηματα για κατι που χανει την αξια του τοσο γρηγορα ειναι ανοησια κατ'εμε, δεν μιλαμε πχ για αγορα ενος αυτοκινητου, μιλαμε για ενα υπολογιστη που στην καλυτερη περιπτωση σε 2 χρονια θα ειναι παλιος ποσο μαλλον αν εισαι πορωμενος παιχνιδας πραγμα που μειωνει ακομα περισσοτερο την διαρκεια ζωης του. Εγω εδωσα 3200€ για ολοκληρο συστημα πριν 2 χρονια και τωρα ειμαι πισω σε ολα εννοειται πως δεν την ξαναπαταω :075: Πολλοι (κι εγω μεσα) ειμαστε αρρωστοι παιχνιδαδες αλλα αν ακολουθησουμε της εξελιξεις βημα βημα θα πρεπει να βγαζουμε 2000€ απο την τσεπη μας καθε 6-8 μηνες ε δεν ειναι κριμα? Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση του να το φυσας και να μην σε ενδιαφερει το κοστος; οποτε παρτους τα σωβρακα :106: και δωσε μας benches :D Φιλικα.
giannhspatra Αύγουστος 30, 2006 #10 Αύγουστος 30, 2006 Ακριβώς. Αν θες το "αστεράκι" στο καπώ θα το πληρώσειςναι σιγά μην είναι η alienware η mercedes των pc Μη χ....6000 ευρώ για υπολογιστή???δεν έχεις ακούσει οτι ο υπολογιστής είναι η χειρότερη επένδυση???εκτός αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα και είσαι στη κατηγορία <<την οθόνη σα κοιτάζω,το χρήμα δε το λογαριάζω!>> τι είπα πάλι...φιλικά Γιάννης
MUL Αύγουστος 30, 2006 #11 Αύγουστος 30, 2006 ...δεν έχεις ακούσει οτι ο υπολογιστής είναι η χειρότερη επένδυση???...Το pc και η γυναίκα είναι η χειρότερη επένδυση ... ->Και στα 2 όσο και να δώσεις μια μερα παλίωνουν και κολάνε..αμα δεν κάνεις αναβάθμιση .. ->Κανένα απο τα2 δεν εκτιμάει πραγματικά όλα οσα κάνεις για αυτό..:044: ->Μια χαζομάρα να κάνεις και κανενα απο τα 2 δεν το ξεχνάει..(ακα καμένος επεξεργατης + καμένη σχέση) ->Και πολλες αλλες φαλοκρατικες βλακέις που μπορώ να πω..λολ :071: :061: :030: :030: :030: Η καλύτερη επένδυση είναι η γή ..πάρε χοράφια και άσε τα pc μου λέει ο γέρος μου...
Cthulhu Αύγουστος 30, 2006 Author #12 Αύγουστος 30, 2006 πάντως θέλει πολλές αλλαγές η σύνθεσή σου....Αλλαγές, ε? Είμαι πάντα ανοιχτός σε προτάσειςΝαι, τα γνωρίζω περί DX10 καρτών και Conroe και τα λοιπά, και σίγουρα δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτή ακριβώς τη στιγμή - αλλά μέσα στον ορίζοντα ενός χρόνου, οπωσδήποτε. Κατά πάσα πιθανότητα, αμέσως μόλις βγει ο Conroe, το αντίπαλο δέος από την AMD και η νέα γενιά καρτών γραφικών.Ενδιαφέρον πάντος αυτό που λέτε για τα αυτοκίνητα. Εγώ νομίζω ότι να δίνεις λεφτά για κάτι που θα βγει στο δρόμο, που μπορεί να το τρακάρεις ή να στο τρακάρουν, να στο κλέψουν, που όσο το χρησιμοποιείς σου κοστίζει σε βενζίνες και σέρβις, ότι είναι πολύ πιο ανόητη επένδυση από έναν υπολογιστή. Εξ' άλλου, το αυτοκίνητό μου το χρησιμοποιώ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τον υπολογιστή μου 9 στις 10 ώρες που είμαι ξύπνιος. Αφήστε που ποτέ δεν έβλεπα το αυτοκίνητο σαν μέσο για να ρίχνω χαζογκόμενες.Στο κάτω κάτω, μέχρι την επόμενη αναβάθμιση, το μόνο που μου κοστίζει ο υπολογιστής είναι σε ρεύμα - κι αυτό είναι πολύ φθηνότερο από τη βενζίνη (στο αυτοκίνητό μου, που είναι 1200 κυβικά και κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο, η βενζίνη είναι πάνω από 1500-2000 ευρώ. Συν τέλη κυκλοφορίας, συν σέρβις και δεν συμμαζεύεται)Όσο για κονσόλα, το σκέφτηκα, ομολογώ. Αλλά, δεν ξέρω, πείτε με ρομαντικό, πείτε με ανόητο, πείτε με μαζοχιστή, γουστάρω να παίζω στον υπολογιστή, με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του, με τις εγκαταστάσεις και τα προβλήματά τους, αλλά και με τα modifications και τις άλλες ευκολίες.Όσο για αντοχή στο χρόνο, μου αρκεί να τον κρατήσω για 3 χρόνια. 2.000 το χρόνο για τον υπολογιστή, που είναι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου κι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου, μου φαίνονται μια χαρά χρήματα. Αφήστε που παρά να κάνω αναβαθμίσεις κάθε τρεις και λίγο, μου αρέσει να κάνω μια μεγάλη αναβάθμιση μετά από πολύ καιρό, ώστε να νιώθω πραγματικά τη διαφορά. Π.χ., αλλάζοντας την X800 που έχω με Quad SLI θα είναι μεγάλη η διαφορά, ειδικά στις αναλύσεις που παίζω. Μετά από 3 χρόνια, ότι και να βάλω στη θέση του Quad SLI θα έχει επίσης πολύ μεγάλη διαφορά με το τώρα.Lol, φοβερός ο παραλληλισμός γυναίκας-PC. Ξεχνάς όμως το σημαντικότερο: δεν μπορούμε ούτε χωρίς καθόλου γυναίκα ούτε χωρίς καθόλου PC (εγώ τουλάχιστον)Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε το σκεπτικό μου. Για κάθε πρόταση για το πώς να φτιάξω τον υπολογιστή μου καλύτερα, είμαι ανοιχτός. Το να μου λέτε το ότι πετάω τα λεφτά μου δεν χρειάζεται, το ξέρω - απλά, διαλέγω να τα πετάω εδώ παρά σε αυτοκίνητα-ακριβά εστιατόρια-διακοπές κλπ. Τουλάχιστον έτσι για μένα πιάνουν τόπο.Υ.Γ. Γη? Με 6.000 ευρώ δεν αγοράζεις ούτε μια πλάκα πεζοδρομίου. Επενδύσεις όπως η γη μετριώνται σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Άσε που όση γη κι αν αγοράσεις, δεν θα ανέβουν τα frames στο F.E.A.R...
MUL Αύγουστος 30, 2006 #13 Αύγουστος 30, 2006 1)Κοιτα λογικό είναι ο καθένας να δίνει λεφτά και να επενδύει εκει που γουστάρει ..δεν λέω ..(μερικοί γουσταρουν να επενδύουν σε cars , μερικοί σε pc's ..εγώ είμαι απο αυτους που τα επενδύουν πανω μου [ ακα ρούχα και κινητά ] και σε γυναίκες [ που δεν το εκτιμάνε ,αλλο αυτό ] μερικοί τα κάνουνε μασούρια και σαπίζουνε στην τράπεζα...)2)Το pc είναι εργαλείο και μερικοί έχουμε πολλές απαιτήσεις απο αυτό ....Πιστευω παντος οτι απο το συγκεκριμένο thread πρεpei να κρατήσεις την γνώμη των παιδιών στο ότι πρέπει να πας σε conroe διοτι οπως και να το κάνεις είναι κατι πολύ φρεσκο ...3)Τώρα απο την στιγμή που γουστάρεις να τα δώσεις τα ευρόπουλα δώστα και πες μας εντυπώσεις :031: εγώ χέρομαι να ακούω όταν κάποιος είναι ευτηχισμένος με αυτά που έχει ...
Κοπρίτης Αύγουστος 30, 2006 #14 Αύγουστος 30, 2006 Components Price (Including 19% V.A.T.) Windows XP Professional SP2 DSP € 131,09 Full Tower Lian Li PC-777 Black € 365,00 Zalman Reserator 2 € 380,00 PSU Silverstone Zeus 850 Watt € 285,01 ASUS SAM2 M2N32-SLI Deluxe (nForce 590) Lan/Raid € 211,75 CPU AMD Athlon FX-62 AM2 € 900,00 OCZ DDR2-800 PLATINUM EDITION PC2-6400 2GB KIT € 259,42 OCZ DDR2-800 PLATINUM EDITION PC2-6400 2GB KIT € 259,42 ALBATRON 7900 GX2 1GB (2 x 7900GT) € 399,00 ALBATRON 7900 GX2 1GB (2 x 7900GT) € 399,00 ASUS AGEIA PHYS-X P1 128MB RETAIL € 239,75 150 GB SATA WD Raptor 10000rpm 16MB Cache € 285,79 150 GB SATA WD Raptor 10000rpm 16MB Cache € 285,79 WESTERN DIGITAL 500GB WD 5000KS € 216,00 WESTERN DIGITAL 500GB WD 5000KS € 216,00 PLEXTOR INT DUAL LAYER+-16X8X16 SLOT BLACK € 138,37 FLOPPY 1.44 MB BLACK € 5,40 LOGITECH G15 GAMING KEYBOARD € 66,05 LOGITECH 931375 CORDLESS MOUSE G7 LASER € 77,20 CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 € 368,00 OCZ RALLY 2 DUAL CHANNEL USB FLASH DRIVE 4GB € 118,75 Total € 5.606,79 φιλε Cthulhu καταρχην διαφωνω με τη λογικη του να διαλεγουμε το τελευταιο κομματι του τιμοκαταλογου απλα επειδη θεωρητικα ειναι το καλυτερο...και για να εξηγουμαι:ποιος ο λογος να τα σκασεις για ενα FX-62 οταν ξερεις οτι με εναν κλοκαρισμενο 6600 μπορεις να τον πατησεις κατω με το 1/3 των χρηματων...δεν σου φτανει ουτε αυτο?παρε X6800 με τα ιδια λεφτα και καθαρισες...τωρα στο θεμα της πλατφορμας...αν θες σωνει καλα Quad Sli και δεν θες να μπλεξεις με modded driversτοτε το ΑM2 ειναι μονοδρομος...αλλα εν οψει χ1950CF & DX10και δεδομενης της υπεροχης των C2D θεωρω μια τετοια κινηση μαλλον ασκοπηΕΚΤΟΣ και εαν σκοπευεις να απολαυσεις το συστημα σου σε 30αρα οθονη οποτε και το quad Sli ειναι απαραιτητο...(διαφορετικα, για οθονες μεχρι 24'' 2xΧ19xx CF θεωρω οτι ειναι αρκετες...)με 3 74ρηδες raptors εχεις καθολικα καλυτερες επιδοσεις και 100ευρω στη τσεπη(τα εξτρα 100gb που προσφερουν οι 2χ150 ειναι imho περιττα οσο αφορα λειτουργικο και εφαρμογες)αντι για 2 500αρηδες (σε raid 1 υποθετω)βαλε 3 320αρηδες σε raid 5καλυτερα STR's, 600gb ωφελιμα αντι για 480 ΚΑΙ redundancy...αν δεν σκοπευες να τους στησεις σε mirroring ΚΑΚΩΣαλλα και παλι μη σκιαζεσαι με 4χ320 εχεις 960 ωφελιμα ΚΑΙ redundancy(σε περιπτωση που καποιος τους θελησει να συναντησει τους προγονους νωριτερα)αντι για Phys-X που ακομα καλα-καλα δεν εχουν βγει παιχνιδια να την υποστηριξουν σωσταπαρε μια x-fi μεγαλυτερη διαφορα θα δεις και θα ακουσεις, με τα ιδια και λιγοτερα χρηματατουλαχιστον μεχρι να ξεκαθαρισει το θεμα(πολλα ακουγονται το μελλον μονο θα δειξει)για το θεμα κουτιου και ψυξης δεν εχω να πω κατι μιας κι εδω τα πραγματα ειναι μαλλον υποκειμενικααλλος θα σου πει παρε ενα κυβο lianli και καντα ολα μεσα υδροψυκτα να ησυχασειςκαι αλλος θα σου πει να τα βαλεις σε turbo-xτωρα οσο αφορα το φουσκωμα των τιμων της Alienware...μαλλον σου ξεφευγουν μερικα πραγματακιαστην τιμη που σου προεκυψε πιθανοτατα συμπεριλαμβανεται - στησιμο υδροψυξης για cpu & QUAD SLi (μιλαμε δλδ για μια 600αρου στο νερο) - cable management- μοναδικο case (ασχετως με το αν μας αρεσει ή οχι δεν παυει να ειναι custom)- διαφορες π@π@ριτσες (μπλουζακια και αλουμινενια βαλιτσακια,κτλ)- custom desktop themes και icons- και φυσικα το κυρος του brand που επελεξες... (κακως η καλως ειναι κιαυτο εμπορευσιμο)Θελω να σου πω δλδ οτι πες οτι παιρνεις τα parts ξεχωρισταξερεις ποση δουλεια θελει απο τη στιγμη που θα ανοιξεις τα κουτια μεχρι να φτασεις το τελικο αποτελεσμα που προσφερουν ετοιμο αυτοι?για καποιους (συμπεριλαμβανομενου και εμου)αυτο ειναι ουσιαστικα η χαρα του pcτο στησιμο, η ψυξη, τα raid, η παραμετροποιηση, το συμαζεμα κτλ)για καποιον ομως που ειτε δεν εχει τις γνωσεις ή το χρονοκατι τετοιο δεν ειναι υποθεση παιξε-γελασεκαι γιαυτη τη μεριδα καταναλωτων υπαρχει η καθε Alienwareεξαλλου κανεις δεν ειπε οτι τα ALX ειναι ευκαιριααλλα εαν εγω αγοραζα ενα συστημα 5000+€ και δεν ειχα την ορεξη ή/και τις απαιτουμενες γνωσειςσιγουρα δεν θα ηθελα να μου στησει το συστημα ενας τεχνικος του e-shop...(το ΦΠΑ 21% παντως με ξενισε κι εμενα πολυ σε προσφατες αγορες απο UK...
Cthulhu Αύγουστος 30, 2006 Author #15 Αύγουστος 30, 2006 Φίλε Κοπρίτη,Το ότι έστησα αυτό το σύστημα δεν σημαίνει ότι αυτό ακριβώς σκοπεύω να αγοράσω. Έτσι κι αλλιώς, έχω βάλει χρονικό ορίζοντα ενός χρόνου για τις αγορές μου. Σε υψηλή κατηγορία τιμής θα κινηθώ, αλλά η τελική σύνθεση θα γίνει εφ' όσον δω τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά.Δόξα το θεό, έχω ασχοληθεί αρκετά με τους υπολογιστές κι έχω κάνει αρκετά λάθη στις αγορές μου ώστε να ξέρω ότι το απολύτως ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο. Την πάτησα κι έμαθα και πριν αγοράσω το ψάχνω καλά το θέμα.Έκανα αυτές τις επιλογές αποκλειστικά και μόνο για να ερευνήσω το θέμα της Alienware και να διαφωτίσω μια απορία που είχα εδώ και πολύ καιρό, και ίσως να είχαν κι άλλοι σ' αυτό το forum: Αν το ακριβότερο alienware της ευρώπης αξίζει όντως τα λεφτά του σε σχέση με αυτό που μπορώ να βρω στην αγορά.Για τη δικαιολόγηση της Alienware, δεν καταλαβαίνω τον ειρμό σου. 600 ευρώ για μια υδρόψυξη? Έχεις δει κάπου όντως να χρεώνουν τόσο ή απλά υποθέτεις?Cable management. χα χα χα. Το άλλο με τον τοτό το ξέρουμε?Όσο custom Και νά 'ναι, να κοστίζει πάνω από 400-500 ευρώ? Δεν είναι και από χρυσάφι (όπως είναι το ακριβότερο PC της VoodooPC. Αυτό κι αν είναι υπερβολή)Οι παπαρίτσες όλες μαζί θα κάνουν δεν θα κάνουν 200 ευρώ (κι αυτό για το βαλιτσάκι, ότι τίποτα άλλο).Τα custom desktop themes και icons τα έχει ο καθένας στο PC του κατεβάζοντας από τη σελίδα της alienware το theme manager. (άρα θα σε χρεώνουν για τα 2 κλικ του υπαλλήλου για να το εγκαταστήσει?)Άρα, δεν νομίζω να μου έχει ξεφύγει τίποτα. Όταν ρώτησα "τι παίρνεις με τα €2000 επιπλέον", εννοούσα πώς τίποτα απ' αυτά δεν αξίζει τόσα λεφτά.Όσο για το πόση δουλειά θέλει για να στηθεί, ε, εγώ θα το έστηνα και θα το ρύθμιζα σε λιγότερες από 4 ώρες. Άντε 6, μαζί με τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα. Ίσως και λιγότερες, αν δεν ήθελα να το πάω πολύ χαλαρά και βιαζόμουν να τελειώσω, για κάποιο λόγο. Άρα, η εργατοώρα τους κοστίζει 500 ευρώ?Μήπως να στέλναμε όλοι μας βιογραφικά στην Alienware? Μήπως, ακόμα καλύτερα, να συστήναμε εμείς του φόρουμ μια εταιρεία σαν την Alienware?Όσο για τα υπόλοιπα, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου, με βγάζεις από αρκετό κόπο. Κουτί έχω ήδη (Lian-Li 2100+), καθώς και βαρβάτο τροφοδοτικό. Το μόνο πρόβλημα που εγώ βλέπω είναι πώς όλοι οι ελεγκτές SATA RAID με δυνατότητα RAID 5 που έχω δει είναι PCI Express, και αν το Crossfire μου φάει τις δύο PCI-X που έχουν οι περισσότερες M/B, δύσκολα θα βρω μία με τρίτη...
Darkus Αύγουστος 30, 2006 #16 Αύγουστος 30, 2006 Αν θέλεις την ταπεινη μου γνωμη και με βαση και τα παραπανω δε πιστευω πως ειναι καλη επενδυση η αγορα μια και εξω ενος σουπερ ντουπερ μηχανηματος που τωρα ειναι οτι πιο κορυφαιο, του χρονου απλως καλο και σε 2 χρονια παρωχυμενο.Και αν σκεφτεις ποσο συχνα αλλαζουν τα πραγματα αυτο καιρο στην αγορα ΗΥ μαλλον θα σου ελεγα παρε τωρα κατι με 2500ευρω αν θες κατι πολυ καλο αλλα οχι κορυφαιο και σε κανα χρονο επενδυεις τα υπολοιπα!Στη τελικη μονο συγκεκριμενα κομματια αξιζουν μεγαλο χρονικο παραθυρο επενδυσης.Οθονη (που στο συγκεκριμενο αλιενγουερ δεν περιλαμβανεται , κουτι , τροφοδοτικο)τα υπολοιπα αλλαζουν με τρομακτικη ταχυτητα.σιγουρα η αλιενγουερ εβαλε και το χαρατσι της πανω στο μηχανημα!Απο εκει και περα ειναι στη διακριτικη ικανοτητα του καθενα αν ειναι να τα δωσει.Για εμενα θα ηταν χαζομαρα.
Κοπρίτης Αύγουστος 30, 2006 #17 Αύγουστος 30, 2006 260$ εχει ενα dual μπλοκ για ΜΙΑ 7950... καντο χ2 κι εχεις 520$ + ψυγειο + αντλια + cpu block + σωληνες + ρακορ σφιγκτηρες κτλ... ποσα ειπα 600? μαλλον λιγα εβαλα... και αμα βρεις κανενα να σου στησει συστημα με δυο raid σε nforce και υδροψυξη Quad SLi και το cable management της alienware σε τεσσερεις - εξι ωρες κρατα του το τηλεφωνο γιατι μολις βρηκε δουλεια .... εγω σου λεω εγγυημενα οτι ενα μεροκαματο δεν φτανει (8ωρο) οσο για το οτι οποισδηποτε μπορει να κατεβασει δυο σπασμενα προγραμματακια απο το νετ και να φαει δυο τρεις ωρες και να φτιαξει custom themes & icons δεν λεει κατι... και λειτουργικο αμα θες αγοραζεις πειρατικο και γλυτωνεις τα 130 που ζητανε το θεμα ειναι οτι εφοσον σου πουλανε πληρες συστημα θα δεχτεις να πληρωσεις και original OS και τη νομιμη αδεια της σουιτας που χρησιμοποιουν για τα themes και το 24/7 phone support και τα αχρηστα κατ'εμε δωρακια και αλλα πολλα σε τελικη αναλυση και για μην παρεξηγουμαι ΔΕΝ υπερασπιζομαι τα συστηματα της Alienware σε καμια περιπτωση οπως σου ειπα και πιο πριν ποτε μου δεν θα αγοραζα ενα τετοιο απλα πρεπει να μαθουμε να κρινουμε ενα προιον με βαση την αντικειμενικη του αξια και οχι με βαση τον τιμοκαταλογο του Skroutz θα συμφωνεις πιστευω εξαλλου οτι ενα κιλο μελιτζανες και μισο κιλο κιμας δεν μας κανουν μουσακα.... κι οτι ο μουσακας του Κυρ Τελη στα Πετραλωνα κοστιζει το 1/5 απο το μουσακα στο Βαρουλκο (αλλο θεμα το οτι δεν εχει μουσακα)
Κοπρίτης Αύγουστος 30, 2006 #18 Αύγουστος 30, 2006 αναφορικα με τον raid 5 controller εναλλακτικα μπορεις να κοιταξεις σε απλο pci raid5 (εφοσον τα average transfer rates της συστοιχια που σκοπευεις να στησεις δεν υπερβαινουν το οριο του διαυλου οποτε και θα ειχες bottleneck λογω pci..)αλλιως κοιτας σε καποια τετοια μητρικη που παιρνει pci-x ελεγκτη
Cthulhu Αύγουστος 30, 2006 Author #19 Αύγουστος 30, 2006 Να σου πω, δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά έχω γνωρίσει ανθρώπους που διαφωνούν έτσι για να διαφωνήσουν και θα σου φέρουν κάθε κουλό επιχείρημα για να αποδείξουν τη διαφωνία τους.Απ' αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, σαν τέτοιος μου φαίνεσαι. Και εξηγούμαι:Στο σύστημα του Scroutz έχω βάλει υδρόψυξη, άρα αυτή της alienware δεν εμπίπτει στα 2 χιλιάρικα που περισσεύουν. Δεκτόν, θα χρειαστώ άλλο ένα block για την κάρτα (mea culpa, δεν το είχα υπολογίσει αυτό). Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι εντός budget.Αν είχες δουλέψει ποτέ σε μαγαζί με PC, θα ήξερες η εξάσκηση, το να στήνεις τρία η τέσσερα μηχανήματα τη μέρα, τι διαφορά θα έκανε στην ταχύτητά σου. Εγώ δούλεψα σ' ένα συνοικιακό μαγαζάκι στην Αγία Παρασκευή και είχα στήσει Server της αρκούδας με πλήρεις ρυθμίσεις σε 4 ώρες (Και με cable management, που τόσο σπουδαίο τό 'χεις). It's just practice.Σπασμένα προγραμματάκια? Κάνουμε και μια έρευνα πριν "την πούμε" σε κάποιον, έτσι?http://www.alienware.com/intro_pages/invader.aspxhttp://www.alienware.com/Standalone_Pages/darkstar.aspxΚατέβασέ τα όσες φορές θέλεις. Κι άμα βρεις κάτι που χρειάζεται σπάσιμο (που δεν υπάρχει), ε, δωσ' το μου να το σπάσω.απλα πρεπει να μαθουμε να κρινουμε ενα προιον με βαση την αντικειμενικη του αξιαΤην οποία δεν βλέπω πουθενά σ' αυτά που μου γράφεις.θα συμφωνεις πιστευω εξαλλουοτι ενα κιλο μελιτζανες και μισο κιλο κιμας δεν μας κανουν μουσακα....κι οτι ο μουσακας του Κυρ Τελη στα Πετραλωνακοστιζει το 1/5 απο το μουσακα στο Βαρουλκο (αλλο θεμα το οτι δεν εχει μουσακα)Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλο κιμάς και η μάνα μου, κάνουν μουσακά. Καλύτερο κι απ του Κυρ Τέλ κι απ το Βαρουλκό (αν είχε μουσακά).Έτσι ξεκίνησε η όλη κουβέντα. Δεν ξέρω τι σε τρώει τόσο να διαφωνείς ή εν τέλει τι προσπαθείς ακριβώς να αποδείξεις.Πάντως, στις προτάσεις Hardware σε παραδέχομαι. Εκεί που λες τη γνώμη σου δεν βλέπω να με πείθεις.
lurker_001 Αύγουστος 30, 2006 #20 Αύγουστος 30, 2006 Τα 2000 € παραπάνω που βγαίνει είναι η "τεχνογνωσία" που σου προσφέρει η Alienware και σε θέμα επιλογής υλικών και σε θέμα στησίματος. Και μην ξεχνάς ότι εκεί είναι Αγγλία, δεν είναι Ελλάδα να έχουμε το "παιδί" με τα 550 € το μήνα να σετάρει μηχανήματα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.