Jump to content

A8R32 συνέχεια, crossfire, και ταλαιπωρία με Πλαίσιο.

nicksoti1442169068

Recommended Posts

ps.δεν καταλαβα τωρα λειτουργει crossfire με 2 vga χωρις προβληματα?

Nαι μια χαρά. Αρκεί να μην μπουν πάνω άλλα 2 dimms και/ή μην αλλάξω bios. Τότε θέλει underclock, ή εγκατάσταση WinXp ξανά.

Μάλιστα, τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω, γιατί οι περισσότεροι με 2χ1900 που αντιμετώπισαν προβλήματα στο διαδίκτυο, ήταν κυρίως με 2πύρινους επεξεργαστές, και έγραφαν ότι κάτι παίζει με τους dual core με με την Asus. Προφανώς, με απλούς Α64, 2 τόσο δυνατές κάρτες δεν δουλεύουν στο όριο, η cpu φρενάρει το σύστημα (αντίστοιχα με το underclock που έκανα εγώ), και δεν βγαίνουν στην επιφάνεια τα όποια προβλήματα.

αμα αλλαξεις την ωρα στο bios θα χρειαστει να κανεις reinstall ta windows?:082:

Lol όχι κι έτσι είπαμε, αν αλλάξεις bios τελείως. Τουλάχιστο αυτό ισχύει σε εμένα.

Άντε να βρω χρόνο τώρα να φχαριστηθώ τις καρτούλες. Ελπίζω στο μέλλον μια HDTV να αποτελέσει το 3ο μου monitor......

Για επιδόσεις, 7800 3dmark05, και cod2 σαφής βελτίωση απο overclocked Χ800XT. Νοt bad για "πετσοκομμένες" X1600XT.

Και μια παρατήρηση, όταν δουλεύουν σε crossfire: Παιδιά οι κάρτες ΚΑΙΝΕ. Ολόκληρες. Και κυρίως η 1η. Δεν χρειάζεται να πιάσεις κάποιο chip. Πιάνεις απλά την pcb, και στα 3 δεύτερα έχεις πάθει έγκαυμα. Κάπου το είχα διαβάσει αυτό, ότι σε CF ζωρίζονται πολύ οι κάρτες. Απορώ πως δουλεύουν έτσι. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα.

Προβλέπω νέο fan, πλαϊνό, να παίρνει θέση στο κουτί μου..... Άλλο για μνήμες, άλλο για δίσκους......Μου φαίνεται θα καταργήσω όλα τα fans, θα κόψω πλαϊνό, και θα προσαρμόσω καμιά μεγάλη πτερωτή σπιτιού, να τελιώνει το παραμύθι.

Συνεχίζω, σας τα έχω κάνει λίγο τσουρέκια, απλά για να βοηθήσω κάποιον που ενδεχομένως έχει παρόμοια προβλήματα.

Βρήκα τρόπο να περνάω bios, χωρίς να χρειάζεται να ξαναπερνάω win.

Απλά, όταν μπουτάρει το pc με το νέο bios, να είναι απεγκατεστημένοι οι catalyst. Μετά, βάζεις όποιον catalyst θες. Ενώ αν είναι εγκατεστημένοι, ακόμα και αν στο καπάκι τους βγάλεις-ξαναβάλεις, και με drivercleaner κλπ, έχεις προβλήματα. Αυτό τουλάχιστο συμβαίνει σε μένα.

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17535467&page=43&pp=30

post 1266.

Ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα κάτι, δεν μπορεί να συμβαίνει μόνο σε μένα.

Αλλά αυτό που λέει ο τύπος, γίνεται με όλα τα bios, όχι μόνο με το 404.

Κάποιες λύσεις ακόμα, για κάποια άλλα συχνά - στα forums -προβλήματα της μητρικής, που επίσης αντιμετώπισα. Σε περίπτωση που κάποιος μαζόχας από εσας θέλει να την αγοράσει.

1ον, τα στιγμιαία κολήματα ήχου στα games, λύνονται με τον τελευταίο driver της Realtec, που δεν υπάρχει στο site της Asus.

2ον, σε ορισμένα DX9 games, παρουσιάζεται ανεξήγητο lag σε online gaming μόνο. Πράγματι, στο cod2, και ενώ τα fps που έδειχνε το fraps ήταν μια χαρά, η απόκριση στο ποντίκι ήταν πολύ αργή. Και αυτό μόνο με dx9, όχι με dx7. Το φαινόμενο σταμάτησε με τον beta catalyst 6.9 (6.5, 6.6 και 6.8 δεν είχαν αποτέλεσμα). Aυτό τουλάχιστο συνέβη σε εμένα.

3ον, με το bios 0201, που έρχεται η μητρική, το fraps δείχνει ότι νάναι. Λύνεται από την έκδοση 0311 και μετά.

4ον, με το basic optical mouse της ΜS που έχω, o υπολογιστής, αντί για shutdown, κάνει restart. Έχει αναβερθεί ασυμβατότητα και με άλλα ποντίκια. Εγώ το έβαλα στην pci usb κάρτα που έχω, και λύθηκε το πρόβλημα.

5ον, το έχω ξαναγράψει στο άλλο thread, με uccc μνήμες, το ΗΤ speed πρέπει να είναι στην τιμή 400 για έστω και μικρό OC. Πρακτικά δεν βλάπτει τις επιδόσεις όμως, επιδή με το OC η πραγματική τιμή γίνεται μεγαλύτερη (πχ 250 htt = 500 htt speed)

Νομίζω (και ελπίζω) πως τώρα την έστρωσα. Φουλ εξοπλισμός και χαρακτηριστικά, μέχρι και sli δουλεύει πάνω της (τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται η Nvidia), αλλά όλα αυτά για να δουλέψουν μαζί θέλουν πολύ ψάξιμο. Λες και η Asus κάρφωσε τυχαία πάνω ότι chip βρήκε. Αν δεν το είχα πάρει προσωπικά το θέμα, και δεν είχα χρόνο να το ψάξω 2 μέρες σπίτι καθηλωμένος λόγο προβλήματος υγείας, θα είχε φάει σουτ. Αυτή η μητρική δεν έπρεπε να είχε βγει ποτέ σε παραγωγή.

παιδιά καλησπέρα

έχω και εγώ την ίδια m/b και έχω και και τις δυο κάρτες 1600 xt από το πλαίσιο

η cpu είναι ένας amd 3800x2

έχω να παρατηρήσω τα εξής

ο/c then κάνει καθόλου τουλάχιστον με την ψήκτρα του amd

όσο για crossfire πρέπει να πω ότι παίζει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα

μονο στο 3d mark 05 με τους "καταλιστ" 6,8 κολλάει

ενώ με τους 6,3 δίνει σκορ περίπου 7800-8000 ανάλογα με τα κέφια

Κάποιες λύσεις ακόμα, για κάποια άλλα συχνά - στα forums -προβλήματα της μητρικής, που επίσης αντιμετώπισα. Σε περίπτωση που κάποιος μαζόχας από εσας θέλει να την αγοράσει.

1ον, τα στιγμιαία κολήματα ήχου στα games, λύνονται με τον τελευταίο driver της Realtec, που δεν υπάρχει στο site της Asus.

LOL εγω ακομα τα εχω ολα default οποτε δεν εχω διαολιστει. :003:

Βασικα την πηρα γιατι ηταν η μονη που ειχε φουλ εξτρα εξοπλισμο, fanless ψυκτρες, και πολυ χαμηλη τιμη. Οποτε μια χαρα θα ανεχθω μερικες μικροϊδιοτροπιες.

Λοιπον για πες λιγο:

- τον τελευταιο driver που τον βρισκουμε? (λινκ)

κολληματα δεν ειδα λιγο που επαιξα, αλλα να μαστε σιγουροι.

- πιο BIOS ειναι το καλυτερο? εγω ακομα με το default 0311 ειμαι (default, ή το χε περασει κανας "δοκιμαστης" , τεσπα :003: )

παιδιά καλησπέρα

έχω και εγώ την ίδια m/b και έχω και και τις δυο κάρτες 1600 xt από το πλαίσιο

η cpu είναι ένας amd 3800x2

έχω να παρατηρήσω τα εξής

ο/c then κάνει καθόλου τουλάχιστον με την ψήκτρα του amd

όσο για crossfire πρέπει να πω ότι παίζει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα

μονο στο 3d mark 05 με τους "καταλιστ" 6,8 κολλάει

ενώ με τους 6,3 δίνει σκορ περίπου 7800-8000 ανάλογα με τα κέφια

Κατ αρχήν βάλε κανα ανεμιστήρι να φυσάει τις κάρτες, διότι σε πολύωρο gaming θα καούν ζωντανές.

Bios, το τελευταίο μια χαρά μου φαίνεται.

Χμ, δοκιμάστε επίσης κάποιο DX9 game, πχ BF2, COD2, ενεργοποιείστε crossfire, και δείτε αν lagάρει καθόλου το mouse, σε βαριές σκηνές, άσχετα αν το fraps δείχνει πολλά fps. Νόμιζα ότι λύθηκε με τους catalyst 6.9. Παιδεύτηκα πολύ, και τελικά η το πρόβλημα είναι αλλού.....

Διαπίστωσα στο διαδίκτυο, ότι το πρόβλημα αυτό το έχουν πάρα πολλοί με xfire/sli και DX9 games. Μάλιστα, με quadsli επιδυνώνεται. Πρόκειται για κάποιο bug του dx9 με το AFR rendering mode, και επιδυνώνεται με μεγάλο ΑΑ. Ουσιαστικά, γι αυτό στο cod2 έχει επιλογή απενεργοποίησης-ενεργοποίησης sli, το έγραφε κάπου ο προγραμματιστής του παιχνιδιού. Απίστευτο. Λες και όσοι έχουν xfire δεν παίζουν FPS. Tα επιβεβαίωσα κι εγώ, αφού με dx7 πάει σφαίρα, με dx9 η αίσθηση "βαραίνει" πολύ, κι ας είναι τα fps 90.

Μας δουλεύουν μου φαίνεται με το sli και το crossfire. Τις βλέπω να τρώνε σουτ τις κάρτες.

Τις δικές μου ενυπώσεις για τη μητρική τις έχω γράψει εδώ.

Στο overclocking έχω πρόβλημα αλλά λύνεται μάλλον εύκολα με το SysTool μέσω Windows.

Crossfire δεν έχω δοκιμάσει αλλά είναι κάτι που με ενδιαφέρει κι αν κάποτε βρω κάποια Χ1800XL 512ΜΒ θα ήθελα να κάνω.

Στο overclocking έχω πρόβλημα αλλά λύνεται μάλλον εύκολα με το SysTool μέσω Windows..

τι ακριβως εννοεις εδω?

τι προβλημα εχεις και πως το λυνεις?

ειναι προγραμματακι για ο/c μεσα απο τα win? link ?

τι ακριβως εννοεις εδω?

τι προβλημα εχεις και πως το λυνεις?

Από το BIOS αν βάλω FSB 228 (aka 2500MHz) ή 237 (aka 2600MHz) δεν ποστάρει η μητρική. Συνεπώς κάνω o/c μέσα από τα Windows με το SysTool.

Είμαι απόλυτα σταθερός στα 2500ΜΗζ αλλά όχι στα 2600.

ειναι προγραμματακι για ο/c μεσα απο τα win? link ?

http://www.techpowerup.com/systool/

Από το BIOS αν βάλω FSB 228 (aka 2500MHz) ή 237 (aka 2600MHz) δεν ποστάρει η μητρική. Συνεπώς κάνω o/c μέσα από τα Windows με το SysTool.

Είμαι απόλυτα σταθερός στα 2500ΜΗζ αλλά όχι στα 2600.

http://www.techpowerup.com/systool/

Δοκίμασε πρώτα να μπουτάρεις με 220, restart, και μετά ανέβα.

ρε παιδια, πηγα να τρεξω το systool και οχι απλως μου κολλησε το pc, αλλα μαλιστα, χαθηκε η οθονη και γεμισε artifacts

(εν τω μεταξυ και το τελαιυταιο ati tool 24 beta3, δεν μου αναγνωριζει την Χ1800ΧΤ και βγαζει αλλα 'ντ' αλλων σε MHz, MB, pipelines κλπ)

Τι φταιει?

το παλιο BIOS, τα windows που ειναι απο το παλιο συστημα, η μητρικη, η VGA ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.