nicksoti1442169068 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2006 Παιδιά συνεχίζω τις εμπειρίας μου με την εν λόγω μητρική, και πολλά προβλήματα που προέκειψαν, και με την μητρική, αλλά και μην "υποστήριξη" του Πλαισίου. Διαβάστε το γιατί έχει ενδιαφέρον, αλλά βγάζει και γέλιο.Μέρος 1: Asus, σοβαρή εταιρία; Ας γελάσω.Λοιπόν, την περασμένη Παρασκευή, βλέπω την προσφορά της Χ1600ΧΤ gecube, 70 ευρώ. Πάω και αγοράζω 2, να τις βάλω σε crossfire στην Asus. Παρεπιπτόντως, οι εν λόγω κάρτες φοράνε DDr2, και έχουν κλειδωμένο bios, οπότε no overclock, και δεν εμφανίζεται και η επιλογή overdrive στους catalyst. Με την ευκαιρία, λέω να αγοράσω κι ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό, για τον φόβο των Ιουδαίων. Ο πωλητής μου προτείνει το Chieftec 560 modular, που είναι και crossfire certified.Πάω σπίτι, βάζω 1α τη 1 κάρτα πάνω, όλα ΟΚ, δουλεύει μια χαρά. Πάω να βάλω τη 2η...δεν μπαίνει! έβρισκε το λευκό πλαστικό της "κάτω" dvi θύρας, πάνω σε ένα πυκνωτάκι της μητρικής. Ούτε επίτηδες να είχε μπει εκεί. Ωραία λέω, crossfire μητρική, crossfire ready κάρτα, καλά αρχίσαμε. Δεν πτοούμαι (ακόμα), τρώω 2-3 χιλιοστά το πλαστικό, με το dremel, και βάζω την κάρτα. Βάζω επάνω και το chieftec. Ξεκινώ να τρέξω 3dmark05. Χμ, ψιλοκαρέδιαζε, και σε κάποια φάση στο test 3 με το αερόπλοιο, τρελενόταν τελείως, κόλαγε, έβγαζε περίεργα σχήματα κλπ. Δοκιμάζω Cod2, τα ίδια, άντεχε κάπου 2-3 λεπτά, και μετά άρχιζε τα κουλά. Μην τα πολύλογώ, δοκίμασα 4 bios και τους 5 τελευταίους catalyst, άλlαξα θέση στις κάρτες, δοκίμασα ότι ρύθμιση μπορούσε στο bios να έχει κάποια σχέση, χωρίς αποτέλεσμα. Α, και ο 3700+, μνήμες κλπ όλα default (για αρχή).Κατά τύχη, ακουμπάω την παθητική ψύκτρα του chipset της μητρικής. Κόντεψα να πάθω έγκαυμα, εκεί που παλιότερα ήταν εντελώς κρύα. Επίσης, στα 3d, άκουγα και ένα σφύριγμα, από τη μητρική, κοντά στη cpu. Όπα λέω, κάτι παίζει. Δοκιμάζω και πουσάρω λίγο cpu, στα 2.6 (δοκιμασμένη στη μητρική 2970mhz). Έντονο σφύριγμα μητρικής, περισσότερα artifacts. Δοκιμάζω underclock, με default όλα, εκτος του multi, 7x200. Δοκιμάζω, όλα ΟΚ! Ήταν προφανές ότι η μητρική είχε προβλημα.Στην συνέχεια ψάχνω λίγο το θέμα σε ξένα forums. Λοιπόν παίδες, η συγκεκριμένη μητρική με crossfire είναι όλο προβλήματα, κυρίως τροφοδοσίας. Και δεν έχει σχέση που έχω πάνω χ1600xt και όχι μεγαλύτερες, διότι αυτές, επειδή δεν έχουν βύσματα εξωτερικής τροφοδοσίας, παίρνουν όλο το ρεύμα από τη μητρική, και την ζορίζουν αντίστοιχα με x1900xt. H λύση που κάποιοι βρήκαν, είναι να χρησιμοποιήσουν psu με 1 μόνο 12άρα με πολλά Amper, 40 και πάνω, και όχι 2-3 12άρες.Πάρτε και ένα ενδεικτικό link: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=29940
nicksoti1442169068 Αύγουστος 29, 2006 Author #2 Αύγουστος 29, 2006 Μέρος 2: Υποστήριξη Πλαισίου.Ξεκινάω τηλεφωνικώς να βρω άκρη. Με το που άρχιζα να λέω το πρόβλημα, “ μισό λεπτό να σας συνδέσω” κλπ. Τελικά, βρίσκω ένα παληκάρι στη συναρμολόγηση, τον κύριο Χ, (ονόματα δεν λέμε), που είχε την καλή διάθεση να ακούσει όλο το πρόβλημα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, μου λέει, “η συγκεκριμένη μητρική είναι κορυφαία”, κλπ, μάλλον χρειάζεται να πάρετε μεγαλύτερο τροφοδοτικό, αλλά καλύτερα να φέρετε όλο τον υπολογιστή. Μα καλά, για 2χ1600 και μονοπύρινη cpu, πόσα χρειάζομαι, 700 watt; Και δοκιμάστε να βάλετε πάνω της 2χ1600 gecube που πουλάτε, κι αν μπουν, σφηράτε μου, άρα και μόνο από αυτό, θα πρέπει να μου αλλάξετε μητρική! Διαφωνεί. Του εξηγώ επίσης, ότι αδυνατώ να κουβαλίσω το θεόβαρο και πανάκριβο σύστημά μου, για έλεγχο που αμφιβάλω αν θα βρει κάτι διαφορετικό, χώρια που φοβάμαι και τους raptors που έχει επάνω, μην γίνει καμιά ζημιά και τρέχω και για άλλο rma. Μου απαντάει, ότι μπορεί να κανονιστεί ραντεβού σπίτι μου, και μου δίνει ένα νούμερο να επικοινωνήσω με μια κυρία Υ. Την οποία όμως δεν κατάφερα να βρω τελικά.Νέο τηλεφώνημα στον ίδιο υπάλληλο. Τελικά με παραπέμπει σε ένα συνάδελφο, τον κύριο Ζ, “με μεγάλη εμπειρία”, στον οποίο θα γνωστοποιούσε ο ίδιος το πρόβλημά μου.Παίρνω τον κύριο Ζ, και μου προτείνει μεγαλύτερο psu, το Fortron 650. Μάλιστα ψάχνει, και μου λεει υπάρχει σε κατάστημα της Κηφισιάς 1 κομμάτι, και ότι αν δεν το βρω, να γίνει επιστροφή χρημάτων, να αγοράσω από αλλού.Ωστόσο, το κομμάτι αυτό, διαπίστωσα ότι ήταν σε demo μηχάνημα. Παίρνω το chieftec ανά χείρας, και ανεβαίνω μεταμόρφωση. Fortron 650 δεν υπήρχε. Ξαναλέω από την αρχή τα πάντα, ζητάω να γίνει επιστροφή χρημάτων, μου αρνούνται, μόνο πιστωτικό. Μου προτείνουν ένα fortron 700 watt, μάλιστα θα μου έκαναν και μια μικρή έκπτωση 3%, για την ταλαιπωρία, προς τιμή τους σίγουρα αυτό. Το κοιτάω, βλέπω 4 12άρες, από 15Α, όπα λέω σιγά μην παίξει αυτό. Ψάχνουμε, και δεν υπήρχε ούτε 1 τροφοδοτικό, που να έχει μεγάλη 12άρα!! Μάλιστα στο fortron, γράφει η 2η 12άρα δίνει στα καλώδια “cpu2+pcie2”, που δεν χρησιμοποιώ, και η 4η στο καλώδιο “pcie1” που επίσης δεν χρησιμοποιώ. Δηλαδή από τα 700 W, τα μισά θα μου μείνουν. Τα εξηγώ αυτά, μου λένε τι να σας πούμε, 1η φορά τα ακούμε αυτά, φέρτε όλο το μηχάνημα. Τελικά λέω δεν βαριέσαι, δώστε μου το 700’αρι, του π@@ 170 ευρώ τροφοδοτικό, θα δουλέψει.Πάω σπίτι, το βάζω.....τα ίδια και χειρότερα!!!! Γιατί το chieftec, μπορεί να ήταν 140W μικρότερο, αλλά με πιο δυνατή 12άρα τροφοδοσίας μητρικής. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις μου. Αλλά είχα βρεθεί με 170 ευρώ μείον...Σήμερα το πρωί, νέα τηλέφωνα, βρίσκω κάποιον από τους τεχνικούς που μίλησα χτες και με θυμήθηκε, τώρα ο Χ ο Υ ήταν, θα σας γελάσω, έχω μπερδευτεί.. Του λέω ότι θέλω rma μητρικής, και αναστροφή πώλησης του Fortron. Επιμένει κι αυτός, η μόνη λύση όλο το κουτί εκεί.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, για μια μητρική crossfire από Πλαίσιο, στην οποία δεν μπαίνουν καν πάνω 2 χ1600 που πουλάει το ίδιο κατάστημα, και δεν έχουν καν τροφοδοτικό να την υποστηρίξουν (αν ισχύει γενικά για όλες τις Α8R32, και δεν είναι η δική μου χαλασμένη), με ώθησαν σε extra αγορά 170 ευρώ τροφοδοτικό, και τώρα θέλουν και όλο το κουτί, και αρνούνται να ελένξουν μόνο τη μητρική. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε, μιας και είναι αδύνατο να προσομοιώσουν την περίπτωσή μου, με 2xx1600xt, διότι ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ χωρίς πατέντα.Μήπως τελικά, οι τελευταίες “προσφορές” του Πλαισίου, κρύβουν κάποιες παγίδες; Μήπως οι φτηνότερες τιμές, πάνε χέρι χέρι με χειρότερο after sales, και ελατωματικά προϊόντα; Παλιότερα, ανάλογη περίπτωση, θα είχε λυθεί σε λίγα λεπτά. Τόσα χρόνια ψωνίζω Πλαίσιο, και δεν είχα ποτέ παράπονο.Όσο για την Asus…. Τα συμπεράσματα δικά σας.
sakattack1442169065 Αύγουστος 29, 2006 #3 Αύγουστος 29, 2006 κ*λοhardware....δε βρισκεις ακρη.Για μενα ηταν λαθος εξαρχης η επιλογη δυο καρτων μετριων προς το χαλια.Ηρθε και η κακη σχεδιαση υλικου και εδεσε το γλυκο.Δωστα ολα πισω, παρε πιστωτικο, και παρε μια Χ1900ΧΤΧ να ησυχασεις
nicksoti1442169068 Αύγουστος 29, 2006 Author #4 Αύγουστος 29, 2006 Xμ, για την αρχική επιλογή, σκευτόμουν τη 1 να τη βάλω σε 2ο σύστημα. Και όταν θέλω να παίξω κανα game, να κοτσάρω πάνω τη 2η. Αν δούλευαν, δεν είναι άσχημα για 138 ευρώ. Τώρα βέβαια, το τι προέκειψε, άλλο θέμα.Και αυτό το "δώστα όλα πίσω", μια κουβέντα είναι. Άμα δεν ακούνε τι τους λέει ο πελάτης. Λες και μόνο αυτοί ξέρουν, εμείς είμαστε οι άσχετοι. Μέχρι και σε links τους παρέπεμψα, για τη μητρική, αλλά σιγά μην κοίταζαν. Και σιγά μην τρέξουν 3dmark και cod2, μπορεί να τρέξουν κανα ποδοσφαιράκι και να παίζει. Τι να αποδείξεις εκεί. Και αν υποθέσουμε, ότι ένας από τους κύριους λόγους αγοράς μιας A8R32, είναι η υποστήριξη x1600 -x1800 χωρίς mastercard, και οι x1600 που πουλάνε δεν μπαίνουν κάν επάνω, και θέλει και psu που δεν έχουν κάν, και δεν τα έχουν δοκιμάσει ποτέ, τι να λέμε. Και αν όντως υποθέσουμε ότι η μητρική μου δεν έχει πρόβλημα (που έχει λογικά). Έχω περιέργεια να δω, αν κάποιος πελάτης του παραγγείλει έτοιμο crossfire σύστημα με 2x 1600 τι θα κάνουν. Θα φάνε κάρτες με dremel; Psu θα αγοράσουν από αλλού;Α, ξέχασα, υπάρχει και η Abit AT8-32x. Aυτή τι φρούτο είναι; Διότι τώρα, δυστυχώς, είμαι περιορισμένος σε επιλογές.Α, καλού κακού, όσοι έχετε πάρει A8R32 από την προσφορά του Πλαισίου, για δοκιμάστε να κάνετε crossfire, να δούμε τι γίνεται, με καμιά δανεική 2η κάρτα. Διότι αν διαπιστώσετε πρόβλημα μετά από κάτι μήνες, τότε μπορεί να την κοστολογούν πολύ λιγότερο από τα 100 ευρώ που κάνει σήμερα.
Γιάννης_84 Αύγουστος 29, 2006 #5 Αύγουστος 29, 2006 Πρόσφατα αγόρασα την αντίστοιχη crossfire της dfi και δεν την έχω στήσει ακόμα. Αν θέλεις, στείλε π.μ. να κανονίσουμε να έρθεις από το σπίτι για να κάνουμε δοκιμές.
JimmyFox Αύγουστος 30, 2006 #6 Αύγουστος 30, 2006 Δυστυχώς και οι 2 εταιρείες (Asus και Πλαίσιο) είναι υπερτιμημένες.Όσο και να πουλάει τις μητρικές η Asus με τον τόνο, τα μοντέλα της δε παύουν να μου σπάνε τα νεύρα με προβλήματα "αστεία" και εκνευριστικά (εκτός κάνα-δυο φωτεινών εξαιρέσεων)Το Πλαίσιο από την άλλη μπορεί να σε κάνει ψυχολογικό ράκος. Όσο εύκολα μπορεί να σου κάνει RMA μια φορά, το ίδιο εύκολα θα σε ταλαιπωρήσει απίστευτα κάποια άλλη. Το λάθος σου από την αρχή nicksoti ήταν οτι ήσουν υπερβολικά επεξηγηματικός. Κανονικά έπρεπε να πάς και να τους πεις "κύριοι, η μητρική δεν μου κάνει, θέλω άλλη ή άλλο μοντέλο". Με το να κάθεσαι να τους λες όλη την ιστορία, η μόνη απάντησή τους θα ήταν έτσι κι αλλιώς "Φέρτε το μηχάνημα σε εμάς". Λες και οι ίδιοι έχουν ιδέα για "Crossfire" και σχεδιαστικά λάθη της μητρικής κλπ....
nicksoti1442169068 Αύγουστος 30, 2006 Author #7 Αύγουστος 30, 2006 Jimmyfox, έχεις πόλυτο δίκιο. Αλλά πρόσεξε. Μιας και είχα 2 ATI για crossfire, ήμουν λίγο εγκλωβισμένος σε επιλογές. Να μου την άλλαζαν και να έπερνα τι; Δεν ήμουν σίγουρος, αν ήταν ατέλεια της συγκεκριμένης μητρικής, ή του ati 580 γενικά. Γι αυτό και ζήτησα τη γνώμη τους, και ακολούθησα τη συμβουλή τους για τροφοδοτικό.Ψυχολογικό ράκος δεν έγινα, προσπαθώ πάντα να είμαι δίκαιος και πολιτισμένος. Απλά ταλαιπωρήθηκα, και ελπίζω να μην ταλαιπωρηθώ άλλο.Από το συγκεκριμένο κατάστημα είμαι γενικά ικανοποιημένος, και από εξυπηρέτηση, και από τους τρόπους τους, ψωνίζω χρόνια, και για μένα και για τη δουλειά μου. Γι αυτό και το προτείνω συχνά πυκνά στο forum. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση με παιδεύουν, και το γνωστοποιώ.Η απορία μου για τη μητρική και το rd580 λύθηκε χτες, με τη βοήθεια του φίλτατου Γιάννη. Συνδέσαμε όλα τα εξαρτήματά μου πάνω στην DFI, μνήμες, κάρτες, τα πάντα. Ίδιο chipset, northbridge, κλπ, ούτε 1 driver δεν χρειάστηκε.Μαντέψτε: Tα πάντα δούλεψαν άψογα με τη μία. Ακόμα και με overclock, και 4 γίγα μνήμης δοκιμάσαμε και τη ζορίσαμε, ακόμα και με το 1 4πινο πάνω (για να δούμε αν είναι φάουλ η έλλειψη 8πινου της Asus). Kαι με 2 διαφορετικά τροφοδοτικά. Συνεπώς, είμαι πλέον σίγουρος ότι η Asus μου είναι ελλατωματική, και αύριο φεύγει επιστροφή, μαζί με το Fortron.
sakattack1442169065 Αύγουστος 30, 2006 #8 Αύγουστος 30, 2006 Ακουγοντας ολα αυτα, η δικη μου σταση θα καθοριζοταν απο το τι θα ηθελα να κανω στη συνεχεια.Αν συνεχιζα να θελω να κρατησω τις δυο 1600, θα πηγαινα και θα τους ελεγα:"αγορασα crossfire certified parts κα crossfire δεν παιζουν. Αλλαξτε μου τη μητρικη που εχει προβλημα, και παρτε πισω και το τροφοδοτικο που μου φορτωσατε χωρις λογο"Αν δεν τις ηθελα, θα ελεγα τα ιδια, αλλα "παρτε τα ολα πισω και φερτε κατι αλλο", πχ μια Χ1900ΧΤ ή οτι εχεις αναγκη
mezzanine Αύγουστος 31, 2006 #9 Αύγουστος 31, 2006 Πάντως εγω όσες φορές έχω πάρει asus μητρική πάντα υπήρχε ενα μεγάλο η μικρό πρόβλημα, απο μνήμες που δεν παίζανε σωστά dual channel μέχρι reboots χωρίς λόγο (χωρις να εχω κάνει overclocking).Αυτο το όνομα για αξιόπιστίες που έχει η Asus προσπαθώ χρόνια να καταλάβω πως το απέκτησε.
kyr_soronas1442169136 Σεπτέμβριος 2, 2006 #10 Σεπτέμβριος 2, 2006 Μέρος 1: Asus, σοβαρή εταιρία; Ας γελάσω. φίλε μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εδώ...γιατι ύστερα από τόσες asus που έχω στήσει (ακλοκάριστες) δεν είχα κανένα πρόβλημα....μπόρει να έτυχε...εδωσε μητρική ιντέλ όταν την έβγαλα από το κουτί ακούστηκε ένα "κλίνκ" και έσπασε η βάση της ψύκτρας του τσίπσετ....και μετά σου λέει ιντέλ....αυτα συμβαίνουν...απλά και ΟΧΙ ωράια :D:D:D
schumifer Σεπτέμβριος 2, 2006 #11 Σεπτέμβριος 2, 2006 Ας μείνουμε στο θέμα μας γιατί ακόμη και ο πλέον έμπειρος κρίνει μία εταιρεία από όσες μητρικές της έχει χρησιμοποιήσει οπότε σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δει το δάσος. Για μένα οι άσους είναι και μαμώ μητρικές γιατί η πρώτη που είχα είχε το πρώτο via kt880 που κλείδωνε και το pci για Athlon XP και ακόμη και όταν την έκαψε το τροφοδοτικό έπαιζε. Αλλά είπαμε , αυτό είναι το δέντρο
nicksoti1442169068 Σεπτέμβριος 8, 2006 Author #12 Σεπτέμβριος 8, 2006 Η συνέχεια της περιπέτειάς μου.Από σήμερα επιτέλους έχω πάλι PC.Η αρχική μητρική πήγε πίσω Μεταμόρφωση, ελένχθηκε, και αντικαταστάθηκε άμεσα. Δεν έλειψε και μια μικρή ένταση (διαπίστωσα εγκαίρως ότι μου έδωσαν πίσω την ίδια πλακέτα, από το S.N. που είχα κρατήσει). Αλλά μάλλον δεν έγινε σκοπίμως, διότι τα 2 κουτιά όπως είδα τα είχαν μαζί, και τουλάχιστο αν ήθελαν να με κοροιδέψουν, θα έβαζαν την παλιά σε νέο κουτί, κι όχι στο παλιό το δικό μου, με τα καλώδια μέσα χύμα. Απλά το αναφέρω, για να δείτε ότι γενικά δεν με πήγαινε καθόλου τον τελευταίο καιρό.Να σημειώσω ότι ο τεχνικός που με εξυπηρέτησε (Ελευθέριος Σαλτέρης), ήταν ευγενέστατος και άμεσος, κατάλαβε την ταλαιπωρία μου και έδωσε προτεραιότητα στην περίπτωσή μου. Το psu το πήραν πίσω, και έμεινε πιστωτικό, θα προτιμούσα χρήματα πίσω, αλλά και έτσι πάλι καλά.Η πλάκα είναι, ότι και η 2η μητρική έκανε τα ίδια, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Και εκεί που λέω να το αφήσω λίγο καιρό, να δω τι γίνεται, την επομένη δεν μπούταρε καν χεχε.Επειδή έτυχε να έχω δουλειά στο Ψυχικό την επομένη, την πήγα στο εκεί Πλαίσιο. Την παρέλαβαν, άργησαν λίγο να την ελένξουν (2 μέρες), και με ειδοποίησαν ότι πράγματι έχριζε αντικατάστασης. Τους εξήγησα ότι αν μου έδιναν το ίδιο μοντέλο, ίσως να έκανε πάλι τα ίδια. Μου είπαν ότι η συγκεκριμένη που τους πήγα είχε γενικότερο πρόβλημα, οπότε με παρότρυναν να την αντικαταστήσουν με ίδια καινούρια, όπως κι έγινε, κι αν είχα πρόβλημα, τότε το ξανασυζητούσαμε. Γενικά, και στα 2 καταστήματα, τα παιδιά μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την συγκεκριμένη μητρική, μάλλον έχω πέσει θύμα γκαντεμιάς + κάποιας ενδεχόμενης ασυμβατότητας με Gecube.Τώρα είμαι με την 3η αισίως A8R32 χεχ. Τα 1α σημάδια είναι καλά, δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα, άντε να δούμε, τέτοια γκαντεμιά που με χτύπησε. Και ένα δωμάτιο όλο καλώδια και εξαρτήματα έξω, άντε να το συμμαζέψεις....Με κούρασε λίγο το Πλαίσιο, αλλά μάλλον τέλος καλό. Και εξακολουθεί να είναι τοπ σε θέματα ευγένειας και συμπεριφοράς στον πελάτη. Θα την τεστάρω κανα 2 μέρες να δω αν αυτή "αντέξει", άντε να δούμε....
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 8, 2006 #13 Σεπτέμβριος 8, 2006 Άρα λοιπόν δεν είναι γενικό πρόβλημα όλων των Α8R32 αλλά μόνο των δύο πρώτων που έπεσαν στα χέρια σου... Πάλι καλά....Καλοδούλευτη!
nicksoti1442169068 Σεπτέμβριος 8, 2006 Author #14 Σεπτέμβριος 8, 2006 Άρα λοιπόν δεν είναι γενικό πρόβλημα όλων των Α8R32 αλλά μόνο των δύο πρώτων που έπεσαν στα χέρια σου... Πάλι καλά....Καλοδούλευτη!Xα χα, αμ δε!Λίγο κράτησε....Πάλι τα ίδια. Δεν την παλεύω άλλο.
Γιάννης_84 Σεπτέμβριος 8, 2006 #15 Σεπτέμβριος 8, 2006 Κρίμα... Κάποιον συνδυασμό που επαναλήψιμα να την παλεύει δεν έχεις βρει; Τη δικιά μου τη dfi πάντως τη ρίξανε από τα 250 στα 140 και απ' ότι φαίνεται πρέπει να είναι η μόνη crossfire μητρική της προκοπής...
nicksoti1442169068 Σεπτέμβριος 12, 2006 Author #16 Σεπτέμβριος 12, 2006 Παιδιά έχω νέα για το θέμα. Η επανάλειψη των φαινομένων και στις 3 μητρικές, σε συνδιασμό με την αρχικά σωστή λειτουργία της 3ης, με προβλημάτισαν.Τελικά κατάφερα να την κάνω να δουλέψει σωστά. Η λύση βέβαια είναι τόσο ψυχανόμαλη, όσο ταιριάζει σε μια τόσο ανώμαλη μητρική.Εκεί που είχα φτάσει στο αμήν, και με μια γκαντεμιά που τελικά βοήθησε στη λύση (χαλασμένο sata καλώδιο, νόμιζα ότι τα έπαιξε το uli στην αρχή=επανεγκατάσταση WinXP), και μελετώντας κάποιες περιπτώσεις παρόμοιες με τη δική μου στο διαδίκτυο, βρήκα τελικά τη λύση! Απίστευτη, αλλά λύση, που έχει να κάνει με ιδιαιτερότητα της Asus ή του chipset.Κατ' αρχήν, το πρόβλημα που μου έβγαζε στα γραφικά ήταν πρόβλημα συνχρονισμού. Δηλαδή, έβλεπα διαδοχικά καρέ από τις 2 κάρτες, μόνο που η μία ήταν κάτι δευτερόλεπτα πίσω. Τα περισσότερα προβλήματα τροφοδοσίας που είδα στο διαδίκτυο, είχαν να κάνουν με επανεκινήσεις κλπ.Θα είμαι όσο σύντομος μπορώ. -Είσαι οκ στα 3d. Αλλάζεις bios? Οποιοδήποτε από τα 6-7 που υπάρχουν; Προβλήματα συνχρονισμού στο καπάκι. Επαναφέρεις το προηγούμενο; Τα ίδια, το πρόβλημα παραμένει. Λύση: Επανεγκατάσταση WinXP.-Προσθέτεις-αφαιρείς dimms; Και δεν ξαναπερνάς WinXP; Μέγα σφάλμα. Προβλήματα συνχρονισμού. Και για να γίνω κατανοητός. Πχ έχεις 2 dimms, όλα δουλεύουν ρολόι. Ξαφνικά προσθέτεις άλλα 2, και είσαι σε σταθερό HTT (2πλό prime blended, superpi, memtest κλπ κλπ όλα οκ). Δοκιμάζεις 3d, και πρόβλημα. Αφαιρείς τα 2 dimm που πρόσθεσες πριν, επαναφέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τις προηγούμενες χειροκίνητες ρυθμίσεις στο bios, πάλι πρόβλημα! Βρε τι default, τι overclocked, ti clear cmos τα ίδια. Και αυτά τα έχω δοκιμάσει με 3 διαφορετικές μάρκες μνήμης. Λύση? Επανεγκατάσταση WinXP από αρχή.Προφανώς, η εγκατάσταση μνήμης, και η αλλαγή bios, αλλάζει κάποιες "κρυφές" παραμέτρους στο bios της μητρικής, μόνιμα όμως, (?), που αφορούν τη λειτουργία crossfire, τις οποίες δεν μπορούν να "αντιληφθούν" oi drivers του chipset στα Windows, (ή μάλλον τις αντιλαμβάνονται, αλλά με λάθος τρόπο, και εντελώς μόνιμα, διότι η επαναφορά προηγούμενου bios - μνήμης, δεν λύνει το πρόβλημα). Να μου πεις δεν υπάρχουν ειδικοί drivers της ati για chipset, μαζί σου. Ίσως με τους Catalyst να μπαίνουν, αν και χλωμό, διότι ακόμα και αν αλλάξεις έκδοση Catalyst, δεν λύνονται προβλήματα. Η μόνη λύση, επανεγκατάσταση XP.Τώρα θα μου πεις, γιατί όταν έριχνα τον πολ/στη πχ στο 6X, όλα δούλευαν ρολόι. Απάντηση: ;Έτσι, για να με παιδέψει, να νομίζω ότι φταίει PSU. Πιο σοβαρά, μάλλον τότε η cpu "φρενάριζε" τις επιδόσεις στα 3d, και το crossfire δεν "ζοριζόταν", οπότε και δεν ξεσυνχρόνιζε.Για να επιβεβαιώσω όλα αυτά, πέρασα Win 5-6 φορές, με ταυτόχρονη αλλαγή bios και σύνθεση μνημών, ήθελα να σιγουρευτώ. Εγώ παιδευόμουν πάντα, διότι, αρχικά εγκαθιστούσα Win με 2 dimms, και στο καπάκι έβαζα τα άλλα 2, και\ή περνούσα και τελευταίο bios από Win. Οπότε, και σύμφωνα με τα παραπάνω, ακόμα κι αν έβγαζα μετά τα 2 dimms, ή γύρναγα στο αρχικό bios, τα προβλήματα παρέμεναν.Μνήμες δεν πρόκειται να αλλάξω-προσθέσω, και τσάμπα να τις δίνουν. Και bios είμαι με ένα παλιό, 5-6 εκδόσεις πριν. Δεν αλλάζω τίποτα, βαριέμαι να ξαναπερνάω win...............Μπερδευτήκατε; Εγώ να δείτε!Όποιος έχει κάποια πιο "επιστημονική" εξήγηση του φαινομένου, ας τη ρίξει, να μου φύγει η απορία....
Cyber_Cookie Σεπτέμβριος 12, 2006 #18 Σεπτέμβριος 12, 2006 Αφού δουλέυει τώρα, --> Πιστευε και μη ερευνα...Οσο για τις ασους γενικότερα, Τα έλεγα πριν κανα εξάμηνο αλλά ποιος με άκουγε...Πάει... για AMD δε θα δούμε μητρικη της προκοπής από αυτήν την εταιρία.(οχι πως είδαμε και πολλές μεχρι τώρα αλλά λέμε...)
tester21 Σεπτέμβριος 12, 2006 #19 Σεπτέμβριος 12, 2006 και εγω ειχα παρομοια και χειροτερα προβληματα με την A8R-MVP, αλλα καταφερα και την εδιωξα και μαλλιστα με 80 euro, και εβαλα αλλα 20 και πηρα την dfi-expert(καμια σχεση!!!)
akamarinos1442169139 Σεπτέμβριος 12, 2006 #20 Σεπτέμβριος 12, 2006 σκορδο και εξορκισμοσυμφωνωχαιρομαι παντως που τελειωσαν τα προβληματα σου, τα εχω περασει και γω και ολοι μας πιστευω.σκετο σπασιμο νευρων.ps.δεν καταλαβα τωρα λειτουργει crossfire με 2 vga χωρις προβληματα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.