Jump to content

Ο Prescott καιγεται!!!

MMiN

Recommended Posts

Η καλυτερη λυση ειναι να κλεισεις οποιοδηποτε temperature monitor εχεις η καλυτερα να το κανεις uninstall και να μην σε ξαναπασχολησουν οι θερμοκρασιες του Prescott.

Παρε μια καλη ψυκτρα (δεν ειναι αναγκη να εχει το μεγεθος αναμνηστικου souvenir απο τη Σαντορινη) βαλε και παστουλα και αστον στην ησυχια του.

Eμενα ο δικος μου (3.6) δουλευε στους 80c full load ειχα αλλαξει 3-4 ψυκτρες για να κερδιζω 1-4 βαθμους ειχα συνεχως ανοιχτα monitors να παρακολουθω την θερμοκρασια,μεχρι και underclock του εκανα!

Ως που μια μερα κοτσαρα μια καλη ψυκτρα εκανα και uninstall τα διαγνωστικα και βρηκα την ησυχια μου.

Ο Prescott σου θα κανει shut down πολυ πριν καταφερει να τον σκοτωσει η υπερθερμανση.

Βάλε μια zalman που έχουν και ρυθμιστεί πάνω.Είναι οι καλύτερες...Αυτά έχουν όλοι οι prescott(ψήνονται)...

Ως που μια μερα κοτσαρα μια καλη ψυκτρα εκανα και uninstall...

Αυτο θα κανω. Το "προβλημα" τωρα ειναι πια ειναι αυτη η ψυκτρα που κανει τον λιγοτερο θορυβο. Δεν ζηταω να μην ακουω τιποτα, απλα με την μαμα Intel εχω μεγαλο προβλημα (ακουγεται 2-3 δωματια μακρια). Στο θεμα των db τι παιζει? Ειδα οτι οι ρυθμιζομενες (akasa, zalman, gigabyte) παιζουν κοντα στα 30. Μπορει καποιος να δωσει μια περιγραφη στο πως περιπου ακουγονται τα 30 db? Ειναι ενοχλητικα?

Οταν μια ψυκτρα λεει οτι ειναι ρυθμιζομενη, μπορει να την ρυθμισει και η m/b ή μονο εγω απο το ποντεσιομετρο? Αν μπορει και η m/b δεν ερχομαστε στα ιδια? Αυξομειωση στροφων και... φασαρια??

Για τη φασαρία καλό είναι να πάς σ'ένα κατάστημα να στη δοκιμάσουν.Προσωπικά δε με πειράζουν τα 30db,αλλά γούστα είναι αυτά.

Οι "ρυθμιζόμενοι ανεμιστήρες" ελέγχονται manual,αλλά αν έχουν 3πινο και τοποθετηθούν στη μητρική μπορεί να γίνει κι αυτόματα απ'την ίδια (σε υποδοχή που το παρέχει πάντα).

Προσωπικά δε με πειράζουν τα 30db,αλλά γούστα είναι αυτά.

Αυτο ηθελα να ακουσω.... αρα ολα ok!!

Οι "ρυθμιζόμενοι ανεμιστήρες" ελέγχονται manual,αλλά αν έχουν 3πινο και τοποθετηθούν στη μητρική μπορεί να γίνει κι αυτόματα απ'την ίδια (σε υποδοχή που το παρέχει πάντα).

Οταν ομως η m/b βλεπει (εστω λαθος τιμη) 74-75 βαθμους σε idle κατασταση, δεν θα σπινταρει τον ανεμιστηρα, αρα θα γυριζει σαν τρελος, αρα φασαρια?? Ή μηπως τα 30 που λεμε πιο πανω ειναι σε full load (maximum) του ανεμιστηρα?

Οταν ομως η m/b βλεπει (εστω λαθος τιμη) 74-75 βαθμους σε idle κατασταση, δεν θα σπινταρει τον ανεμιστηρα, αρα θα γυριζει σαν τρελος, αρα φασαρια?? Ή μηπως τα 30 που λεμε πιο πανω ειναι σε full load (maximum) του ανεμιστηρα?

Aν απενεργοποιήσεις την ρύθμιση απ'το Bios θα το ρυθμίζεις χειροκίνητα..που είναι και το πιο επιθυμητό.Τα Db που αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής είναι το Max,εκτός κι αν αναφέρει τις στροφές στις οποίες κάνει τόσο θόρυβο.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650428

παρε αυτο εχει heatpipe δεν κανει πολυ θορυβο κ μπενει χωρις να βγαλεις τη μητρηκη απο το κουτι δλδ οτι πρεπει...

ασχετο αλλα η δικια μου η μαμισια της ιντελ ουτε που ακουγεται ουτε 20db δεν πρεπει να βγαζει την σταματαω με το χερι κ δεν καταλαβαινω καμια διαφορα... η παλια παλι μαμισια του πρεσκοτ 540 μου επερνε τα αυτια σαν ελικοπτερο εκανε..

• 2 months later...

γεια σας παιδιά.ένας φίλος μου είχε ένα τέτοιο provlima.apo τότε που έβαλε την dsl μετά από λίγο καιρό (και ενώ ο υπολογιστής του δεν έκλεινε καθόλου)άρχισε να κάνει restarts ο υπολογιστής tou.me "αιρκονδιτιον" το καλοκαίρι και έφτανε τους 90 περίπου βαθμούς.έτσι μια μέρα με πήρε και πήγαμε στην στουρνάρα.εκεί βρήκαμε μια "ψιχτρα" της ζαλμάν την fatality.τώρα έχει πέσει η θερμοκρασία στους 45-60.o φίλος μου έχει ένα διπύρηνο pentium στα 2.8 νομίζω

Εγω παλι, εχω το συστημα της υπογραφης μου και ενω ειχα στην αρχη προβλημα--65 με 70 c.

Μετα βελτιωσα την ροη του αερα στο κουτι(2 ανεμιστηρες μπροστα απο τους σκληρους και 2 πισω κατω απο το τροφοδοτικο), εβαλα και arctic silver 5 και ολα καλα. Μαλιστα δουλευε αυγουστιατικα 24/7 με 42 idle και 55 σε maximum load.

Πρεπει να συμπληρωσ οτι τα fan ειναι 8cm ολα και zalman αθορυβα(20 db). Το κουτι μου ειναι της σειρας. Για το θορυβο χρησιμοποιω προγραμματακι που λεγεται ΙΤΕ Smartquardian και μου ηρθε πακετο με μητρικη και με το οποιο ρυθμιζω την μανισια ψυκτρα της Intel στις μισες στροφες (1200) μεχρι τους 42C. Οταν τρεχω βαριες εφαρμογες(και ανεβαινει αυτοματα η θερμοκρασια) η φανα της μαμας ιντελ ρυθμιζεται αυτοματα στο 100% και πιανει 3500 στροφες(ναι εκει κανει θορυβο, αλλα οταν παιζεις με τα ηχειακια δεν δε ενοχλει!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.