MMiN Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2006 Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα. Μπαινω κατευθειαν στο ζουμι. Η συνθεση μου ειναι: CPU: Intel P4 prescott 3.4 1MB MOBO: Intel D914GAV RAM: 512MB HDs: WD 160MB & SEAGATE 80MB Sound/Video: On board Eχω το εξης προβλημα εδω και καποιο καιρο. O prescott δουλευει σε θερμοκρασιες απιαστες. Σε idle εχω 63 και σε full load 74 (!!), συμφωνα παντα με το διαγνωστικο της Intel. Οταν μιλαω για 74 σε full load, εννοω να παιζει το WinAmp και να ειμαι και στο δικτυο. Οχι να ανοιξω Photoshop ή να παιξω κανα παιχνιδι. Οταν δε ειναι να γινει virus scan στους δισκους.... κλαψτε τα!! Προβληματα σταθεροτητας δεν εχω. Το μονο προβλημα ειναι οτι ο ανεμιστηρας (Intel) γυρναει σαν τρελος και ακουγεται 3 δωματια μακρια. Χειμωνα, καλοκαιρι. Εβγαλα και καθαρισα ανεμιστηρα και ψυκτρα, αλλαξα και θερμοαγωγιμη, αλλα... τιποτα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η φασαρια αρχισε 1 χρονο σχεδον μετα την αγορα. Μεχρι τοτε ηταν πολυ ησυχος. Και ξαφνικα... Μου εχει σπασει τα νευρα, σε σημειο να μην μπορω να δουλεψω βραδυ γιατι ξυπναει ολη η πολυκατοικια. Τι λετε?? :100: :100: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike79020001442169095 Αύγουστος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2006 αν δεν θες αλλαξε ψυκτρα γιατι οι μαμισιες ειναι ελεεινες+ειδικα σε πρεσκοτ.βαλε καποια εγγυημενα καλη.κανε σερτς στο φορουμ+θα βρεις καποια που να σου ταιριαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Αύγουστος 29, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Άλλαξε ψύκτρα και βάλε κάποια με ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα.Αφού δεν έχεις προβλήματα σταθερότητας μην σε προβληματίζει. Μπορεί να είναι και λάθος η ένδειξη από τον sensor.Από κυκλοφορία πως πάει το κουτί? Μήπως πρέπει να κοιτάξεις και αυτό λίγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Αύγουστος 29, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Α ρε PresHOT... Και εγώ τα ίδια προβλήματα είχα μέχρι πρότινος... Προτείνω 3d Rocket της Gigabyte.. Πολύ καλή και οικονομική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Αύγουστος 29, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Οι πρώτες παρτηδες prescot είχανε προβληματικούς ανεμηστήρες αμα ειναι βάλε οπως λέει ο beisnikos_spi το 3d rocket της gigabyte θα σε καλύψει μια χαρά:023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Αύγουστος 29, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 O δικος μου Prescott της υπογραφης ,αυτη τη στιγμη δουλευει στους 63C Idle με μαμησια ψηκτρα απο τις τελευταιες παρτιδες και στροφες στο Low (2000 περιπου). Φταιει το καλοκαιρι. Τις ζεστες μερες εφτανε και στα 66 Idle. Αλλα το χειμωνα ειναι στους 55. Σε φουλ load δεν ξερω δεν εχει λειτουργησει τοσο πολλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Αύγουστος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 O δικος μου Prescott της υπογραφης ,αυτη τη στιγμη δουλευει στους 63C Idle με μαμησια ψηκτρα απο τις τελευταιες παρτιδες και στροφες στο Low (2000 περιπου). Φταιει το καλοκαιρι. Τις ζεστες μερες εφτανε και στα 66 Idle. Αλλα το χειμωνα ειναι στους 55. Σε φουλ load δεν ξερω δεν εχει λειτουργησει τοσο πολλη εχω ενα ιδιο μηχανημα για κατεβαστηρι και δουλευει 39 βαθμους idle με μαμα ψυκτρα / 62 full load:066: ίσως έχει πρόβλημα κανα sensor και σου βγάζει λάθος θερμοκρασίες:091: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 MMiN τίποτα δεν έχει αο επεξεργαστής σου. Αυτές είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για τα μπρίκια μας αυτή την εποχή Και εγώ κάτι 70άρια έχω σε full-load και η ανεμιστήρας της ψύκτρας γυρίζει σαν τρελός. ΥΓ1 Θα κάνουμε απόσβεση της ταλαιπωρίας το xειμώνα πάντως που θα γλιτώσουμε πολύ χρήμα από το πετρέλαιο Κανονική θερμάστρα... ΥΓ2 Όχι δεν θα πάρω Conroe ακόμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Αύγουστος 29, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Την αλλαγη της ψυκτρας την ειχα σκεφτει και εγω, και μαλλον για εκει παω. Αυτο που με εκανε να ανησυχησω (λιγο) ειναι οτι ακομα και αν λεει 74 βαθμους, η ψυκτρα ειναι κρυα. Αυτο που οφειλεται?Για νεα ψυκτρα τι προτεινετε? Την Gigabyte 3D Rocket που προτεινει ο φιλος beisnikos_spi ή την Akasa AK-920 (προταση απο Multirama)?Η διαφορα ειναι κοντα στα 10 ευρω.Για το αλλο θεμα?Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η φασαρια αρχισε 1 χρονο σχεδον μετα την αγορα. Μεχρι τοτε ηταν πολυ ησυχος. Και ξαφνικα...Καμια ιδεα? Ηταν απλα η ωρα του fan να παραδωσει το πνευμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Αύγουστος 29, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Και εγώ κάτι 70άρια έχω σε full-load και η ανεμιστήρας της ψύκτρας γυρίζει σαν τρελός.Παιδια, τι ακριβως εννοειτε full load? Ρωταω γιατι εγω βλεπω 74, σχεδον συνεχεια. Ακομα και κατα την διαρκεια ανοιγματος ενος απλου παραθυρου (πχ. WinExplorer). Στιγμιαια παντα, αμεσως πεφτει στους... 68 :074: :074: :074: Αν αυτο θεωτειται full load... τι να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Αύγουστος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 LOL to 68 ίσως να είναι η στιγμή του throttling Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 30, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Παιδια, τι ακριβως εννοειτε full load? Ρωταω γιατι εγω βλεπω 74, σχεδον συνεχεια. Ακομα και κατα την διαρκεια ανοιγματος ενος απλου παραθυρου (πχ. WinExplorer). Στιγμιαια παντα, αμεσως πεφτει στους... 68 Full load είναι να έχεις για κανά μισάωρο τουλάχιστον κάποια βαριά εφαρμογή να τρέχει, πχ να παίζεις κανά παιχνίδι τύπου Quake-Fear ή rendering στο photoshop κτλ. Μουσική, σερφάρισμα office και λοιπές εργασίες ανήκουν στο... idle Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η φασαρια αρχισε 1 χρονο σχεδον μετα την αγορα. Μεχρι τοτε ηταν πολυ ησυχος. Και ξαφνικα... Πάνω σε αυτό υπάρχουν πολλές σκέψεις-ιδέες-σενάρια-εικασίες. Η πρώτη που θα σκεφτόμουν είναι ότι έχει πιάσει σκόνη η ψύκτρα, αλλά αφού την καθάρισες το αφήνουμε. Άλλο σενάριο είναι να έκανε φασαρία και παλιά αλλά πολύ απλά να μην είχες αποκτήσει τέτοιες "ευαισθησίες". Διαβάζοντας για νεράκια, Lian-li κουτάκια, 12άρηδες ανεμιστήρες και λοιπά καλούδια, σίγουρα το μυαλό "ξυπνάει" και παρατηρείς-ακούς πράγματα που δεν τα παρατηρούσες παλιότερα. Επίσης αυτή την περίοδο περάσαμε όντως μεγάλες ζέστες, μεγαλύτερες από τις περσινές και παίζει και αυτό το ρόλο του. Και ένα τελευταίο... Το μηχάνημα είναι ακριβώς το ίδιο με πέρυσι; Αν έχεις προσθέσει τίποτα έξτρα σκληρούς-pci κάρτες, κλπ περιφερειακά παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Επίσης πόσες ώρες έμενε ανοιχτό πέρυσι, και πόσες φέτος; Γιατί αν ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου ανεβαίνει και του πισιού μαζί. Τέσπα, το βασικό είναι ότι όπως λες δεν έχεις προβλήματα σταθερότητας αφενός γιατί εκεί δουλεύουνε οι Presshot και αφεταίρου γιατί δουλεύει και το throttling υπερωρίες. :013: Οπότε το μόνο πρόβλημά σου είναι ο θόρυβος. Αξίζει να του βάλεις μία αθόρυβη για να έχεις την ησυχία σου. Έχουνε προτείνει κατά καιρούς αρκετές εδώ στο forum άλλα παιδιά, κάνε ένα ψαξιματάκι στον τομέα "αερόψυξη" και θα βρείς πολλές γνώμες και προτάσεις. ΥΓ Στο παλιό μου PC με P4 2.4 Nortηwood έχω βάλει μία Ζαλμαν χαλκού αλουμινίου (με ποντεσιόμετρο) και γυρίζει στις 1000 στροφές.:116: Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Αύγουστος 30, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Αφού η ψύκτρα είναι κρύα όταν σου δείχνει 74 είναι απλά λάθος του sensor της μητρικής.Ο ανεμιστήρας κάνει φασαρία γιατί απλά η μητρική βλέποντας 74 βαθμούς τον βάζει να δουλεύει στις φουλ στροφές του.Απλά άλλαξε την ψύκτρα με κάποια ρυθμιζόμενη και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Αύγουστος 30, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Full load είναι να έχεις για κανά μισάωρο τουλάχιστον κάποια βαριά εφαρμογή να τρέχει, πχ να παίζεις κανά παιχνίδι τύπου Quake-Fear ή rendering στο photoshop κτλ. Μουσική, σερφάρισμα office και λοιπές εργασίες ανήκουν στο... idle Αυτο πιστευα και εγω, αλλα οταν ειδα 74 μονο με office, τρελαθηκα... Πάνω σε αυτό υπάρχουν πολλές σκέψεις-ιδέες-σενάρια-εικασίες. Η πρώτη που θα σκεφτόμουν είναι ότι έχει πιάσει σκόνη η ψύκτρα, αλλά αφού την καθάρισες το αφήνουμε. Άλλο σενάριο είναι να έκανε φασαρία και παλιά αλλά πολύ απλά να μην είχες αποκτήσει τέτοιες "ευαισθησίες". Διαβάζοντας για νεράκια, Lian-li κουτάκια, 12άρηδες ανεμιστήρες και λοιπά καλούδια, σίγουρα το μυαλό "ξυπνάει" και παρατηρείς-ακούς πράγματα που δεν τα παρατηρούσες παλιότερα. Επίσης αυτή την περίοδο περάσαμε όντως μεγάλες ζέστες, μεγαλύτερες από τις περσινές και παίζει και αυτό το ρόλο του. Και ένα τελευταίο... Το μηχάνημα είναι ακριβώς το ίδιο με πέρυσι; Αν έχεις προσθέσει τίποτα έξτρα σκληρούς-pci κάρτες, κλπ περιφερειακά παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Επίσης πόσες ώρες έμενε ανοιχτό πέρυσι, και πόσες φέτος; Γιατί αν ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου ανεβαίνει και του πισιού μαζί. Δεν εχει γινει καμια αλλαγη στη συνθεση, αλλα και στο χωρο. Εκανε φασαρια ολο το χειμωνα και ας ειχε 20 βαθμους το δωματιο (για να μην πω 10)... Τέσπα, το βασικό είναι ότι όπως λες δεν έχεις προβλήματα σταθερότητας αφενός γιατί εκεί δουλεύουνε οι Presshot και αφεταίρου γιατί δουλεύει και το throttling υπερωρίες. :013: Και κατι αλλο (πειτε με ασχετο, τι να κανω? :D ). Τι ειναι το throttling?? Σας ευχαριστω πολυ ολους, για τις απαντησεις σας. Πραγματικα βοηθησαν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 31, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2006 Είναι μία ιδιότητα που έχουν ορισμένοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Όταν ζεσταίνονται ρίxνουν την απόδοση του chip προκειμένου να μην καεί το τσιπάκι.Νομίζω στους presscot το σημείο ενεργοποίησης του throttling είναι οι 70 βαθμοί κελσίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Αύγουστος 31, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2006 Είναι μία ιδιότητα που έχουν ορισμένοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Όταν ζεσταίνονται ρίxνουν την απόδοση του chip προκειμένου να μην καεί το τσιπάκι.Νομίζω στους presscot το σημείο ενεργοποίησης του throttling είναι οι 70 βαθμοί κελσίου.Α μαλιστα!!Λοιπον θα αλλαξω ψυκτρα απο βδομαδα, και θα σας ενημερωσω για τα οποια αποτελεσματα!Για να δουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2006 Παιδια ειδα μια ψυκτρα με 12αρι φαν. Ειναι σαν τη μαμα (ομως θελει λυσιμο η mobo για να μπει) και δεν ειναι το στυλ της Gigabyte (με heatpipes). Την βρηκα 20 ευρω. Οπως την ειδα μου φανηκε θηριακι (στο μεγεθος). Τι λετε θα κανει δουλεια? Πιστευω πως αφου ειναι πιο μεγαλη θα γυρναει πιο αργα (αρα λιγοτερη φασαρια) με μεγαλυτερη ροη αερα...Ή δεν ειναι ετσι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Σεπτέμβριος 9, 2006 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2006 Για να είναι αθόρυβη η ψύκτρα πρέπει να κοιτάξεις τα επίπεδα θορύβου και τις στροφές του ανεμιστήρα (max) .Καλό θα είναι οι RPM να μην ξεπερνάνε τις 2000-2500 και ο θόρυβος να μην ξεπερνά τα 25-30db.Αυτό με τον δωδεκάρη όπως το λες είναι. Επειδή ο δωδεκάρης έχει μεγαλύτερα πτερύγια δημιουργεί σε χαμηλότερες στροφές από τον οχτάρη την ίδια ροή αέρα συνεπώς είναι λιγότερο θορυβώδης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
17n Σεπτέμβριος 9, 2006 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2006 Παιδια ειδα μια ψυκτρα με 12αρι φαν. Ειναι σαν τη μαμα (ομως θελει λυσιμο η mobo για να μπει) και δεν ειναι το στυλ της Gigabyte (με heatpipes). Την βρηκα 20 ευρω. Οπως την ειδα μου φανηκε θηριακι (στο μεγεθος). Τι λετε θα κανει δουλεια? Πιστευω πως αφου ειναι πιο μεγαλη θα γυρναει πιο αργα (αρα λιγοτερη φασαρια) με μεγαλυτερη ροη αερα...Ή δεν ειναι ετσι??Καλό θα ήταν να βαλεις της gigabyte την ψύχτρα που εχει και heatpipes με αυτα θα δεις την διπλασια αποδοση.Είναι και φτήνη και κάνει πολύ καλή δουλεία για τα λεφτά της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMiN Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2006 Καλό θα ήταν να βαλεις της gigabyte την ψύχτρα που εχει και heatpipes με αυτα θα δεις την διπλασια αποδοση.Είναι και φτήνη και κάνει πολύ καλή δουλεία για τα λεφτά της!Κατι τετοιο θα γινει, αφου με μια δευτερη ματια, ο 12αρης δεν φαινεται να χωραει στο κουτι... θα βρισκει στο τροφοδοτικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.