Jump to content

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ video Hi-8 ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΕ CD/DVD

alkis20031442169090

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!

Γύρισα από διακοπές όπου και τράβηξα αρκετά πλάνα με μια παλιά βιντεοκάμερα Sony Hi-8 μετά από πολύ καιρό απραξίας. Αργότερα όταν τα είδα, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε αρκετή σαβούρα και άναρχη τάξη (πράγμα λογικό για τέτοια λήψη).

Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να μετατρέψω το υλικό μου σε ψηφιακό. Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι υπάρχουν προγράμματα για pc που το κάνουν αυτό, αλλά δεν θυμάμαι που και τι.

Κάποιος μου είπε ότι θα μπορούσα να συνδέσω τη βιντεοκάμερα με το dvd-εγγραφής ώστε να αποθηκευτούν κατευθείαν στο σκληρό δίσκο του dvd.

Τι νομίζετε ότι είναι πιο προσιτό, ευκολότερο, απλούστερο;

Ευχαριστώ πολύ!

Αν μπορείς περιέγραψε τι εξόδους έχει η κάμερα έτσι ώστε να σου πούμε τι ακριβώς θα χρειαστείς. Μια φωτογραφία θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Πιθανόν να χρειαστείς και κάρτα tv για απευθείας μεταφορά.

Καλημέρα! Επανέρχομαι για τις συμβουλές σας σχετικά με το πώς να μετατρέψω αναλογικές λήψεις από βιντεοκάμερα σε ψηφιακές!

Λοιπόν, η κάμερά μου είναι Sony TRV-120 Hi-8, έχει εξόδους: S-Video, Audio-Video, Lan C, και DV-Out (μοιάζει κάτι σαν μικρή usb)

Το pc μου έχει μια έξοδο DTV S-VD

Το 1999 που το είχα πάρει είχα βάλει και το Win-TV της Hauppage και άρα συμπεραίνω ότι θα υπάρχει κάρτα TV. Επειδή όμως θα πρόκειται για παλιό πρόγραμμα, τι κάνω σε περίπτωση που δεν έχει κάποιο πρόγραμμα μετατροπής αναλογικού σε ψηφιακό;

Τι άλλο νομίζετε ότι θα πρέπει να κάνω;

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δες αν ο υπολογιστής σου έχει είσοδο fireware, ώστε η διαδικασία να γίνεται ψηφιακά. Με οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα επεξεργασίας video όπως το pinnacle studio 10 θα μπορέσεις να καταγράψεις video στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, εφ'οσον τα συνδέσεις με fireware...

Δες αν ο υπολογιστής σου έχει είσοδο fireware, ώστε η διαδικασία να γίνεται ψηφιακά. Με οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα επεξεργασίας video όπως το pinnacle studio 10 θα μπορέσεις να καταγράψεις video στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, εφ'οσον τα συνδέσεις με fireware...

Οτι είπε ο φίλος πιο πάνω. Εάν δεν έχεις κάρτα firewire αγόρασε την. Δεν είναι ακριβή να την προμηθευτείς και θα κάνεις καλύτερα και φτηνότερα την δουλειά σου. Pinnacle για πρόγραμμα που είναι το πιο απλό και καλό στον χρήστη.

Ευχαριστώ πολύ. Από το Πλαίσιο μου είπαν ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με το AverMedia DVD EzMaker USB 2.0 που κάνει το αναλογικό σήμα ψηφιακό σε realtime, και έχει και πρόγραμμα editing.

Έχετε καμιά γνώμη;

Φίλε μου από την στιγμή που η κάμερά σου έχει ψηφιακή έξοδο είναι ανούσιο να μπλέκεις με κάρτες τηλεόρασης και αναλογικο-ψηφιακές μετατροπές! Στο πλαίσιο να πουλήσουν θέλουν!! Με ένα καλώδιο και μια θύρα fireware που αν έχεις σχετικά καινούργιο μηχάνημα θα έχεις σίγουρα, θα κάνεις ότι ζητάς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!

Φίλε μου από την στιγμή που η κάμερά σου έχει ψηφιακή έξοδο είναι ανούσιο να μπλέκεις με κάρτες τηλεόρασης και αναλογικο-ψηφιακές μετατροπές! Στο πλαίσιο να πουλήσουν θέλουν!! Με ένα καλώδιο και μια θύρα fireware που αν έχεις σχετικά καινούργιο μηχάνημα θα έχεις σίγουρα, θα κάνεις ότι ζητάς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!

Συμφωνώ απόλυτα.

Η TRV-120 συγκεκριμενα ειναι digital 8 και ισχυει το DV OUΤ.Και αναμφιβολα το firewire προσφερει σκαλες ανωτερη ποιοτητα για 2 λογους. Ο πρωτος ειναι οτι το βιντεο κατεβαινει στο PC με την μεγιστη υποστηριζομενη αναλυση της καμερας και οχι αυτην που υποστηριζει η καρτα.(συνηθως 640Χ480 h 720X488). Ο δευτερος και σημαντικοτερος ειναι οτι το format ειναι ασυμπιεστο (format dv) και οχι απωλεστικο mpeg 1 η 2.Οποτε εχουμε σχεδον το αυθεντικο αποτελεσμα στην οθονη μας, Μετα μπορουμε να το συμπιεσουμε οσο θελουμε εμεις και οχι οσο μπορει η καρτα capture (εκτος εαν σκασουμε περιπου 150 με 200 Ευρω για καρτα)

Ευχαριστώ πολύ. Από το Πλαίσιο μου είπαν ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με το AverMedia DVD EzMaker USB 2.0 που κάνει το αναλογικό σήμα ψηφιακό σε realtime, και έχει και πρόγραμμα editing.

Έχετε καμιά γνώμη;

Για αυτό όμως ρε παιδιά τι να τους πείς; :119:

Να ζητάς κάρτα firewire και να σου προτείνουν αναλογικό -> μετατροπέα :036:

• 1 month later...
.........Το pc μου έχει μια έξοδο DTV S-VD

Το 1999 που το είχα πάρει είχα βάλει και το Win-TV της Hauppage και άρα συμπεραίνω ότι θα υπάρχει κάρτα TV............

Αν διαβάζω καλά το μήνυμα σου, σκέφτεσαι να κάνεις video capture, editing και συμπιέσεις σε PC του 1999?

Λίγο "ζορισμένα" τα βλέπω τα πράγματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.