alkis20031442169090 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2006 Παιδιά καλησπέρα!Γύρισα από διακοπές όπου και τράβηξα αρκετά πλάνα με μια παλιά βιντεοκάμερα Sony Hi-8 μετά από πολύ καιρό απραξίας. Αργότερα όταν τα είδα, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε αρκετή σαβούρα και άναρχη τάξη (πράγμα λογικό για τέτοια λήψη).Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να μετατρέψω το υλικό μου σε ψηφιακό. Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι υπάρχουν προγράμματα για pc που το κάνουν αυτό, αλλά δεν θυμάμαι που και τι.Κάποιος μου είπε ότι θα μπορούσα να συνδέσω τη βιντεοκάμερα με το dvd-εγγραφής ώστε να αποθηκευτούν κατευθείαν στο σκληρό δίσκο του dvd.Τι νομίζετε ότι είναι πιο προσιτό, ευκολότερο, απλούστερο;Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς μια κάρτα τηλεόρασης για να μπορέσεις να συνδέσεις την κάμερα με το pc. Μετά για πρόγραμμα, συνήθως όλες οι κάρτες συνοδεύονται από κάποιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_daemon_ Αύγουστος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Αν μπορείς περιέγραψε τι εξόδους έχει η κάμερα έτσι ώστε να σου πούμε τι ακριβώς θα χρειαστείς. Μια φωτογραφία θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Πιθανόν να χρειαστείς και κάρτα tv για απευθείας μεταφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis20031442169090 Αύγουστος 25, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 ok ευχαριστώ πολύ θα επανέλθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis20031442169090 Αύγουστος 28, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2006 Καλημέρα! Επανέρχομαι για τις συμβουλές σας σχετικά με το πώς να μετατρέψω αναλογικές λήψεις από βιντεοκάμερα σε ψηφιακές!Λοιπόν, η κάμερά μου είναι Sony TRV-120 Hi-8, έχει εξόδους: S-Video, Audio-Video, Lan C, και DV-Out (μοιάζει κάτι σαν μικρή usb)Το pc μου έχει μια έξοδο DTV S-VDΤο 1999 που το είχα πάρει είχα βάλει και το Win-TV της Hauppage και άρα συμπεραίνω ότι θα υπάρχει κάρτα TV. Επειδή όμως θα πρόκειται για παλιό πρόγραμμα, τι κάνω σε περίπτωση που δεν έχει κάποιο πρόγραμμα μετατροπής αναλογικού σε ψηφιακό;Τι άλλο νομίζετε ότι θα πρέπει να κάνω;Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 28, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2006 Δες αν ο υπολογιστής σου έχει είσοδο fireware, ώστε η διαδικασία να γίνεται ψηφιακά. Με οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα επεξεργασίας video όπως το pinnacle studio 10 θα μπορέσεις να καταγράψεις video στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, εφ'οσον τα συνδέσεις με fireware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Αύγουστος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2006 Δες αν ο υπολογιστής σου έχει είσοδο fireware, ώστε η διαδικασία να γίνεται ψηφιακά. Με οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα επεξεργασίας video όπως το pinnacle studio 10 θα μπορέσεις να καταγράψεις video στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, εφ'οσον τα συνδέσεις με fireware...Οτι είπε ο φίλος πιο πάνω. Εάν δεν έχεις κάρτα firewire αγόρασε την. Δεν είναι ακριβή να την προμηθευτείς και θα κάνεις καλύτερα και φτηνότερα την δουλειά σου. Pinnacle για πρόγραμμα που είναι το πιο απλό και καλό στον χρήστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis20031442169090 Αύγουστος 29, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Ευχαριστώ πολύ. Από το Πλαίσιο μου είπαν ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με το AverMedia DVD EzMaker USB 2.0 που κάνει το αναλογικό σήμα ψηφιακό σε realtime, και έχει και πρόγραμμα editing.Έχετε καμιά γνώμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 29, 2006 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Φίλε μου από την στιγμή που η κάμερά σου έχει ψηφιακή έξοδο είναι ανούσιο να μπλέκεις με κάρτες τηλεόρασης και αναλογικο-ψηφιακές μετατροπές! Στο πλαίσιο να πουλήσουν θέλουν!! Με ένα καλώδιο και μια θύρα fireware που αν έχεις σχετικά καινούργιο μηχάνημα θα έχεις σίγουρα, θα κάνεις ότι ζητάς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Αύγουστος 29, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Φίλε μου από την στιγμή που η κάμερά σου έχει ψηφιακή έξοδο είναι ανούσιο να μπλέκεις με κάρτες τηλεόρασης και αναλογικο-ψηφιακές μετατροπές! Στο πλαίσιο να πουλήσουν θέλουν!! Με ένα καλώδιο και μια θύρα fireware που αν έχεις σχετικά καινούργιο μηχάνημα θα έχεις σίγουρα, θα κάνεις ότι ζητάς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!!Συμφωνώ απόλυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Αύγουστος 29, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 ΗI 8 και DV OUT δεν συμβαδιζουν σε καμια περιπτωση, εκτος και αν ειναι DIGITAL 8 η καμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Αύγουστος 29, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2006 Η TRV-120 συγκεκριμενα ειναι digital 8 και ισχυει το DV OUΤ.Και αναμφιβολα το firewire προσφερει σκαλες ανωτερη ποιοτητα για 2 λογους. Ο πρωτος ειναι οτι το βιντεο κατεβαινει στο PC με την μεγιστη υποστηριζομενη αναλυση της καμερας και οχι αυτην που υποστηριζει η καρτα.(συνηθως 640Χ480 h 720X488). Ο δευτερος και σημαντικοτερος ειναι οτι το format ειναι ασυμπιεστο (format dv) και οχι απωλεστικο mpeg 1 η 2.Οποτε εχουμε σχεδον το αυθεντικο αποτελεσμα στην οθονη μας, Μετα μπορουμε να το συμπιεσουμε οσο θελουμε εμεις και οχι οσο μπορει η καρτα capture (εκτος εαν σκασουμε περιπου 150 με 200 Ευρω για καρτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis20031442169090 Αύγουστος 30, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Παιδιά, καλημέρα! Έχετε δίκιο είναι Digital 8. Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 30, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2006 Ευχαριστώ πολύ. Από το Πλαίσιο μου είπαν ότι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου με το AverMedia DVD EzMaker USB 2.0 που κάνει το αναλογικό σήμα ψηφιακό σε realtime, και έχει και πρόγραμμα editing.Έχετε καμιά γνώμη;Για αυτό όμως ρε παιδιά τι να τους πείς; :119: Να ζητάς κάρτα firewire και να σου προτείνουν αναλογικό -> μετατροπέα :036: Link to comment Share on other sites More sharing options...
japanese-teo Οκτώβριος 1, 2006 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2006 Παιδια εχω και εγω μια παρομοια καμερα...εχει και υποδοχη firewire. Εχω το VideoStudio 8 μπορω να κανω και με αυτο την ιδια δουλεια που θα εκανα με το pinnacle studio 10 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Οκτώβριος 1, 2006 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2006 Ναι... Τώρα από δυνατότητες δεν ξέρω να σου πω, δεν έχω δουλέψει με το Videostudio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Οκτώβριος 2, 2006 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 .........Το pc μου έχει μια έξοδο DTV S-VDΤο 1999 που το είχα πάρει είχα βάλει και το Win-TV της Hauppage και άρα συμπεραίνω ότι θα υπάρχει κάρτα TV............Αν διαβάζω καλά το μήνυμα σου, σκέφτεσαι να κάνεις video capture, editing και συμπιέσεις σε PC του 1999?Λίγο "ζορισμένα" τα βλέπω τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
japanese-teo Οκτώβριος 9, 2006 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2006 Παιδες με το Videostudio 8 περασα απο την καμερα το βιντεο μεσω firewire στο pc. Ομως ειναι 9,13 gb...τι κανω τωρα για να το μικρυνω να το γραψω σε dvd. Δεν θελω να κοψω σκηνες. :017: Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Οκτώβριος 10, 2006 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Φαντάζομαι είναι ασυμπίεστο. Όταν πας να το γράψεις σε dvd θα γίνει συμπίεση και μάλλον θα χωρέσει. Πόση ώρα είναι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.