AgAl Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2006 Έχω δεί ότι γενικά στο forum δεν πολυ αναφέρεστε σε εκτυπωτές, για τις εντυπώσεις του καθενός όσον αφορά ταχύτητα, ποιότητα και κόστος εκτύπωσης.Το λέω γιατί είμαι αναγκασμένος να τυπώνω καλές εκτυπώσεις σε Inkjet με καλό χαρτί, πολλές σελίδες και το κόστος όσο και ο χρόνος εκτύπωσης είναι πια σημαντικός.Τώρα τυπώνω σκαναρισμένες εικόνες σε χαρτί καλό του εμπορίου όχι του εκτυπωτή σε 2 εκτυπωτές:HP 959c και HP 960c που πρακτικά είναι ίδιοι.Μέχρι τώρα τα πηγαιναν πολύ καλά, σε αυτό που ήθελα εγώ τουλάχιστον, (όχι τρομερά γρήγοροι, αλλά αξιόπιστοι, παίρνουν μεγάλο μελάνι που κρατάει αρκετά) αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τους "ξεκουράσω".Έχει κάποιος, κάποια εμπειρία με αντίστοιχες ανάγκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Αύγουστος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Η κατηγορια μου πρεπει να ψαξεις ειναι ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ και νομιζω οτι και εκει θα σου μεταφερουν το θεμα σου.Παντως οι λυσεις στο προβλημα σου ακουνε στα ονοματα δυο εταιριων που εχουν την καλυτερη σχεση ταχυτητας και κοστους εκτυπωσης και ειναι οι canon και η epson.Και αυτο λογω των ανεξαρτητων μελανιων που εχουν ακομη και στα φτηνα τους μοντελα(80 εως 120 euro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Βασικά αν κατάλαβα καλά έχεις ανάγκη εκτύπωσης μεγάλου όγκου και καλής ποιότητας. Αν θες πραγματικά μεγάλο όγκο τότε σε συμφέρει πολύ ένα σύστημα συνεχούς παροχής μελάνης σε εκτυπωτή ΕΠΣΟΝ (μπορείς να έχεις 6μέλανο αλλά καλύτερα τελικά σε 4μέλανο για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία). Στο σύστημα αυτό χρησιμοποιούνται μπουκάλια που τροφοδοτιύν τα cartridges του εκτυπωτή και έτσι η ανάγκη για αναγόμωση ή αλλαγή μελανιών αραιώνει κατά πολύ διευκολύνοντάς σε στο έργο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Αύγουστος 24, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Canon Pixma Ip 4200 απο εμενα.Ειναι οικονομικος 110 Ευρω, εχει 4 ανεξαρτητα μελανια κοστους 10 ευρω το δοχειο (ημιτασιον η αναγωμοση 50% κατω).Ενω εχει και εξαιρετικη ποιοτητα εκτυπωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Αύγουστος 24, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2006 Canon Pixma Ip 4200 απο εμενα.Ειναι οικονομικος 110 Ευρω, εχει 4 ανεξαρτητα μελανια κοστους 10 ευρω το δοχειο (ημιτασιον η αναγωμοση 50% κατω).Ενω εχει και εξαιρετικη ποιοτητα εκτυπωσης.Ο 4200 εχει 5 μελανια αλλα η λυση του ημιτασιον μελανιου(αν δεν ειναι απο καποια φιρμα (rotring,pelican)θα σκοτωσει πολυ γρηγορα τις κεφαλες του.Εγω σου πρoτεινω τον canon pixma 5200 ο οποιος εχει 5 ανεξαρτητα μελανια και παρα πολυ καλη αναλυση 9600 x 2400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Αύγουστος 25, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Ο 4200 εχει 5 μελανια Ουπς σωστο εχει και ενα photo black! Μου διεφυγε.Συμφωνω ακομα και στα ημητανσιον πρεπει να ψαχνομαστε. Να αναφερω οτι στους pixma εαν η κεφαλη βουλωσει ο χρηστης εχει την δυνατοτητα πλεον να την αφαιρεσει για καθαρισμο.Αν και ειμαι της αποψης να μην χρησιμοποιουμε τετοια μελανια.Κριμα να σκοτωνουμε την κορυφαια χρωματικη αποδοση για 5 ευρω!! (σπανια τελειωνουν ολα μαζι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2006 Ο 4200 εχει 5 μελανια αλλα η λυση του ημιτασιον μελανιου(αν δεν ειναι απο καποια φιρμα (rotring,pelican)θα σκοτωσει πολυ γρηγορα τις κεφαλες του.Εγω σου πρoτεινω τον canon pixma 5200 ο οποιος εχει 5 ανεξαρτητα μελανια και παρα πολυ καλη αναλυση 9600 x 2400.Την ίδια σειρά μελάνιων χρησιμοποιούν διαφορά έχουν μόνο στην ταχύτητα ανά σελίδα και το κόστος ανά σελίδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.