Jump to content

φθηνοτερη προτεινομενη αναβαθμιση απο Οpt 146

squid

Recommended Posts

ξανα, αν καταλαβα καλα, σε σχεση με τους ΧP (K7) μικρη βελτιωση των raw επιδοσεων εχει επερθει με τους Κ8 , δηλαδη οσον αφορα την καθαρη ισχυ. Η οποια βελτιωση (μαλλον οχι θεαματικη?) επιτευχθηκε απο την αλλαγη αρχιτεκτονικης , βελτιωση στη διαχειριση της μνημης, υποστηριξη 64 bit σε περιπτωση χρησης σε 64bit λειτουργικό, και προσθεση δευτερου πυρηνα ? και για να επιτευχθει αυτο αλλαχθηκαν εντωμεταξυ τρεις βασεις υποστηριξης? 754, 939, ΑΜ2??

Παντως με τον Οpt 146 (@ 2400) σε σχεση με τον ΧP 2700+ που ειχα πριν δεν ειδα διαφορα στα CPU test των 3Dmark ...

εντωμεταξυ ελαχιστοι χρησιμοποιουν 64bit (windows τουλαχιστο) , οι εφαρμογες (games) εξακολουθουν να γραφονται 32μπιτα, και χωρις multi thread υποστηριξη. και ακομη μαλλον εχουμε πολυ δρομο μεχρι να ειναι το στανταρ τα 64bit λειτουργικα και στανταρτ η ενσωματωση multi thread υποστηριξης στα software (games)

Γιατι με τους επεξεργαστες δεν εγινε οτι γινεται με τις GPU που καθε χρονο πολλαπλασιαζουν την ταχυτητα τους παρα δοθηκε τοση εμφαση σε αναπτυξη και ενσωματωση νεων τεχνολογιων που δεν αξιοποιουνται πληρως ακομα ?

.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Γιατι με τους επεξεργαστες δεν εγινε οτι γινεται με τις GPU που καθε χρονο πολλαπλασιαζουν την ταχυτητα τους παρα δοθηκε τοση εμφαση σε αναπτυξη και ενσωματωση νεων τεχνολογιων που δεν αξιοποιουνται πληρως ακομα ?

Είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβάσεις τις επιδόσεις ενός chip που θα κάνει μία μόνο δουλειά, από το να ανεβάσεις τις μέσες επιδόσεις ενός chip γενικής χρήσης. Η πολυπλοκότητα της κατασκευής αυξάνει γεωμετρικά και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.

Το πότε θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες είναι κατά 90% ευθύνη του software. Τους κατασκευαστές CPU δεν τους ενδιαφέρει. Μέγα παράδειγμα η AMD η οποία μοσχοπουλάει τα 64 bits εδώ και τρία χρόνια όταν ξέρει ότι το 95% των πελατών της δεν θα τα χρησιμοποιήσουν. Αντίθετα ο IMC ήταν πολύ πιο χρήσιμος για όλους, και ουσιαστικός λόγος για να αγοράσει το chip της ο μέσος χρήστης, αλλά τον διαφήμισε ελάχιστα σε σχέση με τα 64 bits.

Πριν λιγες μερες εκανα αναβαθμιση στον Α64 3200+ που ειχα και πηρα τον Α64 Χ2 4600+.

Δεν εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη απο τον 4400+ και πιστευω ειναι πολυ καλη λυση. Μου εκανε και εντυπωση η πολυ καλη του ψυκτρα (boxed).

Θα τον βρεις γυρω στα €240 τελικη.

Δεν τον εχω τεσταρει πολυ ακομα ουτε με overclock, αλλα φυσικα σε σχεση με τον προηγουμενο υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα. Πιστευω ειναι μια πολυ καλη λυση για οσους εχουμε μητρικες με S939 με πιο παλιες CPU.

Εχω δει μεγαλες διαφορες στα παιχνιδια, αλλα επειδη αλλαξα και την καρτα γραφικων (απο 6800GT σε 7800GTX) δεν μπορω να υπολογισω ποση αυξηση ειχα στη CPU.

Θα κανω κανενα benchmark ετσι απο περιεργια.

Μιας και είπατε για Photoshop, από ποιά έκδοση και μετά υποστηρίζει smp; Διότι δουλεύω παλιά έκδοση.

Όσο για το publisher, πραγματικά δεν το ήξερα.

Χμ, μην μου βάζεται ιδέες, να πάω σε 2πύρινο, να μείνει και κανα φράγκο στην άκρη.....

προτασεις για μια λογικη τιμη που θα μπορουσα να δωσω τον 146 ?

Εδώ είναι το θέμα φίλε μου. Έτσι όπως έχουν ξεφτυλιστεί οι τιμές στους AMD, θα πάρεις πολύ λίγα. Πήρα πριν 2 εβδομάδες 3700+ (11χ200, 1mb cache), με 115 καινούριο. Οπότε πόσο να δώσεις τον Opteron, κανα 75-80άρι και ευχαριστημένος θα είσαι. Μόνο αν βρεις φτηνό 2πύρινο μεταχειρισμένο, οπότε πχ να δώσεις άλλα 40-50 και να είσαι ΟΚ. Αλλιώς μείνε όπως είσαι, ή πήγαινε σε conroe, για να δεις μεγάλες διαφορές, και σε encoding, και σε games, και παντού. Δες και στα αντίστοιχα threads εδώ, και σε όλο το διαδύκτιο, και βγάλε συμπέρασμα.

Με τετοια πτωση στις τιμες των Χ2 μην περιμενεις πολλα. Κι εγω τον παλιο 3200+ τον εδωσα €50 για να φυγει! Τι κανεις, αυτη ειναι η μοιρα τους!

διλλημα

• 4600+ εχει 512 + 512 cache και τρεχει στα 2.4
  • 4400+ εχει 1ΜΒ + 1ΜΒ L2 cache και τρεχει στα 2.2 , μπορω να τον κανω ΟC στα 2.4 (μπορω?) αλλα θα τραβαει περισσοτερα watt απο οτι ο 4600+ στα 2.4 επιβαρυνοντας και αλλο το PSU μου, απο την αλλη μπορω να τον βρω πιθανα αρκετα φθηνοτερα απο τον 4600

απορία:

κατα ποσο ανταποκρινεται στις πραγματικες συνθηκες χρησης η αξιοποιηση των 2x1MB L2 ? υπαρχει πιθανοτητα να ειναι κατι πρακτικα μη αξιοποιησιμο και να μη προσφερει βελτιωση σε σχεση με το 2x512 ?

Σαφώς και η περισσότερη cache δε βοηθά σε όλες τις εφαρμογές,αλλά είναι προτιμότερο να την έχεις.Όπως έγραψα και σ'άλλο θέμα όλοι οι Α64 τερματίζουν πολύ κοντά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάποιον με 512,εκτός κι αν έχουν μεγάλη χρηματική διαφορά.

διλλημα

• 4400+ εχει 1ΜΒ + 1ΜΒ L2 cache και τρεχει στα 2.2 , μπορω να τον κανω ΟC στα 2.4 (μπορω?) αλλα θα τραβαει περισσοτερα watt απο οτι ο 4600+ στα 2.4 επιβαρυνοντας και αλλο το PSU μου, απο την αλλη μπορω να τον βρω πιθανα αρκετα φθηνοτερα απο τον 4600

απορία:

κατα ποσο ανταποκρινεται στις πραγματικες συνθηκες χρησης η αξιοποιηση των 2x1MB L2 ? υπαρχει πιθανοτητα να ειναι κατι πρακτικα μη αξιοποιησιμο και να μη προσφερει βελτιωση σε σχεση με το 2x512 ?

Ό,τι λέει ο deadlock7.

Σαφώς μεταξύ αυτών των 2, να προτιμήσεις τον 4400 με την πλήρη cache. Και αυτά στα λέω χωρίς να λαμβάνω καθόλου υπόψη κλοκάρισμα.

For the record, έχω έναν 4400 εδώ και 14 μήνες.

For the record, έχω έναν 4400 εδώ και 14 μήνες.

δηλαδη σκεφτεσαι οτι ηρθε ο καιρος να τον δώσεις? :047:

.

διλλημα

απορία:

Φιλε το μελλον ειναι διπυρηνο η μαλλον ακομα καλυτερα πολυπυρηνο.Δεδομενο οτι αν δεν ψαχτεις πολυ για καποιο step περισσοτεροι χ2 τερματιζουν λιγο πανω λιγο κατω στις ιδιες συχνοτητες.Οτι αφορα στο 1mb case αν εχεις 2 cpu στις ιδιες συχνοτητες λειτουργειας,αυτος με το 1mb case σου αποδιδει χονδρικα οτι θα σου απεδιδε αυτος με τα 512 case με 200-250 mh παραπανω συχνοτητα.Για να στο κανω πιο απλο,ενας χ2 στα 2400 με 1mb case θα σου αποδωσει το ιδιο με εναν χ2 στα 2600 με 512 case.Aυτα....

@ Squid

Δές τί πολύ σωστό λέει ο amdnikos.

Φιλε το μελλον ειναι διπυρηνο η μαλλον ακομα καλυτερα πολυπυρηνο.Δεδομενο οτι αν δεν ψαχτεις πολυ για καποιο step περισσοτεροι χ2 τερματιζουν λιγο πανω λιγο κατω στις ιδιες συχνοτητες.Οτι αφορα στο 1mb case αν εχεις 2 cpu στις ιδιες συχνοτητες λειτουργειας,αυτος με το 1mb case σου αποδιδει χονδρικα οτι θα σου απεδιδε αυτος με τα 512 case με 200-250 mh παραπανω συχνοτητα.Για να στο κανω πιο απλο,ενας χ2 στα 2400 με 1mb case θα σου αποδωσει το ιδιο με εναν χ2 στα 2600 με 512 case.Aυτα....

Ή αλλιώς, ένας X2 με πλήρη cache, βάζει τα γυαλιά σ' έναν X2 +200MHz με μισή, διότι είναι κατά πολύ βεβαιότερο ότι οι 2 του "μηχανές" θα είναι μονίμως "γεμάτες" και "φτυαρισμένες" με δεδομένα προς επεξεργασία.

δηλαδη σκεφτεσαι οτι ηρθε ο καιρος να τον δώσεις? :047:

Ούτε με σφαίρες.

Η ψυκτρα των X2 4400+ (φανταζομαι ειναι η ιδια και στους αλλους Χ2?) ειναι ησυχη ? εχει αυτοματα μεταβαλομενες στροφες αναλογα με τη θερμοκρασια ή το load ?

Η ψυκτρα των X2 4400+ (φανταζομαι ειναι η ιδια και στους αλλους Χ2?) ειναι ησυχη ? εχει αυτοματα μεταβαλομενες στροφες αναλογα με τη θερμοκρασια ή το load ?

Δές τί λέει ο schumifer.

Όλες οι ψύκτρες των 939 είναι το ίδιο αποτελεσματικές, επαρκέστατες, ήσυχες, ποιοτικές, και "έξυπνες" χάρη στο Cool & Quiet.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.