squid Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2006 Ποιοι AMD X2 939/AM2 συνιστώνται σαν την φθηνοτερη αναβαθμιση απο Opteron 146 (@ 2400) ? Δηλαδή απο τους επεξεργαστες που αγγιζουν το διπλασιο της αποδοσης του Opt 146 ποιοι ειναι οι φθηνοτεροι , μεταχ αλλα και καινουριοι ?.
bizimis1442169065 Αύγουστος 22, 2006 #2 Αύγουστος 22, 2006 ενας Χ2 4400 με 2Χ1ΜB cashe νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση ......!Για οσο μπορεις να βρεθει ακομα στην αγορα ......:029:
nicksoti1442169068 Αύγουστος 22, 2006 #3 Αύγουστος 22, 2006 Δηλαδή απο τους επεξεργαστες που αγγιζουν το διπλασιο της αποδοσης του Opt 146 ποιοι ειναι οι φθηνοτεροι , μεταχ αλλα και καινουριοι ?.E, χμ, 2πλάσια απόδοση; και θες και φτηνή πρόταση;Νομίζω πρέπει να κοιτάξεις σε core 2 duo μεριά......και μάλιστα με καλή μητρική.
WAntilles Αύγουστος 22, 2006 #4 Αύγουστος 22, 2006 Οποιοσδήποτε X2 - ακόμα και ο φθηνότερος - έχει 2πλάσια απόδοση.
squid Αύγουστος 22, 2006 Author #5 Αύγουστος 22, 2006 Οποιοσδήποτε X2 - ακόμα και ο φθηνότερος - έχει 2πλάσια απόδοση.κατα ποσο ειναι σιγουρο αυτο ?
nicksoti1442169068 Αύγουστος 22, 2006 #6 Αύγουστος 22, 2006 Οποιοσδήποτε X2 - ακόμα και ο φθηνότερος - έχει 2πλάσια απόδοση.Σίγουρα πολλές εφαρμογές εκμεταλεύονται τους 2 πυρήνες, αλλά όχι και 2πλάσια απόδοση γενικά οι x2!Kαι το παληκάρι έχει και opteron, με 1ΜΒ cache, που αν υποθέσουμε ότι τον δουλεύει και κοντά στα 3G, τότε θα χρειάζεται κάποιον X2 με 2χ1mb cache, στα ίδια ghz, για να έχει "ταβάνι" τις 2πλάσιες επιδόσεις σε ΚΑΠΟΙΟΕΣ εφαρμογές.Οπότε ούτε το "οποιοσδήποτε" ισχύει, ούτε και το "2πλάσιες" που λες. Γνώμη μου πάντα.Και βέβαια μιλάμε καθαρά για επιδόσεις της cpu μόνο, διότι αν βάλουμε μέσα και την επίδραση των υπολοίπων υποσυστημάτων, η διαφορά μικραίνει κι άλλο.Γι αυτό και είπα για core 2 duo, οι οποίοι πέρα από 2πύρινοι, είναι κατά πολύ ταχύτεροι και ανά πυρήνα.P.S. να υποθέσω είχες στο μυαλό σου άλλο λειτουργικό από τα winxp....
bizimis1442169065 Αύγουστος 22, 2006 #7 Αύγουστος 22, 2006 Εγώ έκανα την πρόταση για τον X2 4400 διότι απ'οτι κατάλαβα ο σκοπός είναι να κρατήσει το υπάρχων rig και να αλλάξει μόνο την CPU . Πιστεύω οτι κατάλαβα καλά και οτι αυτή ήταν η ερώτηση . Φυσικά και δεν θα υπάρξει διπλασιασμός των επιδόσεων . Το cinebench δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε όταν το software μπορεί να υποστηρίξει δυο πυρήνες . εγω εχω ενα 1.85 x speedup απο τον ενα στους δυο πυρηνες .
WAntilles Αύγουστος 22, 2006 #8 Αύγουστος 22, 2006 Σίγουρα πολλές εφαρμογές εκμεταλεύονται τους 2 πυρήνες, αλλά όχι και 2πλάσια απόδοση γενικά οι x2!Kαι το παληκάρι έχει και opteron, με 1ΜΒ cache, που αν υποθέσουμε ότι τον δουλεύει και κοντά στα 3G, τότε θα χρειάζεται κάποιον X2 με 2χ1mb cache, στα ίδια ghz, για να έχει "ταβάνι" τις 2πλάσιες επιδόσεις σε ΚΑΠΟΙΟΕΣ εφαρμογές.Οπότε ούτε το "οποιοσδήποτε" ισχύει, ούτε και το "2πλάσιες" που λες. Και βέβαια μιλάμε καθαρά για επιδόσεις της cpu μόνο, διότι αν βάλουμε μέσα και την επίδραση των υπολοίπων υποσυστημάτων, η διαφορά μικραίνει κι άλλο.Γι αυτό και είπα για core 2 duo, οι οποίοι πέρα από 2πύρινοι, είναι κατά πολύ ταχύτεροι και ανά πυρήνα.P.S. να υποθέσω είχες στο μυαλό σου άλλο λειτουργικό από τα winxp....1. Για την cache έχεις τυπικά δίκιο, αν και ουσιαστικά, οι διαφορές λόγω εξαιρετικής σχεδίασης των Κ8, είναι μικρές.2. Τώρα για το 2πλάσια απόδοση των X2, σαφώς και είναι 2πλάσια. Έχεις 2πλάσια ισχύ κάτω από το καπό. Εάν του χρήστη δεν "του κόβει" στοιχειωδώς για να την εκμεταλλευτεί - ακόμα και αν δεν είναι multi-threaded οι εφαρμογές - είναι δικό του πρόβλημα. Το έχω πει πάμπολλες φορές, θα το ξαναπώ και τώρα. Στη χειρότερη, μοίρασε τη δουλειά στα 2 και άνοιξε 2 instances της ίδια εφαρμογής.3. Στο μυαλό μου δεν είχα μόνο το Linux αλλά και τα Windows - ειδικά τα x64.4. Για Conroe, δεν σχολιάζω. Προσωπικά ασχολούμαι μόνο με προηγμένες σχεδιάσεις, και όχι με παλαιολιθικές με τεχνολογία 10ετίας (FSB).
hipro5 Αύγουστος 23, 2006 #9 Αύγουστος 23, 2006 4. Για Conroe, δεν σχολιάζω. Προσωπικά ασχολούμαι μόνο με προηγμένες σχεδιάσεις, και όχι με παλαιολιθικές με τεχνολογία 10ετίας (FSB).Τα ίδια Παντελάκη μου - τα ίδια Παντελή μου.......
nicksoti1442169068 Αύγουστος 23, 2006 #10 Αύγουστος 23, 2006 Στη χειρότερη, μοίρασε τη δουλειά στα 2 και άνοιξε 2 instances της ίδια εφαρμογής.3. Στο μυαλό μου δεν είχα μόνο το Linux αλλά και τα Windows - ειδικά τα x64. .Χμ, δεν γίνεται πάντα, ή δεν είναι πρακτικό, να ανοίξεις 2 instances της ίδιας εφαρμογής. Ας πούμε στο publisher του office, τι να το κάνω να ανοίξω 2 φορές το τεράστιο αρχείο με τις 200 φωτογραφίες, 1 σελίδα θα δουλεύω τη φορά, και θα χρειάζομαι 4 monitor από 2 που θέλω τώρα Ή το photoshop, τι, να επεξεργάζομαι 2 φωτογραφίες μαζί; Χώρια που δεν είναι και όλες μου οι εφαρμογές και πολύ συνχρονες και αναβαθμισμένες, είτε λόγο κόστους, είτε συνήθειας. Για να μην μιλήσουμε για games. Δεν λέω ότι οι x2 δεν είναι σαφώς καλύτεροι. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ρε παιδιά. Πριν τους χ2, πολλοί είχαν "ξεχάσει" το υπέροχο hyperthreading των Intel, για χάρη των απόλυτων επιδόσεων των A64. Και λίγο ακόμα παλιότερα, έφτιαχνες σχετικά φτηνό 2cpu σύστημα με 2 AthlonXp. Αλλά τότε "δεν άξιζε". Winxp τρέχαμε και τότε, να θυμίσω.Παρεπιπτόντως, τα 64bit windows είναι ώριμα πλέον; Γνωστός μου τα έβαλε σε 3200+, και ορκιζόταν ότι του άφηναν πιο γρήγορη αίσθηση από τα 32bit.Τέσπα, σκοπός είναι να βοηθήσουμε τον squid στην επιλογή του. Πιστεύω, για πολύ αυξημένες επιδόσεις παντού, ειδικά από opteron cpu, οι μετρήσεις λένε ότι η intel είναι μονόδρομος. Με το ανάλογο κόστος βέβαια, δυστυχώς. Κι ας συμπαθώ την AMD.Και στο κάτω-κάτω Wantilles, τι σε ενδιαφέρει, ως τελικό χρήστη, αν έχει παλαιολιθικό fsb; Μήπως το βλέπεις κάθε μέρα και σου χαλάει τη διάθεση; Αν σου έλεγαν δηλαδή ότι έχει hypertransport 8, θα ένιωθες καλύτερα; Και αμφιβάλλω αν ο squid, έχει ως επάγγελμα-χόμπυ, την σχεδίαση και αρχιτεκτονική cpu, για να τον νοιάζει. 2πλάσιες επιδόσεις ζήτησε ο άνθρωπος, απλά.Κι εγώ έχω πχ τρέλα με τις Alfa romeo, και το twinspark, αλλά αν ζητήσει τη γνώμη μου πχ ο πατέρας μου, για ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, θα του πω να πάρει Toyota, κι ας τα σιχαίνομαι.Φιλικά πάντα. Και ωραίο το πάθος για αντικείμενα-τεχνολογίες. Απλά να μην κλείνουμε και τα μάτια.
WAntilles Αύγουστος 23, 2006 #11 Αύγουστος 23, 2006 Πριν τους χ2, πολλοί είχαν "ξεχάσει" το υπέροχο hyperthreading των Intel...Τώρα θες να μιλήσουμε σοβαρά, για πραγματικό SMP, ή για διαφήμιση και marketing-φούσκα;Παρεπιπτόντως, τα 64bit windows είναι ώριμα πλέον; Γνωστός μου τα έβαλε σε 3200+, και ορκιζόταν ότι του άφηναν πιο γρήγορη αίσθηση από τα 32bit.Είναι ώριμα εδώ και 14 μήνες τουλάχιστο.Είναι Server-2003-Class OS (τον δικό τους κώδικα και έκδοση έχουν), με αποτέλεσμα, πολύ καλύτερη αποκρισιμότητα και SMP συμπεριφορά, και πολύ καλύτερο load-balancing.Μην κοιτάς που το όνομα γράφει XP. Server-2003 είναι στην πραγματικότητα.Και στο κάτω-κάτω Wantilles, τι σε ενδιαφέρει, ως τελικό χρήστη, αν έχει παλαιολιθικό fsb;Με ενδιαφέρει διότι είναι ενδεικτικό πόσο με σέβεται ως πελάτη-καταναλωτή μια εταιρία, ή πόσο με εμπαίζει.Το θέμα για το ποιές εταιρίες θεωρώ ότι με εμπαίζουν εδώ και χρόνια, και ποιές κάνουν πραγματικό innovation και πρόοδο, δεν είναι του παρόντος, και έχει συζητηθεί πολλάκις. Κάνε μια αναζήτηση.
DarthMoul Αύγουστος 23, 2006 #12 Αύγουστος 23, 2006 Nicksoti, χωρίς να διαφωνώ πλήρως με αυτά που λες, τα publisher και photoshop είναι multithreaded. Θα παίξουν και με τους δύο πυρήνες κανονικά. Φωτεινές εξαιρέσεις και τα δύο βέβαια.
WAntilles Αύγουστος 23, 2006 #13 Αύγουστος 23, 2006 Τα ίδια Παντελάκη μου - τα ίδια Παντελή μου.......Για πάρε δές την "εντυπωσιακή" σου, "νέα" τεχνολογία:http://www.amdzone.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=113249&sid=b079727689843c15e8449352d942f8b1#113249
squid Αύγουστος 23, 2006 Author #14 Αύγουστος 23, 2006 Νομιζω οτι να ανοιξω δυο instances αυτη τη στιγμη, αν καταλαβα καλα, ειναι κατι που δεν εχει νοημα ουτε γινεται με καμμια απο τις εφαρμογες που χρησιμοποιω (ισως στο rendering ΑΝ καποια στιγμη ασχοληθω με 3D ?) Περα απο αυτη τη "χειροτερη περιπτωση" τι αλλο αφορα η σωστη αξιοποιηση απο πλευρας χρηστη των Χ2? Τις επιδοσεις για το συγκεκριμενο PC τις θελω για :1. παιχνίδια (κυριως απαιτητικους simulators) 2. Photoshop/Corel/Dreamweaver/Flash 3. DVD movies copy / compile / editingοποτε αν καταλαβα σωστα, τον δυνατοτερο 939 Χ2 να παρω, θα καταλαβω διαφορα μονο ας πουμε στο Photoshop , η διαφορα στα Games δεν θα πλησιαζει την διπλασια ταχυτητα, σωστα ? (εκτος αν καποιο υποστηριζει multi thread?)Ποιες ειναι τοτε oi φθηνοτερες 939/ΑΜ2 (παιρνει και ΑΜ2 το board μου) επιλογες που να δημιουργουν αντιληπτη αυξηση επιδοσεων και σε εφαρμογες που δεν υποστηριζουν multi threading ? .
Atari[Xp+] Αύγουστος 23, 2006 #15 Αύγουστος 23, 2006 Kαι τι να λέει το Λινκ ρε Wan δλδ ? προτείνεις σε κάποιον πέρα του Ων++ση τετοιο rig 16g ram και terra σκληρους . Θες να πεις κατι για απόδοση ξεκίνα σύγκρινε ομοια μοντέλα για απλους καταναλωτες , ''αυτά'' ειναι για να λέμε ζει ο βασιλιας ζήτω ο βασιλιας. αμην. ? επι της ευκαιριας αν πας στην Hundai το accent θα στο βαφτισουν το καλύτερο αμάξι τα αρνητικα δεν θα σου τα πουν μονο οτι εχει 12343 πωλήσεις μέσα στον χρόνο , ακα λινκ απο το amdzone για amd ποτέ δεν διάβαζα.
hipro5 Αύγουστος 23, 2006 #16 Αύγουστος 23, 2006 Για πάρε δές την "εντυπωσιακή" σου, "νέα" τεχνολογία:http://www.amdzone.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=113249&sid=b079727689843c15e8449352d942f8b1#113249ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ......ΕΛΕΟΣ.......Δώσε και κάνα λίνκ εκτός AMD.......:082:
squid Αύγουστος 23, 2006 Author #17 Αύγουστος 23, 2006 Τυχαινει να ξερει κανεις μηπως κανενα σχετικό αξιοπιστο συγκριτικο bench διαγραμμα ?
Giorgoc Αύγουστος 23, 2006 #18 Αύγουστος 23, 2006 Καλησπερα σε ολους.δηλαδη αν παρει καποιος ενα AMD ATHLON 64 X2 3800+ ειναι το ιδιο αν παρει τον απλο?και οχι το χ2? αν ποιο πολυ τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια? το χ2 κανει δουλεια στα games?
DarthMoul Αύγουστος 23, 2006 #19 Αύγουστος 23, 2006 Τυχαινει να ξερει κανεις μηπως κανενα σχετικό αξιοπιστο συγκριτικο bench διαγραμμα ? Δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει το bench. Σε επίπεδο πυρήνα μην περιμένεις σημαντικές διαφορές από μονοπύρηνο σε διπύρηνο. Στους διπύρηνους θα δεις σημαντικές διαφορές αν τα προγράμματα που τρέχεις κάνουν multithreading (πχ Photoshop) ή αν είσαι υποχρεωμένος να τρέχεις δύο βαριά tasks ταυτόχρονα. Αλλιώς θα είσαι πάνω κάτω στα ίδια. Ο Seymour Cray, πατέρας των supercomputers, έλεγε πως όταν θέλεις να οργώσεις χρειάζεσαι ένα δυνατό βόδι και όχι 5000 κοτόπουλα. Αν τρέχεις single threaded βαριές εφαρμογές ίσως να σε συμφέρει καλύτερα να πάρεις ένα single core με δυνατό πυρήνα παρά ένα dual core με μεγαλύτερο άθροισμα ισχύως αλλά μικρότερες επιμέρους. Μιλάμε με τα ίδια χρήματα πάντα.
MADKiller7 Αύγουστος 23, 2006 #20 Αύγουστος 23, 2006 squid προτεινω να παρεις εναν 4400+ ριξε του και λιγο o/c και θα εχεις εναν FX60.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.