Jump to content

Αντοχη τροφοδοτικου

heavyaris1442169162

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια!

εβαλα dsl πριν μερικες μερες και αμεσως σχεδον καταλαβα οτι θα υπαρξουν βραδιες που ο υπολογιστης θα μεινει ανοικτος για downloading....

Υπαρχει περιπτωση το τροφοδοτικο να καει; μετα απο 24 ή 36 ωρες συνεχους λειτουργιας; εχω ενα 350w "άμαρκο".

Καλώς ήρθες!

Να καεί λόγω συνεχούς λειτουργίας δε νομίζω,εκτός κι αν το σύστημά σου είναι βαρύ και είναι συνέχεια σε πίεση.Φυσικά κανείς δεν εγγυάται τπτ,ακόμη κι αν ήταν κάποιο επώνυμο και με πολλά watt.

Ευχαριστώ!

Τι πιεση να εχει... μονο για κατεβασμα θα ειναι αναμενος.

μηπως να κολλήσω στην πισω μερια του ενα απο αυτα τα ψηφιακα θερμομετρα, που εχουν ενα καλωδιο με ενα αισθητηρα σε αυτοκολλητακι;

ή πρεπει να το βαλω μεσα στο τροφοδοτικο; (!)

και παλι, πως θα ξερω ποτε η θερμοκρασια ειναι υψηλη;

Δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια αλλα με την ταση. Ανεφερε αν δεν σου ειναι κοπος την συνθεση του συστηματος σου για να υπολογισουμε περιπου την καταναλωση. Παντως για να εχεις το κεφαλι σου ηρεμο θα προτεινα ενα επωνυμο τροφοδοτικο πάνω σε ups για να μην εχεις τρεχάματα!

Σιγουρα θα παρω ενα ups, το σκεφτομαι εδω και καιρο

για να θυμηθω....

p4 2,4 mhz

ram 256 (soon 512)

hd 60 gb

tv tuner

mb gigabyte (απο τις πρωτες με fsb 533 αν θυμαμαι καλα)

dvd drive

cd writer acer

g card msi geforce ti 4200

αυτα!

Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά ενεργοβόρο το σύστημα για 350w no name τροφοδοτικό.Προσωπικά αν ήταν ν'αφήσω τον υπολογιστή μου για 24/7 θα έβαζα ένα επώνυμο τροφοδοτικό.Αν έχεις χρήματα παίρνεις κάποιο,αλλιώς συνεχίζεις ως έχει..δε χάνεις τίποτα.

μια χαρά ειναι το τροφοδοτικο..350 είναι υπεραρκετα-> εμένα έιναι 350 και έχω

p4 2.8@3.4 + 2xHdd +2xdvdrw

Οσον αναφορά για το πόσο θα κρατήσει..αυτό δεν το ξέρεις ..εγώ έχω δει υπολογιστές στα πανεπιστήμια να λειτουργούν 24/7 εδώ και 4 χρόνια χωρίς να τους κλείνουν + οτι έιναι συνέχεία full load για να τρέχει διαφορα ο κόσμος πάνω

Τα 350W είναι αρκετα για το συστημα σου! Αυτο που φοβαμαι ειναι πως τα noname τροφοδοτικα μπορει να σου κανουν στο ξαφνικο κανενα κολπο και να καψουν καποιο υποσύστημα. Γιαυτο αμα σε παίρνει οικονομικως κοιταξε καποιο 350-400W επωνυμο τροφοδοτικο ναχεις και το κεφάλι σου ησυχο!

Προσωπικα το μηχανημα στην υπογραφη ειναι ανοιχτο 24/7 (απο τις 17 Φεβρουαριου) για download,εκλεισε μονο 5 φορες απο διακοπη και 1 μερα λογω αναβαθμισης.Ολο το μηχανημα ειναι πανω σε UPS ομως,αλλιως θα τα χε καψει ολα η ΔΕΗ.

Ειναι αρκετα ποιοτικο το τροφοδοτικο που εχω και εχει σηκωσει και πιο βαριες καταστασεις/καταναλωσεις.Σου προτεινω να παρεις αρκετα καλο τροφοδοτικο αλλα οπωσδηποτε ups (μην δωσεις 130-150 ευρω για τροφοδοτικο,καμια 60-80αρια ειναι αρκετα πιστευω για download μηχανημα)

Θεωρω τα chieftec αρκετά αξιόπιστα τροφοδοτικά και πριν πάρω νεο μηχάνημα για αρκετο καιρο δούλευα ενα τετοιο 24/7 λογω adsl με κανενα παρατράγουδο. Γιαυτο απο μια πρωτη ερευνα βρήκα αυτα:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=237181&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=288666&Merchant_Id=1&sts_cid=3

που νομίζω οτι θα σε καλύψουν ΠΛΗΡΩΣ!

Σιγουρα θα παρω ενα ups, το σκεφτομαι εδω και καιρο

για να θυμηθω....

p4 2,4 mhz

ram 256 (soon 512)

hd 60 gb

tv tuner

mb gigabyte (απο τις πρωτες με fsb 533 αν θυμαμαι καλα)

dvd drive

cd writer acer

g card msi geforce ti 4200

αυτα!

MHN πάρεις καινούριο τροφοδοτικό. Το 350 φτάνει άνετα για αυτό το σύστημα. Ένα UPS ωστόσο αξίζει.

Το enermax 465watt και το Antec True Power 480watt που εχω εχουνε κλεισει απειρες ωρες λειτουργιας. Το enermax εδω και καιρο εχει το ρολο του download δεν εχει κανει κιχ...

Εγώ λέω αμα είναι να καει το psu καιγεται.

Εμενα με πολύμπριζο ασφαλέιας και ups ενα HEC 385 πεντε μηνών εβγαλε σταχτη και μπουμπερη... και τοχειρότερο είναι οτι πήρε μαζι το νετ pc (Cel 1,2/512mb ram/SiS 630 Mobo/40GB WD etc)

Στα καλα καθουμενα.

Βεβαια με μενα μπορει να συντρεχουν λογοι ανωτερας βιας (γκουχου) αλλα το αναφέρω ετσι για να δειτε οτι δεν μπορεις να είσαι 100% σιγουρος οτι δε θα καει κατι.

Εγώ λέω αμα είναι να καει το psu καιγεται.

Της ίδιας άποψης είμαι κι εγώ,αλλά πέρα απ'την τύχη είναι και θέμα πιθανοτήτων.Σαφώς ένα ποιοτικό τροφοδοτικό+ups είναι πολύ πιο ασφαλή..

ενα κατεβαστηρι που εχω P4 με noname PSU και χωρις UPS ή σταθεροποιητες

τάσης,24/7 εδώ και 2 χρόνια χώρις πρόβλημα:060:

ειναι οπως σου κάτσει βασικά:077:

Βασικά δεν είναι όπως σου κάτσει. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου.

Αν πηγαίνεις για OC ή φορτώσεις το μηχάνημα με 5-6 σκληρούς και άλλα περιφερειακά ή παίζεις παιχνίδια συνεχώς και ζορίζεται κτλ σίγουρα το επώνυμο-δυνατό τροφοδοτικό θα σε αποζημιώσει.

Αν όμως έχεις ένα ελαφρύ σύστημα, που απλώς είναι ανοιχτό 24/7 κατεβάζοντας (ουσιαστικά λοιπόν idle) δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το τροφοδοτικό.

Οπότε για τον συγκεκριμένη περίπτωση και το συγκεκριμένο σύστημα πιστεύω ότι το τροφοδοτικό που ήδη υπάρχει αρκεί, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

Εντάξει η τύχη και οι συμπτώσεις πάντα παίζουν ρόλο στη ζωή, αλλά οι σωστές αποφάσεις παίρνονται βάσει της λογικής και της αξιολόγησης της εκάστοτε περίπτωσης.

Από κει και πέρα... αν σου κάτσει (καλά ή ασχημα) σου κατσε. :)

Βεβαια με μενα μπορει να συντρεχουν λογοι ανωτερας βιας (γκουχου) αλλα το αναφέρω ετσι για να δειτε οτι δεν μπορεις να είσαι 100% σιγουρος οτι δε θα καει κατι.

Καλα κανεις και το αναφερεις γιατι παντα πρεπει να προσεχουμε...( γκουχου...)

...

Εμενα με πολύμπριζο ασφαλέιας και ups ενα HEC 385 πεντε μηνών..... και τοχειρότερο είναι οτι πήρε μαζι το νετ pc ...

Αυτό είναι φίλε μου ο ορισμος της γκαντεμίας..τα hec είναι γνωστά??

Βεβαια με μενα μπορει να συντρεχουν λογοι ανωτερας βιας (γκουχου)..

Αυτό δεν το έπιασα..μήπως ενοείς οτι με την έλευση των conroe το ένα pc

είχε ένα "ατύχημα"???

Και εγώ πιστεύω οτι το τροφοδοτικό σου είναι αρκετό για το σύστημα. Όταν κατεβάζεις απο το internet έχεις ένα πολύ μικρό φόρτο οπότε δε θες μεγάλο τροφοδοτικό. Αν θελήσεις αργότερα να βάλεις 1-2 δίσκους παραπάνω όμως καλό είναι να πάρεις ένα επώνυμο τροφοδοτικό στα 400W για να είσαι σίγουρος. Καλό είναι επίσης αν πάρεις UPS να πάρεις ένα να μπορεί να δουλέψει και με μεγαλύτερο PSU (περισσότερα VA).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.