Rayden Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2005 Γεια σας παίδες!Θέλει κάποιος γνωστός να προβεί στην αγορά ενός συστήματος, το οποίο θα προορίζεται κυρίως για τη χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων τύπου Autocad καθώς και για θέαση DVD! Σκέφτομαι να του προτείνω μια πλατφόρμα Intel 775.Θα ήθελα κάποια πρόταση κυρίως όσον αφορά τη μητρική καθώς δεν ξέρω και πολλά γύρω απ' το 775... Από CPU σκέφτομαι τον 3,2 (νομίζω είναι υπεραρκετός) και για μνήμη μάλλον 1GB. Επίσης κάρτα γραφικών δε νομίζω ότι χρειάζεται, καθώς θα δουλεύει κατά βάση σε 2D και δεν παίζει σχεδόν καθόλου παιχνίδια.Οπότε ερωτώ:1) Ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη μητρική κυρίως από πλευράς αξιοπιστίας?2) Οι ενσωματωμένες στη μητρική VGA κάνουν τίποτα ή είναι χειρότερες και από 5300 ή X300? Αν πάμε σε μητρική με VGA ενσωματωμένη ποια θα προτείνατε?3) Το μεγάλο ερώτημα της μνήμης: αξίζει να μπει DDR2 η οποία είναι αρκετά ακριβή ή με 2 dimmακια DDR των 512 θα είμαστε μια χαρά?Εννοείται πως δεν πρόκειται να γίνει o/c ενώ και τα σχεδιαστικά προγράμματα δε νομίζω να χρειάζονται τίποτα OpenGL acceleration (αν χρειαστεί αυτό, θα βάλουμε μια καλή κάρτα αργότερα).Α, αν νομίζετε πως η παλιά πλατφόρμα της Intel (478) θα είχε να δώσει περισσότερα σε καλύτερη τιμή, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!Thx!:daisy:
knight_77 Ιανουάριος 28, 2005 #2 Ιανουάριος 28, 2005 Σαν σχεδιαστης και απο τη στιγμη που θα δουλευει κυριως 2d δεν θα προτεινα να παει σε τοσο ακριβο μηχανημα. Eνας Celeron ή ΧΡ ειναι υπεραρκετος. Απο εκει και περα αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα, τοτε θα πηγαινα σε AMD Athlon 64 3000 ή 3200 754, ή ακομα καλυτερα σε 64αρη 939... Εαν ομως σκοπευει να δουλεψει βαρια τρισδιαστατα σχεδια τοτε ο P4 ειναι μονοδρομος...
TROIDX Ιανουάριος 28, 2005 #3 Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 19:38] 3) Το μεγάλο ερώτημα της μνήμης: αξίζει να μπει DDR2 η οποία είναι αρκετά ακριβή ή με 2 dimmακια DDR των 512 θα είμαστε μια χαρά?:daisy: DDR και είναι οκ.
mortisboy Ιανουάριος 28, 2005 #4 Ιανουάριος 28, 2005 ...θα διαφωνησω...με τον knight ......καποιος που δουλευει σχεδιαστικα προγραματα.... Autocad ,Architect ,Illustrator ,Corel κτλ ...... χρειαζεται πλεον ενα δυνατο μηχανημα και αρκετη μνημη....και το λεω αυτο οταν προκειτε να κανει δουλεια με αυτα και οχι να τα ανοιγει μια φορα το μηνα.... και δεν λεει τιποτα το οτι θα δουλευει 2D και οχι 3D....εαν δουλευε και 3D θα χρειαζοταν πολυ καλη καρτα....και ακομα πιο δυνατο μηχανημα....οχι πως δεν θα μπορει να τα δουλεψει με τον XP και τον Celeron....αλλα ειπαμε .. να υπαρχει και καποια αξιοπρεπη αποκριση και ταχυτητα οταν δουλευεις μεγαλα αρχεια... Και βεβαιος ο P4 δεν ειναι μονοδρομος πλεον....σε πολλα σχεδιαστηκα προγραματα ο Α64 ειναι αρκετα μπροστα απο τον P4 . Εγω παντως θα σου πρωτεινω να στησει ενα συγχρονο μηχανημα ωστε να αντεξει στον χρονο... γιατι πλεον ολα τα προγραματα γινονται και πιο απαιτητικα....και συνηθως οσοι το θελουν για τετοιες δουλειες το χειροτερο τους ειναι η συντομη αναβαθμιση.... ...p.s δεν υπαρχει κανενας λογος να παει σε ddr2 πεταμενα λεφτα....ειναι προς το παρον
knight_77 Ιανουάριος 28, 2005 #5 Ιανουάριος 28, 2005 Δεν αντιλεγω. Απλα στη δουλεια μου με εναν Sempron 2600+, 512MB, 5700LE και 2 sata 80gb σε raid 1, το autocad φυσαει σε 2d σχεδιαση ακομα και σε μελετες οπου γινεται απεικονιση δρομων και ολοκληρων περιοχων. Εαν ομως θα δουλευα 3d τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Απο εκει και περα μπορει να υποστηριζω AMD εδω και χρονια οταν ομως μιλαμε για φωτορεαλισμο,rendering & image-video processing εκει το Hyper Threding κανει τη διαφορα-εστω μικρη πλεον- μαζι βεβαια με μπολικη μνημη-2GB τουλαχιστον-και αλλης κλασης καρτα γραφικων. Ειναι αναλογα τις απαιτησεις του καθενος.
Rayden Ιανουάριος 28, 2005 Author #6 Ιανουάριος 28, 2005 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Πραγματικά ήταν πολύ χρήσιμες.Για τη VGA όμως δε μου 'πατε... Να πάμε σε μία on-board (κάτι Intel graphics είναι...) ή μία απλή 5300/X300 είναι καλύτερη?
stamatas Φεβρουάριος 8, 2005 #7 Φεβρουάριος 8, 2005 μια χαρα θα εισαι οτι και να αγορασεις. γνωμη μου ειναι να μη παρεις celeron ή xp οσο λιγο και να το χρισιμοποιεις. θα βγουν νεες εκδοσεις cad. παρε απο τωρα εσυ τον 64βιτ να εισαι ετοιμος.γνωμη μου ειναι να παρεις τον φθηνοτερο 64βιτ με τη φθηνοτερη μητρικη σε agp.και οχι οn-board ρε συ. δωσε 50-70 ευρο και παρε οποια βρεις μπροστα σου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.