Jump to content

Βλέπει μόνο 137gb από 250gb.

kostas25

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξέρω το τα θέμα μπορεί να έχει ξαναειπωθεί αλλά πρόσφατα αγόρασα pc με 2*250gb WD KS αλλά στην εγκατάσταση των xp βλέπει μόνο 137. Έτσι έκανα εγκατάσταση xp πέρασα sp2 και μετά από το disk management δημιουργήθηκε το άλλο partition του σκληρού( 113gb).

1) H ερωτησή μου είναι με partition magic να κάνω τα 2 partition του σκληρού 1 ή θα έχω πρόβλημα? (Δεν έχω βάλει αρχεία για να κινδυνεύω)

2) Για να μην την ξαναπατήσω τι να κάνω για να μους τους βλέπει στην εγκατάσταση 250gb

Ευχαριστώ. :056:

Κανε delete partion στο δισκο και μετα format και θα τον δει κανονικα.Ολα αυτα απο διαχειριση δισκων.

Αν τα windows είναι εγκατεστημένα σε αυτούς τους δίσκους, θα σου πρότεινα να κρατήσεις το δίσκο σπασμένο. Ένα δεύτερο partition για να κρατάς τα αρχεία σου αν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ είναι πάντα χρήσιμο.

Αν δεν έχουνε windows οι δίσκοι θα σου πρότεινα να σβήσεις από το disk management τα partitions, να τα ξαναφτιάξεις να πιάνουνε όλο το δίσκο και να κάνεις ένα quick format σε NTFS.

Μάλλον σας μπέρδεψα λιγάκι :045: ο 1ος έχει τα windows και είναι 2 partition (1partition με windows(137) + 1partition(110) που είναι άδειο) οπότε θέλω να ενώσω τα 2 αυτά partition, για τον άλλον σκληρό δε με πολυνιάζει αφού απο disk management τον δημιούργησα ολόκληρο(250gb).

Αλλά σκοπος είναι στην εγκατάσταση των xp να μου τον βλέπει σαν 250.

Αν διατηρήσεις την υπάρχουσα εγκατάσταση με partition magic θα σβήσεις το δεύτερο partition (των 110GB) και μετά θα κάνεις resize το πρώτο partition να πιάσει όλον τον ελύθερο χώρο. (Το έχω κάνει γίνεται χωρίς προβλήματα)

Αν σε ενδιαφέρει για μελλοντική εγκτάσταση, πρέπει να κάνεις slipstream το sp2 με το cd των Windows, για να μπορεί να βλέπει ολόκληρο τον σκληρό εξαρχής. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=796&highlight=slipstream

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.