kostas25 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2006 Ξέρω το τα θέμα μπορεί να έχει ξαναειπωθεί αλλά πρόσφατα αγόρασα pc με 2*250gb WD KS αλλά στην εγκατάσταση των xp βλέπει μόνο 137. Έτσι έκανα εγκατάσταση xp πέρασα sp2 και μετά από το disk management δημιουργήθηκε το άλλο partition του σκληρού( 113gb). 1) H ερωτησή μου είναι με partition magic να κάνω τα 2 partition του σκληρού 1 ή θα έχω πρόβλημα? (Δεν έχω βάλει αρχεία για να κινδυνεύω)2) Για να μην την ξαναπατήσω τι να κάνω για να μους τους βλέπει στην εγκατάσταση 250gbΕυχαριστώ. :056:
steve_m Αύγουστος 18, 2006 #2 Αύγουστος 18, 2006 Κανε delete partion στο δισκο και μετα format και θα τον δει κανονικα.Ολα αυτα απο διαχειριση δισκων.
dimkasta Αύγουστος 18, 2006 #3 Αύγουστος 18, 2006 Αν τα windows είναι εγκατεστημένα σε αυτούς τους δίσκους, θα σου πρότεινα να κρατήσεις το δίσκο σπασμένο. Ένα δεύτερο partition για να κρατάς τα αρχεία σου αν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ είναι πάντα χρήσιμο.Αν δεν έχουνε windows οι δίσκοι θα σου πρότεινα να σβήσεις από το disk management τα partitions, να τα ξαναφτιάξεις να πιάνουνε όλο το δίσκο και να κάνεις ένα quick format σε NTFS.
kostas25 Αύγουστος 18, 2006 Author #4 Αύγουστος 18, 2006 Μάλλον σας μπέρδεψα λιγάκι :045: ο 1ος έχει τα windows και είναι 2 partition (1partition με windows(137) + 1partition(110) που είναι άδειο) οπότε θέλω να ενώσω τα 2 αυτά partition, για τον άλλον σκληρό δε με πολυνιάζει αφού απο disk management τον δημιούργησα ολόκληρο(250gb).Αλλά σκοπος είναι στην εγκατάσταση των xp να μου τον βλέπει σαν 250.
KostasThLB Αύγουστος 18, 2006 #5 Αύγουστος 18, 2006 Αν διατηρήσεις την υπάρχουσα εγκατάσταση με partition magic θα σβήσεις το δεύτερο partition (των 110GB) και μετά θα κάνεις resize το πρώτο partition να πιάσει όλον τον ελύθερο χώρο. (Το έχω κάνει γίνεται χωρίς προβλήματα)Αν σε ενδιαφέρει για μελλοντική εγκτάσταση, πρέπει να κάνεις slipstream το sp2 με το cd των Windows, για να μπορεί να βλέπει ολόκληρο τον σκληρό εξαρχής. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=796&highlight=slipstream
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.