Jump to content

Γνωμες για την olympus μ700

sozirarak

Recommended Posts

Σκεφτομαι να παρω την olympus μ700 (το πακετο περιεχει την μηχανη, θηκη με λουρακι, δευτερη μπαταρια, και καρτα 512ΜΒ) με 360 ευρω, ειναι καλη επιλογη?

Την αγόρασε πριν κάνα μήνα η κοπέλα μου και (αν και δεν είμαι και κανας ειδικός στις φωτογραφικές μηχ.) την βρίσκω πόλυ εύχριστη, μικρή και πολύ καλή από θέμα ανάλησης!

Τώρα σχέτικά με την τιμή έχω να σου πω το εξης παράξενο:

Παρότι σε Γερμανό και αλλά μεγάλα καταστήματα πουλάνε αυτό το σετάκι μηχανής - μνήμης - δεύτερης μπαταρίας - λουρί κλπ με 360, η κοπέλα μου μετά από συμβουλή φίλου της που την είχε πάρει από πάτρα έψαξε σε φωτογραφεία και την πήρε με 314(!!!) το ίδιο σετάκι!

Οπότε θα σε συμβούλευα να την πάρεις αλλά να ρίξεις και καμιά ματιά σε τίποτα μικρότερα μαγαζιά τριγύρω μπας και γλυτώσεις 50 ευρώ! ;)

Γενικά τα γνωστά φωτογραφεία βάζουν κάποιες καλές προσφορές.Υπάρχουν κάποια στην Αθήνα αν θές να σου προτείνω.

Για την ψηφιακή μηχανή δεν έχω κάτι να προσθέσω.Καλά χαρακτηριστικά έχει,αλλά εγώ δε θ'αγόραζα ποτέ compact.

Aλήθεια σου χρειάζονται τα 7ΜΡ?Τί εκτυπώσεις θα κάνεις?

Αν χρειαστείς συμβουλές μπορείς ν'απευθυνθείς εδώ κι εδώ

Όπως είπα γούστα είναι αυτά.Άλλοι θέλουν μεγάλο zoom και σ'άλλους είναι άχρηστο.Το ίδιο και για τα ΜΡs.Για μένα είναι άσκοπα τα 7ΜΡ,αλλά του φίλου μπορεί να το χρειάζονται.Αν δε μας πεί για τί χρήση τη θέλει δε μπορούμε να κρίνουμε αν του κάνει ή όχι.Πάντως δεν παύει να είναι μια πολύ καλή compact ψφμ..

Oι μικρες compact ειναι παραξενη υποθση.Μικρο ccd και οσο αυξανονται τα mp αυξανεται και ο θορυβος.Τιμια επιλογη ειναι η Sony t5 η οποια εχει στα καταστηματα 230-250ε.Ποιο πολλα δεν θα εδινα για μικρη μηχανη.Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις (kodak 610)

Oι μικρες compact ειναι παραξενη υποθση.Μικρο ccd και οσο αυξανονται τα mp αυξανεται και ο θορυβος.

Αυτο ισχυει για φωτο που αυξανουν την αναλυση με interpolation (software resize) στην olympus αυτο δεν συμβαινει, ειναι ενεργα, 6.83 για την ακριβεια. Το κοστος ειναι υψηλο και το αξιζει γιατι ειναι all weather, εχει εξαιρετικο και μεγαλο lcd display και εχει πολυ καλη πιοοτητα κατασκευης (αντοχη και πτωσεις γρατζουνιες κτλ).Τωρα τα 7 ΜΡ ειναι λιγο υπερβολη εαν καποιος εκτυπωνει σε 12Χ15 μεγεθος

Α τωρα καταλαβα τι εννοεις. Σωστα αλλα και παλι η m 700 εχει αυξησει το μεγεθος του CCD στα 1/2.3’’ απο 1/1.8'' που καλυπτε τα 4 και 5 mp.Αλλα σιγουρα οι SLR χρησιμοποιουν ποιοτικοτερα ccd 4/3 full frame η CMOS κτλ. Οποιος ψαχνει απολυτη ποιοτητα παει σε ογκοδη αλλα πολυ καλη με πολλες δυνατοτητες SLR η ακομη καλυτερα σε φιλματη reflex που δεν εχει ξεπεραστει ακομη σε ποιοτητα. Εκαστος στο ειδος του.

Μα δεν ειπα οτι δεν θα ειναι καλες.Απλα οτι τα παραπανω mp σε μικρες μηχανες δεν αυξανουν την ποιοτητα δραματικα (εως καθολου).Οποτε κατα την γνωμη μου, αν καποιος θελει να παρει ακριβη compact τουλαχιστον να εχει οσο πιο καλα χαρακτηριστικα γινεται ΕΚΤOΣ του αριθμου των mp.

Το κοστος ειναι υψηλο και το αξιζει γιατι ειναι all weather, εχει εξαιρετικο και μεγαλο lcd display και εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (αντοχη και πτωσεις γρατζουνιες κτλ).Τωρα τα 7 ΜΡ ειναι λιγο υπερβολη εαν καποιος εκτυπωνει σε 10Χ15 μεγεθος

Αυτο το αναφερω πιο πανω!

Πάρε την codak ixus 65. Κορυφαία compact. Αν ψάξεις λίγο θα την βρείς στα 310 ευρώ. Χτυπάς και μια SD card 1GB απο e-shop, γύρω στα 40 ευρώ και είσαι αρχηγός!!
Μήπως θες να πεις canon ixus 65??

Και ενα giga sd στα 27 ευρώ?

Αν και αργησα ελπιζω να σε προλαβα.Η olympus ειναι μια παλαια εταιρια στον φωτογραφικο χωρο οπως και οι canon,nikon,fuji κ.λ.π,και ειναι καθαρα φωτογραφικη εταιρια,και αυτο σου εγγυαται οτι αυτο που θα αγορασεις θα ειναι καλο.Γενικα η συγκεκριμενη εταιρια δεν εχει βγαλει φωτογραφικη μηχανη μετρια ποτε στα χρονικα της.Οποτε μεγιες!!!Αν θελεις τσεκαρε και την τιμη της στο www.adorama.gr

........αλλά εγώ δε θ'αγόραζα ποτέ compact.

Φίλε Deadlock7,

Καταλαβαίνω απολυτα αυτό που λές, μια και είμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα. Το θέμα είναι οτι λίγοι είναι αυτοί που δέχονται να κουβαλάνε το βάρος του απαραίτητου εξοπλισμού για μια DSLR, ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα την προσέχουν (γιατί όσο να 'ναι θέλει λίγο παραπάνω προσοχή από τις compact) και ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν την διάθεση να μάθουν τι μπορούν να κάνουν με μία dslr.

Αναφέρθηκες στο μεγάλο zoom, αυτό είναι κάτι που μπορεις να βρεις σε μη dslr μηχανές, εκτός αν εννοεις πάνω από 500mm.

Για μένα σαν ερασιτέχνη τα μεγάλα πλεονεκτήματα των dslr είναι:

1) κλάσεις ανώρετη ποιότητα φωτογραφίας

2) πλήρης ελευθερία ρυθμήσεων και παραμετροποιήσεων

3) Δυνατότητα επεμβασης στην φωτογραφία μετά την λήψη της (υπάρχει και σε ελάχιστες compact)

4) Επεκτασιμότητα και διατήρηση του αγορασμένου πρόσθετου εξοπλισμου σε περίπτωση αγοράς άλλου σώματος.

5) Φυσικά μεγάλη γκάμα φακών για κάθε γούστο

6)Πολύ μεγαλήτερη αυτονομία 2000 λήψεις με μία φώρτηση, πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πρώτης και συνεχώμενης λήψης (1η ληψη 0.25 δευτερόλεπτα από το ανοιγμα της μηχανής, συνεχόμενη λήψη 2.5fps/sec)*

Όπως βλέπεται είναι πολύ καλύτερη επιλογή, αλλά δεν είναι μία επιλογή που μπορείς να την έχεις μαζί σου συνέχεια (εκτος αν είσαι λίγο πορωμένος).

*τα παραπάνω ειναι από μία από τις φθηνότερες dslr της αγοράς (nikon D50) της οποία το κόστος με έναν φακό είναι κοντα στα 600€

Μήπως θες να πεις canon ixus 65??

Και ενα giga sd στα 27 ευρώ?

Αυτό ήθελα να πω.

Για την SD card πάρε την crusial 1GB απο e-shop που έχει και πολύ καλή τιμή και είναι και πολύ γρήγορη.

Φίλε Deadlock7,

Καταλαβαίνω απολυτα αυτό που λές, μια και είμαι στην ίδια κατηγορία με εσένα. Το θέμα είναι οτι λίγοι είναι αυτοί που δέχονται να κουβαλάνε το βάρος του απαραίτητου εξοπλισμού για μια DSLR, ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα την προσέχουν (γιατί όσο να 'ναι θέλει λίγο παραπάνω προσοχή από τις compact) και ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν την διάθεση να μάθουν τι μπορούν να κάνουν με μία dslr.

Αναφέρθηκες στο μεγάλο zoom, αυτό είναι κάτι που μπορεις να βρεις σε μη dslr μηχανές, εκτός αν εννοεις πάνω από 500mm.

Για μένα σαν ερασιτέχνη τα μεγάλα πλεονεκτήματα των dslr είναι:

1) κλάσεις ανώρετη ποιότητα φωτογραφίας

2) πλήρης ελευθερία ρυθμήσεων και παραμετροποιήσεων

3) Δυνατότητα επεμβασης στην φωτογραφία μετά την λήψη της (υπάρχει και σε ελάχιστες compact)

4) Επεκτασιμότητα και διατήρηση του αγορασμένου πρόσθετου εξοπλισμου σε περίπτωση αγοράς άλλου σώματος.

5) Φυσικά μεγάλη γκάμα φακών για κάθε γούστο

6)Πολύ μεγαλήτερη αυτονομία 2000 λήψεις με μία φώρτηση, πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πρώτης και συνεχώμενης λήψης (1η ληψη 0.25 δευτερόλεπτα από το ανοιγμα της μηχανής, συνεχόμενη λήψη 2.5fps/sec)*

Όπως βλέπεται είναι πολύ καλύτερη επιλογή, αλλά δεν είναι μία επιλογή που μπορείς να την έχεις μαζί σου συνέχεια (εκτος αν είσαι λίγο πορωμένος).

*τα παραπάνω ειναι από μία από τις φθηνότερες dslr της αγοράς (nikon D50) της οποία το κόστος με έναν φακό είναι κοντα στα 600€

1)ας πούμε απλά ανώτερη εώς απείρως ανώτερη γιατί υπάρχουν και εξαιρετικές prosumer φωτογραφικές

2)υπάρχουν και σε πολλές compact & prosumer

3)αν εννοείς το raw πάλι το έχουν κάποιες prosumer, αν εννοείς επεξεργασία φωτογραφίας από τη φωτογραφική για ποιο λόγο να υπάρχει τέτοια δυνατότητα?GIMP rules

4)-5) οι φακοί δεν είναι για όλες τις φωτογραφικές οπότε μπρεί τελικά αν πάς σε άλλη μάρκα να σου βγουν άχρηστοι. Όσο για άλλον εξοπλισμό τι εννοείς? Φλας ας πούμε? ΟΚ σε αυτό ναι αν και πάλι υπάρχουν prosumer με hot shoe (νομίζω έτσι λέγεται)

6)Εξαρτάται , όσο πάνε οι φωτογραφικές γίνονται πολύ γρήγορες και για τη μπαταρία θα σου πω ότι πιο πολύ κρατάει η δική μου που είναι prosumer παρά του κολλητού μου με την D70. Διότι εγώ έχω 4 ΑΑ 2500 mAh.

ΓΗια τη συνεχόμενη λήψη όντως ρίχνει η dslr ξεκάθαρα (εγώ με μία πολύ οικονομική fuji s5600 δεν έχω πάνω από ένα frame ανά δευτερόλεπτο. Από την άλλη η συνεχής φωτογράφιση είναι πάντα υπό προϋποθέσεις φωτισμού και εστίασης και μάλλον πολύ σπάνια θα τη χρειαστεί κανείς εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Και σε όλα αυτά ξεχνάμε ότι εγώ τράβηξα κάτι βιντεάρες με τη φωτογραφικούλα μου 640Χ480 30fps και τώρα ψάχνω να τυπώσω και καμιά 10 Α4 φωτογραφίες που δε θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από την D70.

Αυτό που εμένα μου λείπει πολύ είναι ο χαμηλός θόρυβος στα πολύ ψηλά ISO και η απεριοριστη έκθεση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.