Jump to content

MSI αλήθειες και ψέματα

george hmmy

Recommended Posts

Χαιρετώ άπαντες στο φόρουμ, έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά ήρθε η ώρα που θα χρειαστώ τα φώτα σας....

Είχα πάρει τη μητρική της MSI K8NEO4 Platinum καθότι κολλημένος με την MSI παρά το ότι το nforce δεν το πάω και πολύ. Αρχίζουν τα προβλήματα με το καλημέρα, δε δουλεύουν οι 2 samsung σε raid, παρά το ότι φορτώνω το driver τα windows δε τους βλέπουν... Τα windows τους βλέπουν όμως αν δεν είναι σε διάταξη raid. Δεν πειράζει λέω, μικρό το κακό. Προχωράω παρακάτω με τη 7900gx2, φλασάρω το bios της MSI που δίνει η ίδια για υποστήριξη της κάρτα και τίποτα. Να βλέπει μόνο τη μία αν και στο device manager εμφάνιζε και τις 2. Λίγη ανάλυση εδώ αν είναι φυσιολογικό να βγάζει 512ΜΒ (πώς καταλαβαίνω ότι δουλεύουν και οι 2 πυρήνες) και κάποιο λινκ να διαβάσω αν έχει συζητηθεί αλλού παρακαλώ...

Βρίσκω και ένα update του bios για υποστήριξη και της 7900 και του raid, φλασάρω και εκεί τέλειωσε η μητρική... Δε μπορείς να μπεις στο setup, κολλάει, για να ανοίξει θέλει 2 λεπτά και μετά από πολλά κάπνισε κιόλας. Την πάω στο eshop (ανάθεμα την ώρα που την πήρα από κει, θέλουν 4 μέρες να δουν αν δουλεύει η μητρική και δεν πιστώνουν τα χρήματα, αντικατάσταση προιόντος λέει μόνο - αίσχος) και είμαι εν αναμονή των εξελίξεων....

Ρωτώ τώρα, τυχαίο γεγονός για την MSI την οποία θεωρώ κορυφαία ή όντως το MSI + nforce = χάλια? Αν είναι ποια άλλη μητρική προτείνετε? Από eshop, θα τσακωθούμε λίγο αλλά πιστεύω ότι θα τη βρούμε την άκρη.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ!

προσωπικα εχω εδω και καποιους μηνες την K8N Neo4-F και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα απολυτως προβλημα με τον συνδυασμο που αναφερεις.

το γεγονος οτι καπνισε ομως δεν μου φαινεται και τοσο φυσιολογικο με αυτα που εκανες..

Ευχαριστώ για την απάντηση συνονόματε, αλλά σχετικά με την gx2 τι λες? Από ότι καταλαβαίνω εσύ λες ότι ήταν τυχαίο γεγονός, έχω κάποιες αμφιβολίες ακόμα, για να δούμε και την άποψη και άλλων φίλων....

Πιστεύω πως το σημαντικότερο ρόλο για ασυμβατότητες και προβλήματα ΓΕΝΙΚΑ τον παίζει το chipset και όχι η εταιρία παραγωγής της μητρικής.

Προσωπικά είμαι στην Intel πλευρά και έχω 3 μητρικές MSI όλες δουλεύουν μιά χαρά. Αυτές έχουν τσιπάκι Intel επάνω (845 κ 865).

Ωστόσο μία υλοποίηση που πήρα με τσιπάκι της SIS παλιότερα έβγαλε πολλά προβλήματα, ενώ αρκετά έχουν ακουστεί και παλιότερα για τα VIA τσιπάκια.

To nforce4 από ότι έχω διαβάσει στο forum έχει αρκετές παραξενιές και προβλήματα και σε άλλες μητρικές.

Δλδ ανεξάρτητα αν μιλάμε για MSI και nforce4 ή κάποια άλλη μάρκα και άλλο NorthBridge πιστεύω πως σημαντικότερο ρόλο στα προβλήματα παίζει το τσιπάκι. Αν είναι buggy από μόνο του, τί να σου κάνει η εταιρία που κατασκευάζει την μητρική; Φυσικά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο αλλά πιστεύω πως είναι πιό σπάνιο.

Αυτά σαν σκέψεις ....

Άρα εσύ λες φίλε KMPcTec άλλαξε μητρική....

Τελικά ξέρεις κάποιος φίλος αν η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει την 7900gx2? Με το αρχικό BIOS, μη μπλέξω πάλι σε φλασάρισμα με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Ειμαι με DFI NF4 Sli D εδω και αρκετο καιρο και ουδεποτε αντιμετωπισα προβλημα. Ουτε με την Audigy 2 ουτε με την Skystar 2 ουτε με οτιδηποτε εχω συνδεδεμενο πανω. Ολα τα chipsets εχουν τις παραξενιες τους αλλα οχι και ετσι.

Νομιζω οτι επεσες σε προβληματικο κομματι απο την αρχη.

Από ένα ψάξιμο που έκανα στο Ίντερνετ δεν βρήκα τίποτα γνωστά προβλήματα ασυμβατότητας του hardware που διαθέτεις πάντως (MSI K8NEO4 και GX2).

Από ότι λες στο πρώτο post σου είχες πρόβλημα και με το RAID και με τη VGA,

οπότε μάλλον έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι (μητρική).

Τώρα ποιό ακριβώς δίλημμα αντιμετωπίζεις; Αν θα κάνεις αντικατάσταση της παλιάς μητρικής με ίδια ή διαφορετική;

Ακριβώς φίλε KMPcTec και κατά πόσο δένουν όλα αυτά μαζί. Και εγώ δε βρήκα πουθενά να μη δένουν αλλά δυστυχώς η πράξη έδειξε άλλα. Αυτό που αναφέρει ο φίλος tsathoguah για το ψευδο-SLI πώς θα είμαι σίγουρος ότι δουλεύει ή όχι?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το πρήξιμο.

μαλλον επεσες σε ελαττωματικο κομματι,παντως γενικοτερα η gx2 εχουν προβληματα.τα bios ήταν official?+πως τα εκανες,μεσω bios ή μεσα απο win?για το raid παντως εβαλες την επιλογη που εχει μεσα στο bios για να ενεργοποιηθει?+αν ναι τι σου εβγαζε μετα οταν πατουσες f10?

To official ΒΙOS έβαλα με τη δισκετούλα σε περιβάλον dos με το utility της MSI, όλα με το νόμο. Το raid το ενεργοποίησα από το BIOS, με το utility (F10) δημιούργησα το strip και διάλεξα το boot. Το ζόρι ήταν στην εγκατάσταση των windows που δεν έβλεπαν το raid. Περιμένω από eshop απάντηση και από όσο με βλέπω θα πάω για την ίδια και ο θεός βοηθός.

601-7125-100 BIOS ver. 7.x has the same marketing name with 601-7125-010. (K8N Neo4 Platinum)

But using different BIOS version. No need to release the BIOS on Web site.

==============================================================================================

K8N Neo4 Platinum (MS-7125) V7.1 BIOS Release

-------------------------------------------------

1. This is Award BIOS release

2. This BIOS fixes the following problem of the previous version:

- Add safety recover function to revert BIOS into default setting when system unable to boot due to overclocking.

To enable the function please press the reset button or power button 3 times.

- Support nVIDIA 7900X2 PCI-E VGA card.

ο ένοχος....

Βρε Μάικ εσύ τι λες? :) Ναι, έκανα τα πάντα αλλά δε αναγνώριζε το raid με τίποτα. Σήμερα τσακώθηκα και επίσημα με το eshop γιατί μου είπαν ότι θα στείλουν μάλλον τη μητρική στην MSI να τους απαντήσουν εκείνοι....

Έλεος ρε γμτ, τι άλλο θα ακούσω??????? Ανάθεμα την ώρα που ψώνισα από κει. :(

Έλεος ρε γμτ, τι άλλο θα ακούσω??????? Ανάθεμα την ώρα που ψώνισα από κει. :(

Και ομως ειναι απιστευτοι. Εκτος βεβαια οτι service εχουν μονο στο Χαλανδρι και πρεπει να πας μεχρι εκει ή να το παραδωσεις σε καποιο eshop point και να το πανε εκεινο μετα απο...μερες. Πλαισιο RuleZ! Ουτε αποδειξη δεν ζητάνε:026:

Έλα ντε που σα .... ήθελα MSI σώνει και καλά. Να ρωτήσω το εξής βρε παιδιά, επειδή βαρέθηκα να περιμένω κιόλας, να πάρω από πλαίσιο μια μητρική και όταν και αν αποφασίσει το eshop να μου πιστώσουν τα χρήματα? Θα πείτε ότι ρωτάω το αυτονόητο, αλλά μου ειπάν τα καλόπαιδα εκεί ότι είναι πολιτική της εταιρείας η αντικατάσταση και όχι η πίστωση, μίλησα όμως με ένα φίλο και μου είπε ότι αυτό είναι παράνομο. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά?

εγω απλα ηθελα να ρωτησω μην παιδευοσουν αδικα..αλλα αφου τα εκανες ολα τοτε επεσες σε πατατα!!δεν το πιστωνουν+ειναι 100% βεβαιο γιατι και σε εμενα που μου καηκε η καρτα γραφικων,δεν την πιστωσαν για να παρω μια αλλη,μονοο στο πλαισιο γινεται.

Δηλαδή ή που θα περιμένω πότε θα καταφέρουν να μου απαντήσουν ή που παίρνω άλλη και όταν και αν καταφέρουν και δουν τι έχει μου μένει μια μητρική καβάτζα.... Τη θέλει κανείς??? :)

Απαράδεκτο!!!!

Είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν διαρκή καταναλωτικά αγαθά προς πώληση να εξασφαλίζουν την προμήθεια ανταλλακτικών για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους;

Βάσει του άρθρου 5 (6) του Ν. 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους

Βαση αυτης της οδηγιας της ΕΕ ειναι υποχρεωμενοι αφου ειναι εντος εγγύησης να στο αλλάξουν με το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Αν δεν εχουν τοτε δεν σε καλύπτει η πιστωση αλλα ζητας το χρημα στο χερι. Προς το παρον δηλαδη ειναι καλυμένοι στο eshop. Μας εχει κακομαθει το Πλαισιο που μεσα σε 48 ωρες απο την αγορα του προϊοντος μπορεις να το γυρισεις και αν παρεις τα λεφτα σου αμα δεν σου κανει ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.