FABARMBOY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2006 Λοιπον παιδες εχω 4 σκληρους μετα απο φορματ και επανεγκατασταση των παραθυρων δεν βρισκω πουθενα τον ενα σκληρο δισκο ο οποιος ηταν partition σε 3 κομματια και ειχε μεσα photos,videos,movies!Δεν τον βλεπω στο my computer αλλα τον βλεπω στην διαχειριση δισκων χωρις να εχει καποιο γραμμα μπροστα του και να εχει ολα τα GB καλα για τα partition δεν το συζηταω δεν φαινονται!Κατεβασα ενα trial προγραμμα data recovery τον διαβαζε για 3 ωρες και τελικα μου βρηκε ολα τα αρχεια μεσα αλλα επειδη λεει ειναι trial δεν μπορει να μου κανει επαναφορα!!!Τι κανω τωρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Δεξί κλικ μέσα στη διαχείριση δίσκων και αντιστοίχιση γράμματος. Προφανώς δεν πήρε γράμμα στη εγκατάσταση ή είναι σε raid controller και δεν έχεις περάσεις drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 13, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Αμα δεν καταφέρεις τίποτα η εσχατη λύση είναι να botαρεις με μια διανομή linux και να "ξυπνήσεις" το partition αυτό . Σε δικία μου περίπτωση το partition ήταν not-active ετσι με το linux το έκανα active ( με πρόγραμμα που είχε μέσα) και το είδαν και τα windows . Σε προηδοποιώ όμως οτι εγώ δεν είχα δεδομένα μέσα στον σκληρό ( μόλις τον έιχα αγοράσει και δεν φαινόντουσαν τα 52 απο 200GB) καλό θα ήταν εσύ να κάνεις back up μεσω linux και μετά να "ξυπνήσεις" το partition αυτό ( μπορεί δηλαδή να το ξυπνάει μέσω format..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 13, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Λοιπον στην διαχειριση δισκων δεν γινεται τιποτα,μονο διαγραφη διαμερισματος εχει στις επιλογες!Ακομα στην αρχη μετα το BIOS POST εχει το POST του raid controler οπου εκει τον βλεπει!Τωρα κατεβασα ενα εργαλειο απο την western digital και καλα ελεγχο των σκληρων αλλα μου κολλαει ολο το συστημα ετσι το σουταρισα!Τωρα για Linux δεν εχω δουλεψει καθολου τι γινεται με αυτο?Αφου το raid controler τον βλεπει στην αρχη μετα τα παλιοwindows γιατι δεν τον βλεπουν δεν αλλαξα καμια διαταξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Αύγουστος 13, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Δεξί κλικ μέσα στη διαχείριση δίσκων και αντιστοίχιση γράμματος. Προφανώς δεν πήρε γράμμα στη εγκατάσταση ή είναι σε raid controller και δεν έχεις περάσεις driversΑν ο δισκος σου ειναι μια χαρα (που δε νομιζω με ενα format και win σε αλλο δισκο να επαθε κατι) τοτε η λυση ειναι αυτη που ειπε ο Γιωργος. Εφοσον τον δισκο τον βλεπεις στη διαχειρηση δισκων τοτε απλα κανε οτι ειπε. Αν παλι δε μπορεσεις να βρεις ακρη ανεβασε ενα screenshot απο τη διαχειριση δισκων να δουμε πως τον εμφανιζει το δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 13, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Οπως προειπα δεν μου δινει την δυνατοτητα αλλαγης γραμματος παρα μονο οταν μπαινω στις ιδιοτητες του συγκεκριμενου σκληρου δισκου μου εμφανιζει σαν μονη επιλογη την διαγραφη διαμερισματος!Κατι γινεται με το raid πιστευω αυτη η silicon raid controlers μου σπαει το νευρικο συστημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 13, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Βασικα βρηκα ενα cd με drivers που εχει μεσα κατι drivers και τους αναφερει ως:pci ultra ata/133 ide raid control1394IOLANUSBΑπ αυτους το lan και usb δεν ειναι το 1394,ΙΟ και το πρωτο δεν ξερω τι ειναι ομως πιστευω οτι ειναι το πρωτο!!!Δηλαδη το :pci ultra ata/133 ide raid control!!Aλλα αν δεν εχω εγκαταστησει αυτους τους drivers ειναι δυνατον να μην μπορει να δει το σκληρο δισκο και να μην μπορει να του δωσει γραμμα καθως και μην φαινονται και τα partition?Tι λετε να κανω εγκατασταση και οτι γινει??Το πολυ πολυ να ξανακανω εγκατασταση windows και φορματ παλι!Aλλο που παραξενευομαι ειναι οτι ενω το BIOS POST του raid controler λεει silicon οι drivers που εχω εδω στο αλλο σιντακι λενε MEDLEY ATA SOFTWARE RAID DRIVER! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 13, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Λοιπον δοκιμασα και αυτο το cd με drivers αλλα τιποτα ηταν απλα για να παρακολουθει το συστημα και να στελνει email στην silicon οταν γινεται καποιο λαθος το απεγκαταστησα!Αλλα αφου δοκιμασα τα παντα θυμηθηκα οτι οταν εκανα το πρωτο format γιατι μετα τα επαιξε η μητρικη και αναγκαστηκα να αγορασω αλλη ειχα εγκαταστησει το NORTON GO BACK το οποιο επειδη ειχε βαρυνει πολυ το συστημα μου το απεγκαταστησα οποτε μπορει εκει να εγινε κατι τα πηρε ολα μαζι του νομιζω τι λετε?Εν τω μεταξυ τωρα δεν λεει να εγκατασταθει με τιποτα γιατι δεν ειναι σωστο λεει το συστημα, ε βεβαια αφου μαλλον το διελυσε πρωτα!Τι κανω παιδες τωρα next step please help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 13, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Πηγα να ξανακανω εγκατασταση το NORTON GO BACK και μου εβγαλε το παρακατω: ------- Preinstall Scan Results -------NGB MBR Partition Types:Unit 0: 0x44 0x00 0x00 0x00 Unit 1: 0x07 0x00 0x00 0x00 Unit 2: 0x07 0x00 0x00 0x00 A problem has been detected with your computer's hard drive, partition or startup configuration. Norton SystemWorks must exclude Norton GoBack from this installation. Find installation troubleshooting support for your product on the Help & Support page of the Symantec Web site. In your browser, go to www.symantec.com/techsupp/Access rights scan summary:11 folders scanned.15 registry entries scanned. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Αύγουστος 13, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 Όταν έκανες εγκατάσταση το raid πάτησες F6,ώστε να περάσεις τους drivers απ'τη δισκέτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FABARMBOY Αύγουστος 14, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2006 Όταν έκανες εγκατάσταση το raid πάτησες F6,ώστε να περάσεις τους drivers απ'τη δισκέτα?Mα δεν ειχα δισκετα ηταν σε cd rom αλλα δε χρειαστηκε να κανω γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω φορματ και εγκατασταση windows αλλα ειναι η πρωτη φορα που εγκαθιστω το προγραμμα NORTON GOBACK!Οποτε τι εκανα? εβγαλα τον σκληρο που εχει προβλημα απο το raid(εβγαλα την πλεξουδα) και προσπαθησα να κανω την εγκατασταση του norton goback και ωπ εγινε η εγκατασταση!Επειτα αφου εκλεισα το pc εβαλα παλι την πλεξουδα και ειδα οτι ενεργοποιηθηκε το norton goback πριν ακομα φορτωσουν τα windows και μου βγαζει μυνημα σφαλματος οτι ο ενας σκληρος δισκος στο συστημα μου εχει πολλα bad sectors και αν θελω να κανω goback ή να μπουταρω απο αλλου! και δεν με αφηνε αλλιως να μπω windows!Oποτε βγαζω την πλεξουδα του σκληρου και να παλι μεσα φορτωσαν τα windows!!τωρα ειμαι εκτος του προβληματικου σκληρου δισκου!Το μονο που με σωζει ειναι να βρω ενα free προγραμμα data recovery να επαναφερω τα δεδομενα του σκληρου και μετα να τον κανω φορματ για να μην υπαρχει προβλημα!!!!:011: :011: :011: :011: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.