Gemalde Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2006 Καταρχάς καλώς σας βρήκα. Από το 2003, έχω το παρακάτω σύστημα: OS: WinXP Professional 5.1 Service Pack 2 Mobo: QDI Kudoz 7x , KT400-8235 CPU: AMD Athlon XP 2800+ (Barton) , 2.08 GHz GPU: GeForce 6600FX PSU: Ε; Τρώγεται; (ένα 350.. μάρκα μέκαψες) Sound: Sound Blaster Audigy Memory: 2x512MB (δεν έχω ιδέα τι μάρκα... μέκαψες θα είναι κι αυτές ) HD: Maxtor 30GB, Maxtor 80GB (και άλλα περιφερειακά, dvdrw κλπ.. που δεν μας ενδιαφέρουν τώρα) Σκέφτομαι λοιπόν πως έχει έρθει η ώρα να πετάξω αυτό το σαράβαλο και να πάρω νέο pc. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχω μόνο 300 ευρώ στην άκρη. Η απορία μου είναι η εξής: Πότε θα είναι η καλύτερη εποχή για να τσιμπήσω νέο pc; Αρχές 2007; Τότε δηλαδή που θα έχουν βγει και τα Vista + DirectX 10 (άρα και GPU που το υποστηρίζουν); Επίσης, πόσο θα μου κοστίσει ένα αξιοπρεπές σύστημα, που θα κρατήσει για άλλα 3 χρόνια; Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Linos801442169065 Αύγουστος 12, 2006 #2 Αύγουστος 12, 2006 Καλωσηρθες.Κατα τη γνωμη μου ΝΑΙ, πραγματι περιμενε να κυκλοφορησουν και τα Vista.Καλως ή κακως θα πρεπει να μαζεψεις ενα ποσο γυρω στο 1000αρικο, δηλαδη κατι παραπανω απο τα 300 ευρω που εχεις αυτη τη στιγμη για να πεις οτι θα στησεις ενα "αξιοπρεπες" συστημα.Για να μην παρεξηγηθω ομως, να τονισω οτι ο παραπανω ορος ειναι σχετικος, δηλαδη πιθανον μπορει (αναλογα παντα με τις αναγκες-απαιτησεις σου) να χρειαστεις αρκετα λιγοτερα ή και αρκετα περισσοτερα χρηματα.Σιγουρα, οι επιδοσεις συγκριτικα με το τωρινο PC σου θα ειναι τουλαχιστον διπλασιες.Σε γενικες γραμμες παντος θεωρω οτι μεχρι το τελος του ετους που διανυουμε, αντε μεχρι και τον Φλεβαρη του επομενου ετους, τα πραγματα θα εχουν κατασταλαξει οσον αφορα τις νεες τεχνολογιες και ΚΥΡΙΩΣ τις τιμες.
loner Αύγουστος 12, 2006 #3 Αύγουστος 12, 2006 Καταρχάς καλώς σας βρήκα.Από το 2003, έχω το παρακάτω σύστημα: OS: WinXP Professional 5.1 Service Pack 2 Mobo: QDI Kudoz 7x , KT400-8235 CPU: AMD Athlon XP 2800+ (Barton) , 2.08 GHz GPU: GeForce 6600FX PSU: Ε; Τρώγεται; (ένα 350.. μάρκα μέκαψες) Sound: Sound Blaster Audigy Memory: 2x512MB (δεν έχω ιδέα τι μάρκα... μέκαψες θα είναι κι αυτές ) HD: Maxtor 30GB, Maxtor 80GB (και άλλα περιφερειακά, dvdrw κλπ.. που δεν μας ενδιαφέρουν τώρα) Σκέφτομαι λοιπόν πως έχει έρθει η ώρα να πετάξω αυτό το σαράβαλο και να πάρω νέο pc. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχω μόνο 300 ευρώ στην άκρη. Η απορία μου είναι η εξής: Πότε θα είναι η καλύτερη εποχή για να τσιμπήσω νέο pc; Αρχές 2007; Τότε δηλαδή που θα έχουν βγει και τα Vista + DirectX 10 (άρα και GPU που το υποστηρίζουν); Επίσης, πόσο θα μου κοστίσει ένα αξιοπρεπές σύστημα, που θα κρατήσει για άλλα 3 χρόνια; Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Σαραβαλο;;;; Γιατι;;;;; Επειδη δεν μπορει να τρεξει το FEAR με ολα στα maximum;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μην μπαινεις σε αυτη την διαδικασια φιλαρακι. Μια χαρα ειναι το pc σου. Το μονο που θα εχει προβλημα ειναι (τι αλλο; ) τα ****παιχνιδα.... Τα 300€ δωστα να παρεις καμια κονσολα και αστο το pcακι σου στην ησυχια του.... Οταν βγουν τα vista το ξανασυζηταμε. Που δεν θα χρειαστει δλδ γιατι και παλι τα τρεχει οποτε......
Nemesis1442169105 Αύγουστος 12, 2006 #4 Αύγουστος 12, 2006 Καταρχήν καλωσήρθες!!!! Ε εντάξει δεν είναι και σαράβαλο ο παραπάνω υπολογιστής!!!! Αν το θέλεις για παιχνίδια σίγουρα θες μια μικρή αναβάθμιση, αλλά όπως είπε και ο loner, αν αυτό θες μόνο, πάρε μια κονσόλα, αν όχι, καλύτερα να περιμένεις τις αρχές του 2007, διαφορετικά βάλε linux!!!!!!
Gemalde Αύγουστος 12, 2006 Author #5 Αύγουστος 12, 2006 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. :004: Σαραβαλο;;;; Γιατι;;;;; Επειδη δεν μπορει να τρεξει το FEAR με ολα στα maximum;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Χάνω FPS σε μερικά maps στο Unreal Tourname 2004 παίζοντας 1024x768 και τα πάντα Low. Επίσης, δεν είναι σαράβαλο, αλλά δεν με καλύπτει.ο παραπανω ορος ειναι σχετικος, δηλαδη πιθανον μπορει (αναλογα παντα με τις αναγκες-απαιτησεις σου) να χρειαστεις αρκετα λιγοτερα ή και αρκετα περισσοτερα χρηματα.Μην μπαινεις σε αυτη την διαδικασια φιλαρακι. Μια χαρα ειναι το pc σου. Το μονο που θα εχει προβλημα ειναι (τι αλλο; ) τα ****παιχνιδα.... Τα 300€ δωστα να παρεις καμια κονσολα και αστο το pcακι σου στην ησυχια του.... Οταν βγουν τα vista το ξανασυζηταμε. Που δεν θα χρειαστει δλδ γιατι και παλι τα τρεχει οποτε......Ε εντάξει δεν είναι και σαράβαλο ο παραπάνω υπολογιστής!!!! Αν το θέλεις για παιχνίδια σίγουρα θες μια μικρή αναβάθμιση, αλλά όπως είπε και ο loner, αν αυτό θες μόνο, πάρε μια κονσόλαΌπως είπα, δεν είναι σαράβαλο αλλα δεν με καλύπτει. Τρέχω Dreamweaver, apache server, mysql, azureus, mirc, msn και διάφορα απαιτητικά services. Θέλω το pc μου να είναι σε θέση να τρέξει και ένα παιχνίδι ταυτόχρονα όταν θα έχω φτάσει στο αμήν, ψάχνοντας με τις ώρες να βρω ένα λάθος στο php script μου. Φυσικά και τώρα το τρέχει, αλλά αν θέλω να seedάρω ταυτόχρονα στον azureus.. ούτε για πλάκα.Τα νέα παιχνίδια, Oblivion, Most Wanted, και τα λοιπά... παίζουν αλλά θα πρέπει να κατεβάσω αρκετά τα γραφικά για να δω επιδώσεις. Κάτι που το απεχθάνομαι. Επιδώσεις + γραφικά δυστυχώς η κάρτα μου δεν μπορεί να μου προσφέρει. Θα άλλαζα μόνο την κάρτα γραφικών, αλλά η motherboard μου δέχεται μόνο agp.Δεν με ενδιαφέρουν οι κονσόλες για διάφορους λόγους (έχω πάντως ένα xbox).καλύτερα να περιμένεις τις αρχές του 2007, διαφορετικά βάλε linux!Είχα linux για ένα χρονικό διάστημα, αλλά η ιδέα πως δεν υπάρχουν οι επίσημοι drivers του hardware μου μέσα στο λειτουργικό, καθώς και η δυνατότητα να τρέξω τις αγαπημένες μου εφαρμογές.. με σκότωνε :119: Πάντως, για πολύ καιρό ήμουν σε δίλημμα, linux - windows. Τελικά κάθισα στα XP, και ο λόγος: "Καλύτερο λειτουργικό είναι αυτό που κάνει το χρήστη πιο παραγωγικό". Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του παιδιού που εξέφρασε αυτή τη γνώμη.Θα ήθελα τέλος να πω πως οτιδήποτε έχω μέσα στο δίσκο, απο το λειτουργικό μέχρι και τα παιχνίδια, είναι πάντα Up-to-date. Τα XP έχουν να κρασάρουν απο το 2005. Μπορεί να το υπερφορτώνω αλλά αντέχει :023:
Nemesis1442169105 Αύγουστος 12, 2006 #6 Αύγουστος 12, 2006 Τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι τις αρχές του 2007! Πάντως 300 ευρώ δε σε φτάνουν με την καμία! Θες επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και μητρική!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.