dith1442169156 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2006 Έχω έναν SATA 250 GB σκληρό δίσκο της Seagate. Ενώ όλοι οι δίσκοι της εταιρείας που έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι μακράν οι πιο αθόρυβοι, ήρθε αυτός εδώ να με κάνει να σαλτάρω!!!Το seek που κάνει είναι σαν να ανοίγεις τρύπες στο ξύλο!! Αισθάνομαι τις δονήσεις σε ολόκληρο το γραφείο μου! Όταν σταματήσει η κεφαλή, και απλά γυρίζει, όλα αθόρυβα!Γνωρίζω τα εξής μετά απο σχετική έρευνα σε όλο το internet:Ανάγκασανε λέει την Seagate για λόγους πατεντών, να απενεργοποιήσει μια low level ρύθμιση (Acoustic Management) που επέτρεπε να μειώσεις την απόδοση στο seek κερδίζοντας πολύ στον θόρυβο. Η εταιρεία έδινε τους δίσκους της με την μεσαία ρύθμιση που ισορροπούσε ανάμεσα σε ταχυτητα και θόρυβο. Κάπου διάβασα οτι αν απενεργοποιηθεί το NCQ τότε μέσα σε κάποιο διάστημα θα μειωθεί σταδιακά η ταχύτητα με κέρδος τα λιγότερα ντεσιμπέλ. Το δοκίμασα (χωρίς να το αφήσω και πάνω απο 2 μέρες απενεργοποιημένο) αλλά δεν είδα πραγματική διαφορά...Το SMART είναι ΟΚ. Ο δίσκος είναι με λαστιχένια pads σε κουτί καλής ποιότητας (Heroichi), οπότε ακόμα και ο συντονισμός είναι ελάχιστος. Το έκανε απο την πρώτη στιγμή! Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Έχει κανένας το ίδιο πρόβλημα? Είναι θέμα μοντέλου ή έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι και να ψάξω για αντικατάσταση? Να σημειώσω οτι εκτός αυτού, ο δίσκος δεν έχει κανένα πρόβλημα... δουλέυει μια χαρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Αύγουστος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2006 Γειά σου φίλε μου και καλώς ήρθες.Μπορείς να κοιτάξεις τα seatools μήπως αλλάζουν την ρύθμιση που θέλεις(πάντως το Utility της Hitachi που χρησιμοποιώ το κάνει).Δυστυχώς δεν είχα ποτέ seagate και δεν ξέρω αν όντως είναι πρόβλημα του μοντέλου που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barracuda Αύγουστος 12, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 καλώς ήρθες και από εμενα . να μιλήσεις με το καταστημα που τον πηρες για το θεμα θορύβου Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 12, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Εγώ πιστέυω οτι το κατάστημα δεν πρόκειτε να δώσει σημασία ( δυστυχώς τους ενδιαφέρουν μόνο προιόντα που έχουν πρόβλημα και δεν δεχονται αλλαγές όταν απλος κάτι δεν σου κάνει..καλο - κακό ετσι είναι ) . Εγώ είμαι πιο πολύ της WD και έχω παρόμιο πρόβλημα δηλαδή έχω έναν 40Gb έναν 200Gb οι οποίοι είναι εντελός αθόρυβοι (IDE) (κιχ δεν ακούγεται λέμε..) αλλά τον πιο πολύ βόρυβο στο pc κάνει ένας 80Gb (IDE) ....( απο την πρώτη μέρα εδώ και 3 χρόνια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Αύγουστος 12, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Και εγώ είχα έναν δίσκο που έκανε φασαρία. Έναν WD 40GB EIDE σειρά BB και μετά από αρκετό καιρό χτύπησε η κεφαλή. Για ποιο μοντέλο Sata 250GB Seagate μιλάμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Αύγουστος 12, 2006 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Φοβαμαι και εγω οτι αν δεν ειναι θορυβώδης η νεα σειρα της Seagate τοτε το κομματι σου ειναι προβληματικο. Δεν σου συνιστω ν'αποθηκευσεις δεδομενα που χρειαζεσαι. Αστο λιγες μερες να δουλευει και μετα τσεκαρε παλι το Smart status.Απο που τον αγορασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 12, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Ο δίσκος είναι αγορασμένος απο το eshop.gr τα Χριστούγεννα πέρυσι - 8 μήνες λειτουργίας δηλαδή. Επειδή δεν είμαι στα σύστημά μου, δεν ξέω να σας πω ακριβώς το μοντέλλο. Είναι SATA με NCQ και καθώς πριν 8 μήνες νομίζω δεν υπήρχαν οι 7200.9, κατα 99% είναι το μοντέλλο 7200.8.Ορατό πρόβλημα στην ταχύτητα λειτουργίας δεν υπάρχει.... Idle θόρυβος τίποτα.. Μόνο στο seek της κεφαλής! Κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο θόρυβο κατα το seek όπως κάποιοι παλιοί δίσκοι 5-10GB Quantum κ Maxtor. Όποιος διέθετε Η/Υ γύρω στο 97-98 καταλαβαίνει πλήρως πως ακούγεται ο δικός μου.Το Acoustic Management έχει αφαιρεθεί (λένε) απο την εταιρεία. Λογικά το tool της Hitachi (κ οποιοδήποτε σχετικό) θα με αγνοήσει. Ίσως ξαναδοκιμάσω το "κόλπο" με την απενεργοποίηση του NCQ μόλις μπορέσω...Υπάρχει κάποιος που να διαθέτει Seagate 7200.8, για να συγκρίνουμε? Δυστυχώς δεν ελπίζω να με κατανοήσουν απο το eshop και να μου το αλλάξουν, εκτός αν έχετε διαφορετική εμπειρία και αξίζει να προσπαθήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Αύγουστος 12, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Ο δίσκος είναι αγορασμένος απο το eshop.gr τα Χριστούγεννα πέρυσι - 8 μήνες λειτουργίας δηλαδή. Επειδή δεν είμαι στα σύστημά μου, δεν ξέω να σας πω ακριβώς το μοντέλλο. Είναι SATA με NCQ και καθώς πριν 8 μήνες νομίζω δεν υπήρχαν οι 7200.9, κατα 99% είναι το μοντέλλο 7200.8.Ορατό πρόβλημα στην ταχύτητα λειτουργίας δεν υπάρχει.... Idle θόρυβος τίποτα.. Μόνο στο seek της κεφαλής! Κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο θόρυβο κατα το seek όπως κάποιοι παλιοί δίσκοι 5-10GB Quantum κ Maxtor. Όποιος διέθετε Η/Υ γύρω στο 97-98 καταλαβαίνει πλήρως πως ακούγεται ο δικός μου.Το Acoustic Management έχει αφαιρεθεί (λένε) απο την εταιρεία. Λογικά το tool της Hitachi (κ οποιοδήποτε σχετικό) θα με αγνοήσει. Ίσως ξαναδοκιμάσω το "κόλπο" με την απενεργοποίηση του NCQ μόλις μπορέσω...Υπάρχει κάποιος που να διαθέτει Seagate 7200.8, για να συγκρίνουμε? Δυστυχώς δεν ελπίζω να με κατανοήσουν απο το eshop και να μου το αλλάξουν, εκτός αν έχετε διαφορετική εμπειρία και αξίζει να προσπαθήσω...δηλαδη εχεις τον δισκο 8 μηνες?? στα ξαφνικα αρχισε ο θορυβος? ο δικος μου seagate 250gb sata2 ncq παντως ειναι αρκετα αθορυβος.. σε καμια περιπτωση δεν κανει οπως τον περιγραφεις εδωΤο seek που κάνει είναι σαν να ανοίγεις τρύπες στο ξύλο!! Αισθάνομαι τις δονήσεις σε ολόκληρο το γραφείο μου! Όταν σταματήσει η κεφαλή, και απλά γυρίζει, όλα αθόρυβα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 12, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2006 Τον θόρυβο τον κάνει απο την πρώτη-πρώτη ημέρα! Απλώς μετά απο μήνες ανοχής και αφού δεν λέει να αυτοκαταστραφεί :091: , βρήκα χρόνο κ αποφάσισα να κάνω κάτι επιτέλους!! Σου είναι έυκολο να ρίξεις μια ματιά στο ακριβές μοντέλο του δίσκου που διαθέτεις? Πχ με κάποιο software όπως Sisoft Sandra, Everest, ή κάποιο εξειδικευμένο που ελέγχει το SMART status όπως τα HD Tune, HDD Health???Εγω δυστυχώς θα γνωρίζω με ακρίβεια το μοντέλο που διαθέτω σε καμια εβδομάδα!Κανένας ιδιαίτερος θόρυβος? Δεν λέω να στήσεις αυτί για να ακούσεις κάτι.. το δικό μου ξεπερνά τους ανεμιστήρες του συστήματος... μέχρι και την χαμηλόφωνη μουσική!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Αύγουστος 13, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 SEAGATE ST3250824ASετσι γραφει το hdd life Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 13, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2006 SEAGATE ST3250824ASετσι γραφει το hdd life Εμένα είναι ο αμέσως προηγούμενος, ο ST3250823AS δηλαδή της σειράς 7200.8 ενώ εσύ έχεις της σειράς 7200.9. Έψαξα και βρήκα τα μοντέλα στο site της Seagate και είδα οτι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο δικός μου εκεί όπου αναφέρει seek times σε ms, έχει και ξεχωριστούς χρόνους για quiet/performance seek !!! Το ίδιο ακριβώς και για τον θόρυβο του δίσκου... διαχωρίζει περιπτώσεις quiet/performance !!! 250 GB SATA2 7200.8 250 GB SATA2 7200.9 Αυτή την στιγμή μου την έχει βιδώσει λίγο με την Seagate... Άντε ξανά ψάξιμο για να βρούμε αν και πως ενεργοποιείται το quiet mode!!! Άσχετα αν η ίδια το διαψεύδει και αλλού λέει οτι εργάζεται επάνω σε αυτό: "Seagate is also leading the industry in defining and setting alternative seek modes. A drive might be capable of having a "quiet" mode and a "normal" mode, depending on the application. The mode could be selected by the BIOS, the operating system, or the integrator, depending on the implementation. We are working closely with several OEMs to define the best way of implementing this feature, which should become available on next-generation PSG products." Επανέρχομαι λοιπόν για άλλη μία φορά: άν έχει κάποιος μοντέλο Seagate SATA που να τελειώνει σε "823 AS" και ακόμα καλύτερα να είναι και 250GB ας μου δωσει τα φώτα του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrismasgr Αύγουστος 17, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 Γιατί δεν στέλνεις ένα e-mail στην seagate να την ρωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 17, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2006 Δεν ξέρω... Νομίζω πως ο κατασκευαστής θα με παραπέμψει στο διαφημιστικό pdf της σειράς το οποίο γράφει κάτι παραμύθια για "whisper quiet operation"!!! Μόνο απο χρήστες ελπίζω να δω τι γίνεται. Μάλιστα είχα την εντύπωση οτι θα βρισκόταν τόσα άτομα με αυτόν τον δίσκο, που θα ήμουν σε θέση να κάνω μέχρι κ "στατιστική ανάλυση"! Δυστυχώς ή δεν αγόρασε κανένας τον δίσκο αυτό, ή κανείς που τον αγόρασε δεν ασχολείται με forum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoGi1442169074 Αύγουστος 18, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Το να ασχοληθεις με την εταιρια δε νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη.Γιατι δεν τον επιστρεφεις στο eshop ζητωντας αλλαγη (μπορεις να πεις οτι ο θορυβος προσφατα ξεκινησε)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 18, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2006 Θα το επιχειρησω να ζητήσω αλλαγή, απλά ήθελα να το τεκμηριώσω πρώτα... Κυρίως επιβεβαιώνοντας οτι είναι πρόβλημα μόνο του δικού μου κομματιου. Γιατί έχω την εντύπωση οτι το testing με τα εργαλεία της Seagate θα μου δείξουν απλά ένα OK.. οτι ο δίσκος είναι εντός ορίων λειτουργίας.Νομίζω οτι αν πετύχω αλλαγή δίσκου με αιτιολογία τον θόρυβο του και μόνο, θα είμαι και ο μοναδικός εν Ελλάδι...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatekeeper Αύγουστος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 υπάρχουν και αλλα posts σχετικά με seagate...εγώ έχω τον seagate baracuda sata 200gb...και ναι όντως στο seek κάνει σαν τους matrox του 97-98 τον πήγα πίσω στο πλαίσιο μου έδωσαν άλλον ο οποιος κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο..από ότι κατάλαβα κάποια μοντέλα των seagate είναι θορυβώδη...gia mena i lisi einai na parw allon stin prwti eykairia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 19, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Ναι έχεις δίκιο.. και σε εμένα η πώλησή του μοιάζει το καλύτερο σενάριο.. Κλίνω όλο και περισσότερο στο οτι φταίει ολόκληρη η σειρά και όχι το κομμάτι μου μόνο...Πάντως το Πλαίσιο είναι όντως το μοναδικό που θα πάρει πίσω οτι σαβούρα του επιστρέψεις!! Ειδικά για τους δίσκους όμως έχει άθλια τακτική.. Είναι ανεξαιρέτως όλοι ανοιγμένοι (τα σακουλακια τους εννοώ) με την αιτιολογία οτι πρέπει να κολλήσουν το αυτοκολλητάκι με την ημερομηνία παραλαβής! Μου έχει τύχει τουλάχιστον 2 φορές αποδεδειγμένα ο δίσκος να είναι χρησιμοποιημένος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 19, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2006 Όλοι οι τελευταίοι δίσκοι είναι κλειστοί και το αυτοκόλλητο είναι πάνω στο σακουλάκι. Αν ο δίσκος είναι χρησιμοποιήμενος το επιστρέφεις ή δεν το δέχεσαι με ανοικτό σακουλάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dith1442169156 Αύγουστος 20, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2006 Σωστά τα λες... έτσι θα πρέπει να κάνει ο συνειδητοποιημένος αγοραστής. Η αλήθεια είναι οτι μετά απο αυτά τα φαινόμενα δεν ξαναγόρασα δίσκο απο το Πλαίσιο, ούτε πρότεινα σε κάποιον να το κάνει. Μακάρι να έχουν αλλάξει την πρακτική τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
natural_sgf Αύγουστος 21, 2006 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2006 τον ιδιο ακριβως σκληρο εχω και γω..στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα ελλατωματικο...αλλα μετα διαπιστωσα οτι ηταν ο φυσιολογικος θορυβος του σκληρου..τι να πω...θελω να παρω αλλον εναν να τα κανω raid αλλα μαλλον δε θα το πραξω...ποιος αντεχει να ακουει 2 τρακτερ..;lol... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.