Jump to content

Δημιουργία Net Station!!!

Silender

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι μεσα στο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη να ανοίξω ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και φυσικά θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο τα παιχνίδια.

Θα ήθελα να σας παραθέσω τις σκέψεις μου για τη σύνθεση των 20 κατα τον αριθμό υπολογιστών και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί.

CPU: AMD ATHLON 64 X2 3800+ 2.00GHZ AM2 BOX

MBOARD: ASUS M2N-SLI DELUXE

RAM: TWINMOS 8D23KK-TT DIMM DDR2 2048MB PC5300 (667MHZ) 2x1024

GPU: PROLINK PIXELVIEW GEFORCE 7900 GT

HDD: WESTERN DIGITAL 250GB WD2500YD 7200RPM SATA2 RAID EDITION

DVD ROM: LG DVD ROM

CASE : BLACK ATX TOWER

PSU: 400Watt

MONITOR: LG 19'' TFT-LCD 8ms

KEYBOARD & MOUSE: MICROSOFT BASIC DESKTOP BLACK

Η παραπάνω σύνθεση μου κοστίζει 1230 euro ανά μηχάνημα.

SWITCH: LINKSYS 24-PORT 10/100/1000

PRINTER: KONICA MINOLTA A4 MAGICOLOR 2400W

Έχω επιλέξει κατά τη γνώμη μου έναν υπολογιστή που δεν θα ιδρώσει ιδιαίτερα να παίξει ενα Crysis σε 1024x768 και κανένα εφέ ανοιχτό μόλις φτάσει και θα μου κρατήσει και 2 χρόνακια με SLI αν βάλω του χρόνου ακομα μια 7900GT.

Στο σημείο που το φτιάχνω δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός και ο κόσμος στον οποίο θα απευθύνεται είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία σε ότι αφορά το LAN GAMING.

Στα μηχανήματα δεν πρόκειται να εγκατασταθούν VISTA, τουλάχιστόν μέχρι να δώ ότι δεν υπάρχει υποστήριξη παιχνιδιών για XP το οποίο μάλλον αργεί ακόμη.

Ακούω εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τη σύνθεση για ένα δυνατό Value for Money υπολογιστή που η τιμή με όλα όσα προαναφέρω να μην υπερβαίνει τα 1250 euro για 20 μηχανάκια.

Μια χαρά τη βλέπω την σύνθεσή σου.Αναρωτιέμαι μόνο γιατί έβαλες τόσο ακριβή μητρική.Μπορείς να μειώσεις το κόστος με μια άλλη ή να τα δώσεις κάπου αλλού(ας πούμε cpu)!

Α ναι σωστά...

Η μητρική θα ήθελα να έχει τεχνολογία SLI για να μπορώ όταν χρειαστώ αναβάθμιση στα γραφικά να βάλω τις μισές κάρτες από τα PC στις μητρικές από τα υπόλοιπα. Νομίζω πως η μητρική κοστίζει γύρω στα 150 euro. Με SLI δε πιστευω να υπάρχει φθηνότερη...

Δηλαδή μου προτείνεις Asrock? Δεν ξέρω? Είναι αξιόπιστη? Τη φοβάμαι λίγο απο πλευράς εγγύησης. Από την άλλη δεν σκαμπάζω και πολλά απο εταιρίες μητρικών.

Σαφώς είναι πιο αξιόπιστη η asus δεν το συζητώ,απλά για ένα σύστημα δίχως oc πιστεύω η asrock θα σε καλύψει.Όλα αυτά βέβαια αν θές να ρίξεις κάπως το κόστος ή να βάλεις κάποιο άλλο καλύτερο εξάρτημα,όπως cpu.

Aν πάρεις τελικά την asrock(ή όποια άλλη βρείς κοντά στην τιμή της),τότε κερδίζεις κοντά στα 70ευρώ.Eπομένως βάζεις άνετα AM2 4200 ή 4600 αν ανεβάζεις λίγο το Budget.Από εσένα εξαρτάται..

IMO περίμενε λίγο γιατί στα ίδια λεφτά με τις 7900 θα βάλεις X1900XT(με την ελευση της Χ1950ΧΤ οπου ναναι) που δεν σε χαλάει νομίζω. μητρική προτίμησε κάτι εκτός ασους γιατί καλές μέν αλλά τσάμπα λεφτά δε, στο ίδιο chipset όμως.

Σκληρό βάλε κανα seagate για τα 5 χρόνια εγγύηση και καλό Psu. όχι καμια μούφα. η Χ1900 ρουφάει γερά.

Τέλος αν λυπάσαι όσους πάιζουν FPS βάλε κανα logitech Mx518 γιατι βλέπω τα m$ να περιπλανώνται εναέρια μέσα στο μαγαζί :p

κατα τ'άλλα καλά μηχανάκια είναι.

edit: UPS?

To switch πρόσεξε λίγο. Είναι οκ κατα την γνώμη μου το 10/100 για τα τερματικά σου αλλά στους servers σύνδεσε τους και 1000.

Μην κάνεις το λάθος και τα τερματικά 1000 και τους servers σε 1000.

Επίσης να προσέξεις η κάρτα δικτύου να είναι σε pci και όχι η on board.

PSU: Παντα επώνυμο και αξιόπιστο, προτεινω Enermax.

HD: Γιατι raid? Δεν υπαρχει λόγος! Ακομα και τα 250GB ειναι πολλα.

UPS: Αναγκαίο κακο, θα γλιτώσεις πολλά λεφτα αμα ΔΕΝ κανεις την κουταμαρα να το ξεχάσεις.

Υπάρχει server? Ποια θαναι τα χαρακτηριστικά του?

Ωπα!! Πολλές προτάσεις... Σας ευχαριστώ όλους παιδιά.

Να ξεκαθαρίσω πως όπου είμαι αντίθετος/διστακτικός δεν εννοώ τίποτα και δεν έχει να κάνει με προσωπική επιλογή εταιριών. Κοιτάω τι συμφέρει για Value & Gaming PC.

Λοιπόν ένα-ένα από την αρχή:

IMO περίμενε λίγο γιατί στα ίδια λεφτά με τις 7900 θα βάλεις X1900XT(με την ελευση της Χ1950ΧΤ οπου ναναι) που δεν σε χαλάει νομίζω. μητρική προτίμησε κάτι εκτός ασους γιατί καλές μέν αλλά τσάμπα λεφτά δε, στο ίδιο chipset όμως.

Σκληρό βάλε κανα seagate για τα 5 χρόνια εγγύηση και καλό Psu. όχι καμια μούφα. η Χ1900 ρουφάει γερά.

Τέλος αν λυπάσαι όσους πάιζουν FPS βάλε κανα logitech Mx518 γιατι βλέπω τα m$ να περιπλανώνται εναέρια μέσα στο μαγαζί :p

κατα τ'άλλα καλά μηχανάκια είναι.

edit: UPS?

Νομίζω πως οι 7900GT είναι αρκετές και δεν θα χρειαστώ τοσο μικρή διαφορά αποδόσεων προς τα πανω που προσφέρουν οι X1900XT άσε που πάει χαμένο το SLI το οποίο θα παίξει περιοριστικό παράγοντα στο θέμα αναβάθμιση γραφικών. Σκοπεύω σε ένα με ενάμιση χρόνο να βγάλω τις μισές(10) 7900GT και να τις περάσω σαν δεύτερς κάρτες στα υπόλοιπα 10 μηχανήματα, με σκοπό να ελλατώσω το ποσό της αναβάθμισης αξιοποιώντας έτσι και τον παλαιό εξοπλισμό.Με τις ATI το CrossFire δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο/τεσταρισμένο και ειδικά σε μια πλατφόρμα όπως η AM2 που τώρα ακόμα σκάνε μύτη με μητρικές CF. Θα μου πείς... "Μαααα... τώρα AMD+ATI=LFE", σωστό και αυτό.

Για τη μητρική με βάλατε σε τρυπάκι και πιστεύω πως όντως είναι καλή επιλογή μιας και δεν θα τα στήσω εγώ τα PC αλλά το κατάστημα που θα μου τα προμηθεύσει οπότε θα τεσταριστούν αν δουλέυουν.Τώρα αν μου χαλάσει καμία εκτος εγγύησης... άλλο 70 και άλλο 150.

Η "Θαλλασόπορτα" δεν είναι οι μόνη με 5 χρόνια εγγύηση!!! Το κάνει και η "Δυτική Ψηφιακή" από τους οποίους είμαι ευχαριστιμένος κια τους δουλεύω χρόνια(εδώ είναι καθαρά προσωπική η επιλογή). Πιστεύω τα ίδια και για τις δύο εταιρίες απλά επιλέγω WD.

PSU έχω πρόβλημα. Δεν μπορώ να βρώ καλό 400-420 σε καλή τιμή. Για Enermax ούτε κουβέντα...Φοβερά αλλά πανάκριβα για Station PC.

To mouse θα είναι πολύ απλό διότι όπως προείπα, το κατάστημα θα το ανοίξω σε χωριό. Οι άνθρωποι εκεί έχουν από ελάχιστο έως καθόλου επαφη με υπολογιστές, πράγμα που σημαίνει οτι μέχρι να μάθουν θα μου ξεσκίσουν τα ποντίκια και δεν αξίζει. Αν δώ παλί πως "τραβάει το πράμα" πετάγομαι και τα παίρνω μετά από 5-6 μήνες. :002:

UPS λέω να μη βάλω λόγω Budget, έχω μεγάλο πρόβλημα εκεί. Την έχω πατήσει και ξέρω αλλά δε με παίρνει άλλο και είναι πολλά 70-80 x 20= 1400 τα οποία δεν έχω για να διαθέσω ακόμα. Ίσως μόλις αρχίσει να αποδίδει το μαγαζί.

Ο σκληρός γιατί 250άρης και γιατί raid edition?

250GB διότι θα γίνουν install πάνω από 70-80 παιχνίδια και πρέπει να έχει χώρο, λογικό δεν είναι?

Το "Raid Edition" απ'οτι μου απάντησε η WD σε email σημαίνει λέει πως ο σκληρός είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να αντέχει σε συνθήκες server, δηλαδή μονίμως ανοιχτός και να δουλέυει σε RAID. Επίσης ενσωματώνει και NCQ το οποίο μειώνει λίγο το "seek time" του δίσκου πράγμα που βοηθάει τα παιχνίδια.

To switch πρόσεξε λίγο. Είναι οκ κατα την γνώμη μου το 10/100 για τα τερματικά σου αλλά στους servers σύνδεσε τους και 1000.

Επίσης να προσέξεις η κάρτα δικτύου να είναι σε pci και όχι η on board.

Η αλήθεια είναι πως με μπέρδεψες λίγο. Τι έννοείς "Μην κάνεις το λάθος και τα τερματικά 1000 και τους servers σε 1000."

Γιατί η κάρτα δικτύου να μην είναι onboard?Έτσι σκοπεύω να το δουλέψω.

Υπάρχει server? Ποια θαναι τα χαρακτηριστικά του?

Server θα κάνω το σπιτικό μου μηχανάκι το οποίο θα ανοίγει-κλείνει-ξεκλειδώνει τους υπολογιστές και θα έχει και το πρόγραμμα διαχείρισης & χρέωσης των υπολοίπων.

BTW γνωρίζετε κανέναν τρόπο να κάνω τα PC να τρέχουν ένα παιχνίδι από κεντρικό server?Πώς γίνεται αυτό εφόσον χρειάζεται διαφορετικό κλειδί ο καθένας???

ποιος ο λόγος σε ένα inet να βάλεις x2? για τα διπλα lineage? περιττό έξοδο....με 3500+ και 7600GS here μια χαρά δουλεύουμε...

Διπλοπύρηνος δεν είναι απαραίτητος.

Έχουμε και λέμε

με μια 7600gt θα είσαι μια χαρά και 80άρι δίσκο είσαι μια χαρά. Τα παιχνίδια μπορείς να τα έχεις image στο server και από εκεί να τραβιόνται όλα. Βέβαια δεν είπες ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις για τη διαχείριση. ΓΙατί το γενικότερο στήσιμο αρχίζει από εκεί.

PSu chiftek or hec φθηνά και καλά.

Πες μας αρχικά με τι προγράμμα θα στηθεί και μετά τα άλλα τα βρίσκουμε

Μέχρι ενα 1000 για το κάθε μηχανάκι είναι καλά μετά έχεις πρόβλημα.

Πες μας αρχικά με τι προγράμμα θα στηθεί και μετά τα άλλα τα βρίσκουμε

Εννοώ να μην συνδέσεις και τερματικά και τον server σε gigabit ethernet πόρτα.

Γνώμη μου είναι να βάλεις ένα καλο 24 port switch 10/100 με 2 gigabit πόρτες και να βαλεις τα τερματικά σου στις 10/100 και τον ή τους servers σου στις gigabit πόρτες.

Όσον αφορα για την on board lan card επειδή χρησιμοποιεί system resources αρκετές φορές μου είχε παρουσιάσει προβλήματα και μικρά κολλήματα στα games. Μετά χρησιμοποίησα pci lan cards και όλα οκ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής : Για ποιόν λόγω δεν βάζεις ΑΤΙ κάρτες γραφικών και ποιο συγκεκριμένα την x1600 και mobo με Crossfire ? Απo όσο ξέρω η Crossfire είναι ποιο καλή σε επιδώσεις από το SLI. Όσο για τα UPS εγώ στην θέση σου θα έβαζα ένα κεντρικό στα 10-20KVA Online όπως έχει και ένα internet café ενός φίλου μου.

Η λύση του κεντρικού ups είναι οικονομικά ασύμφορη.

ΓΙα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Πες μας τι πρόγραμμα και τι προυπολογισμό γιατί τώρα αερολογούμε

@dellman Το γράφει στην αρχή το budget ~1250*20=25.000 ευρώ

Ακούω εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τη σύνθεση για ένα δυνατό Value for Money υπολογιστή που η τιμή με όλα όσα προαναφέρω να μην υπερβαίνει τα 1250 euro για 20 μηχανάκια.

@Silender

Πιστεύω πως η σκέψεις σου είναι σωστές και σε γενικές γραμμές έχεις κάνει καλή επιλογή στα μηχανάκια που διάλεξες.

Συνοψίζοντας αυτά που ειπώθηκαν προηγουμένως από τους προηγούμενους θα μπορούσες να κάνεις τις εξής αλλαγές:

Αντί για 7900GT -> 7600GT

Αντί για Χ2-> μονοπύρηνο

Αντί για 250GB σκληρούς κάτι μικρότερο (μέχρι 160GB πιστεύω καλύπτεσαι)

Προσθέτεις στο κάθε μηχάνημα ένα UPS.

Οι διακοπές της ΔΕΗ είναι συχνό φαινόμενο και πέρα από το ότι είναι εκνευριστικό να χάνεις την μη σωσμένη δουλειά σου, μπορεί να σου κάψει και διάφορα εξαρτήματα οπότε τελικά θα τα πληρώσεις διπλά.

Το 1ο μου UPS είναι αγορασμένο εδώ και 4 χρόνια, δουλεύει ακόμη άψογα και με έχει σώσει δεκάδες φορές μέχρι σήμερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.