alexkhr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2006 Το labtop μου (Acer 1694 Wlmi) έχει έξοδο s-video. Σκέφτηκα λοιπόν να το συνδέσω με την τηλεόραση. Δυστηχώς όμως η tv μου έχει μόνο είσοδο scart. Έτσι αγόρασα ένα μετατροπέα που κάνει το scart να βγάζει εισόδους s-video, audio left,audio right kai video πήρα και ένα καλώδιο s-video και έκανα την σύνδεση. Η εικόνα που βγάζει όμως είναι απρόμαυρη. Δοκίμασα την ίδια συνδεσμολογία και με το dvd-player και πάλι είναι ασπρόμαυρη η εικόνα. Άρα δεν φταίει η s-video του λαβτοπ. Στη συνέχεια δοκίμασα να το συνδέσω με τη tv (φίλου) που έχει είσοδο s-video για να διαπιστώσω αν έφταιγε το καλώδιο. Εκεί όλα δούλεψαν κανονικά. Σκέφτηκα λοιπόν ότι φταίει ο μετατροπέας...αλλά όταν δοκίμασα να συνδέσω το dvd-player μέσω της άλλης εισόδου (όχι την s-video) όλα δούλεψαν κανονικά!!!Ιστοσελίδα του μετατροπέα:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751702Τι κάνω λάθος?? Η κάρτα του λαβτοπ είναι μια ΑΤΙ Χ600 Mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Αύγουστος 8, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Κανείς δεν ξέρει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 8, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Δες τι σήμα βγάζει η κάρτα σου, μπορει να μην έχεις βάλει να δίνει pal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Έχω και εγώ έναν τέτοιο μετροπέα αγορασμένο από άλλο μαγαζί και το s-video του δεν μου δούλεψε ποτέ, ούτε ως IN ούτε ως OUT. Πάντα ασπρόμαυρο Το composite video όμως (το κίτρινο) δουλεύει. Κάτι παίζει με αυτούς τους μετροπείς νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 8, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2006 Είναι ΚΑΙ θέμα τηλεόρασης. Από εκεί και πέρα παίξε με την έξοδο σήματος του laptop, εφόσον σου δίνει αυτή την δυνατότητα (μέσω του driver) μπας και βρεις άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Αύγουστος 9, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς...τελικά νομίζω οτι φταίει ΚΑΙ ο μετατροπέας ΚΑΙ η τηλεόραση γιατί χθές που δοκίμασα με απευθείας συνδεση S-video σε καλή τηλεόραση δούλεψε (έστω και με λίγα χόνια) ενώ όταν χρησιμοποίησα τον μετατροπέα πάλι ασπρόμαυρο έβγαλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Αύγουστος 9, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Επειδη εχω μπερδευτει και εγω παλαιοτερα με svideo και το γνωστο ασπρομαυρο σημα,τραβα παρε παρε ενα μετατροπεα απο svideo σε composite . Και το προβλημα θα λυθει ως δια μαγειας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Αύγουστος 9, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2006 Και εγώ στην παραπάνω λύση είχα καταλήξει τελικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.