Jump to content

ASUS M2N32-SLI DELUXE Πρόβλημα

Silender

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παίδες

(πιθανολογώ πως το πρόβλημά μου είναι στη μητρική, εαν πάλι κάνω λάθος διορθώστε με...)

Εχθές πήγα να στήσω το νέο μου PC το οποιο αποτελείται από:

AMD Athlon 3800+ X2 (sAM2)

Asus M2N32-SLI Deluxe WiFi Edition:021:

2x1024 Dual Channel Mushkin DDR2 PC6400 4-4-3-10

ASUS Nvidia GeForce 7950GX2 (EN7950GX2)

Tagan TG530-U22(530Watt)

WESTERN DIGITAL RAPTOR WD740ADFD 74GB 10000RPM SATA

WESTERN DIGITAL 400GB 7200 16MB WD4000YR SATA RAID EDITION

1.Τα συνδέω όλα καλά, όλα ανθηρά.

2.Μόλις ξεκινάει το μηχάνημα κάνω το απαραίτητο configuration στο BIOS και πάω για Windows.

3.Στο σημείο που γραφει "Windows is starting Windows setup" κολλάει για 3 !!! ώρες και συνεχίζει ανονικά για να κολλήσει στο "installing devices"(γραφικό περιβάλλον πλέον).

4.Reboot να δω τι συμβαίνει.

5.Μπαίνω στο BIOS και σέρνεται απίστευτα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα.

6.Reboot.

7."BIOS Checksum error".

8.Κάνω "Clear CMOS" από το jumper τις μητρικής και συνδέω το παλιό μου PC να βρω το ποιο καινούριο BIOS από την ASUS το οποιο είναι το 0603.

9.Κάνω BIOS update και τελικά είμαι από εκεί που ξεκίνησα.

10.Οποτε θέλει κολλάει στην εγκατάσταση των Windows η θα σέρνεται στο BIOS.

Θα σας πω 5-6 πραγματάκια που ήδη δοκίμασα και δεν είδα διαφορα.

1.Άλλαξα μνήμες(2-3).

2.Άλλαξα DVD-ROM(2-3) και CD Windows(4-5).

3.Έβγαλα τα πάντα από πάνω από το PC και άφησα μονο μια μνήμη, έναν σκληρό και το DVD-ROM.

4.Άλλαξα σκληρό.

5.Τροφοδοτικό δεν παίζει να είναι διότι το "πολυμέτρησα" και σπέρνει(ε άμα Tagan και καινούριο δεν έσπερνε τι να πω...).

*Κάτι που παρατήρησα: Στο BIOS(ναι αυτό που σέρνεται οποτε θυμηθεί) το 12V βυσματάκι μου δείχνει πως έχει 11.77V έχει σχέση αυτό?

Τι συμβαίνει ρε παίδες. Έχω φρικάρει και δεν αντέχω να βλέπω τα ευρώ που έσκασα να μη λειτουργούν σωστά. Είναι μητρική το πρόβλημα? Να πάρω το eshop να του την τρίψω στη μούρη η όχι?:073:

Εαν μου προτείνατε να αγοράσω καινούρια MOBO ποιά καλή για AM2 να επιλέξω?

PLEASE HELP!!!!! :( :( :( :010:

Λογικά έχει πρόβλημα η μητρική σου φίλε μου.Πήγαινέ την στο e-shop για έλεγχο λέγοντας τα προβλήματα που έχεις..

• 2 weeks later...

κι εμενα για προβλημα στη μητρικη μου ακουγεται

Αλλαξε τη στο eshop αμεσα.

Μην αφησεις να σε παρασυρουν σε καθυστερησεις. Αφου ειναι καινουργιο προιον, πρεπει να σου την αντικαταστησουν επι τοπου. Μην την αφησεις εκει να τη δοκιμασουν. Απαιτησε να τη δοκιμασουν επι τοπου.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WIN ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ON BOARD, LAN, EXTRA SATA, SOUND, ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΑΣ ΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ VGA, ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ CD\DVD, ΚΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΑΜΣΕ ΑΛΛΗ VGA, ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ.

• 3 weeks later...

1.Άλλαξα μνήμες(2-3).

αλαξες τι εννοεις ?δοκιμασες νατο ξεκινησεις μς αλλες η με τις ιδιες ?

δεν γραφεις ποσα mhz ειναι οι μνημες σου ..μαλον για 667 η 800 μου γαινονται οποτε δεν ξεκιναει με τιποτα ...η παιζει και η ασυμβατοτητα αν τις διαλεξες μονος σου χωρις να ρωτησεις ....

τελικα πες μας τι εγινε γιατι περασε και καιρος απο οτι φανεται..

η δικη μου προταση ειναι να το ξεκινησεις με μια παλια μνημη να κανεις το bios updade..να δεις αν ειναι συβατες και μετα να βαλεις αυτες τις μνημες...

ολα αυτα φυσικα αν δεν εχει η μητρικη προβλημα...

Οι μνήμες είναι μια χαρά και τις προτείνουν και στις συνθέσεις που κάνει η ίδια η AMD στο homepage, δε θα εσκαγα 400 eura έτσι χωρίς να ψάξω. Εξάλλου γράφω πως άλλαξα και 2 με 3 εταιρίες ακόμη(Twinmos 512 PC4200, Kingston 1024 PC4200, OCZ 2X512 PC5400).

Επίσης BIOS update γράφω καθαρά πως έκανα στην τελευταία Stable έκδοση, στο αρχικό μου post.

H μητρική ΑΚΟΜΗ δεν έχει επιστρέψει από εκεί που την έστειλε το eshop για έλεγχο(ούτε γνωρίζει πότε θα επιστρέψει φυσικά και ούτε σε τη φάση βρισκεται η υπόθεση μου).Σημειωτέον,ο τζίρος που τους έχω κανει το καλοκαίρι μόνο, είναι 1980 euro και δεν μπορούν να μου στείλουν μια μητρική κατευθείαν μετά από ελλατωματική αγορά διότι "δεν έχουν άλλη στο κατάστημα λέει". Αν όμως βγάλω άλλα 200 euro από την τσέπη μου και κάνω κλικ στην ΙΔΙΑ μητρική έχει ΑΠΕΙΡΕΣ.

Δεν ξέρω τη να κάνω πιά. Μαλλόν θα περιμένω... Όχι τίποτα, ωτρέπομαι κιόλας που ασκώ και το επάγγελμα του τεχνικού σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας και δεν μπορώ να φτιάξω το PC μου από τον Ιούνιο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.