DHMHTRHS22 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2006 ξερει κανεισ αν ειπαρχει η δηνατοτητα να λητουργουν ταυτοχρονα δυο κεντρικεσ μοναδεσ η μια windows κ η αλλη linux κ να δηνουν ταυτοχρονα περιβαλον εργασειασ σε μια οθονη?δηληδη να χοριστη η οθονη στην μεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 6, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Να χωριστεί η οθόνη στη μέση δεν νομίζω να γίνεται πάντως να δουλεύεις με δύο κεντρικες μονάδες σε μια οθόνη ενάλαξ γίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DHMHTRHS22 Αύγουστος 6, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 εχεισ ακουσει αν μπορο τουλαχιστον να το κανω αν γηνετε σαν εναλαγη χρηστη κ οχι να βγαζω το καλοδιο απο την μια κεντρικη κ να το βαζω στην αλλη?η διαδηκασεια αυτη με σκοτονει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Αύγουστος 6, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Δεν χρειαζεται να αλλαζεις καλώδιο. Μ'ενα KVM switch και εφοσον χρησιμοποιείς vga καλωδιο και οχι dvi μπορεις ν'αλλαζεις keyboard-video-mouse με το πατημα 3 κουμπιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 ξερει κανεισ αν ειπαρχει η δηνατοτητα να λητουργουν ταυτοχρονα δυο κεντρικεσ μοναδεσ η μια windows κ η αλλη linux κ να δηνουν ταυτοχρονα περιβαλον εργασειασ σε μια οθονη?δηληδη να χοριστη η οθονη στην μεση.Δεν γίνεται αυτό. Ο μόνος τρόπος μάλλον είναι να αγοράσεις κάποιο switch και να στέλνεις μία το σήμα του ενός υπολογιστή και μία του άλλου. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις, αλλά με τραγικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα, θα ήταν να στέλνεις το video out του ενός υπολογιστή σε κάποιο video in του άλλου και να το εμφανίζεις σε παράθυρο.Τώρα αν προσπαθήσεις ίσως να βρεις άλλες μπακαλίστηκες ιδέες. Π.χ. με κάποιο πρόγραμμα remote administrator να χρησιμοποιήσεις την ethernet και να βγάζεις πάλι το ένα desktop σαν παράθυρο πάνω στην επιφάνεια του άλλου.Αυτό πάντως που ζητάς γίνεται ίσως μόνο με την βοήθεια hardware πάνω στην οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DHMHTRHS22 Αύγουστος 6, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 αν σηνδεσω κ τησ δυο κεντρικεσ με τον οδηγο εγκαταστασησ δικτιου κ βαλω σαν κεντρικο αυτον που εχω τα windows θα μπορεσω να επεμβω στην αλλη κεντρικη δηνοντασ μου εικονα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Υπάρχουν κάποια προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν ξέρω αν γίνεται με linux-windows. Η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός kvm. Με 50 ευρώ έχεις ξενιάσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 6, 2006 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Τσέκαρε και αυτό το θέμα, θα βρεις ότι ζητάς!!http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9253 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DHMHTRHS22 Αύγουστος 6, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 τη ειναι ομοσ το kvm.συγνομη δεν ξερω τη ειναι κ που μπενει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 6, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Είναι μια συσκευή που έχει εισόδους πληκτρολογίου ποντικιού και οθόνης για 2 υπολογιστές και βγάζει έξοδους για να συνδέσεις την οθόνη σου το ποντίκι και το πληκτρολόγιό σου. Η εναλλάγή μεταξύ δύο υπολογιστών γίνεται πατώντας έναν συνδιασμό κουμπιών. Δες εδω...http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=KVM%20SWITCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
DHMHTRHS22 Αύγουστος 6, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 καταλαβα.ευχαριστο πολυ παιδια για την βοηθεια.πιστευω να τα καταφερω να τα με το kvm.ευχαριστω σε ολουσ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 6, 2006 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Μπορέις όμως να τρέχεις windows + linux στο ίδιο pc ταυτόχρονα ..αυτό γίνεται με πρόγραμμα,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 6, 2006 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2006 Μπορέις όμως να τρέχεις windows + linux στο ίδιο pc ταυτόχρονα ..αυτό γίνεται με πρόγραμμα,,,Μιλάει για 2 PC και μια οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doubleh1442169069 Αύγουστος 7, 2006 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2006 Εναλλακτικά, μπορείς να ενώσεις τα πισια σε δίκτυο και η οθόνη να είναι μόνιμα στο λίνουξ και να δουλεύεις τα windows από remote desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerneld Αύγουστος 7, 2006 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2006 Τώρα μπορεί να λέω και μ@λ@κίες, αλλά έχω την εντύπωση ότι ένα μοντέλο TFT της DELL (κάποιο από τα πολύ ακριβά και μεγάλα, το 24" wide μάλλον) που έχει πολλαπλές εισόδους σήματος μπορεί να χωρίσει την οθόνη στη μέση και να απεικονίζει σε κάθε μισό εικόνα από την κάθε είσοδο. Μου είχε προκαλέσει έκπληξη διαβάζοντας το σε κάποιο review αν και δεν το καλοθυμάμαι, γι'αυτό το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη. Πάντως αν ισχύει, θα είναι συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κάποιων hi-end μοντέλων της DELL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DHMHTRHS22 Αύγουστος 7, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2006 κατι τετιο σκευτηκα κ εγω να κανω να ενοσω τα δυο pc.αν δεν τα καταφερω τοτε με kvm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.