Jump to content

ΑSUS P4P800 ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

FABARMBOY

Recommended Posts

Γεια σας παιδες πριν 3 ημερες εκανα φορματ στο συστημα μου,

φυσικα πηγα να αναβαθμισω και το BIOS!

Αλλα δυστυχως οταν εγινε το reboot η οθονη μου επαψε να ειναι πολυχρωμη και ειναι μαυρη,ολα δουλευουν(ανεμιστηρες,σκληροι δισκοι,φωτακια κλπ)!

Δοκιμασα τα παντα(λουστηκα και με ultrex) απο αυτα που διαβασα σε αλλα post σας,αλλα τιποτα!

Το συστημα μου αποτελειται απο :

INTEL 3,2 PRESCOTT SOCKET 478

MOTHERBOARD ASUS P4P800

CLUB 3D ATI 6800 AGP 128MB

1024 DDR

CREATIVE PLATINUM 7.1

HD 80

HD 160

HD 80

HD 200

Και Τα Λοιπα!

Εχω βγαλει την καρτα γραφικων και θα την παω σε ενα κολλητο να την τσεκαρει.θελω να πιστευω οτι ειναι η καρτα γραφικων!

Εσεις τι πιστευετε?

Βios corruption όπως είπε ο προλαλήσαντας.Δοκίμασε και την κάρτα,αλλά μάλλον χλωμό μου ακούγεται να έχει χαλάσει.

Η λύση γίνεται με rma(εφόσον έχεις εγγύηση) ή με Hotflash σε περίπτωση που υπάρχει αντίστοιχο bios chip από άλλη μητρική(θα συνιστούσα το πρώτο).

ΒIOS CORRUPTION?

Mηπως αυτο σημαινει οτι κατα την διαρκεια του update εγινε βιαια διακοπη της αναβαθμισης και κολλησε?

Παιδια σας ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε τοσο γρηγορα αλλα δεν ειμαι στο επιπεδο σας και δεν καταλαβαινω τοσα πολλα(ειμαι ενα κλικ ποιο κατω χιχιχι)

Οποτε εαν εισασταν στην θεση μου τι θα κανατε?

1.Θα πηγαινατε σε ενα αλλο pc να δοκιμασετε την καρτα γραφικων!

2. θα κανατε rma (τι σημαινει δεν ξερω?)

3. Θα κανατε flash και αυτο δεν ξερω πως γινεται!

Αναμενω απαντηση σας και παλι σας ευχαριστω πολυ!

Ουσιαστικά σημαίνει οτι κάτι δεν πήγε καλά κατά την διάρκεια του Bios update.Είσαι απόλυτα σίγουρος οτι έκανες update το σωστό Bios κι όχι κάποιου άλλου μοντέλου?

Να χάλασε η κάρτα γραφικών με αναβάθμιση bios δε γίνεται,επομένως μάλλον πάς για rma..

YΓ:Το πληκτρολόγιο δουλεύει?

ΒIOS CORRUPTION?

Mηπως αυτο σημαινει οτι κατα την διαρκεια του update εγινε βιαια διακοπη της αναβαθμισης

Αυτό ακριβώς

Σε μια P4P800SE που έχω, οταν κοραπτησε( :D ) το μπιος μου ζητησε το σιντί της και αφου το εβαλα ξαναπέρασε το αρχικό μπιος και ολα οκ.

Και στην A8V DLX γινόταν αυτό. Νομίζω όλες οι ασους το έχουν.

Παντως δοκίμασε κανενα CLEAR CMOS (με τζαμπερ+βγαλσιμο μπαταρίας)

Επίσης βγαλε μνημες και dokimase ενα dimm στο τριτο σλοτ

Ακομη δοκιμασε να αλλαξεις τα σλοτ των μνημων(αν τις εχει σε μαυρα βαλτες στα μπλε)

Μπορεί το νεο μπιος να βάζει ασχετα timing και γι αυτό να κλατάρει στην εκκίνηση.(ειδικά αν έχεις twinmos value που είναι ξυλινες)

Κατεβασα απο το site της asus το bios που ειναι τωρα στο site της του αλλαξα ονομασια (P4P800.ROM) και το αποθηκευσα σε μια δισκετα μετα εκανα restart και

και οταν εδειξε το ποστ του bios πατησα alt+f2 και αρχισε να κανει update!

Aλλα δεν ειχα προλαβει να βαλω την δισκετα μεσα και ειχα στο dvd drive το cd της asus με το υπαρχον bios οποτε εψαξε την δισκετα δεν την βρηκε μετα εψαξε το D: και βρηκε το cd asus οποτε τι εκανε περασε παλι το παλιο bios ε μετα εγραψε ok update και μετα μαυρη οθονη για 1,2 λεπτα οπου και εκανα hard reset γιατι ειχε μεινει εκει στην μαυρη οθονη μετα εμεινε μαυρη!:D

Παιδες το ξερω οτι ειμαι κουραστικος αλλα αν μπορειτε να μου πειτε τι να κανω τα επομενα βηματα!

Εν το μεταξυ εκανα ολα τα παραπανω που μου ειπε και ο soulclaimer μεχρι και τον επεεργαστη εβγαλα αλλα τιποτα!

Τι κανουμε τωρα??:090:

εψαξε το D: και βρηκε το cd asus οποτε τι εκανε περασε παλι το παλιο bios ε μετα εγραψε ok update

Αυτό ειναι καλο σημαδι

και μετα μαυρη οθονη για 1,2 λεπτα

Αυτο ειναι κακο (αλλα αγνωσται αι βουλαι της ασους...)

Οταν ξεκιναει δεν ακουγεται κανενα μπιπ?

Ή δε σου λεει τιποτα απ τα ηχεία?(αν χρησιμοποιείς την on board καρτα ηχου)

Ποσα κουλα εχω παθει με ασους, δε θυμαμαι να μου εκαναν κατι τετοιο...

Nα φανταστώ οτι ακολούθησες τη διαδικασίς αυτή.Ελπίζω να μην άλλαξες το αρχείο zip που κατέβασες σε rom,αλλά το περιεχόμενο του φακέλου!

Προσπάθησε να βάλεις πάλι το cd και δές μήπως μπορείς να ξανακάνεις τη διαδικασία αναβάθμισης επιτυχημένα.

Αν δε γίνεται κάνε rma..

Λοιπον εκανα το κολπο με το EZ FLASH για update!

Mπιπ δεν ακουγονται παρα μονο οταν εβγαλα και τις δυο μνημες (2Χ512DDR)

οπου και βαραγε συνεχεια μπιπ και μπιπ!

Υπ οψιν πληκτρολογιο και το ποντικι δεν λειτουργουν!

Ακομα σκεφτομουν αφου θα παω να τσεκαρουν την καρτα γραφικων να αγορασω και μια καινουργια μπαταρια αυτη του cmos λεγεται?

Λοιπον rma τι ειναι και πως γινεται?:101:

Καλημερα ναι αλλα για να κανω hotflash θα πρεπει να εχω λεει ενα ιδιο BIOS chip!Εγω που θα το βρω?Και εκτος αυτου το συγκεκριμενο τσιπακι βρισκεται ποιο πανω ή διπλα απο την μπαταρια του cmos και εκει που ειναι τα τσαμπερακια για clear cmos?Αν ειναι εκει τοτε εκει υπαρχει ενα τσιπακι αλλα ειναι νομιζω κολλημενο με κολληση στην πλακετα.

Πολύ απλά θα πας στο stock του Πλαισίου και θα πάρεις μία ίδια ή παρόμοια, αφού έχεις όλα τα περιφερειακά.

Επίσης μπορεί να φταίει η μπαταρία. Σε μία A7V μου εκανε ακριβώς τα ίδια + ότι δεν έκανε post ποτέ.

Άγνωσται οι βουλαί της Asus...

Λοιπον παιδες πηγα στο τεχνικο(φιλαρακι μου) εκανε hotflash αλλα δεν επανηλθε το μηχανημα καθως και αλλαξα και μπαταρια cmos!

Tωρα σημερα θα λυσουμε ολα τα εξαρτηματα/πλακετες και θα αφησουμε μονη της την μητρικη μαζι με τα παραιμφερη για να λειτουργησει μονη της,αν λειτουργησει βεβαια!

Αλλα απ οτι βλεπω παω για μητρικη!

Τωρα να δω που θα βρω ASUS P4P800 socket 478 οποιο μοντελο της(το ιδιο ή καλυτερο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.