Jump to content

Μήπως κάψαμε cpu η mobo?!?

subneo

Recommended Posts

Πήρα κάποια στιγμή μια άλλη cpu (clawhammer) για το pc της υπογραφής μου…

Δυστυχώς όμως.. είχε 2 «ποδαράκια» σπασμένα κι έτσι δεν δούλευε..

Άνοιγε το pc για 3-4sec και πριν προλάβει να κάνει post.. έσβηνε..

Κάποια στιγμή κολλήθηκαν τα κομμένα «ποδαράκια» και επιχείρησα να ξανά στήσω το pc..

Τίποτα όμως και πάλι.. έκανε ακριβώς το ίδιο.. Ξεκινούσε 2-3sec και έσβηνε πάλι χωρίς κανένα ήχο χωρίς τίποτα…

Καμία ιδέα?

Ξεκίνησα να βγάζω τα πάντα από το pc για να βγάλω mobo/cpu να δω τι θα κάνω…

Και λέω…κάθε φορά που βγάζω κάτι.. δε δοκιμάζω να ανοίξω το pc?

Έτσι και έκανα.. έβγαζα pci κάρτες.. απόπειρα για boot… έβγαζα μνήμες… απόπειρα για boot.. τίποτα.. Ξεκινούσαν τα ανεμιστηρακια για 2sec και έσβηνε..

Το τελευταίο που έμεινε ήταν τα καλώδιακια του case (speaker..atx sw…reset..κτλ)

Βγάζω κι αυτά και μένει μόνο μητρική.. επεξεργαστής.. και τροφοδοτικό..

Για όσους δεν ξέρουν.. η DFI έχει ενσωματωμένα κουμπάκια για την εκκίνηση του υπολογιστή και για reset..

Λέω…δε δοκιμάζω κι έτσι? Το έκανα και ξεκίνησε να δουλεύει χωρίς να σβήσει αλλά φυσικά δεν έκανε τίποτα αφού είχαν ξηλωθεί τα πάντα..

Ξαναβάζω τα πάντα πάνω και δοκιμάζω με τα καλωδιακια του case αποσυνδεμένα..

Ξεκινά.. δε σβήνει.. αλλά no post…

Ε.. ας δοκιμάσω και τον παλιό Newcastle μου να δω τι παίζει… Δουλεύει!!!!!

Α.. οκ… τότε μάλλον θα είναι καμένος ο clawhammer… ας του κάνω κι αυτού μια τελευταία δόκιμη στο άλλο pc (mobo asus k8v se deluxe)… Jet!!!

Τώρα πλέον έχω χάσει πάσα ιδέα και έχω 2 βασικές απορίες…

1ον Είναι δυνατόν η dfi μου να μην είναι συμβατή με τον clawhammer ο οποίος είναι και ποιο παλιός από τον Newcastle?!?

2ον Είναι δυνατόν να πάθουν ζημιά τα καλώδια του case (η τα πινάκια της μητρικής όπου κομπώνουν αυτά) μόνο και μόνο επειδή τοποθετήθηκε « μη συμβατός» επεξεργαστής?!?

Έκανα και bios update με το τελευταίο της dfi στην original έκδοση του αλλά και σε μια modded μπας και δω καμία αλλαγή…τίποτα…

Θέμα ασυμβατότητας δεν παίζει.Πιθανότατα να είναι απ'τα στραβά της Dfi.

Eγώ θα δοκίμαζα ccmos+βγάλσιμο μπατασίας για 1+ώρα και θα ξαναδοκίμαζα.

Επίσης αν μπορείς τέσταρε και το τροφοδοτικό που έχεις στο άλλο pc καθώς και τις μνήμες στην dfi..

Θέμα ασυμβατότητας δεν παίζει.Πιθανότατα να είναι απ'τα στραβά της Dfi.

Eγώ θα δοκίμαζα ccmos+βγάλσιμο μπατασίας για 1+ώρα και θα ξαναδοκίμαζα.

Επίσης αν μπορείς τέσταρε και το τροφοδοτικό που έχεις στο άλλο pc καθώς και τις μνήμες στην dfi..

Το άλλο pc είναι htpc και το τροφοδοτικό του είναι πολύ μικρό και δεν αφαιρείται…

Εγώ έχω το OCZ Powerstream οπότε δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα…

Όλα τα άλλα που είπες.. φυσικά και τα έκανα…

Έκανα ότι θεωρούσα πιθανό και απίθανο με αποτέλεσμα να μη δουλέψει ποτέ σε εμένα ο clawhammer και να δουλεύει απροβληματιστα στο αλλο pc...

Επίσης το άλλο που δεν μπορώ να χωνέψω είναι με τα καλώδια του case…

Τι έπαθαν?!? Αν τα συνδέσω.. μου κάνει τα ίδια ακόμα και με τον Newcastle (on 2sec ->off)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.