Jump to content

To PC.....ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!!

Martian

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα σε ολους

γραφω μετα απο αρκετο εκνευρισμο για τον λογο τρελων θερμοκρασιων που μου εμφανιζονται στον τπολογιστη μου

λοιπον ας αρχισω

εχω εναν Intel D940 και τηγν Asus P5WDH Deluxe

Εβαλα σημερα το Thermalright xp120 με ενα 120αρι ανεμιστηρα γιατι με το stock ths intel ειχα γυρω στους 65 βαθμους

το βαζω λοιπον...και...

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΠΕΞΗΕΡΓΑΣΤΗ στους 70!!!

Ρι στο καλοσυμβαινει?θα γλυτωσω ποτε απο αυτο το προβλημα που με κυνηγαει???

κανενας τα φωτα του???

Aν μιλάμε για θερμοκρασίες σε φορτίο μη σου κάνει εντύπωση

einai dynaton??ennov...prin kapoiew merew eixa thn asus

p5n32 sli...και οι θερμοκρασιες δεν ειχα καμιασχεση..εννοω ηταν στα επιπεδα του 40 με 50 το μεγιστο!!και αλλοι εχουθ ιδιο η παομιο επεξεργαστη αλλα τεια δνε μου εχει πει κανεις!

θα τρελαθω μαλλον:(

OK στην επόμενη απάντησή σου για να μας βοηθήσεις πες μας αν εννοείς σε φορτίο, αν έχεις μαμά ψύξη και έχεις βάλει θερμοαγώγιμη πάστα. Επίσης τι αερισμό έχει το κουτί σου και αν έχεις κάνεις overvoltage ή υπερχρονισμό

ΚΟ στην επόμενη απάντησή σου για να μας βοηθήσεις πες μας αν εννοείς σε φορτίο, αν έχεις μαμά ψύξη και έχεις βάλει θερμοαγώγιμη πάστα. Επίσης τι αερισμό έχει το κουτί σου και αν έχεις κάνεις overvoltage ή υπερχρονισμό

βσικα οπως ειχαανφερει καιστο πρωτο μηνυμα μου..ειχα την μαμα ψυκτρα και εβαλα την thgermalright me enan 120ari anemhstira

oso gia skonh kai ean exv kauarisei ton επξεργαστη ναι το εχω κανει..το κουτι ολο ειναι καθαρο μεσα

χρησιμοποιησα την arctic silver 5 αλλα απο οτι βλεπω δεν μειωνετε με τιποτα η θιερμοκρασι, δοκιμασ ανα κανω uodate το Bios αλλα και παλι τιποτα

πρόσφατα σε pentium d 805 τοποθέτησα την arctic cooling freezer 7 και λειτουργησε ο επεξεργαστής σε φυσιολογικές θερμοκρασίες μεταξύ 38 και 55.

Και δε χρειαστηκε να βάλω αλοιφή γιατι είχε ήδη η ψύκτρα την τοποθετησα απευθείας στον επεξεργαστη.

Δές αν κούμπωσε η ψύκτρα καλά στον επεξεργαστή.

Εβαλες τη σωστή ποσοτητα θερμοαγωγιμης παστας(περιπου μια σταγόνα)

Αν έβαλες παραπάνω ποσότητα θα εχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Την ψύκτρα μπορείς να την αγγίξεις? Ψήνεται? Το σύστημα κάνει κολλήματα σε πλήρες φορτίο? (throttling)

πρόσφατα σε pentium d 805 τοποθέτησα την arctic cooling freezer 7 και λειτουργησε ο επεξεργαστής σε φυσιολογικές θερμοκρασίες μεταξύ 38 και 55.

Και δε χρειαστηκε να βάλω αλοιφή γιατι είχε ήδη η ψύκτρα την τοποθετησα απευθείας στον επεξεργαστη.

Δές αν κούμπωσε η ψύκτρα καλά στον επεξεργαστή.

Εβαλες τη σωστή ποσοτητα θερμοαγωγιμης παστας(περιπου μια σταγόνα)

Αν έβαλες παραπάνω ποσότητα θα εχεις αντίθετα αποτελέσματα.

βασικα η συγκεκιρμενη ψυκτρα thermalright xp120 δεν γινετε να μην κουμπωσει καλα γιατι πιανει και απο κατω...κατω απο την μητρικη εννοω

ακουω τα δικας σου αποτελεσματα και δεν ξερω τι να κανω ρε συ

Την ψύκτρα μπορείς να την αγγίξεις? Ψήνεται? Το σύστημα κάνει κολλήματα σε πλήρες φορτίο? (throttling)

την ωυκτρα δεν μπορω να την αγγιξω και δεν κολαειτιποτα!

βασικα σε ενα πολυ πιο παλιο μου motherboard ειχα τετοια και παλι..απλα οταν εκανα bios update ολα αλλαξαν!εν ξερω πως..αλλα αλαξαν!

ακουω τα δικας σου αποτελεσματα και δεν ξερω τι να κανω ρε συ

Βασικά το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτάει ο schumifer. :110:

Για να δούμε, αν όντως είναι αυτές οι θερμοκρασίες ή είναι θέμα sensor...

edit : με πρόλαβες...:027:

Θα μου μείνει απορία τελικά. Δεν μπορείς να την αγγίξεις σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγάλεις το πλαϊνό και να την αγγίξεις όσο το δυνατόν πιο χαμηλά ή ότι η ψύκτρα όντως βράζει και πας να την αγγίξεις και παθαίνεις έγκαυμα?

Βασικά το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτάει ο schumifer. :110:

Για να δούμε, αν όντως είναι αυτές οι θερμοκρασίες ή είναι θέμα sensor...

edit : με πρόλαβες...:027:

σε τι δεν απαντησα ρε φιλε dimitris_s??

συγνωμη αλλα νομιζα πως απαντησα???

Ο ανεμιστήρας σε πόσες στροφές λειτουργεί

O ανεμηστηρας ειναι ενας AKASA στις 1500 στροφες...που κατα 90% ειναι και η μεγιστη

Αν έχουν τοποθετηθεί όλα σωστά, ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή με σωστή ποσότητα πάστας και ανεμιστρας πανω στην ψύκτρα με τη σωστη ροή αέρα.

Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι , νεος ανεμιστηρας με περισσότερες στροφές (http://www.checkmate.gr/products.php?cid=35&PHPSESSID=d7a3813341ab66dce97530f875035d39)

αλλά πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε να τα τοποθετήσεις ξανά απο την αρχή μπορεί και να λυθεί το πρόβλημα.

Νομίζω οτι κάπου λέει στην ιστοσελίδα της εταιρείας οτι η παστα εχει καλύτερη απόδοση μετά απο τις 200 ώρες λειτουργίας του επεξεργαστη. Αλλα και πάλι δε δικαιολογουνται θερμοκρασίες των 70 βαθμων.

φιλε Xtraktor δωσε μας μια ποιο σαφη εικονα του συστηματος........

1)το 70c ειναι σε ide sta 3.2 .......η full load ?

αν οχι στα ποσα και με τι ρευματα.......

2)στο περιπου θερμοκρασια δωματιου.......παιζει ρολο

3) η p5w dh deluxe ειναι ποιο ζεστη απο την φυση της(ασχετο)

4) ακομα παιζει ρολο αν και η ψυκτρα εχει καθαριστει καλα στην επαφη της

με τον επεξεργαστη.......λογο καιρου μην εχει παρει το αλουμινιο μαυριλα)

5)μηπως δεν ειναι αρκετη η παστα και θελει και αλλο

ομως το ποιο καιριο ειναι να μασ πεις που δουλευει το CPU (3.2 -- 3.8 -- 4.0 ) ?

KAI AN TO 70C EINAI ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ......Η ΣΕ ΠΛΗΡΗ ( 80-100%) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αν το μηχάνημα δεν παρουσιάζει προβλήματα δηλαδή κολλήματα ή επανεκινήσεις κλπ. το πρόβλημα είναι στον αισθητήρα της μητρικής.

Μιλάμε για asus motherboard και prescott επεξεργαστή που από τη φύση του είναι πολύ ζεστός.

Δοκίμασε να ακουμπίσεις το μεταλικό της ψύκτρας να δεις αν καίει (με 70 βαθμούς δεν θα μπορείς να κρατήσεις το χέρι σου περισσότερο από 2-3 δευτερόλεπτα).

Έτσι όπως το ακούω μάλλον χαζομάρες λέει η asus και τσάμπα προβληματίζεσαι.

Τώρα αν όντως καίει η ψύκτρα μάλλον πρέπει να προσέξεις ότι σου είπαν τα παιδιά παραπάνω δηλαδή θερμοαγώγημη και θερμοκρασία κουτιού/κυκλοφορία αέρα.

Xμ, μια ΧP 120 που είχα βάλει σε φίλο με Presler, επίσης ανέβαζε θερμοκρασίες. Και η αιτία; Η επιφάνεια επαφής δεν ήταν επίπεδη!

Έφαγε ένα πρόχειρο lapping, και έστρωσαν οι θερμοκρασίες.

Για ρίξε μια ματιά στην επιφάνεια της ψύκτρας, εφάρμοσέ την σε μια ίσια επιφάνεια (πχ τζάμι) και δες εαν περνάει από μέσα φως.

Πάντως με τέτειες ζέστες που έχει, οι P4 γενικά γίνονται φούρνοι, ειδικά αν είναι σε μικρό κουτί μέσα, δεν είσαι ο μόνος. Αν σου δουλεύει το σύστημα καλά, μην ασχολείσαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.