Jump to content

Ψάχνοντας την κορυφή στο 2.1

Cthulhu

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τα παιδιά,

Μέχρι πρότινος είχα ένα 2.1 σετ ηχείων Logitech X230 που τά 'χα τσιμπήσει για ένα 30άρι ευρώ όταν ψόφησε το προηγούμενο σύστημα.

δυστυχώς, ενάμισι χρόνο αργότερα, ψόφησε το subwoofer στο εν λόγω σύστημα. Είναι βέβαια μέσα στην εγγύηση, αλλά είπα έτσι κι αλλιώς να πάω σε κάτι καλύτερο (και τα επισκευασμένα τα ρίχνω στο fleamarket).

Επειδή εκ των πραγμάτων δεν έχω χώρο για 5.1 ηχεία (και τα καλώδιά τους κλπ κλπ), ψάχνω να βρω κάτι πολύ καλό σε 2.1 για να τα αντικαταστήσω.

Μια επιλογή είναι το LOGITECH Z-2300 (το οποίο έχει και πιστοποίηση ΤΗΧ Multimedia και έχει πάρει και 9 στα 10 στο CNET)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501600

Μια άλλη επιλογή είναι το Creative I-Trigue 3800

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500696

Εσείς τι προτείνετε?

Α, υπ' όψιν, είμαι σίγουρος πώς η απόλυτη κορυφή είναι τα 2.1 της Klipsch . Τα έχω ακούσει και είναι καταπληκτικά.

Το θέμα όμως είναι πώς η Klipsch ευρώπης τα φέρνει σε εξωφρενικά ακριβότερες τιμές απ' ότι είναι στην Αμερική. Κι επειδή δεν μου αρέσει να μου πιάνουν τα οπίσθια, αποφεύγω τη συγκεκριμένη επιλογή.

Κάπου είχα διαβάσει οτι τα CREATIVE CAMBRIDGE MEGAWORKS THX 2.1 250D είναι εκπληκτικα ηχεία και εχουν επιπλέον πιστοποίηση THX.

Ισχυς: 2*75 + 150 Watts RMS

SNR: 99dB

Aπο την αλλη τα Logitech:

Ισχυς: 2*40 + 120 Watts RMS

SNR: >100dB

Eιναι στα ιδια λεφτα περιπου, με μεγαλυτερη πραγματικη ισχυ οποτε ριξτους μια ματια ;)

Ωρε ηχεια. Αυτα τα creative δεν τα ειχα δει αλλα πετανε!!!

Έχω στην κατοχή μου τα Cambridge Soundworks (a.k.a Creative) THX 250D..

Πραγματικά τα ηχεία είναι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤA και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.. Αν τα βρείς κάπου, τσίμπα τα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτε!! Πιστεύω τα TOP 2.1 ηχεία!

ΥΓ. Μην σε ξεγελάσει το μέγεθος... ;)

1003b.jpg

Μπορείς να τα αγοράσεις από εδώ: http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=1003

Τιμή: € 136,44 με Φ.Π.Α.

Απο τον τιτλο που εχεις βαλει στο thread καταλαβαινω οτι μαλλον θελεις το καλυτερο σε οτι εχει να κανει με τον ηχο στο pc σου παρολο που δεν γραφεις για πια ακριβως χρηση προοριζεται.Εγω πριν απο εναν χρονο ειχα την ιδια απορια με εσενα δεδομενου οτι ηθελα να αγορασω ενα ζευγαρι ηχεια που ο ηχος τους δεν θα ειχε σοβαρες διαφορες απο ενα κανονικο ζευγαρι ηχεια,διοτι η βασικη τους χρηση ειναι monitoring για οικιακες ηχογραφισεις και μουσικη.Μετα απο αρκετο ψαξιμο και πολυ ακουσμα κατεληξα στα Altec Lansing 5021 και μπορω να πω οτι και στο τελικο ακουσμα και μετα απο 1 χρονο που τα εχω στην κατοχη μου ειναι αψογα σε ολα τους.Μπορεις να τα δεις εδω http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26176779&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=183438&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αν ομως δεν σου φτανουν αυτα και θελεις να πας καπου καλυτερα,μπες στο site www.elina.gr και δες στα ηχεια απο την σειρα της maudio τα studio pro 4 και τα studiophile dx-4.

Θάνκς παίδες, μου δώσατε αρκετό food for the mind.

Η βασική χρήση θα είναι για παιχνίδια και καμιά ταινία/σειρά (CSI RULEZ!!!). Μουσική πολύ σπανιότερα.

Και γενικά, δεν ενδιαφέρομαι και για τρελές εντάσεις - πολυκατοικία, γαρ...

Και γώ Z-2300 έχω...Οταν ήταν να τα πάρω κοίταξα ενα συγκριτικό με τα τα 250D και ελεγαν σε διαφορα φόρουμς και reviews οτι έχουνε προβλήματα υπερθέρμανσης και οτι το control τους δεν ειναι και τόσο καλο... Τελος παντων πήρα τα 2300 και είμαι απόλυτα ευχαριστιμένος όπως είπε ο BoNito πολύ δύναμη το μπάσο!!!

Οταν λες "προβληματα υπερθερμανσης" τι εννοεις? Μετα απο λιγη ωρα δυνατου ηχου η γενικα μετα απο ωρα ακομα και σε χαμηλη ενταση?

Εαν εισαι διατιθετημενος να παρεις κατι πολυ καλο να εχεις υπ οψην οτι ο καλος ηχος κοστιζει! Ετσι σου προτεινα εαν θες να ακους μουσικη με ποιοτητα χωρις περιτα νταπα ντουπα τα JBL Soundsticks.Ειναι Designata και παιζουν αψογα!(θα μπορουσαν να συγκριθουν χαλαρα με ενα καλο micro ηχοσυστημα) Αλλα δυστηχως λιγο ακριβα!!

post-4716-1442174431,4149_thumb.jpg

Τα creative μπορουν να συνδεθουν με παιχνιδομηχανη? Τα ειδε ενας φιλος που ακομα το ψαχνει για ηχεια και αν συνδεονται με παιχνιδομηχανη (δεν ειδα κατι τετοιο καπου) τα χτυπαει

Εαν το σετ ειναι 2.1 μπορουν να συνδεθουν με οποιαδηποτε παιχνιδομηχανη. Απλα οι κονσολες εχουν εξοδο ηχου σε RCA ενω η εισοδος του ενισχυτη των ηχειων ειναι σε jack. Το μονο που χρειαζεται ειναι ενας adaptor για να συνδεσεις τα βυσματακια αυτα.Πρεπει να ψαξεις σε καταστηματα με ηλεκτρονικα ειδη.Αν και ειναι ευκολο να φτιαξεις και μονος σου.

Ισχυς: 2*75 + 150 Watts RMS

SNR: 99dB

Logitech:

Ισχυς: 2*40 + 120 Watts RMS

SNR: >100dB

Αχ αυτες οι εταιριες τις ξεφτιλισανε τις κλιμακες ισχυως,Ακους εκει 150W RMSαπο ενα γουφερακι ουτε 6'' διαμετρο και 75W απο 3.5'' μοναδα.Ελεος.

Καλα αυτο ειναι σιγουρο γιατι φιλος εχει sub 15'' το οποιο πετα 150 watt rms. Τωρα πως γινεται να βγει η ιδια δυναμη απο το 8'' sub των creative παραξενο μου φαινεται. Το ιδιο υσχυει και για logitech. Παντος το σιγουρο ειναι οτι προκειται για ενα πολυ καλο κομματι.

Αχ αυτες οι εταιριες τις ξεφτιλισανε τις κλιμακες ισχυως,Ακους εκει 150W RMSαπο ενα γουφερακι ουτε 6'' διαμετρο και 75W απο 3.5'' μοναδα.Ελεος.

Σωστός ο παίχτης. Θές κατι καλό? δώσε 200-300 ευρουλάκια για 2κάναλο ενισχυτή, κανα 300άρι για 2 καλά μονιτοράκια και κανα 300άρι για ένα sub να ακούσεις σαν άνθρωπος.:039:

Σωστός ο παίχτης. Θές κατι καλό? δώσε 200-300 ευρουλάκια για 2κάναλο ενισχυτή, κανα 300άρι για 2 καλά μονιτοράκια και κανα 300άρι για ένα sub να ακούσεις σαν άνθρωπος.:039:

Δεν εννοουσα σαφως κατι τετοιο.Την προταση μου για την αγορα ηχειων την εκανα πιο πανω και δεν ξεπερνα τα 190 Ευρω!Α επισης δεν ξεπερνα και τα 2*10W RMS και το sub 20W σε πληροφορω ομως οτι θα παιζουν πιο δυνατα και τουλαχιστο πιο ποιοτικα.Δε αμφισβητω τα creative καθως ειναι πολυ καλα για το κοστος τους.Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι ολες αυτες οι multimedia εταιριες εχουν τα W για ψωμοτυρι και παραπλανουν το κοσμο που προσπαθει αδικα να συγκρινει απο διαφορες μαρκες, προιοντα με βαση τα τεχνικα χαρακτηριστικα!!Αυτο το λεω γιατι εαν βρεθεις μπροστα σε ηχειο 75 W RMS δηλαδη μετρημενο απο 20 - 20.000 Hz οπως εχει σωστα η κλιμακα και εχεις και υπογουφερ αλλα 150W απο κατω σου τοτε πιστεψε με εαν αντεξουν τα αυτια σου τοτε θα σου κολησει το στομαχι στην πλατη!!

Παντα Φιλικα, Μαριος

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τουλάχιστον τα creative 2.1 είναι πραγματικά watt και το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι γνώστες οι οποίοι ακόμη απολαμβάνουν τα 7.1 gigaworks της creative (700w)...:111:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τουλάχιστον τα creative 2.1 είναι πραγματικά watt και το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι γνώστες οι οποίοι ακόμη απολαμβάνουν τα 7.1 gigaworks της creative (700w)...:111:

Αυτο θα μπορεις να το κρινεις μονο οταν ακουσεις την κλιμακα RMS σε σοβαρα μηχανηματα. Τουλαχιστο εγω λογω δουλειας το ζω καθημερινα (εκτος απο πωλησεις κανουμε εγκαταστασεις audio - video σε clubs cinemas σπιτια ιδιωτων κτλ). Αχα 700 W ειναι μια πολυ καλη ισχυς για να παιξεις σε ενα χωρο 85 τμ τοσο δυνατα οσο σε ενα καλο club!!!:dance: :dance: :dance: :!!

• 1 month later...

Μου την έδωσε και είπα να διώξω το ογκοδέστατο hifi (Philips FW-C80, 2*60rms) απο το δωμάτιο και να το αντικαταστήσω με ενα 2.1 σύστημα ηχείων. Στο σπίτι υπάρχει ήδη ενα Mid-level 5.1 σύστημα (2*Crystal Audio 3 δρόμων, 1 κεντρικό με 6 tweeters, 2*Crystal Audio surround, Subwoofer 200W ενεργο σε Pioneer Ax5is 7*125W rms). Κύρια χρήση των ηχείων θα είναι μουσική (κλασσική, rock, metal) μετα dvd/ταινίες και games. H κάρτα ήχου μου ειναι η Creative Audigy 2.

Έπειτα απο διεξοδική έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα τα εξης:

1) Creative MegaWorks 250D-THX

Όλοι αναφέρουν οτι πρόκειται περι εξαιρετικών ηχείων αλλα κατι δεν πάει καλα στην κατασκευή καθως τα προβλήματα πάνε και ερχονται (χειριστήριο και καμμενα ηχέια)

2) Logitech Z-2300

Ενα ποδύ δυνατό σύστημα, με εξαιρετικά μπάσα ειδικα για τους gamers αλλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για μουσική. Οι χρήστες παραπονιούνται για το θάψιμο των μεσσαίων συχνοτήτων που ακούγεται λογικό αν αναλογιστούμε οτι διαθέτει ακόμα μικρότερα drives απο τον προκάτοχό του.

"The Oracle said it : Make up your own mind!"

"Couldn't agree less"

3) Klipsch ProMedia 2.1 speakers

Εδω έχουμε ενα εξαιρετικό σύστημα με ασήμαντα μειονεκτήματα μόνο που δεν έρχονται στην Ευρώπη με τις αμερικάνικες τιμές...

4) Harman Kardon SoundSticks II

Ενα επίσης εξαιρετικό σύστημα ηχείων 2.1 σε λογική για την απόδοσή του τιμή! Ικανοποιήτική αναπαραγωγή όλου του φάσματος των συχνοτήτων με δυνατό Sub και πολύ καλη γενική εικόνα. Τοποθετείται ανάμεσα στα creative και τα klipsch. To design πολύ trendy, με μπλε φωτισμο και διαφορα κολπα. Μειονεκτήματα δεν εχει? Τι σκέφτονταν αυτοί οι άνθρωποι οταν το σχεδίαζαν?? Ελλειψη ενδειξης έντασης ήχου, τα ρυθμιστικά σε περιεργο μέρος καθως και απουσία εξοδου ακουστικών. Ειδικα το περιργο ρυθμιστικο της εντασης και τα headphones με απομακρύνουν.

5) Altec Lansing MX-5021 link1, link2 και link3

Αυτά τα ηχεία απ'οτι φαίνεται αποτελούν το πιο ισορροπιμένο σύνολο. Επαρκέστατη ένταση (106db) και πεντακάθαρος ήχος σε όλο το έυρος της κλίμακας! Μπορει απο εμφάνιση να μην είναι κάτι το πρωτότυπο αλλα απ'οτι θυμάμαι τα ώτα μας δεν βλέπουν:p Ποιοτικά υλικά, βαριά σαν κατασκευή είναι δείγματα οτι τα ηχεία είναι προσεγμένα κατασκευαστικά. Βολικό (οχι τελειο, τουλάχιστον οχι σαν το μπάχαλο της creative) ενσύρματο χειριστήριο (περιελαμβάνεται και ασύρματο!!). Αν πρέπει να καταλογίσουμε κάτι σαν μειονέκτημα είναι η έλλειψη ψηφιακής εισόδου και ο υπερτονισμος(ελάχιστα όμως) των πρίμων πράγμα που διορθώνεται πολύ ευκολα (εξαρτάται τι ακουγεται ωραίο στον καθένα).

--------------------------------------------------------------------------

Κάποιος μουσικόφλος που να διαθέτει τα JBL ή τα Altec να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες? Μάλλον θα πεταχτώ στο Πλαίσιο με ενα dvdακι και θα ζητήσω ακρόαση ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.