Jump to content

Αναβάθμιση... όσο το δυνατόν λιγότερη...

apotsi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω το παρακάτω PC:

CPU	       INTEL P4 3.0GHz Northwood [B]FULL CAPS[/B] (πάει μέχρι 3.9GHz με ελάχιστο ρεύμα παραπάνω)
MOTHERBOARD ASUS P4C800-E DELUXE (v2.00)
RAM KINGSTON 512MB DDR 400 x4 = [B]2GB RAM[/B]
VGA Leadtek A400TDH (NVidia 6800) AGP 128MB
SOUND CREATIVE AUDIGY 2 PLAYER
PSU ANTEC TRUECONTROL 550W ATX
CASE CHIEFTEC MIDI TOWER
DVD ASUS DVD 616P3
DVD-WRITER NEC ND-3550A (black)
HDD 80GB W.D. SATA
HDD 250GB W.D. SATA
COOLING CUSTOM WATERCOOLING

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσω (μάλλον από Σεπτέμβρη) σε Conroe ή σε AMD διπύρηνο, αλλά να αλλάξω όσο το δυνατόν λιγότερα parts (αν είναι δυνατόν μόνο board και CPU), γιατί η VGA είναι μιά χαρά και έχω και μπόλικη μνήμη...

Για Intel platform βρήκα δύο board της ASROCK,

http://www.asrock.com/product/775Dual-VSTA.htm

http://www.asrock.com/product/775Dual-880Pro.htm

τα οποία θεωρητικά κάνουν αυτό που θέλω, αλλά με χαλάει το VIA chipset...

Για AMD platform, δεν το έχω ψάξει και τόσο....

Τί γνώμη έχετε, και τί μου προτείνετε σαν εναλλακτικές και για τις δύο πλατφόρμες ???

Και γιατί να σκοτώσω την καρτούλα μου για 100€ ενώ μπορώ να παίξω όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν αξιοπρεπέστατα;

Καλά κάνεις.... Γιατί μετα΄θα πρέπει να αλλάξεις και ένα σωρό πράγματα..... Και δεν είσαι για έξοδα απο ότι κατάλαβα...

Ακριβώς... Γι' αυτό λέω όσο το δυνατόν λιγότερα... Δεν έχω όρεξη και πόρους να στήσω ολόκληρο PC (mobo, cpu, ram, vga, κτλ, κτλ..).

Κράτα το pc ως έχει για να παίζεις παιχνίδια! Πάρε καινούριο σύστημα αλλά πάρε μια φτηνή κάρτα γραφικών. Όταν αυτή που έχεις δεν σε ικανοποιεί αλλάζεις την κάρτα στο καινούριο pc που σκέφτεσαι να πάρεις. Το κόστος είναι μεγαλύτερο απο αυτό που σκέφτεσαι αλλά δεν είναι τραγικό.

Αν θες να πας σε agp σε 939 περιοριζεσαι σε nf3 via και uli. Αυτες τις επιλογες εχεις απο θεμα chipset σε 939 και agp. Oσο για το δεν θες via η asus a8v deluxe με το via kt800pro ειναι απο τις πιο σταθερες μητρικες που θα μπορουσες να παρεις. Καποτε ειχα και main συστημα με αυτη. Κανενα παραπονο. 4 sata (2via +2 του promise) και επισης εχει και ide controller επιπλεον οποτε απο θεμα συσκευων δυσκολα να μη σε καλυψει και ειναι και φτηνη μητρικη.

Αν δεν σε πειράζει ο σχετικά περιορισμένος εξοπλισμός της μητρικής, τσίμπα μια ASRock 939DualSATA2 και έναν Χ2 3800+. Συνολικό κόστος < €220.

Γιατί δεν κοιτάς κάτι σαν αυτό?Όλες οι μητρικές με 865 υποστηρίζουν agp+ddr που θές.Έχει και 4 slots για τη μνήμη που θές.Είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση και να πάρεις ΑΜ2 αυτή την περίοδο..

Ουπς λάθος.Κοίταζα την από πάνω που υποστηρίζει και τις μπέρδεψα(αυτή εννοώ).Δυστυχώς έχει μόνο 2 slots μνήμης.

Ειδάλλως έχει με Via αυτή που παίρνει 2*ddr ή 2*ddr2 κι έχει Agp+pcie.

Αν δε σε ενοχλεί μτχ και θα ανεβάσεις τον επεξεργαστή έχεις δύο επιλογές πιστεύω. Η μία ακούει στο πασίγνωστο όνομα άσροκ 939 δούαλ σάτα2 . Έχει θέση για 3 σάτα σκληρούς, πανεύκολα μοντς -λέμε τώρα- και δυνατότητα να χρησιμοοπιήσεις και αγπ και πισιάι κάρτα γραφικών ακόμα και ΜΑΖΙ (έχουν δοκιμάσει όσοι είχαν τη συγκρκριμένη και 2 κάρτες γραφικών ανεξαρτήτως μάρκας και κάνανε quadruple display). Καινούρια 60 μτχ ίσως 45. Θα προτιμούσα μτχ που αποδεδειγμένα να ξεπερνάει το φράγμα των 272 ΜΗΖ htt.

Από εκεί και πέρα κορυφαία μητρική για ΑΓΠ αν δε συνυπολογίσουμε τη ντουφάι είναι η msi k8n neo2 platinum καινούρια 100+ μτχ όχι πάνω από 50-60 εντός εγγύησης. Σκυλί ,τρελό overclocking χωρίς πολύ ταλαιπωρία, πολύς εξοπλισμός, πολύ δουλεμένη και γνωστή.

Από εκεί και πέρα αν δε σε πολυνοιάζει το oc πας σε VIA που κάποια μπορεί να φτάσουν -αν είναι το σωστό rev- μέχρι και 270-280 ΗΤΤ .Στην τελευταία περίτπωση θα έχεις και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημήτρη Αλεπουδέλη μιας και είναι γνωστό ότι για εκείνον "αν δεν είναι βία δεν είναι μητρική" κι έχει και τους λόγους του.

Από ίντελ δε σκαμπάζω. Αλλά αν μπορείς να το καθυστερήσεις περίμενε να βγει μια καλή μητρική κάτω των 150 ευραίων για κονρόε και τσίμπα την

• 2 weeks later...

Ερώτηση: Θα έχει διαφορά η αγορά στον Σεπτέμβριο απτον Οκτώβριο δλδ επειδή θέλω και γώ να κάνω αναβάθμιση, να περιμένω μέχρι τον Οκτώβρη? Θα βγεί κάτι καλύτερο (Μητρική + CPU + AGP + RAM)?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.