Jump to content

πιο γρήγορος: p4 1.8 ή Cel 2.6

lefteriz

Recommended Posts

Ποιος είναι πιο γρήγορος για encoding dvd, επεξεργασία ήχου

pentium 4 1.8Ghz 400mhz fsb northwood

ή Celeron 2.6 Ghz (δεν γνωρίζω fsb, παντως λογικα ο τελευταιος celeron που χει βγει για 478)

και επισης πoιος εχει πιο καλη θερμική συμπεριφορά μια και ο ενας προορίζεται για Laptop!

για socket 478

Εγώ θα σου προτείνω τον Celeron ..αφού προορίζεται και για λαπτοπ παίζει να έχει περισσότερη ταχύτητα με την ίδια κατανάλωση ...δηλαδή αν θέλεις ο p4 να πιάσει τα Ghz του Cel τότε θέλεις μεγ-ρέυμα = μεγ-κατανάλωση ..Φυσικά θα σου πούνε και οι γκουρου του φόρουμ διοτι εγώ μπορέι να κάνω και λάθος...

ευχαριστώ παιδιά.. ο ενας θα μπει σε desktop Κι ο αλλος σε laptop

:)

οποτε μαλλον θα βαλω τον Northwood στο desktop και τον cel στο λαπ

Καλά θα κάνεις...

Επίσης στο desktop μπορείς να clock-άρεις χαλαρά τον pentium αν έχει δυνατότητες η μητρική και να φτάσεις πολύ εύκολα τα 2,4-2,5 κάτι που στο laptop είναι δύσκολο.

Xμ, όντως αν λέμε για τον D, στο encoding συσκεκριμένα, είναι πολύ καλός, και με αντικειμενικά κριτήρια, όχι μόνο συγκριτικά με τον 1.8. Θυμάμαι ένας 2.6@3.6 γνωστού, έριχνε στον 3000+ Athlon μου @default στο dvdshrink.

Απλά, celeron D σε Laptop, μάλλον τοστιέρα θα καταλήξει, εδώ σε Desktop και ανεβάζει τις 60άρες για πλάκα. Και ΑΝ υποστηρίζει Celeron D. Οπότε ασυζητητί, τον Celeron D στο Desktop, και αυτοί ανεβαίνουν πολύ, με καλή ψύξη 3.5-4 G. Oι Νοrthy έχουν ακλή θερμική συμπεριφορά, ταιριάζουν καλύτερα σε Laptop.

Εγώ θα σου προτείνω τον Celeron ..αφού προορίζεται και για λαπτοπ παίζει να έχει περισσότερη ταχύτητα με την ίδια κατανάλωση ...δηλαδή αν θέλεις ο p4 να πιάσει τα Ghz του Cel τότε θέλεις μεγ-ρέυμα = μεγ-κατανάλωση ..Φυσικά θα σου πούνε και οι γκουρου του φόρουμ διοτι εγώ μπορέι να κάνω και λάθος...

Τα GHz δεν είναι πλέον το μέτρο σύγκρισής στους επεξεργαστές.....είναι θέμα cache και αρχιτεκτονικής....οπότε ...από την στιγμή που ο cely...φτιάχτηκε για οικονομικές αγορές δε πα νάχει και 5000THz ταχύτητα...καλύτερη δουλέια θα κάνει ο Ρ4 παρά ο Cely.....και αυτό θα το δείς σε ψιλό βαριές εφαρμογές

Τα GHz δεν είναι πλέον το μέτρο σύγκρισής στους επεξεργαστές.....είναι θέμα cache και αρχιτεκτονικής....οπότε ...από την στιγμή που ο cely...φτιάχτηκε για οικονομικές αγορές δε πα νάχει και 5000THz ταχύτητα...καλύτερη δουλέια θα κάνει ο Ρ4 παρά ο Cely.....και αυτό θα το δείς σε ψιλό βαριές εφαρμογές

Συμφωνώ μαζι σου στο ότι -->πλεον<-- δεν έχουν σημασία τα Ghz, και στο ότι η αρχιτεκτινική παίζει το μεγαλύτερο ρόλο ( ακα νεος πυρίνας intel)..... αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου οτι και οι 2 επεξεργαστές είναι παλίας τεχνολογίας ( 478 ) οπου -->τότε<-- τα GHz ήταν μέτρο σύγκρισης (Ηταν η περίοδος οπου η intel πίστευε οτι θα φτάσει τα 20 GHz, και μια περίοδος οπου το φράγμα των 3 Ghz θεωρούταν το έλαχιστο ενος επεξεραστή ) Εγώ πιστέυων οτι απο το να κάτσουμε και να "μαλώνουμε" (αν και δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο :039: ) μπορέι ο φίλος μας να κάνει κανα benchmark για να δούμε όντος τι παίζει..αν ο p4 1,8 νικήσει τον 2.6 τότε ομολογώ οτι έιμαι πολύ λάθος.. :089: :065:

ΥΓ:τα βελάκια δεν σημαίνουν κατι ιδαίτερο ( δεν προσπαθώ να "στην πώ" κάπως )

Απλά, celeron D σε Laptop, μάλλον τοστιέρα θα καταλήξει, εδώ σε Desktop και ανεβάζει τις 60άρες για πλάκα. Και ΑΝ υποστηρίζει Celeron D. Οπότε ασυζητητί, τον Celeron D στο Desktop, και αυτοί ανεβαίνουν πολύ, με καλή ψύξη 3.5-4 G. Oι Νοrthy έχουν ακλή θερμική συμπεριφορά, ταιριάζουν καλύτερα σε Laptop.

Έχω έναν Celly D στην κατοχή μου και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντησεις σας :D

ΑΛΛΑ τελικά άκυρος ο kseneron :p στο desktop του αδελφου θα μπει τελικα ενας Pentium4 northwood 2.4ghz 533FSB για 60 ευρώ. καλά δεν είναι ; :)

και ο 1.8 στο λαπτοπ

Δεν ξερω αν ειναι και τοσο καλη τιμη ο 2,4 αφου νομιζω πως καπου πηρε το ματι μου εδω μεσα με 70 a64 3000+ αλλα και παλι θα μου πεις πως ειναι ολοκληρη μεταβαση σε Α64 αν υπαρχει ηδη μητρικη για 478!

Παίδες αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο δίλημμα

Στο laptop έχω Intel Celeron D 330 στα 2666 Mhz, socket 478.

Με το που τον ανοίγω σε δύο λεπτά έχει φθάσει τους 74 βαθμούς idle ( everest, speedfan ) ακατέβατους και αν τρέξω κανένα πρόγραμμα κάνει απροειδοποίητο shutdown.

Καθάρισα ανεμιστήρες και ψύκτρα, έβαλα καινούργια πάστα, αλλά καμμία βελτίωση.

Μόλις διάβασα τα σχόλια σας για τον φίλο Lefteriz, πήρα από το destop έναν Pentium 4 στα 2,4 Northwood και τον δοκίμασα στο laptop.

Άλλαξε τελείως η συμπεριφορά. Τώρα δουλεύει στους 44 βαθμούς και αν το ζορίσω μπορεί να πάει μέχρι τους 65, αλλά σταμάτησαν τα shutdowns.

Θα το αφήσω λοιπόν έτσι και θα βάλω στο desktop τον celeron.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εσάς που ξέρετε είναι άν τώρα με τον celeron, το desktop μου θα είναι πιό αργό από πρώτα.

Γενικά θα είναι χειρότερο από πρώτα και σε τι θα διαφέρει.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

..... αλλά σταμάτησαν τα shutdowns...

Απο την στιγμή που διορθώθηκε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα..μην σκεφτεσαι το άν θα έιναι πιο αργό..Για να είσαι όμως σίγουρος έπρεπε να είχες τρέξει ένα Superpi πριν και μετά ώστε να καταάβεις στο περίπου τι παίζει με την ταχύτητες:045:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.