Jump to content

Philips 190x6 και χρώματα

Realizum1442169161

Recommended Posts

Καλησπερίζω όλους τους φίλους.Μόλις έκανα εγγραφή και έχω να ρωτήσω μερικά πράγματα για την 190Χ6.Αγόρασα το συγκεκριμένο μοντέλο,αλλάζοντας μια Philips Brilliance 107P CRT.Το προβλημά μου είναι ότι τα χρώματά της σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο "ζωντανά" όσο της CRT που είχα.Τα χρώματα που έβγαζε η προηγούμενη οθόνη ήταν υπέροχα,τώρα είναι πιο μουντά.Δοκίμασα να παίξω με τη φωτεινότητα και τα χρώματα,αλλά δεν μπορώ να πετύχω χρωματισμούς όπως της CRT.Έχετε καμιά ιδέα ή απλά πρέπει να συμβιβαστώ με κατώτερους χρωματισμούς?Παίζει κανενα ρόλο το πώς την συνδέω?Αυτή την στιγμή την έχω με Vga to Vga καλώδιο.Θα αλλάξει τίποτα άμα την συνδέσω με Dvi(το καλώδιο δεν παρέχεται).

Χμ... η αίσθηση της Crt σε θέμα χρωμάτων είναι σαφώς καλύτερη , είδικα όσον αφορά το μαύρο... Τώρα αν δεν είναι θέμα συνήθεια , δοκίμασε να αλλάξεις προφίλς στην οθόνη μέσα απο τα properties μπας και πλησιάσεις αυτό που ήξερες...

Σαν κάτοχος της οθόνης, νομίζ επιβάλλεται να αλλάξεις σε dvi. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από d-sub, τουλάχιστον όσον αφορά τη συγκεκριμένη οθόνη, και αν και δεν έχω δουλέψει με πολύ καλή crt, νομίζω πως έτσι όπως είναι δεν είναι σε καμία περίπτωση μουντά. Πάντως μέσα από τις ρυθμίσεις του μενού μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά του χρώματος, δηλαδή να δείχνει πιο ''ζεστό'' ή πιο ''ψυχρό'' κτλ, και όντως έχει διαφορά το ένα με το άλλο οπότε μπορείς να επιλέξεις ότι σου ταιριάζει το μάτι. Αν θες να δεις πολύ μα πολύ δραστική αλλαγή, μπορεί να πάτησει το κουμπί αριστερά του power on/off, και να επιλέξεις τις άλλες επιλογές οι οποίες αλλάζουν κατά πολύ το χρώμα, κάνοντας το πιο έντονο,αν και δεν το προτιμώ για να μη με πειράζει στα παιχνίδια. Γενικά όπως είπα και πριν νομίζω πως θα δεις μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά της ποιότητας της εικόνας από dsub σε dvi.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Έβαλα DVI καλώδιο.Το μυστικό για να πετύχω καλύτερα χρώματα ήταν στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών από το ATI Catalyst Control Panel.Εκεί πείραξα το Gamma Correction,Brightness και τα λοιπά και βελτίωσα αρκετά τα χρώματα.Πάντως την CRT που είχα δύσκολα θα την φτάσει σε χρώματα,τουλάχιστον το χρώμα είναι αρκετά καλό πλέον.

Εγώ πάντος μετά απο την crt philips 107E5.....Ακόμα και με απλή d-sub σύνδεση(μέχρι να έρθει το DVI ) η διαφορά με την 19" είναι τεράστια...

Προς το καλύτερο...

Παιδιά DVI έβαλα,αλλά πραγματικά δεν είδα καμία διαφορά,τουλάχιστον όχι καμία που να την κατάλαβαίνεις,τι να πω....επιπλέον τα χρώματα στα παιχνίδια είναι πιο αχνά από την 107 Brilliance που είχα.Ειδικά αν το παιχνίδι είναι σκοτεινό,βλέπεις απο πίσω το backlight και ξενερώνεις.Έβαλα και την CRT στην vga υποδοχή και τις είχα και τις 2 on για να δώ διαφορές.Τα χρώματα της CRT ήταν φανερά πιο όμορφα και πιο "ζωντάνα".Ειδικά η Brilliance ήταν όταν την πήρα πριν από 5-6 χρόνια ακριβή και μου φαίνεται ότι από πολύ καλή CRT έπεσα σε μέτρια TFT.Δεν ξέρω,εσείς τι λέτε?

Παιδιά DVI έβαλα,αλλά πραγματικά δεν είδα καμία διαφορά,τουλάχιστον όχι καμία που να την κατάλαβαίνεις,τι να πω....επιπλέον τα χρώματα στα παιχνίδια είναι πιο αχνά από την 107 Brilliance που είχα.Ειδικά αν το παιχνίδι είναι σκοτεινό,βλέπεις απο πίσω το backlight και ξενερώνεις.Έβαλα και την CRT στην vga υποδοχή και τις είχα και τις 2 on για να δώ διαφορές.Τα χρώματα της CRT ήταν φανερά πιο όμορφα και πιο "ζωντάνα".Ειδικά η Brilliance ήταν όταν την πήρα πριν από 5-6 χρόνια ακριβή και μου φαίνεται ότι από πολύ καλή CRT έπεσα σε μέτρια TFT.Δεν ξέρω,εσείς τι λέτε?

ειλικρινά σε σχέση με το dvi στη συγκεκριμένη οθόνη, το d-sub θα το θεωρούσα ψιλοάθλιο. Μπορεί να έπεσες στη περίπτωση μου, καθώς η πρώτη που αγόρασα είχε ξεθωριασμένα χρώματα και ένα έντονο πρασίνισμα. Πάρε τηλέφωνο τη philips και ζήτα αντικατάσταση. Κατά 99.9% δε θα σου ζητήσουν να τη τσεκάρουν κιόλας, απλά θα έρθει ο κουριερ και θα του δώσει αυτή, και παίρνεις τη καινούργια. Αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, πάρε καμιά καλή pic, αν και δε νομίζω να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε κάτι. Ζήτσα αντικατάσταση... Εκτός αν είσαι και συ ψιλοπαράξενος... Αλλά πιο παράξενος από μένα αποκλείεται και εγώ είμαι υπερκαλλυμένος από την οθόνη, οπότε υποθέτω πως έχει πρόβλημα...

ΑΛΛΑ

Αφού έβαλες το dvi καλώδιο, άλλαξες τη ρύθμιση από το control panel της vga σε dvi-mode? Μπορεί να θέλει να επιλέξεις dvi mode και από την οθόνη αλλά νομίζω γίνεται αυτόματα. Αν έχεις nvidia vga, πήγαινε στις ρυθμίσεις οθόνης, γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν το έβαλα και γώ, είχα συνδεδεμένο και το vga καλώδιο, και έπρεπε να επιλέξω από το control panel DVI...

εΑν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, πάρε καμιά καλή pic, αν και δε νομίζω να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε κάτι. Ζήτσα αντικατάσταση... Εκτός αν είσαι και συ ψιλοπαράξενος... Αλλά πιο παράξενος από μένα αποκλείεται και εγώ είμαι υπερκαλλυμένος από την οθόνη, οπότε υποθέτω πως έχει πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.Στο Control Panel της ATI δεν βρίσκω κάτι για DVI και στα properties της οθόνης δεν υπάρχει κάτι εκτος από το Philips Smart Control.Για να έχει πρόβλημα δεν μου φαίνεται καθώς δεν υπάρχει τίποτα περίεργο χρώμα στο φόντο εκτός από το backlight για το οποίο συμφωνούμε ότι υπάρχει σε όλες τις TFT και το οποίο κατά την γνώμη μου είναι που ξεθωριάζει τα χρώματα γιατί από πίσω τα "φωτίζει".Και ενώ στο desktop βελτίωσα την εικόνα στα games δεν μπορώ να τα κάνω τα χρώματα όπως θα ήθελα.Δεν ξέρω φίλε Necro,σε εσένα το backlight υπάρχει?Μήπως να πήγαινα να έκανα μια ερώτηση από εκεί που την πήρα?(Δεν έχω και κανένα φίλο με TFT να έβλεπα και καμία άλλη)

Το φαινομενο backlight υπάρχει και στην δικη μου philips μονο που ειναι τοσο ανεπαίσθητο που δεν με απασχολει καν. Δηλαδη σε απολυτα μαυρο φοντο, χωρις φωτισμο στο εξωτερικο περιβαλλον, υπάρχει μολις μια σταμπα ψηλα στο κεντρο.

Προτεινω αν εχει χρονο να την δοκιμασεις και σε άλλο υπολογιστη. Ενα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία νομιζω θα βοηθουσε καταλητικα, δεν θα σου αρνηθουν την αλλαγή!

realizum, πάτα ok να σου ανοίξει το μενου της philips, και σιγουρέψου πως έχεις δώσει επιλογή για digital με dvi καλώδιο... παιδιά τι να σας πω, εγώ με το dead pixel tester, στο απόλυτο μάυρο κοιτάζοντας ίσια την οθόνη είναι τέλειο, ούτε ξεθώριασμα ούτε τίποτα, οπότε δε καταλαβαίνω την έννοια του backlight... Αν νομίζετε πως έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, τηλέφωνο αντιπροσωπεία, όπως είπε ο masteroidz δεν αρνούνται την αλλαγή. Απλά να έχετε πάντα στο νου σας πως υπάρχει μία στις τόσες να έχετε κανα πιξελακι καμμένο ίσως, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις για καινούργια.

@Necro

Το μοναδικο που βλεπω εγω ειναι μια μικρη περιοχη να φωτιζει εντονα στο απολυτο σκοταδι αλλα αυτο δεν ειναι εμφανες στο ματι στην καθημερινη χρηση, ουτε καν ενοχλητικο σε 16:9 ταινιες! Με το Dead Pixel Test αυτη την στιγμη δεν βλεπω τιποτα, πρεπει να κλεισω πατζουρια κλπ για να γινει κατι ορατο και αν...

Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με την οθόνη!!!

Philips RuleZ

Δηλαδή δεν φωτίζεται ΟΛΗ η οθόνη?Σε εμένα έχει ένα αμυδρό φώς πίσω όλο το panel.Ας πούμε ότι βάζετε τον κλασσικό screensaver των Xp,είναι μαύρη η οθόνη εκτος από μια περιοχή ή όλη η οθόνη έχει έναν αμυδρό φωτισμό?

Δηλαδή δεν φωτίζεται ΟΛΗ η οθόνη?Σε εμένα έχει ένα αμυδρό φώς πίσω όλο το panel.Ας πούμε ότι βάζετε τον κλασσικό screensaver των Xp,είναι μαύρη η οθόνη εκτος από μια περιοχή ή όλη η οθόνη έχει έναν αμυδρό φωτισμό?

φαίνεται κάπως σα να πρασινίζει το μαύρο?

φαίνεται κάπως σα να πρασινίζει το μαύρο?

Όχι όχι.Είδα πως ήταν η δικία σου από την φωτογραφία που πήρες,εμένα απλά υπάρχει ένας αμυδρός άσπρος φωτισμός σε όλη την οθόνη που φαίνεται σε μαύρο φόντο και με παράθυρα κλειστά.Πήρα στην Philips τηλέφωνο αλλά το Ελληνικο κέντρο ήταν κατειλειμένο και μίλησα με αγγλικό κέντρο αλλά δεν μου είπαν αν πρέπει να υπάρχει ο φωτισμός αυτος,μόνο ότι μπορούν να μου την αντικαταστήσουν.Μα εγώ δεν ξέρω ΑΝ υπάρχει προβλήμα ή απλά έτσι είναι.Θα πάω στα μαγαζί που την πήρα να ρωτήσω και να την ξαναδώ και εκεί,αν και δεν θα μπορώ να δω πολλά λόγω του φωτός.

Ρε παιδια εννοειται οτι φαινεται το backlight.TN Panel εχει, δεν εχω δει σε καμια με TN να μη φαινεται.Εχω δει κ τη συγκεκριμενη Philips κ φαινεται κανονικα το Backlight, κ αυτο ειναι κ το φυσιολογικο.Αν κλεισετε κ παντζουρια κ φωτα κτλ η οθονη βγαζει ενα φως σε ολη την επιφανεια της, δεν ειναι απολυτα μαυρη.Το ιδιο κανει κ η δικια μου (βλ υπογραφη) κ καθε οθονη με ΤΝ

Ρε παιδια εννοειται οτι φαινεται το backlight.TN Panel εχει, δεν εχω δει σε καμια με TN να μη φαινεται.Εχω δει κ τη συγκεκριμενη Philips κ φαινεται κανονικα το Backlight, κ αυτο ειναι κ το φυσιολογικο.Αν κλεισετε κ παντζουρια κ φωτα κτλ η οθονη βγαζει ενα φως σε ολη την επιφανεια της, δεν ειναι απολυτα μαυρη.Το ιδιο κανει κ η δικια μου (βλ υπογραφη) κ καθε οθονη με ΤΝ

Πράγματι,έτσι είναι.Πήγα και στο μαγαζί και είδα ότι σχεδον οι περισσοτερες έχουν αυτό το φώς πίσω.Έiχε και 2 μοντέλα όμως ένα της Philips και ένα της NEC τα οποία χρησιμοποιούν ένα φίλτρο(Χ-Black ή κάπως έτσι) με τα οποία και τα χρώματα καλυτερεύουν και το backlight δεν φαίνεται.Μόνο που είχαν 200 και 150 ευρώ παραπάνω απο αυτή που πήρα.Τέλοςπαντων, αρχίζω και την συνηθίζω την οθόνη σιγα σιγα βοηθάει και το Lightframe ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στο να καλυτερεύσουν τα χρώματα.Είχε και η CRT lightframe,αλλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει εκεί.Είναι ότι είμαι καινούργιος με τις TFT και μέχρι να συνηθίσω μου πήρε λίγο καιρό αλλά πιστεύω ότι είναι καλό μοντέλο και αρχίζω και την ευχαριστιέμαι.

• 2 weeks later...

εμενα παλι σημερα εκαψε μια σειρα pixel οριζοντια

πηρα τηλ. και μεσα σε 1-2 λεπτα χωρις να ρωτησουν τιποτα παραπανω

απο αυτο που τους ειπα κανονισαν μεσα στισ επομενες 2 μερες να ερθει αλλη

οθονη :) :) :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.