Jump to content

ASUS A8R MVP - μερικές ερωτήσεις

dimitris_s1442169157

Recommended Posts

Γειας σας παίδες,

Σκέφτομαι μετά το καλοκαίρι, [σεπτέμβρη μάλλον] να πάρω αυτή τη μητρική. Έχω διαβάσει κάποια review και βλέπω ότι η μητρική είναι πάρα πολυ καλή γενικότερα, αλλά και για τα λεφτά της. Όσο περισσότερο τη βλέπω τόσο περισσότερο "εμπιστοσύνη" μου εμπνέει...

Στα ερωτήματα τώρα :

Πρώτον και κυριότερον απ' ότι διάβασα σε όλα της είναι πάρα πολυ καλή, αλλά με χάλασε λίγο το vcore που απ' ότι λένε το maximum που δίνει είναι 1.5v. Λογική τιμή από μια άποψη, μια και η μητρική δεν προορίζεται για τρελό o/cing άσχετα αν αποδίδει τέλεια σε αυτόν τον τομέα.

Η ερώτηση τώρα... Επειδή τα review ήταν κάποιων μηνών παλαιότερα, γνωρίζει κάποιος αν έχει βγει διαφορετικό revision της μητρικής ή κάτι άλλο το οποίο να της επιτρέπει να δώσει ρεύμα πάνω από 1.5?

Eπίσης θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από όσους την έχουν ή την έχουν τεστάρει.

ASUS K8 A8R MVP

Τελικά πρέπει να πηγαίνει 1.5 σύμφωνα με το πιο πρόσφατο άρθρο των xbitlabs . Παλαιότερο άρθρο στο anandtech.com, έλεγε ότι δίνει έως και 1.65vcore όμως, γι' αυτό και δεν είμαι σίγουρος...

Θα δούμε σε τι revision θα πέσω, όταν και αν την αγοράσω...

Που'σαι ρε Μιχαλιό!!

Mike, αυτό το review συμβουλεύτηκα και είπα ότι δίνει 1.65v. :057:

@firefox :

Και οι δύο τιμές vcore που έδωσα παραπάνω, συμπεριλαμβάνουν το overvoltage. Δηλαδή στο xbitlabs λένε ότι δίνει max 1.5 μαζί με overvoltage, και στο anandtech λένε 1.65v πάλι με το overvoltage να "βοηθάει"...

Το θέμα είναι ότι το review του anandtech που δίνει 1.65vcore είναι του 2005[παλιό] , ενώ των xbitlabs που δίνουν 1.5 είναι αρκετά πιο πρόσφατο [2006]. :012:Αυτό με μπερδεύει γιατί δεν ξέρω τι revision θα μου "κάτσει". Η CPU μου διψάει για ρεύμα για να "ανέβει" και τουλάχιστον θέλω η μητρική μου να δίνει ρεύμα, άσχετα αν εγώ το χρησιμοποιήσω ή όχι.

Αλλά όπως το βλέπω, όταν πάω να την αγοράσω, θα ανοίξω το κουτί της και θα διαβάσω το manual, να δω πόσο vcore max αναγράφει εκεί...

:)

Το σκεφτόμουν σοβαρά thorlite, ειδικά με την προσφορά του Πλαίσιο για την DFI. Το πρόβλημα είναι ότι έχω Kingston, και δεν σκέφτομαι να τις αλλάξω γιατί κλοκάρουν στα 254MHz χωρίς λάθη στο memtest φυσικά... Φαινόμενο για valueram, τις έχω επενδύσει και με χάλκινα heatspreaders, και φτιάχνουν καλό δίδυμο, και δεν θέλω να δώσω "τζάμπα" λεφτά για καινούριες.

Αν δεν μου κάνει η Α8R, τότε ίσως πάω για το καινούριο [και ακριβότερο] μοντέλο, πάλι βασισμένο σε ΑΤΙ chipset, το ASUS A8R32 MVP...

Θα δείξει από τον Σεπτέμβριο και μετά... :)

έχω Kingston, και δεν σκέφτομαι να τις αλλάξω γιατί κλοκάρουν στα 254MHz χωρίς λάθη στο memtest φυσικά... Φαινόμενο για valueram,

Στο εχω ξαναπει και το ξαναλεω .....!

Το φαινομενο των 254Μhz χωρις λαθη .... πρεπει να ερευνηθει .....!

Ισως οι ram σου να μην ειναι τοσο value τελικα .Πρεπει να μας πεις τι τσιπακια φορανε ....!:038:

Nαι φίλε jumex, μάλλον έτσι θα γίνει η δουλειά. Για την A8R32 θα πάω. Απλά κοστίζει παραπάνω το mobo, και θα χρειαστεί να αλλάξω και κάρτα γραφικών κιόλας λόγω της AGP που έχω, κάτι που σημαίνει ακόμη περισσότερα έξοδα.

Αλλά τί λέω; Θα την "κατσαβιδιάσω" την 6600gt agp που έχω θα την γυρίσω πίσω στο κατάστημα και θα πάρω είτε την 6600gt pci-express είτε μια 7600gt σε pci-express... Ανάλογα τα φράγκα που θα υπάρχουν, θα πράξω... :)

@bizimis : Όταν αλλάξω μητρική mike, θα ανοίξω και τις μνήμες για να δω τα chip-ακια, αλλά σίγουρα και οι 2 είναι valueram, τουλάχιστον εγώ για valueram τις πλήρωσα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι και οι 2 μνήμες είναι οι "γρήγορες" valueram της Kingston με 2.5 CAS latency, ή απλά είμαι ποπόφαρδος και μου έτυχαν καλά κομμάτια... :p

WOW!!:107:

Μόλις το πρόσεξα στο plaisio.gr! Εγώ έβλεπα το plesio.bg, και καθότι φαίνεται έχουν καιρό να ανανεώσουν τιμές γιατί εκεί βγαίνει περίπου στα 170 ευρώ με ΦΠΑ... Αααα θα την τσακώσω τότε... :D :117:

σίγουρα πολύ καλές προσφορες. αλλα μήπως είναι προτιμότερο για άσους μιας και οι dfi έχουν κάποιες ιδιοτροπίες μέσα σε όλες του στιλ ότι μπορεί αν μην παίζουν με όλες τις μνήμες και να έχουν προτίμησεις?

Oι dfi έχουν πρόβλημα με τις value μνήμες(όχι όλες εννοείται,ανάλογα τα τσιπάκια που φοράνε),αλλά για τα χρήματα που θα δώσεις είναι κορυφή.Φυσικά μιλάμε για το καλύτερο Oc που μπορείς να κάνεις..

DFI = καλύτερο Ο/C... συμφωνώ.

Αλλά είδατε την Α8R32 MVP; To RD580 είναι σχεδιασμένο να ανεβάζει το HT στα 1500 και να είναι απολύτως σταθερή η μητρική. Αυτό σημαίνει τρελό O/C, καθώς κάτι τέτοιο δεν το κάνει καμμία μητρική. Οπότε δεν χρειάζεται να ρίχνουμε το ΗΤ. Στο anandtech χρειάστηκε να ρίξουν το HT στο 4x αφού ξεπέρασαν αρκετά το όριο των 1500. :033:

Το ΗΤ δεν είναι αυτό που σου δίνει την τρελή απόδοση.Αν δείς και συγκριτικά στο Nf4 το ΗΤ πρέπει να κυμαίνεται από 600-1000 και η διαφορά τους είναι αμελητέα.Το ati580 είναι πολύ καλό chipset για οc(ϊσως και το καλύτερο),αλλά η τιμή της expert στα 99ευρώ είναι ασύγκριτη.

Ελπίζω μόνο αν τελικά την αγοράσεις να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου,καθ'ότι δεν τα πάει τόσο καλά με τις value όπως είπα παραπάνω.

Kατά πάσα πιθανότητα θα πάω για την Asus A8R32 MVP, γιατί δυστυχώς στο εδώ πλαίσιο[εξωτερικό], δεν έχουν φέρει την προσφορά με τις DFI. Αν και έχουν φέρει DFI, δεν τις έχουν σε προσφορά και η τιμή τσούζει...:D

Σε άλλη περίπτωση, θα μπορούσα να αγοράσω την DFI [αν υπήρχε σε προσφορά εδώ] και αν δεν έκαναν οι μνήμες επάνω της, να την γύριζα πίσω και να έπαιρνα την Asus. Eχω αυτη τη δυνατότητα.

Αν και απ' όσο ξέρω ακόμη και να λειτουργήσουν οι kingston μου στην DFI, θα λειτουργήσουν χωρίς αύξηση της συχνοτητάς τους, ειδάλλως αν τις κλοκάρω, τότε σίγουρα δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό επειδή γνωρίζω ότι οι DFI δεν έχουν απλά προβλημα με τις valueram, αλλά ιδιαίτερα όταν αυτές είναι υπερχρονισμένες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.