Jump to content

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ Firewire

tina1442169161

Recommended Posts

παιδιά θέλω τη γνώμη σας, για να καταγράψει και να βλεπω στον υπολογιστή από ψηφιακή κάμερα, αντί να αγοράσω βιντεο και τέτοια, μπορώ να βάλω ένα σκληρό δίσκο δεύτερο 120 π.χ. και πρέπει να έχω ένα φαιεργέρ, (το λέω ελληνικά γιατί δεν ξέρω αγγλικά πως γράφεται). εάν δεν έχω τέτοια είσοδο, θα το κοιτάξουν και θα μου τοποθετήσουν.

το ερώτημα είναι φαιεργουερ είνιαι καλύτερο ή τιβιτιουερς(ξερετε εσεις τι ειναι αυτό) το οποίο είναι ακριβότερο και απλώς επιπλέον συνδεεται και με τηλεόραση? εάν έχω επίσης φαιεργερ(εισοδο) και δεν το ξέρω πως μπορώ να το ξέρω γιατί με ρώτησε ο τεχνικός που θέλω να τον παω τον υπολογιστή εάν έχει τέτοια είσοδο.

ευχαριστώ τώρα αν καταλάβατε έτσι πως τα έγραψα, καλώς, μου απαντάτε. γιατί αύριο πρέπει να τον πάω τον υπολογιστή και να τους πω ακριβώς τι θελω.

TV Tuner εννοεις.... Κοίτα εξαρτάται την κάμερα που έχεις... Αν εχει firewire ( και έχει και ο υπολογιστής σου , αλλιώς μια κάρτα pci) τότε με πρόγραμμα κάνεις επιτότπυ εγγραφή.

Κοίτα , εξαρτάται τι θές να κάνεις....Φαντάζομαι θες να γράφεις σε real time 24ώρο.. Αλλιώς την ώρα που γίνεται το γεγονός στήσεις την κάμερ ακαι μετά το παιρνας στον υπολογιστή.

Αυτό μπορεί να γίνει με 3 τρόπους... Firewire , USB &TVtuner.

Με το TV tuner ή κοινώς κάρτα τηλεόρασης είναι πιο έυκολο να το καταλάβεις , απλά αγοράζεις μιά κάρτα τηλεόρασης γα τον υπολογιστή , pci κατα προτίμηση αλλά έχιε και εξωτερικές μονάδες και συντονίζεις ένα κανάλι να βλέπει την κάμερα. Κάποιες απο αυτές τις κάρτε τηλεόρασης έχουν και προγράμματα εγγραφής προγράμματος οπότε αυτό θα σε βολεύψει καλύτερα....

Εάν έχεις κάμερα με έξοδο fireware (φαιργουεαρ ;)) τότε είναι προτιμότερο να προτιμήσεις αυτή τη σύνδεση (που είναι ψηφιακή) από κάποιο tv tuner που θα κάνει αναλογικά την σύλληψη. Μπορείς να μπεις στο site του κατασκευαστή της μητρικής σου και να δεις αν έχει τέτοια θύρα. (οι περισσότερες σχετικά καινούργιες μητρικές διαθέτουν...)

Το κοστος μιας καρτας Firewire σε PCI μορφη δεν ξεπερνα τα 10 με 15 ευρω εαν δεν εχει το pc σου.(σε σχεση με ενα καλο tvtunner). Η εγγραφη απο firewire ειναι μακραν ανωτερη σε ποιοτητα απο ενα tunner οχι λογω μονο της διαφορας συνδεσης (digital - analog) αλλα και του φορματ εγγραφης που γραφουν αυτες οι καμερες: DV Format. Μονο εχει ενα σοβαρο μειονεκτημα,καταλαμβανει πολυ χωρο στο δισκο.(ειναι ασυμπιεστο) Εαν σκοπευεις απλως να μεταφερεις βιντεο απο την καμερα, μεγεθους 60 με 80 λεπτα δεν θα εχεις προβλημα και με ενα προγραμμα οπως το Easy Media Creator 8 η Nero Platinum κτλ θα μπορεις να κανεις συλληψη και μετατροπη σε DVD πανευκολα. Για 24ωρη παρακολουθηση θελεις προγραμμα να κανει συμπιεση σε mpeg realtime και ενα γενικα δυνατο pc.

Καλο θα ηταν να μαθουμε ομως το μοντελο της καμερας ωστε να ξερουμε εαν ισχυει το firewire σν τροπος συνδεσης.

τα γράφω και στο θεμα μου το άλλο ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΜΕΡΑ και εκει ρωτάω και πραγματα πυ θέλω.

λοιπόν πήγα τον υπολογιστή εκει απο οπου το είχα αγοράσει, την infoquest και μου εβαλαν αυτοι σκληρο δισκο 160 άρη και karta tv με εισοδο κομποζινγκ για αναλογικό βίντεο. δεν εβαλα firewire γιατί το ακύρωσα αυτό όταν μου είπε ο τεχνικός τοποθετησησης κρυφων καμερων, ότι γι αυτές τις κάμερες είναι άχρηστο το firewire και πρεπει να βαλω καρτα tv. η πιο φτηνή που είχε δεν υπήρχε και μου εβαλε μια με 240 ευρω όπου μου την αφησε 200 ευρω συν και σκληρο δισκο, συν και εργασία ολα μαζί πήγαν 360 ευρώ.

δεν είναι φθηνές όπως τα λέτε πιο πάνω.

αλλά και που την εβαλα μακαρι να ήξερα πως χρσιμοποιουνται. και το βιβλιαρακι που εχει μεσα ειναι στα αγγλικα. μου την εγκατεστησε αυτός, ειναι ελληνικα εκει στο προγραμμα, αλλα η βοηθεια και το βιβλιο ειναι αγγλικα δεν καταλαβαινω/

εχει μεσα στο χαρτοκουτο και μια συσκευη και ενα δισκο και φορτιστη, και καλωδιο, αλλα δεν ξερω που χρησιμοπουνται αυτά. τελος παντων.

παντυως αυτή τη μικρη web που έχω και την έχω κολησει στο ματακι και την συνδεω στον υπολογιστή με επεκταση usb και βλεπω έξω απο το διαμερισμα μου ποιος με παρακολουθει, οχι πολυ καθαρα αλλα βλεπω, δεν ξερω αν συνδεεται με ολα αυτα που μου εγκατεστησαν στον υπολογιστή μου. ώστε να γραφει περισσότερο από μια ώρα όταν λειπω.

αυτα

:099:

θυμήθηκα και ενα αλλο πρόβλημα. αυτές τις ημερες που είχα τον παλιο μου υπολογιστή επειδη ο καλος ήταν οπως γραφω πιο πανω σε σερβις, όταν πηγαινα να αντιγράψω βιντεο σε cd rw γιατί ήθελα να τα μεταφερω στον καινουργιο υπολογιστή όταν θα ερχοταν, δεν μου τα γράφει. γιατί? μήπως επειδή είναι μόνο για αναγνωση? δεν μπορώ δηλαδή να μεταφέρω τίποτα μια τετοια μοναδα αρχαια, από τα αρχεία μου? η δισκέτα δεν τα χωράει. μήπως ξέρετε κανένα τρόπο να αντιγράψω αυτά τα αρχεία που θέλω που είναι και βιντεακια που είχα τραβηξει με την φωτογραφικη μου μηχανή ώστε να τα πάω στον αλλον μου υπολογιστή? δηλαδή όταν η μοναδα δισκου είναι μονο για ανάγνωση δεν κάνει τίποτε αλλο? ή υπάρχει κάποιος τρόπος?

ευχαριστώ και πάλι

To παλιό pc φαντάζομαι ότι δεν έχει CD-r οπότε και γιαυτό δεν μπορεί να κάνει εγγραφή.... Για να μην κάνεις και άλλη αγορά για dvdrw( ~50+ ευρώ) και άλλα τόσα που θα σου πάρουν για στο βάλουν θα σου πρότεινα να τα μεταφέρεις ε τον ίδιο τρόπο που τα έβαλες εκει .... Δηάδη με την φωτογραφική... Θα κουραστείς λίγο αλλά θα τα βάλεις ενα ενα στην φωτογραφικη και πάλι πίσω στον νέο υπολογιστή.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.