vgiozo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2006 Χθες έστησα το μηχάνημα πάνω στην νέα μητρική της DFI, SLI-Dr expert......όταν πήγα να βγάλω την ψύκτρα απο την προηγούμενη μητρική, δυστυχώς σηκώθηκε και ο επεξεργαστής μαζί......περίεργο βέβαια γιατί είχα ακολουθήσει ακριβώς τις οδηγίες για την τοποθέτηση της θερμοαγώγιμης Ceramic......στράβωσε λίγο η τελευταία σειρά απο τα ποδαράκια του επεξεργαστή, αλλά με λίγη ομοιόμορφη πίεση ίσιωσε κανονικά σε θέση παράλληλη των άλλων...όταν μπήκα στα Win μου έβγαλε ένα μήνυμα πως τα περιεχόμενα μητρώου ανακτηθηκαν απο μια καταχώρηση(log) ή μια εναλλακτική τοποθεσία......δεν έδωσα σημασία και το σύστημα λειτουργούσε κανονικά...μετά απο δυο επανεκκινήσεις αρνούνταν να μπεί στα Win...μόνο μετά απο πολλες δοκιμές......επειδή ειχε συμβεί κάτι ανάλογο λόγω όμως προβληματικού σκληρού, σκέφτηκα μήπως χτύπησε κι άλλος, αλλά είπα να τρέξω ένα memtest #5για τις μνήμες......λοιπόν, βγάζει γύρω 15-23.000 λάθη...Τις μνήμες τις έχω τοποθετήσει στα DImm 2-4, με το πορτοκαλί χρώμα...Εκ των υστέρων σκέφτηκα μήπως το πρόβλημα δεν είναι μνημών, αλλά βλάβης στον επεξεργαστή...Τί λέτε;Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη να αλλάξω θέση στις μνήμες ή να αφήσω μια απο τις δυο επάνω στο σύστημα...πάντως είχα τρέξει ξανά το τεστ με τη προηγούμενη μητρική και δεν είχε παρουσιάσει σφάλματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 24, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Κανείς;Ακόμη, ήθελα να ρωτήσω, όταν αφήνω ένα μονο dimm μνήμης επάνω στην μητρική σε ποιο κανάλι απο τα δύο και σε πoια θέση πρέπει να τη βάλω;Αφησα τη μια μνήμη στο δεύτερο κανάλι στην δεύτερη (πορτοκαλί) θέση που είναι κοντά στον επεξεργαστή και δεν ξεκινάει...αρχίζει και κορνάρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιούλιος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Αν είχε πρόβλημα ο επεξεργαστήε φαντάζομαι θα βάραγε σήμα η μητρική όσες φορές δεν ξεκίναγε... Αν νομίζεις ότι είναι μνήμες τότε δοκίμασε διάφορες παραλλαγες όπως βάλε μόνο την μία ή σε άλλες θές και δοκίμασε και πάλι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 24, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Αυτό κανω τώρα...η μια μνήμη τρέχει τώρα μεμτεστ #5 χωρίς προβλήματα (8 περάσματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 24, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Αυτή η μητρική είναι πολύ παράξενη με τo πως βλέπει τις μνήμες σχεδόν πάντα βάζει αλλά αντί άλλων στα default timmings δοκίμασε να ρυθμίσεις υπερχαλαρα μέχρι να βρεις μονό σου σε ποια είναι σταθερά ή να βρεις στο νετ πίνακα τιμών άλλο άλλους (όχι OCed για αρχη) Αυτό το θέμα μπορεί να σε βοηθήσει http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10102 Είδες στο site της εταιρίας αν υπάρχει κάποιο νεότερο bios σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα? Ο επεξεργαστής θα σηκώνεται ότι και να κανείς .. δεν είναι θέμα τοποθέτησης πάστας.. απλά είναι μεγάλη η επιφάνεια του και αν πατήσεις καλά βεντουζώνει… Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 24, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Το πρόβλημα αφορά τη ρύθμιση CPC -1/2T......σ΄αυτή τη μητρική το 1Τ που διαλέγει απο μόνο του το βιος δεν δουλεύει..ενω στην άλλη μητρική έτρεχαν με τον χρονισμό αυτό οι μνήμες μια χαρά......ίσως φταίνε άλλοι χρονισμοί που επιλέγει το βιος, δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 24, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Ο IMC δεν χαλάει.Κάτι παίζει με τη μητρική ή δεν συνεργάζεται καλά με τις συγεκριμένες μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούλιος 24, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Δωσε μια, τα timings που εχει δωσει για τις μνημες σου. Δεν ξερω αν στην expert συνεχιζεται η ιστορια με τα κιτρινα-πορτοκαλι που επαιζε στις απλες nf4. Αν εχει ΒΗ5 που λες στην υπογραφη εισαι μια χαρα. Αυτο με το 1Τ/2Τ το εχω παθει κι εγω λογω ελαττωματικου imc δουλευε μονο σε 2Τ. Εκεινο το οποιο παντως δεν μπορει λογικα να σε βοηθησει κανεις ειναι τα drive strengths τα οποια εξαρτωνται απο τον επεξεργαστη σου. Πρεπει με δοκιμες να βρεις ποια ταιριαζουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2006 Ο IMC δεν χαλάει.Κάτι παίζει με τη μητρική ή δεν συνεργάζεται καλά με τις συγεκριμένες μνήμες.Ναι, πήγα να διορθώσω τον τίτλο απο προχθες, αλλά η αλλαγή φάνηκε μόνο στο πρώτο μήνυμα......η σκέψη ήταν μήπως έπαθε ζημιά ο επεξεργαστής κι αυτό επηρεάζει την συνεργασία με τη μνήμη...Ελπίζω πραγματικά να μην υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική...τί είδους πρόβλημα όμως θα μπορούσε να είναι, αν δεν πρόκειται "απλώς" για δυστροπία ως προς τις μνήμες;Μια μόνο μνήμη τρέχει με 1Τ...σε dual channel παρουσιάζεται το πρόβλημα......SLn, έχω μπουτάρει τώρα με Acronis rescue media cd για να ανακτήσω τα δεδομένα απο έναν δίσκο που χτύπησε (Maxtor 7L300S0 Maxline3 - παρεμπιπτόντως είχε τις καλύτερες ενδέιξεις SMART) και δεν έχω σημειωσει τους χρονισμούς......κάποια είναι και στο αυτόματο και θα πρέπει να διαβάσει τους ακριβείς χρονισμούς ένα πρόγραμμα απο τα παραθύρια......θα ανεβάσω φωτο μόλις τελειώσει το Acronis... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούλιος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2006 Πάντως επειδή κάνει τέτοια κουλά η dfi δοκίμασε να ξαναπεράσεις το bios,ccmos,βγάλσιμο μπαταρίας,κλπ βουντού,γιατί πολλές φορές πιάνουν.Επίσης δοκίμασε και τα dimms σε διαφορετικές θέσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 26, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2006 Ομολογώ αυτό με την εναλλαγή των θέσεων των μνημών δεν το σκέφτηκα...μπορέι να το έκανα βάζοντας βγάζοντας τα αρθρώματα, αλλα μπορεί να είναι ακομη στις αρχικές τους θέσεις......πάντως ό,τι δοκιμές έκανα με DC και 1Τ δεν έφεραν αποτέλεσμα......θα το δοκιμάσω πάντως...Τα clear cmos κτλ τα έκανα στην αρχή και όταν πέρασα το νεο βιος...Αφού αυτή ήταν κι η αρχική "αντίδραση" της μητρικής, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιούλιος 28, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Τελικά τη λύση την έδωσε μετά απο αρκετό κόπο το Hdd Regenerator που "καθάρισε" κάποιους bad sectors και κατάφερε το λειτουργικό να φορτώσει με τον δίσκο επάνω...Επειτα την αντιγραφή των αρχείων την έκανα μέσω Ontrack Easy Recovery σε άλλο δίσκο...όλα καλά πλέον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Αύγουστος 26, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2006 Μια μικρή ενημέρωση επι του θέματος......η DFI SLI DR Expert μου έβγαλε το λάδι τον τελευταίο μήνα και αποφάσισα να γυρίσω στην σταθερή Ultra-D......και τί δεν μού έκανε η άτιμη...κολλούσε στην εικόνα εισόδου στα παραθύρια, κολλούσε συνέχεια σε άσχετες φάσεις, έτρεχα Prime - 3DMark και τα έβγαζε κανονικά.....χθες που επέστρεψα Σαλόνικα έβαλα την παλιά μητρική για να δοκιμάσω επιτέλους και τον "λαβωμένο" επεξεργαστή στην παλιά μητρική, μήπως κι ευθυνόταν αυτός για τα κολλήματα...είτε αυτός είτε το τροφοδοτικό έλεγα, επειδή έχει χαμηλή απόδοση Watt στις γραμμές 3,3 - 5 (180W - το παλιό έδινε 265W)......τελικά όλα τα προβλήματα τα έβγαζε η μητρική...βραχος είναι το σύστημα με την Ultra-D......Θα φάει κλώτσο μάλλον στο κατάστημα για αλλαγή με άλλο μοντέλο ή για πιστωτικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.