cozzyz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2005 α)Υπάρχει κάποιο σάιτ ή έστω μια σοβαρή πηγή ενημέρωσης περι του 8έματος? να κατεβάζεις μπ3 είναι παράνομο. να τα κάνεις extract από σιντι η βινύλια για μπακαπ είναι παράνομο? το να μιραστείς με ένα φίλο καμιά 100αρια μπ3 (για προσωπική χρήση) είναι παράνομο? να κατεβάζεις μπ3 απο σάιτ που και καλά στα δίνουν νόμιμα και φρι? ειναι οκ? σε περίπτωση πεσήματος πως 8α το αποδήξεις? Υπάρχει περιορισμός στα φάιλς? Σχετικά με ντιβιντι? άμα ενοικιασω 2-3 και τα γράψω για προσωπική χρήση? είμαι πάλι παράνομος?β) σχετικά με το Itunes η το napster κτλ. άμα αγοράσω καμιά 1000αδα μπ3 και τα παί3ω το βράδυ στο μαγαζί μου δουλεύω. ’μα την πέσει η αεπι ή σδόε πώς 8α τους αποδείξω ότι τα έχω στην κατοχή μου νόμιμα? σου στέλνουν απόδειξη και την εκτυπώνεις?, ή τιποτα? Μάγκες συγνώμη για τις 100 (σε δυο) ερωτήσεις αλλά απο σήμερα μετράω το δεύτερο πέσημο. Ευτυχός έπεσα σε καλό άν8ρωπο και την γλύτωσα. εν το μετα3ύ μου είπε κάτι κουφά, ότι άμα 8έλει βγάζει ένταλμα σε δευτερόλεπτα (η σδοε έχει πάρει εντολές να το κάνει σε περίπτωση παρανομίας) και έρχοντε σπίτι μου και τα 3υλώνουν όλα (τα παράνομα) και αναλόγος την ποσότητα βγαίνει το πρόστημο ΚΑΙ παει και δικάσημο. (χέστηκα πάνω μου όταν το είπε).περί τοπικ: 8α μου πείτε τώρα γιατί δεν ρώτησα τον ίδιο και ρωτάω εσας.σε εκείνο το μισάωρο που κάτσανε έχασα 20 κιλά και είπα 1000 φορές το πάτερ ημών. Το μόνο που δεν σκέφτηκα ήταν να ρωτήσω σε ποιές περιπτώσεις είμαι νόμιμος ή παράνομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobster Ιανουάριος 28, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Οτιδήποτε κατεβάσεις από το internet και δεν διανέμεται δωρεάν (freeware, patches, ktl.) είναι παράνομο.Παράνομα τα mp3, ταινίες. Παράνομο να διαθέτεις στο διαδίκτυο mp3. Η μοναδική περίπτωση που μπορείς να έχεις mp3 είναι εάν και εφόσον έχεις αγοράσει το cd με τα τραγούδια. Σε περίπτωση backup είσαι οκ. Όμως πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις αγοράσει τα cd, με αποδείξεις. Είναι πακέτο φίλε και θέλει προσοχή. ειδικά στο μαγαζί που δουλεύεις.Και φυσικά τα νοικιασμένα dvd είναι παράνομο να τα αντιγράψεις. Έλεος α βγώ έξω από τα ρούχα μου. Σου πετάει και το μήνυμα πριν δεις το έργο, απαγορεύεται η αναπαραγωγη μπλα μπλα μπλα....Όσο για το ένταλμα να σου ψάξουν το σπίτι ψαρωτικό μου ακούγεται, ρώτα και δικηγόρο, αλλά δεν βγαίνουν έτσι εύκολα τα εντάλματα. Πρέπει να σε βάλουν καλά στο μάτι και να είσαι καλό πειρατής.Προσωπική εμπειρία έχω μόνο σε μορφή γράμματος (αναλυτικότατο) από αμερικάνικη εταιρεία που με έπιασε να κάνω share ταινία και με παρακάλεσε να σταματήσω να το κάνω. Δεν με έχουν ενοχλήσει από τότε. (χρησημοποιούσα emule) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozzyz Ιανουάριος 28, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 άστα να πάνε. Σε ένα φιλαράκι κάνανε κατάσχεση την βαλίτσα του 200σιδι περίπου και πήραν τα αφεντικά αυτόφωρο. Το 8έμα είναι οτι τα έχω 95% σε βινύλια και το 5% σε γνήσια σιδι. ’μα είναι απο εδώ και πέρα 8α κρατάω μαζί μου τα γνήσια σιδι, αλλά μετά τι θα γίνει με τα κομάτια που έχω σε βινύλια? το μαγαζί που δουλεύω έχει μόνο σιντιέρες. Το χειρότερο απο όλα πάντος είναι οτι ώς γνωστον από το κά8ε σιντι αξίζουν 2 το πολύ 3 τραγούδια, οπότε όπως καταλαβαίνεις για να βγάλω ένα 6ωρο πρόγραμμα πρέπει να πηγαίνω στην δουλειά με 100 βαλίτσες. 8α πρέπει ή να κάνω αίτηση στον δήμο για χορήγηση αγροτικού ή να αγοράσω ένα αγροτικό ή να κατεβάσω ένα γάιδαρο απο κανά χωριό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιανουάριος 28, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 βγαλε τα βινυλια κ τα σιντια σου μια φοτο κ σε πεσιμο δειξτη τους!-Να εχω κ κοτερο ....ε τα εχω κ γνησια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Ιανουάριος 28, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Τι να σου πω ρε φίλε και εγώ κάποτε που δούλευα σε club δεν μου είχε συμβει τπτ τέτοιο,μήπως το μαγαζί που δουλεύεις έχει ιστορικό(παρενοχλήσεις,υποθέσιες διάφορες κλπ.?????) Πάντως όσοι φίλοι και γνωστοί κάνουν αυτή την δουλειά(σόρρυ αντμινς )δουλεύουν με copies σχεδόν πάντα αλλά έχουν και κάποια original!!!!! Πίστευω μπορείς να κάνεις 2 πράματα για να τους βουλόσεις την άλλη φορά 1.κάνε αυτό που σου είπε ο fantacid 2.Βγάλε απο τα οriginal cd που έχεις, και βγάλε απιλογές,πες του κύριε δεν μπορώ κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζω cd έλα σπίτι να δεις αλλά να έχεις από τα 100 κομμάτια τα 500 σε original,σιγα μην τα ψάξει όλα ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιανουάριος 28, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Κοίτα, μιας και κάνεις αυτή τη δουλειά, και μιας και βλέπω οτι έχει και Internet...Και μιας και την πατάς 2η φορά, γιατί δεν κοιτάς να κατεβάζεις (για πιο φθηνά και νόμιμα) από iTunes (0,75 το κομμάτι) ή MSN music (0,99 το κομμάτι) ή τέλος από All Of Mp3 (0,10 το κομμάτι);Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει, αλλά είναι νομιμότατα...Αν βέβαια έχεις όλα τα κομμάτια σε βινύλια και σε CDs δεν χρειάζεται φυσικά να τα κατεβάσεις...Γενικά είναι εύκολο να είναι πλήρως καλλημένος μιας και ήδη έχεις τα original...Αυτό που δεν ξέρω είναι αν καλύπτεσαι νομικά, όταν παίζεις -ακόμα και κομμάτι που νόμιμα κατέχεις- δημόσια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozzyz Ιανουάριος 28, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Αυτό στέφτομαι και εγώ. ’ν δεν βρω 'άκρη' με τα βινύλια, να διαθέσω ένα ποσό και να αγοράσω ένα μέρος τους σε μπ3. Το θέμα είναι άμα δίνουν αποδείξεις ώστε να μπορώ και εγώ να αποδείξω ότι όντως τα έχω πληρώσει. Έψαξα στο σάιτ των iTunes αλλά δεν βγήκα πληροφορίες περί του θέματος. Πρέπει να βρώ κάποιον που να έχει αγοράσει απο εκεί για να μου πεί ακριβώς τι παίζει, ή καλύτερα να τους στήλω ένα μέιλ :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Ιανουάριος 28, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Nα πω κάτι άλλο, αν αυτή είναι η πραγματική σου δουλειά και την αγαπάς πολύ,θα έλεγα να διαθέσεις 1000 να πας να πάρεις ένα laptop,και να τα περάσεις όλα μέσα(εννοείτε με μεγάλο ΗDD ή External) τότε δεν μπορούν να σου πουν τπτ,γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα πέρασες από copies Και ίσα ίσα αν έχεις και αποδείξεις από download με πλητομή είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cozzyz Ιανουάριος 28, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 πάνε οι ρομαντικοί καιροί :-( 7000 vinyls και κάθονται. ΚΑΙ ΚΥΝΔΙΝΕΥΩ να την φάω κιόλας και ας έχω δώσει μια περιουσία στην μουσική. αυτά έχει η επαρχία. 200 μαγαζιά και πικάπ έχουν τα 2. έχω ένα mac αλλά για παραγωγές, δεν το κουνάω με τίποτα, άσε που δεν μου πάει να σκάω στην δουλειά με λάπτοπ. Στο τέλος θα μου την δώσει και σκάω με 100% παράνομα και να πάνε να *^%&(%$. πάω να την πέσω αδέλφια, νάστε καλά, 8α τα πούμε το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιανουάριος 28, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από morius Nα πω κάτι άλλο, αν αυτή είναι η πραγματική σου δουλειά και την αγαπάς πολύ,θα έλεγα να διαθέσεις 1000 να πας να πάρεις ένα laptop,και να τα περάσεις όλα μέσα(εννοείτε με μεγάλο ΗDD ή External) τότε δεν μπορούν να σου πουν τπτ,γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα πέρασες από copies Και ίσα ίσα αν έχεις και αποδείξεις από download με πλητομή είσαι οκ Φυσικά και δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι τα πέρασες από copies! Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι τα πέρασες από original cds. Θα σου κατασχέσουν και το laptop και τρέχα γύρευε. Ο νόμος λέει οτι μπορείς να έχεις ένα αντίγραφο για backup. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν. Έχε μαζί σου μια βαλίτσα original cds. Ας είναι και Εφη Θώδη, δεν έχει σημασία. Δεν λέω να έχεις 1000 αντιγραμμένα και 5 original! Να υπάρχει μια αναλογία. Για τα βινίλια υπάρχουν βαλίτσες που παίρνουν αρκετά. Όταν σου την πέσει το σδοε λοιπόν, πέστους οτι χρησιμοποιείς τα cd για την δουλειά σου κάθε μέρα και δεν ειναι δυνατόν να παίζεις από τα original γιατί θα διαλυθούν. Δείξτους τα original Που έχεις μαζί σου, και πες τους ότι έχεις κάνει αντίγραφα, για να μην φθείρονται. Από κει και πέρα, είναι θέμα του υπάλληλου και μόνο, αλλά νομίζω ότι είναι η πιο σοβαρή και αληθοφανής λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιανουάριος 28, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2005 Σχετικά με την αγορά & download mp3 από itunes κλπ, ρίξτε μια ματιά και στους όρους χρήσης. Μπορεί κάλλιστα να λένε πως επιτρέπεται το download μόνο για προσωπική χρήση ή πως απαγορεύεται η δημόσια ακρόαση τους (σε clubs κλπ).Δεν ξέρω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά πριν επενδύσεις λεφτά σε κάτι τέτοιο κοίτα αν όντως σε καλύπτει νομικά, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.