Jump to content

Βοήθεια για αλλαγή 939 μητρικής

Γιάννης_84

Recommended Posts

Έχω μία dfi sli-d με έναν opteron 165 και 2χ1 uccc και επειδή (μεταξύ άλλων) θέλω και έναν sil να έχω να βάζω δίσκους, λέω να πάω είτε σε dfi expert, είτε στην cfx3200 ή στην asus A8R32 MVP deluxe. Την expert και την asus τις βρίσκω 100 ευρώ ενώ τη cfx3200 περίπου τα διπλάσια. Ποια να προτιμήσω;

Έψαξα λίγο, και για τη μεν cfx3200 διάβασα πολλά παράπονα για το sata της λόγω uli, για τη δε asus ότι δεν έχει πολύ σταθερά ρεύματα, και γενικά για όλες διάβασα και από κάτι αρνητικό και έχω ψιλομπερδευτεί.

Για πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά...

Υπάρχει κάποιος λόγος; Εγώ από μια μεριά θέλω και να δοκιμάσω κάτι χωρίς nforce. Ένα πρόβλημα που είχε η cfx3200 με την απόδοση των δίσκων, ξέρει κανείς εάν έχει λυθεί;

εγω θα προτεινα την expert.

Το ίδιο και εγώ.

Υπάρχει κάποιος λόγος; Εγώ από μια μεριά θέλω και να δοκιμάσω κάτι χωρίς nforce. Ένα πρόβλημα που είχε η cfx3200 με την απόδοση των δίσκων, ξέρει κανείς εάν έχει λυθεί;

Βεβαίως:

- Εγνωσμένη αξιοπιστία

- Εγνωσμένη υποστήριξη, σε πολλά OSes

εγω παλι θα ρωτησω, γιατι δε κρατας τη μητρική σου εχεις και να βαλεις εναν pci sil 3114 να κανεις τη δουλεια σου?

δόξα το θεό η μητρικη σου ειναι μια χαρα μητρική, δοκιμασμενη και αξιόπιστη.

εγω παλι θα ρωτησω, γιατι δε κρατας τη μητρική μου εχεις και να βαλεις εναν pci sil 3114 να κανεις τη δουλεια σου?

δόξα το θεό η μητρικη σου ειναι μια χαρα μητρική, δοκιμασμενη και αξιόπιστη.

Και αυτό που λέει ο Panoc είναι εξίσου καλό.

Ένας εξαιρετικός τέτοιος είναι αυτός εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801113

που λειτουργεί ακατάπαυστα επί 21 μήνες, σε 3 λειτουργικά συστήματα (Windows NT-Class, Linux, FreeBSD) και 2 αρχιτεκτονικές (x86, amd64), με 4 δίσκους επάνω του.

Λειτουργεί δε άψογα σε μηχανάκι 7ετίας+ (Intel 440BX) που παίζει το ρόλο file server 24/7.

για τον συκεκριμενο controller Θα συμφωνησω και εγώ, μιας και εχω δύο από αυτους, απο τα μεσα Ιανουαριου 24/7 στον file server μου με 4 δισκους σε raid 1 στο καθενα.

Δεν περισσεύουν pci και η -d έχει 2 όλες κι όλες. Είναι και άλλοι λόγοι που θέλω να αλλάξω μητρική και το έχω αποφασίσει σχεδόν αμετάκλητα ότι θα αλλάξω. Απλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάρω την expert ή την cfx3200.

εφόσον ειναι ετσι, αν ήμουν στη θεση σου θα πηγαινα σε κατι δοκιμασμενο, με λιγα λόγια σε NF4.

δε ξερω βεβαια και τις μελλοντικες σου βλεψεις, αλλα αν καποια στιγμη στο μελλον ειναι να αλλαξεις πλατφόρμα (ειτε σε ΑΜ2, ΑΜ3 ή σε 775) δε βρισκω το λόγο να δώσεις τα παραπανω χρηματα για την CFX3200.

Με δεδομένη τη νέα πολύ καλή τιμή της expert (αλλά και της A8R32MVP Deluxe που έχει επίσης 100 ευρώ), η διαφορά με την cfx3200 είναι τεράστια, 150 ευρώ. Όντως, 150 ευρώ διαφορά δύσκολα δικαιολογούνται αλλά είχα συμπαθήσει πολύ το συνδυασμό rd580+uli, τα 32 lanes για crossfire κτλ.

Ένας να υπερασπιστεί την dfi cfx3200 δεν υπάρχει; :p

Έψαξα λίγο, και για τη μεν cfx3200 διάβασα πολλά παράπονα για το sata της λόγω uli, για τη δε asus ότι δεν έχει πολύ σταθερά ρεύματα, και γενικά για όλες διάβασα και από κάτι αρνητικό και έχω ψιλομπερδευτεί.

Αν έχεις έτοιμους μερικούς συνδέσμους σε σχετικές σελίδες καλών δοκιμών ή αναφορών σφαλμάτων για την sli-dr expert θα ήμουν υπόχρεως...

το θεμα ειναι οτι πλην του crossfire δε προσφερει κατι αλλο πλην της αισθησης του καινουργιου και ανεξερευνητου (λόγω του RD580+ ULi).

ειλικρινα, εαν εχεις τα 150Ε να τα δώσεις, δώσε και κατι πραπαπανω για X2 (αν δεν εχεις) ή καποιο καλό ζευγαρι μνημες.

το crossfire εαν δεν εισαι φαντατικός παιχνιδας, ειναι περιττό και τα 32 lanes που θα σου χρησιμευσουν πλην του crossfire ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.