Jump to content

DDR1(2x1GB) μέχρι 200-230Ε

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω μακροπρόθεσμα(Σε 2 μήνες περίπου) δύο μνήμες του 1GB η καθεμιά.

Τα πρώτα στοιχεία για το σύστημα που θα στήσω είναι :

Abit IC7-G (Revision 1 πιθανά)

Από επεξεργαστή θα πάρω P4 3GHz S478 1MB Cache

Ερωτήσεις :

Τι μνήμες να πάρω που να αντέχουν Overclock και Games ?(Χωρίς να προσπερνάν τα 250E)

Ποια stepping / Revisions του 3άρι είναι καλά για clockάρισμα ?

Υ.Γ. Τα parts είναι μεταχειρισμένα από το fleamarket.. δεν θέλω να ξοδέψω πάνω από 135Ε(MOBO/CPU) από RAM μέχρι 230Ε-250E(καινούργια από μαγαζί) και τέλος μια χάλκινη ψήκτρα 45-60Ε~(με FAN ξεχωριστό)

Δεν δίνω παραπάνω λόγω αγοράς Nintendo Wii + Pokemon Games(Battle revolution(wii), Diamond(DS), Pearl(DS), Emerald(GBA), Torzei(DS), Dash(DS)), Game boy player(επειδή το GBA το ξεσκίζω πολύ) και από retro ψάχνω puzzle league στο GB Color. Άσχετο αν είμαι κονσόλας.. παίζω παράλληλα παιχνίδια στο PC (π.χ. Racing, FPS, Arcade και Adventures)

Έχω βρει πολλά.. αλλά θέλω να τα ξεχωρίσω και να καταλήξω σε ποιο ζευγαράκι αξίζει για αγορά.

CORSAIR TWINX PAIR 2X DIMM DDR 1024MB PC3200 (400MHZ)@250Ε απο E-shop

OCZ DDR PC-3200 Special Ops Edition@216.92 είχε απο e-shop {Τώρα τα τεμάχια τελείωσαν.. θα έρθουν και άλλα τον επόμενο μήνα(πιθανά)}

Από Crucial λέω να πάρω δύο διπλά kit των 512.. (2x)CRUCIAL 1024MB DDR400 KIT BALLISTIX BL2KIT6464Z402 @245,4 από e-shop

Kingston HyperX - Memory - 2 GB ( 2 x 1 GB ) - DIMM 184-PIN - DDR - 400 MHz / PC3@240E απο greek-shops.de

Με τις Crucial το πρόβλημα είναι ότι στο μέλλον για να έχω 4GB θα πρέπει να πουλήσω και τα 4 DIMMs!!

Ακούω απόψεις/προτάσεις..

Σε πρωτη φαση θα σου ελεγα να ΜΗΝ βαλεις Prescott πανω σε ic7-g μητρική, συνηθως ειδικα τα πρώτα revision με λίγο κλόκαρισμα κλαταραν οι πυκνωτες τους.

στο θεμα της μνημες τωρα, αν δε καιγεσαι για το spi καλη επιλογη ειναι οι transend uccc ου Πλαισίου, λίγο χαμηλα timings αλλα κλοκαρονται καλα και με λίγο ρευμα.

Για τις corasir & ocz που εχει πσοταρει, καλές μνημουλες αλλα οχι για μητρική που δεν δινει βολτ, και οι 2 θελουν 2.8v default για τα timings τους και οι περισσότερες Ρ4 μητρικες (και η ic7-g) δε δινει παραπανω.

4Χ512 δε το συζηταμε δε λεει.

Πολύ καλη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554100 αλλα δε ξερω ποσο θα φτασει χωρίς ρευμα.

Γνωμη μου ειναι να πας σε κατι value ειδικα αν δεν ενδιαφερεσαι για 1:1 μνημες, κατι σαν αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555025 φανταζομαι θα σε καλυψει, και ειδικα αυτες τις εχω φτασει 240Mhz με 2,5-3-3-8 και default volts.

Μεγαλυτερο προβλημα ειχε η MAX3 , η οποια ηταν σχεδιασμενη για να δινει λιγοτερα Ampere στο CPU . Αν εχεις αεροψυξη και κρατας Vcore κατω απο 1.5V , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Πανο , τα mosfet εσκαγαν . Οχι οι πυκνωτες . Μου ειχαν σκασει και εμενα 2 mosfet αλλα και παλι δουλευε .

Μεγαλυτερο προβλημα ειχε η MAX3 , η οποια ηταν σχεδιασμενη για να δινει λιγοτερα Ampere στο CPU . Αν εχεις αεροψυξη και κρατας Vcore κατω απο 1.5V , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Πανο , τα mosfet εσκαγαν . Οχι οι πυκνωτες . Μου ειχαν σκασει και εμενα 2 mosfet αλλα και παλι δουλευε .

ναι λαθος ταυτα ηθελα να πω.

παντως στη πρωτη ic7-g μου καλταρε οταν της εβαλα 3αρη prescott οπότε και τον αντικατεστησα με northy στη δευτερη :)

Τα mosfet έσκαγαν . Οχι οι πυκνωτές . Μου είχαν σκάσει και εμένα 2 mosfet αλλά και πάλι δούλευε .

Έσκαγαν λόγω κακής κατασκευής της motherboard η επειδή δεν ήταν κακής ποιότητας τα ίδια τα κυκλώματα? (Βλ. μητρικές MSI από Pentium III με χαλασμένους πυκνωτές)

Στο θέμα της μνήμες τώρα, αν δε καίγεσαι για το spi καλή επιλογή είναι οι transend uccc ου Πλαισίου, λίγο χαμηλά timings αλλά κλοκαρονται καλά και με λίγο ρεύμα.

Τι είναι το SPI?

Για τις corasir & ocz που έχει ποστάρει, καλές μνημουλες αλλά όχι για μητρική που δεν δίνει βολτ, και οι 2 θέλουν 2.8v default για τα timings τους και οι περισσότερες Ρ4 μητρικές (και η ic7-g) δε δίνει παραπανω.

Από ρεύμα η μητρική δίνει μέχρι 2.8V

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1822&p=4

Δηλαδή αν θέλω περισσότερα MHz πρέπει να ανεβάσω και το voltage? Από όσο ξέρω νομίζω γίνεται με ειδικό mod να συνδέσω καλώδια στο κάτω μέρος του mobo από κάποιες συγκεκριμένες ακίδες που έχει το slot της μνήμης.. μπορώ να το κάνω και στην IC7-G ? νομίζω θέλω και ποτενσιόμετρο και μετρητή για τα volt. Επίσης κατά πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το mod?

Γνώμη μου είναι να πας σε κάτι value ειδικά αν δεν ενδιαφέρεσαι για 1:1 μνήμες, κάτι σαν αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555025 φαντάζομαι θα σε καλύψει, και ειδικά αυτές τις έχω φτάσει 240Mhz με 2,5-3-3-8 και default volts.

Με ενδιαφέρει το 1:1..

Πολύ καλή είναι αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554100 αλλά δε ξέρω πόσο θα φτάσει χωρίς ρεύμα.
Αυτό το είχα πει ποιο πάνω αλλά για 2GB που σε λίγο καιρό θα θέλουν ως minimum τα παιχνίδια θα πρέπει να έχω 4! Οπότε μάλλον καλύτερα μια Value του 1GB

Στις πωλήσεις βρήκα το «Μνήμες Crucial 2GB (2*1GB) DDR PC4000 Ballistix» η την "RAM- GSKILL F1-4000USU2-2GBHZ

PC4000(DDR500) 3-4-4-8 (Dual channel Pack) (2x1024MB)".. DDR500 και PC4000 είναι υπερβολή για αυτά που θέλω? Η δεν αντιστοιχούν για το mobo μου(Λόγω των voltage)?

Έσκαγαν λόγω κακής κατασκευής της motherboard η επειδή δεν ήταν κακής ποιότητας τα ίδια τα κυκλώματα? (Βλ. μητρικές MSI από Pentium III με χαλασμένους πυκνωτές)

σκανε επιδη δεν ηταν σχεδιασμνες να τροφοδοτουν τους ενεργοβορους prescott, οταν φτιαχτηκαν μεσορανουσαν οι Northwood.

Τι είναι το SPI?

το SuperPi http://www.xtremesystems.com/pi/ ειναι ενα προγραμμα που μετραει τα εκατομυρια (μεχρι 32Μ) δεκαδικα ψηφια του αριθμου "π" (3,14....)

Με βαση αυτο το προγραμμα μετραμε τη ταχητητα επεξεργαστη και υποσυστηματος μνημες καθώς και τη σταθερότητα του συστηματος.

Από ρεύμα η μητρική δίνει μέχρι 2.8V

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1822&p=4

Δηλαδή αν θέλω περισσότερα MHz πρέπει να ανεβάσω και το voltage? Από όσο ξέρω νομίζω γίνεται με ειδικό mod να συνδέσω καλώδια στο κάτω μέρος του mobo από κάποιες συγκεκριμένες ακίδες που έχει το slot της μνήμης.. μπορώ να το κάνω και στην IC7-G ? νομίζω θέλω και ποτενσιόμετρο και μετρητή για τα volt. Επίσης κατά πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το mod?

αν θες περισσότερα Mhz θες volt ναι, δε ξερω ποσο ακιοπιοστο ειναι το Mod και δεν εχω ασχοληθει οπότε δεν ειμαια ρμόδιος να σου απαντησω.

Με ενδιαφέρει το 1:1..

Αυτό το είχα πει ποιο πάνω αλλά για 2GB που σε λίγο καιρό θα θέλουν ως minimum τα παιχνίδια θα πρέπει να έχω 4! Οπότε μάλλον καλύτερα μια Value του 1GB

για παλια πλατοφορμα οσο oc και να της ριξεις (και που ειδικα με αερα δυσκολα θα πας ψηλα) δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για καλες μνημες, value καλύτερη επιλογη.

Στις πωλήσεις βρήκα το «Μνήμες Crucial 2GB (2*1GB) DDR PC4000 Ballistix».. DDR500 και PC4000 είναι υπερβολή για αυτά που θέλω? Η δεν αντιστοιχούν για το mobo μου(Λόγω των voltage)?

δε τις ξερω τις μνημες, αλλα απο κατι review πανε σχετικα καλα με μεχρι 2,8V

ρωτα τον ιδιοκτητη τους.

Aν σωνει και καλα θες καλες μνημες με λιγα volt και 1:1τοτε θα χρειαστεις μνημες με TCCD τσιπακια .

----

oi GSKILL F1-4000USU2-2GBHZ φορανε uccc τσιπακια σαν τις transend του πλαισίου που σου ειπα πιο πανω και δεν ειναι απαραίτητο οτι θα κλοκαρουν καλύτερα.

Ειναι πιο αργες ομως απο τις Ballistix, οχι τρομερες διαφορες ειδικα σε P4 πλατφορμα, αλλα ειναι.

Το mod για μεγαλυτερη ταση απο 2.8V στην IC7-G δεν ειναι ευκολο και απαιτει λεπτη χειρουργικη επεμβαση .

Χρειαζεται επισης Vtt mod γιατι δεν ακολουθει το Vdimm . Αυτο ειναι στην ουσια το δυσκολο mod . Το Vdimm απο μονο του δεν σου λυνει το προβλημα .

σκάνε επωδή δεν ήταν σχεδιασμένες να τροφοδοτούν τους ενεργότερους prescott, όταν φτιαχτήκαν μεσολαβούσαν οι Northwood.

Μπορώ να αγοράσω mosfet από μαγαζί με ηλεκτρονικά ? η είναι κάτι που είναι κολλητό με το motherboard και δύσκολα αλλάζει π.χ. το Chipset ?

Το mod για μεγαλύτερη τάση από 2.8V στην IC7-G δεν είναι εύκολο και απαιτεί λεπτή χειρουργική επέμβαση .

Χρειάζεται επίσης Vtt mod γιατί δεν ακλουθεί το Vdimm . Αυτό είναι στην ουσία το δύσκολο mod . Το Vdimm από μονό του δεν σου λύνει το πρόβλημα .

To OCZ DDR Booster θα βοηθήσει σε αυτό το θέμα ? Πόσο κοστίζει σε καινούργιο ?

για παλιά πλατφόρμα οσο oc και να της ρίξεις (και που ειδικά με αέρα δύσκολα θα πας ψηλά) δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για καλές μνήμες, value καλύτερη επιλογή.

Σωστό αυτό που λες αλλά αν αγοράσει κανείς ένα ζευγάρι ξεχωριστά (TRANSCEND 1GB DDR400 109E, Kingston 1GB DDR400 115E) x2 πάει 218Ε και 230Ε αντίστοιχα. Καλύτερα ένα έτοιμο ζευγάρι από κάποια εταιρία(OCZ, Crucial, Kingston κ.α.) με τα ίδια λεφτά βλ. OCZ DDR PC-3200 Special Ops Edition 216.92Ε είναι κάπως ποιο συμφέρουσα αγορά.

BTW στο πλαίσιο φέρνουν κάτι μνήμες supertalent.. αυτές καλές είναι? Τις έχει δοκιμάσει κανείς ?

Πως ξεχωρίζω αν μια μνήμη είναι TCCD ? το γράφουν πάνω ?

EDIT: Από όσο διάβασα χρειάζομαι vtt mod..@Stelara έχεις link για το πώς γίνεται ?

http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=DDRBoostermobocompatibility

Μπορώ να αγοράσω mosfet από μαγαζί με ηλεκτρονικά ? η είναι κάτι που είναι κολλητό με το motherboard και δύσκολα αλλάζει π.χ. το Chipset ?

ισως να μπορείς να προμηθευτείς κατι αναλογο, αλλα καει το Mosfet δε ξερεις τι αλλο μπορεί να εχει παρει μαζι του, οπότε ασκοπο, κανεις rma και τελειώνει το θεμα εκει.

To OCZ DDR Booster θα βοηθήσει σε αυτό το θέμα ? Πόσο κοστίζει σε καινούργιο ?

θα βοηθήσει αρκετα, γυρω στα 60Ε αν δε κανω λαθος

Σωστό αυτό που λες αλλά αν αγοράσει κανείς ένα ζευγάρι ξεχωριστά (TRANSCEND 1GB DDR400 109E, Kingston 1GB DDR400 115E) x2 πάει 218Ε και 230Ε αντίστοιχα. Καλύτερα ένα έτοιμο ζευγάρι από κάποια εταιρία(OCZ, Crucial, Kingston κ.α.) με τα ίδια λεφτά βλ. OCZ DDR PC-3200 Special Ops Edition 216.92Ε είναι κάπως ποιο συμφέρουσα αγορά.

εξαταρταει τι θες, οι value μνημε ασχετως εταιρίας δε ξερεις τι μπορουν να κανουν απο oc, το οτι θελουν ηδη πολύ ρευμα για τα default τους (400ΜΗΖ) σημαινει οτι ειναι ηδη ζορισμενες.

BTW στο πλαίσιο φέρνουν κάτι μνήμες supertalent.. αυτές καλές είναι? Τις έχει δοκιμάσει κανείς ?

τις ιδιες πιθανοτητες με όλες τις value εχουν.

Πως ξεχωρίζω αν μια μνήμη είναι TCCD ? το γράφουν πάνω ?

συνηθωςε οι σοβαροι ακτασκευαστες αν πας στη σελίδα τους και τους γρταψεις τον αριθμό σειρας της μνημης σου λεει τι chip φορανε.

*UPDATE*

Τελικά ο κάτοχος της ABIT IC7-G την έδωσε σε άλλον..

Έχουμε και λέμε

ASROCK 939Dual Sata2

Athlon 64 3000/3200+

Είναι καλύτερα από πριν?

Μέχρι πόσα volt στα DIMM υποστηρίζει αυτό το ASROCK?

Τώρα αξίζει να αγοράσω καλύτερες μνήμες για το ASROCK?

Καλυτερα πάρε πιο καλή μητρική/πιο καλή cpu και αντί να πάρεις ΟCZ spec ops edition η κατι παρομοιο πάρε Transcend μνημούλες με UCCCια
Ποιο καλή μητρική ? Με AGP και PCI-E μαζί ? και η 6800GT AGP που έχω που να την βάλω ? :p

Από επεξεργαστή και ο 3000+ για μένα μια χαρά είναι.. δεν έχω παραπάνω λεφτά και τον λόγω τον είπα από το 1ο μου post. /\

Από μνήμες το είπα.. σε λεφτά δεν συμφέρουν αν πάρω 2 τεμάχια.. επομένως οι ΟCZ spec ops είναι μονόδρομος.

Αν η Asrock αξιοποιεί καλά την μνήμη τότε δεν υπάρχει πρόβλημα:077:

και η 6800GT AGP που έχω που να την βάλω ?

Α, σόρρυ.

σε λεφτά δεν συμφέρουν αν πάρω 2 τεμάχια

Συμφερουν. Αν παρεις 2 τεμάχια με ~80/90€ το καθενα.(τοσο έχουν τα UCCCια)

Αν η Asrock αξιοποιεί καλά την μνήμη τότε δεν υπάρχει πρόβλημα

Αυτό είναι το ερώτημα.

Από επεξεργαστή και ο 3000+ για μένα μια χαρά είναι.. δεν έχω παραπάνω λεφτά και τον λόγω τον είπα από το 1ο μου post

Ολα μαζί γύρω στα 360 δε θα δώσεις?

ΕΔΙΤ

Αν δώσεις 350:

190E 2X1GB ram

110E A64 3800

50E Asrock.

Δεν είναι χαρμα?

ΕΔΙΤ

Αν δώσεις 350:

190E 2X1GB ram

110E A64 3800

50E Asrock.

Δεν είναι χαρμα?

3800? Είσαι σίγουρος? Στο Πλαίσιο έχει ο 3500+ 115Ε.. αν αυτό που λες είναι από e-shop εγώ μετά από τόσα σκάνδαλα και τραβήγματα που έχω ακούσει δεν πατάω εκεί.. μόνο για ανεμιστήρες και καλώδια..

ΟΚ.. για 20Ε παραπάνω δεν με ενοχλούν

Σε μνήμη και πάλι άλλα 26Ε δεν με ενοχλούν αφού έτσι και αλλιώς θα δώσω 190.. γιατί όχι να μην δώσω 216Ε?

CPU 3500+ S939 A64 115E

MOBO ASROCK 939 Dual Sata II 66,51Ε

RAM OCZ SOE 216.92E

Σύνολο 398,43Ε..

Αρχικά παίρνω motherboard και επεξεργαστή.. από μνήμη θα αγοράσω μόλις γυρίσω από διακοπές.

BTW Θα χρειαστώ και δάνειο με τόσα που θέλω :D

EDIT : Βρήκα και link με Review της motherboard

http://www.techpowerup.com/reviews/ASRock/939Dual-SATA2/1

καταρχην βιαζεσε, και δεν εχεις διαβασει λιγο το φορουμ να ενημερωθείς.

1. περιμενε μερικες μερες να πεσουν οι τιμες σετους Χ2, μετα τσιμπας εναν Χ2 3800+ με λιγοτερα ισως απο 150Ε

2. αν σε ενδιαφερει το ocability ξεχνας την asrock, καλή χρυσή αλλά για σοβαρα θεματα δε κανει. Θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια στην DFI Expert που τα εχει όλα και το Πλαισιο την εχει σε προσφορα για 99Ε. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=25734

3. Δεδομενου οτι εχει DFI αγοραζεις οτι μνημες σου γουσταρουν , εφόσον και ρευμτα δινει και ρυθμισεις εχει και ολα τα κανει.

σημείωση: η DFI θα σου κοστισει λίγοτερο απο asrock + booster, και θα εχει ενα σωρό περισσ΄τοερες επιλογες.

Απλα εαν παρεις DFI καλό ειναι να αποφύγεις τις value μνημες απο καποιους κατασκευαστες όπως kingston διότι ειναι πολύ πιθανό να μη συνεργαστούν καλα.

Το ζήτημα με τη DI ειναι οτι θα χρειαστείς αλλη καρτα γραφικών, οπότε μαλλον θα ρππει να πουλήσεις την υπαρχουσα και να απρεις καποια 7600GT ας πούμε.

Εαν σκοπευεις να κρατησεις το συστημα αυτο για καποιο σεβαστό χρονικό διαστημα καλήτερα να το κανεις ετσι.

Το θέμα με τις απαιτησεις σου ειναι οτι θες ocability + agp + χαμηλή τιμη και όλα μαζι δε γινεται, καπου θα ρπεπει να συμβιβαστείς.

H asrock από τη στιγμή που δεν τον πειράζει να της βάλει λίγο χέρι δε χρειάζεται πούστερ. Όντως για 30 ευρόπουλα δεν είναι κακή η ντουφάι αλλά αν δε θέλει να τα δώσει μια χαρά θα του πάει και η άσροκ. Ειδικά άμα τα πάει καλά με τα uccc που δε θέλουν ρεύμα ούτε χέρι δε θα της βάλει. Η άσροκ συνήθως σταματάει στα 272 , λίγες συνεχίζουν μέχρι και πάνω από 320 . Παίζει άριστα τις ΑΓΠ και μάλιστα δέχεται και να βάλει και PCI κάρτα μαζί πάνω αν το θέλει!!!

Όσο για χρυσή τομή AGP χαμηλή τιμή και ocability ->όπτερον @3.0γίγα +6800ΛΕ@16 πίπες + msi platinum =:055: :055: :055:

καταρχήν βιάζεσαι, και δεν έχεις διαβάσει λίγο το φόρουμ να ενημερωθείς.
Αυτό είναι θέμα ελεύθερου χρόνου.. δεν έχω και την πολυτέλεια να βλέπω και το κάθε post που γίνεται..

BTW τις ειδήσεις τις παρακολουθώ πάντα.. τώρα τα υπόλοιπα 1 στις 1000...τουλάχιστον αν εξαιρέσουμε το κάθε post ότι έχει από λάθη μόνο κάτι ώμος όμως και κάτι άλλα που μερικές φορές τα μπερδεύω.. όλα τα άλλα είναι σωστά γραμμένα.. στα δικάσου post ξεχνάς τόνους (όχι ψάρια και μονάδα βάρους, για ορθογραφία λέω) και επίσης ΔΕΝ αντέχω ο κάθε ένας να λέει : ΕΔΙΤ αντί για EDIT, και κάτι άλλα που είναι δύσκολα στην ανάγνωση.. κάτι τέτοια ειδικά με εκνευρίζουν πάρα πολύ!

1. περίμενε μερικές μέρες να πέσουν οι τιμές στους Χ2, μετά τσιμπάς έναν Χ2 3800+ με λιγότερα ίσως από 150Ε.
Αυτό είναι μια αλήθεια.. βέβαια η βιασύνη είναι κυρίως γιατί δεν έχω PC για 1 μήνα κοντά και κάθομαι με έναν P4 2GHz με 256MB RAM, παρόλο που έχω την 6800GT πάει σχεδόν χαμένη λόγω χαμηλής RAM.. Από την άλλη λέω : Αφού μετά θα βγει CPU board με AM2 και DDR II.. ποιος ο λόγος να πάρω από τώρα Dual Core? Δεν θα ήταν καλύτερα να αγόραζα CPU board και μνήμες DDR II και CPU σε 2 χρόνια από τώρα ? Από κάρτα γραφικών δεν έχω πρόβλημα.. εδώ αν είχα Geforce 4 Ti4600 θα την δούλευα ακόμα.. και ας υπήρχε η Geforce 8900 της NVIDIA(λέω τώρα).. θα κράταγα την παλιά.. έχει άλλη γεύση :D
2. αν σε ενδιαφέρει το ocability ξεχνάς την asrock, καλή χρυσή αλλά για σοβαρά θέματα δε κάνει. Θα σου έλεγα να ρίξεις μια μάτια στην DFI Expert που τα έχει όλα και το Πλαίσιο την έχει σε προσφορά για 99Ε. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=25734 .

H DFI είναι πλέον γνωστή για overclock.. όσο για το συγκεκριμένο μοντέλο εγώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω SLI γιατί

1.Δεν έχω τόσο χοντρές τσέπες ακόμα

2.Είμαι fun της ATI.. απλά βρήκα την 6800GT AGP από fleamarket με 190Ε (πριν 2-3 μήνες από ότι θυμάμαι) και αυτό είναι όλο.

Οπότε κάτι με VIA / ULI Chipset θα ήταν κάτι ποιο on-topic.. επίσης NVIDIA chipset δεν θα αγοράσω γιατί το μόνο που ακούω είναι προβλήματα : PS/2 χαλασμένα, LAN μη αποδοτικό έως και προβλήματα στο να εντοπίζει υπολογιστές, και το σημερινό που η αδερφή ενός φίλου μου έβγαλε το USB modem και έκανε restart το PC.. (Έλεος!)

3. Δεδομένου ότι έχει DFI αγοράζεις ότι μνήμες σου γουστάρουν , εφόσον και ρεύμα δίνει και ρυθμίσεις έχει και όλα τα κάνει.

σημείωση: η DFI θα σου κοστίσει λιγότερο από asrock + booster, και θα έχει ένα σωρό περισσότερες επιλογές.

Απλά εάν πάρεις DFI καλό είναι να αποφύγεις τις value μνήμες από κάποιους κατασκευαστές όπως kingston διότι είναι πολύ πιθανό να μη συνεργαστούν καλά.

Αυτό το ξέρω ήδη από παλιότερα..
Το ζήτημα με τη (DFI) είναι ότι θα χρειαστείς άλλη κάρτα γραφικών, οπότε μάλλον θα πρέπει να πουλήσεις την υπάρχουσα και να πάρεις κάποια 7600GT ας πούμε.

Εάν σκοπεύεις να κρατήσεις το σύστημα αυτό για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα καλύτερα να το κάνεις έτσι.

Η ASROCK έχει PCI-E.. όσο για το SLI το λέω και ποιο πάνω /\
Το θέμα με τις απαιτήσεις σου είναι ότι θες ocability + agp + χαμηλή τιμή και όλα μαζί δε γίνεται, κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς.

Καταρχάς μην ξεχνάμε ότι έχω αερόψυξη και όχι υδρόψυξη. Επομένως και την Tyan να είχα δεν θα μπορούσα να το φτάσω στα όρια της.

Α64 3500+ (Αγοράστηκε σήμερα 115Ε)

MOBO ASROCK 939 Dual Sata II 66,51Ε (Την Τρίτη θα είναι πιθανά διαθέσιμο)

RAM OCZ SOE 216.92E Μπορεί να την αγοράσω μόλις γυρίσω από διακοπές και είναι διαθέσιμη.. αν και μπορεί να αλλάξω μέχρι τότε και γνώμη και να πάρω φτηνότερες..

H asrock από τη στιγμή που δεν τον πειράζει να της βάλει λίγο χέρι δε χρειάζεται booster. Όντως για 30 ευρόπουλα δεν είναι κακή η DFI αλλά αν δε θέλει να τα δώσει μια χαρά θα του πάει και η ASrock. Ειδικά άμα τα πάει καλά με τα uccc που δε θέλουν ρεύμα ούτε χέρι δε θα της βάλει. Η ASrock συνήθως σταματάει στα 272 , λίγες συνεχίζουν μέχρι και πάνω από 320 . Παίζει άριστα τις AGP και μάλιστα δέχεται και να βάλει και PCI κάρτα μαζί πάνω αν το θέλει!!!

Όσο για χρυσή τομή AGP χαμηλή τιμή και ocability ->όπτερον @3.0γίγα +6800ΛΕ@16 πίπες + msi platinum =:055: :055: :055:

Συμφονώ σε όλα.. όσο για το τελευταίο, μου θυμίζεις ένα φίλο που είχε περίπου τα ίδια πράματα..

EDIT : Το μεγαλύτερο post που έχω κάνει σε αυτό το Forum.. :p με 1600 ανάλυση είναι μεγάλο.. φαντάζομαι για τους άλλους με 800χ600 πως θα τους φαίνεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.